Зареждащ ден и калорен дефицит

14.06.16
06:46

Здравейте!Имам един въпрос.Бях свалял кг. .следователно и kcal на които пазех кг паднаха(забавих си метаболизма).След като стигнах ниските 1700 kcal аз реших да направя reverse diet.(за хората които незнаят какво е. Reverse diet е след като паднеш на много малко kcal постепенно ги увеличаваш с 15 в и 5 м. всяка седмица) Така де аз реших да ги кача с доста повече (то 15 в и 5м са окошо 100 kcal) аз качих с 400 kcal 1 ва седмица 2 ра със 300 , 3та със 200 и 4 та с  200 и след края на седмица 4 (бях 2 кг нагоре очаквах го де ) ноо проблема ми не е там.Проблема ми е че смълнах 300 kcal правя бая кардио и даже не мърдат кг те минала е седмица и 2 дни но все пак поне 1 можеше да сваля.Мисля сега да смъкна на 2200 kcal и да зареждам с x2грама въгл на телесно тегло всеки 5 ти ден , с целта да свалям повече от 3 седмици на тези kcal.Бих искал да изразите мнение за този подход с честите зареждащи дни . Дали ще се получи ? Дали най-после ще сваля? Искам просто да де доурефеля.Сега сам на около 14% body fat.

14.06.16
09:00

Зареждащите дни се правят 1 ден в седмицата или  2 дни на всеки 2 седмици. Без зареждащи дни трудно ще сваляш кг.

14.06.16
09:06

Очаквал си да качиш, но не си го искал? Ако правилно съм те разбрал (че то с това писане).

От всичкото, разбрах, че искаш да изчистиш? Прави HIIT кардио, бъди в дефицит от около 300 калории и зареждай през около 3-5 дни.

Пиши грамотно!

Мнението беше редактирано от vasilev на 14.06.16 09:06.

14.06.16
09:15

Без зареждащи дни трудно ще сваляш кг.

Не е вярно... Няма нужда от зареждащи дни, за да сваля килограми.

14.06.16
09:23

Да, може и без, ако държи малък дефицит. Така ще избегне “икономичния режим”, без нужда от зареждане.

Мнението беше редактирано от vasilev на 14.06.16 09:24.

14.06.16
09:58

казано от Алберт Василев на 14.06.16, 09:23:

Да, може и без, ако държи малък дефицит. Така ще избегне “икономичния режим”, без нужда от зареждане.

Тоя “икономичен режим”, така както го разбира мнозинството, е по-скоро мит. Да, забавя метаболизма и, да, може да забави процеса на сваляне на килограми, но не е достатъчно “мