11.06.16
15:53
Здравейте!
Това е моят дневник, в който аз ще отбелязвам, разказвам и описвам възможно най-добре моята трансформация.
Преди всичко друго, мисля че първо трябва да се представя. Казвам се Александър и съм на 14 години, тренирам от около 1 година, но не много сериозно и не особено правилно. Преди време бях с наднормено тегло (149 CM, 11 годишен, тежащ 60 килограма), мисля че можете да си представите горе/долу какво означава това, та реших да променя това и с времето четох книги, форуми и т.н., и разбрах как да отслабна. Успях да го направя и в момента съм 166 CM, тежа 62 килограма и съм на 14. Когато отслабнах, аз загубих не само мазнина, но и мускулна маса, което естествено не беше особено добре, но все пак по-добре от предишната ситуация. На кратко това е моята история, а сега нека преминем и към другите части.
1.Тренировъчен план:
Искам да отбележа преди всичко, че съм посещавал доктори и специалист, както и инструктори, но този план, който съм си изготвил е съвкупност от най-доброто, което мога да извлека от тяхна помощ.
Ден 1 ( Гърди/Корем ):
Затваряне на пек-дек машина- 5x15, тежест-25 килограма, почивка между сериите- 1 минута
Избутване на щанга от наклонен лег-5x15, тежест-35 килограма, почивка между сериите- 1 минута
Хоризонтална гръдна преса от седеж-5x15, тежест-25 килограма, почивка между сериите- 1 минута
Флайс с дъмбели-5x15, тежест-20 килограма, почивка между сериите- 1 минута ( понякога намалявам килограмите, защото съм изморен и не мога да ги направя хубаво. )
Лицеви опори-5x15, почивка между сериите- 1 минута
Коремна преса-3x90/60/30, тежест- 10 килограма, почивка между сериите- 1 минута
Повдигане на крака от вис-3x30, почивка между сериите- 1 минута
Планк-3x30 секунди, тежест- 10 килограма, почивка между сериите- 1 минута ( понякога намалявам килограмите, защото усещам голямо напрежение в кръста. )
Извивки с дъмбел встрани-3x30 ( на всяка страна ), тежест-20 килограма, почивка между сериите- 1 минута
Ден 2- Почивен ден
Ден 3 ( Бицепс/Трицепс )
Бицепсово сгъване от седеж-5x15, тежест- 20 килограма, почивка между сериите- 1 минута
Сгъване на бицепс от право състояние-5x15- 20 килограма, почивка между сериите- 1 минута
Кофички-3x15, почивка между сериите- 1 минута
Ден 4 ( Кардио )
Вариант 1- 1 час крос
Вариант 2- https://www.youtube.com/watch?v=5kMVKQA2bgQ
Ден 5 ( Крака )
Клек-5x50, почивка между сериите- 1 минута
Български клек-5x50, почивка между сериите- 1 минута
Повдигане на пръсти-5x30, почивка между сериите- 1 минута
Ден 6- Почивен ден
Това е моята тренировка, както виждате не тренирам рамене и гръб, както и други части, но тези са по-главните. Всъщност ги тренирам, но нямам определен ден за тях, а понякога вместо кардио деня, тренирам тях.
2.Хранителен режим:
Понеделник:
Закуска(09:00):
-3 сварени белтъка с 100гр. сирене, 100мл. прясно мляко ( нискомаслено )
Обяд(12:00):
-Зелена салата с домати
Вечеря(20:00)СЛЕД ТРЕНИРОВКА, отнася се за всички вечери:
-Пилешка пържола със салата, семена от чия и някакво питие ( без алкохол, както и газирани напитки )
Вторник:
-Омлет ( 2 яйчни белтъка и 1 яйце с 2 с.л. овесени трици, прясно сирене и кисело мляко до постигане на хомогенна смес)
-Салата “Стройна линия”
Вечеря(20:00):
-Рибено филе ( пангасиус ) със салата
Сряда:
-1 яйце и два белтъка- бъркани, 4 с.л. извара и 1 с.л. овесени или лимецови трици
-Зелена салата с домати
-Пилешки гърди на скара, зеленчуци на пара и 1 чаша билков чай ( такъв обичам аз, но може и някакъв друг, или като цяло друго питие )
Четвъртък:
-Протеинов шейк
-Салата с натрошено сирене ( с ниско съдържание на мазнини ), подправена с 1 с.л. зехтин
-Пиле на грил с зеленчуци на пара
Петък:
-Протеинов шейк
Обяд(12:00)
-Салата със сьомга
-Пилешки гърди на скара с зеленчуци на пара и чай
Събота и неделя: Каквото ми дойда на ум, но отново с високо съдържание на протеин и по-малко мазнини, както и малко сладко, но колкото да вкуся, а не да прекаля.
Между всички хранения пия протеинов шейк, който аз го правя така:
-3 белтъка, смачкани плодове и 150-300мл. прясно мляко се слагат в блендера и се разбиват, за да станат шейк.
А, ето я и салатата “Стройна линия”:
Продукти:
-Маруля
-Пушена сьомга, до 4 средно големи парчета в порция
-1 с. л. каперси
-1 с. л. песто
-1 с. л. зехтин
-Няколко пръчици от пшенични зародиши
-Лимонова кора
-Копър
-3 Домата
Всички продукти се разбъркват до получаване на хомогенна смес.
Ето ги и мерките ми в момента:
Височина ( В CM )- 166
Килограми- 62,3
Целта ми е да стана 58 килограма и да придобия релеф и сила, не искам да качвам маса.
П.С.
Не съм си смятал точно дневния прием на протеин и други неща на ден, но ако ги сметна ще ги поставя.
Всеки ден от 13.06.2016г. ще разказвам за деня си, а след време ще предоставя и снимки.
Надявам се да си дадете мнението по плановете ми, както и да предложите корекции.
Темата беше редактирана от KaiP на 11.06.16 19:12.
11.06.16
16:39
С тоя режим най-много да си докараш здравословен проблем, това си е направо глад.
казано от Иван Благов на 11.06.16, 16:39:
С тоя режим най-много да си докараш здравословен проблем, това си е направо глад.
Отворен съм за предложения и корекции :)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 11.06.16 16:58.
Здравей и честит дневник!
Пишеш че си чел? Добре, но като ти гледам храната си мисля точно обратното.
За напред изчисли си дневните калории и по тях си състави режим. Има си калорийни калкулатори!
Успех :)
Това от някой концелагер ли го взе. Просто влез в кухнята и го изяж на едно ядене това, после на следващото влез пак и пак същото. Тренирай, без значение какво, но и недей се престарава. После пак иди в кухнята изяж пак това количество. И така. На 11 си, тялото иска от всичко по много. Гледай тренировъчната част да я има.
казано от ANZy на 11.06.16, 16:45:
Здравей и честит дневник!
Пишеш че си чел? Добре, но като ти гледам храната си мисля точно обратното.
За напред изчисли си дневните калории и по тях си състави режим. Има си калорийни калкулатори!
Успех :)
Целта ми е да отслабна, но без да губя мускулна маса, когато го постигна ще го променя.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 11.06.16 16:59.
казано от Paulo Nacheff на 11.06.16, 16:47:
Това от някой концелагер ли го взе. Просто влез в кухнята и го изяж на едно ядене това, после на следващото влез пак и пак същото. Тренирай, без значение какво, но и недей се престарава. После пак иди в кухнята изяж пак това количество. И така. На 11 си, тялото иска от всичко по много. Гледай тренировъчната част да я има.
14*. Преди следвах подобна методика и станах като буре.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 11.06.16 16:59.
11.06.16
17:13
За хранителния план е ясно, казали са ти го по-горе.
На мен са ми интересни тренировките ти? Логика да тренираш отделен ден ръце, вместо по-важни групи като гръб не виждам.
Тренировката ти понеделник ми се струва доста измислена.... За 14 годишен, с такова хранене просто не виждам как издържаш на такова претоварване. А ако въобще по някакъв начин издържаш - то не вярвам да е задълго. Почти съм сигурен, че ще си претовариш нервната система.
Тренировката ти за ръце просто не искам да коментирам. Защо имаш повече упражнения за по-малък мускул ( бицепс ) нямам идея. Как ти остават сили след 5х15 бицепсово от стоеж, да направиш 5х15 отново бицепсово с 20кг не знам. 20 килограма никак не са малко за такова упражнение, особено след като вече си правил цели 5 серии упражнение със същия фокус на изолация. Въпреки че правя единички на бицепсово с 80кг, дори и аз ще се “озъбя” на такова претоварване.... Явно си доста издръжлив, или ни будалкаш.
Защо целта ти е да станеш па точно 58 кг, някаква категория ли гониш? Знаеш ли как, ако евентуално свалиш до толкова, да се поддържаш на тези килограми?
Offtopic/ Ами ако случайно тръгнеш да сваляш килограми, което е вероятно със сегашното ти гладуване..... и започнеш 61…60…59…58….. стигнал си заветната цел ама то тялото продължава... 57, 56, 55…. ти ще се стопиш бе човек :D
казано от Иван Борисов на 11.06.16, 17:13:
За хранителния план е ясно, казали са ти го по-горе.
На мен са ми интересни тренировките ти? Логика да тренираш отделен ден ръце, вместо по-важни групи като гръб не виждам.
Тренировката ти понеделник ми се струва доста измислена.... За 14 годишен, с такова хранене просто не виждам как издържаш на такова претоварване. А ако въобще по някакъв начин издържаш - то не вярвам да е задълго. Почти съм сигурен, че ще си претовариш нервната система.Тренировката ти за ръце просто не искам да коментирам. Защо имаш повече упражнения за по-малък мускул ( бицепс ) нямам идея. Как ти остават сили след 5х15 бицепсово от стоеж, да направиш 5х15 отново бицепсово с 20кг не знам. 20 килограма никак не са малко за такова упражнение, особено след като вече си правил цели 5 серии упражнение със същия фокус на изолация. Въпреки че правя единички на бицепсово с 80кг, дори и аз ще се “озъбя” на такова претоварване.... Явно си доста издръжлив, или ни будалкаш.
Защо целта ти е да станеш па точно 58 кг, някаква категория ли гониш? Знаеш ли как, ако евентуално свалиш до толкова, да се поддържаш на тези килограми?Offtopic/ Ами ако случайно тръгнеш да сваляш килограми, което е вероятно със сегашното ти гладуване..... и започнеш 61…60…59…58….. стигнал си заветната цел ама то тялото продължава... 57, 56, 55…. ти ще се стопиш бе човек :DИздръжлив съм ( поне така ми казват, редовно тичам и правя обиколки, може би това ми помага да издържам ), иначе искам 58, може би и малко по-малко, за да се види преса, да стана релефен, това не може да се постигне като съм 62 килограма, или поне така предполагам.
Аз като стана 58 ще започна да се поддържам на тези килограми, докато естествено не стана по-висок и не ми се наложи и да кача малко. За момента Вие коментирахте най-подробно, та се надявам дали може да направите някакви корекции по храненето ?
П.С. Това ми е целта, а като гледам момчето е по-високо и естествено по-тежко от мен, та като съм по-нисък, трябва и да съм по-лек.
Мнението беше редактирано от KaiP на 16.06.16 22:26.
12.6.2016г
От сутринта започнах да ям здравата ( вредни неща ) неща от сорта на нутела, филии, супи, абе много ядох и така ще бъде до вечерта, но от утре започвам с режимите. Тренировките ще ги започна от 16.6.2016г, защото до тогава съм на училище и не мога да посещавам фитнеса
Мнението беше редактирано от KaiP на 16.06.16 22:25.
казано от KaiP на 12.06.16, 15:21:
От сутринта започнах да ям здравата ( вредни неща ) неща от сорта на нутела, филии, супи,
От кога супата е вредна? :D
казано от ANZy на 12.06.16, 15:26:
казано от KaiP на 12.06.16, 15:21:
От сутринта започнах да ям здравата ( вредни неща ) неща от сорта на нутела, филии, супи,
От кога супата е вредна? :D
добре, само тя беше полезна :D
Мнението беше редактирано от KaiP на 16.06.16 22:25.
13.06.16
21:42
KaiP, здравей и добре дошъл!
Една молба и съвет: не почернявай/удебелявай целия текст, когато пишеш. Ползвай функцията за отделни места, на които искаш да акцентираш.
Много трудно се чете, когато всичко е в черно и удебелено.
Успех с целите!
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 13.06.16 21:42.
казано от Вероника Налбатска на 13.06.16, 21:42:
KaiP, здравей и добре дошъл!
Една молба и съвет: не почернявай/удебелявай целия текст, когато пишеш. Ползвай функцията за отделни места, на които искаш да акцентираш.
Много трудно се чете, когато всичко е в черно и удебелено.Успех с целите!
Добре :)
Благодаря Ви много :) !
13.06.2016г
Днес започнах вече режима и искам да кажа, че даже не успявам да го изям, а се пресилвам.
Тренировките започват скоро <3 :)
казано от KaiP на 14.06.16, 01:03:
Днес започнах вече режима
Кой режим? :)
казано от ANZy на 14.06.16, 09:56:
казано от KaiP на 14.06.16, 01:03:
Днес започнах вече режима
Кой режим? :)
Хранителният.
Мнението беше редактирано от KaiP на 14.06.16 18:13.
13.06.2016г, 14.06.2016г
Порциите ми идват големи, май ще ги намалим, ама се чудя как, че да приемам пак толкова протеин, някой да има идеи ?
След 2 дни и започваме тренировки <3 !!!!
казано от KaiP на 15.06.16, 01:41:
13.06.2016г, 14.06.2016г
Порциите ми идват големи, май ще ги намалим, ама се чудя как, че да приемам пак толкова протеин, някой да има идеи ?
Затваряш си очите и тъпчеш :D
Какви порции ядеш, че ти идват много? Храненията ти колко са на брой? Ако нещо ти е безвкусно - просто му сложи повечко сол.
Мнението беше редактирано от Tony Leen на 15.06.16 12:23.
15.06.16
12:27
13.06.2016г, 14.06.2016г
Даваш по-висок приоритет на мазнините в храната. Просто е... и ефективно.
P.S.
Избягвай обезмаслените храни.
Няма причина да отделяш жълтъците от яйцата.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 15.06.16 12:30.
казано от ANZy на 15.06.16, 12:22:
13.06.2016г, 14.06.2016г
Порциите ми идват големи, май ще ги намалим, ама се чудя как, че да приемам пак толкова протеин, някой да има идеи ?Затваряш си очите и тъпчеш :D
Какви порции ядеш, че ти идват много? Храненията ти колко са на брой? Ако нещо ти е безвкусно - просто му сложи повечко сол.
Порциите и храненията ги има по-горе.
Това с очите го ползвам за сега, ама ..
Солта задържа вода.
казано от Кольо Пияндето на 15.06.16, 12:27:
13.06.2016г, 14.06.2016г
Порциите ми идват големи, май ще ги намалим, ама се чудя как, че да приемам пак толкова протеин, някой да има идеи ?Даваш по-висок приоритет на мазнините в храната. Просто е... и ефективно.
P.S.
Избягвай обезмаслените храни.
Няма причина да отделяш жълтъците от яйцата.
Разделям жълтък от белтък, защото в жълтъка се съдържа холестерол.
Може ли лично съобщение?
казано от KaiP на 15.06.16, 19:18:
азделям жълтък от белтък, защото в жълтъка се съдържа холестерол.
Оставяй на 5 белтъка по 1 жълтък. За холестерола не се тревожи.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 15.06.16 23:01.
15.06.16
23:02
казано от ANZy на 15.06.16, 22:27:
Оставяй на 5 белтъка по 1 жълтък.
Защото?
Къде е проблемът в това?
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 15.06.16 23:04.
Защото да не стане дебел, не е ли ясно :D
Anzy, а ако оставя 2 ще стана ли дебел, или трябва един задължително?
Мнението беше редактирано от Pleasure на 15.06.16 23:31.
казано от Кольо Пияндето на 15.06.16, 23:02:
казано от ANZy на 15.06.16, 22:27:
Оставяй на 5 белтъка по 1 жълтък.
Защото?
Къде е проблемът в това?
Нали може да имам проблеми, заради висок холестерол.. та го избягвам :)
16.06.16
15:53
Напълно уверен ли си, че холестеролът в яйцата (а и в храната по принцип) се отразява пряко и определя количеството на този в кръвта?
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 16.06.16 15:55.
казано от Кольо Пияндето на 16.06.16, 15:53:
Напълно уверен ли си, че холестеролът в яйцата (а и в храната по принцип) се отразява пряко и определя количеството на този в кръвта?
Предполагам, гледах ето това клипче, а то потвърждава:
https://www.youtube.com/watch?v=ARWsVk7Gau8
16.06.16
16:23
Аз пък не вярвам в квартални митове.
Препоръчвам да търсиш по-надеждни източници на информация.
Увеличаването на мазнините в храната не означава непременно надебеляване. Напълно подходящ подход е и за режими, целящи намаляване на телесните мазнини. Ако храната ти е адекватно преценена като количество и тренировъчният режим е на нужното ниво, то резултатите ще са добри. По-високият дял на мазнините ще ти позволи да изяждаш по-малък обем храна, но да запазиш нужния енергиен прием.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 16.06.16 16:26.
казано от Кольо Пияндето на 16.06.16, 16:23:
Аз пък не вярвам в квартални митове.
Препоръчвам да търсиш по-надеждни източници на информация.Увеличаването на мазнините в храната не означава непременно надебеляване. Напълно подходящ подход е и за режими, целящи намаляване на телесните мазнини. Ако храната ти е адекватно преценена като количество и тренировъчният режим е на нужното ниво, то резултатите ще са добри. По-високият дял на мазнините ще ти позволи да изяждаш по-малък обем храна, но да запазиш нужния енергиен прием.
Може ли да видиш тренировъчния режим по-горе и да си кажеш мнението ?
16.06.16
16:50
Когато започнеш да тренираш тежко и да натоварваш всички големи мускулни групи, тогава резултатите ще са несравнимо по-добри.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 16.06.16 16:51.
казано от Кольо Пияндето на 16.06.16, 16:50:
Когато започнеш да тренираш тежко и да натоварваш всички големи мускулни групи, тогава резултатите ще са несравнимо по-добри.
Навярно трябват подобрения ..
16.06.16
17:02
Съвсем ясно съм указал какви корекции смятам, че е удачно да направиш... :)
17.6.2016г
Дойде време за фитнеса. Тренирах почти цялото тяло, защото последните 4 дни не бях тренирал, защото завършвах и днес вече можех да тренирам. Мисля че заради “изчистването” съм загубил малко мускулна маса, защото не успях да направя всичките серии правилно. Правилно бяха до 3-тата, оттам вече аз усещах, че ги правя по-кофти...
Правих 10 минутно кардио ( Тичане ), колкото да има след фитнеса.
Имам и нова цел вече- 55кг, защото почти съм стигнал заветните 58кг ( Сега съм 59кг ), и не мисля че като стана с един килограм по-слаб ще е особено голяма промянта, та реших да поставя нова цел.
Здравейте!
От доста време не съм писал, но накратко ще разкажа какво ставаше в последните дни.
Като цяло от последния път, когато писах съм качил 2 кг ( Кофти, нали ? ) ( 62 съм.. пак ).
Реших да си смятам калории и да вляза в дефицит, но изглежда организма ми се е приспособил към много малкото калории и всъщност качих ( А, уж бях с 300 калории по-малко, от колкото ми трябват, за да свалям ).
Мислих какво да правя в продължение на няколко дни ( В тези дни ядох г/д каквото ми дойде, но не прекалено ).
Вече няма да тренирам по онзи начин, по който бях започнал, няма и да се храня стария начин.
Та, вече ще тренирам по друг начин ( ще напиша по-късно или утре точно как ).
Но отново имам проблем с храненето, много силно и искрено се надявам някой да ми помогне какво да правя, навярно разбрахте ситуацията- помагайте :) !
Ето ми я новата тренировка:
Понеделник ( Гърди/Корем )
-Лежанка- 3x15- 30 килограма, почивка между сериите- 30 секунди
-Лежанка (наклонена)- 3x15- 30 килограма, почивка между сериите- 30 секунди ( Не знам колко е наклона )
-Вдигане на дъмбели към гърдите ( Не знам как да го опиша, но се вдига ръката от долу към средата на гърдите )- 3x15- 15 килограма, почивка между сериите- 30 секунди
-Флайс с дъмбели- 3x15- 15 или 20 килограма, почивка между сериите- 30 секунди
Вторник ( Гръб/Рамене )
-Набирания- 3x15 ( Правя ги с един уред, на който се слагат килограми, които да ти помагат ( не му знам името ) )- килограмите, с които съм на уреда са 46кг, почивки между сериите- 30 секунди
-Придърпване на скрипец- 3x15- 30 килограма, почивка между сериите- 30 секунди ( Последната серия е с 45 )
Сряда ( Гърди/Корем )
-Лежанка (наклонена)- 3x15- 30 килограма, почивка между сериите- 30 секунди ( Не знам колко е наклона )
-Вдигане на дъмбели към гърдите ( Не знам как да го опиша, но се вдига ръката от долу към средата на гърдите )- 3x15- 15 килограма, почивка между сериите- 30 секунди
Четвъртък ( Крака )
-Клякане- 3x50- почивка между сериите- 30 секунди
-Български клек- 3x50- почивка между сериите- 30 секунди
-Клекове на един крак- 3x15- почивка между сериите- 30 секунди
Петък ( Гърди/Корем )
Събота ( Бицепс/Трицепс )
-Нормално вдигане на дъмбели ( не знам как се казва, но .. )- 3x15- 15 килограма, но с много зор, почивки между сериите- 1 минута
-Упражнение за бицепс със скрипец- 3x15- 15 килограма, но с много зор, почивки между сериите- 1 минута
-Упражнение за трицепс със скрипец- 3x15- 15 килограма, но с много зор, почивки между сериите- 1 минута
Неделя ( Кардио )
-Тичам на пътечката 30 минути.
Преди всяка тренировка загрявам с боксовата круша и 5 минути тичане. Преди всяко упражнения загрявам с най-малките килограми. След всяка тренировка правя кардио.
Махай я тая програма, предвид килограмите, които мислиш да използваш във всяка тренировка, е просто безсмилена. Гърди 3 пъти на седмица и гръб и крака 1 път на седмица..не е умно. Тренирай ПОНЕ 3 месеца цяло тяло или горна/долна или бутащи/дърпащи и тогава евентуално мини на някакъв сплит, от който на 14г. нямаш нужда.....
казано от Боян Димитров на 02.07.16, 19:20:
Махай я тая програма, предвид килограмите, които мислиш да използваш във всяка тренировка, е просто безсмилена. Гърди 3 пъти на седмица и гръб и крака 1 път на седмица..не е умно. Тренирай ПОНЕ 3 месеца цяло тяло или горна/долна или бутащи/дърпащи и тогава евентуално мини на някакъв сплит, от който на 14г. нямаш нужда.....
То това не е ли цяло тяло ?
Всичко си тренирам тука ...
( тренирам гърди и корем, защото са ми най-важни )
казано от KaiP на 02.07.16, 19:27:
Имах предвид цялото тяло в една тренировка.
“Гърди и корем са ми най-важни” - виж, разбирам, че офомените гръдни мускули и релефния корем са най-впечатляващото сред нас, юношите, но разбери - не ти е правилна програмата, защото си начинаещ и нямаш нужда от този сплит. Повярвай, 3-4 пъти седмично, тренировки за цялото тяло, по 1-2- упражнения за мускулна група в 1 тренировка са ти достатъчни.
02.07.16
19:57
казано от KaiP на 02.07.16, 19:27:
И с тая “програма” не само няма да мръднеш, но и няма да постигнеш нищо.
Заеми ме сериозно с базовите, па тогава търси изолиращи. Тренирай за сила, като ги блъскаш тия 15-ки нищо няма да направиш.
клек/лег/тяга/военна/набиране/кофички/гребане. Друго не ти трябва. Качествена храна, ако ядеш като 40 килограмова мацка нищо няма да ти се получи.
Мнението беше редактирано от SimplySatisfying на 02.07.16 19:58.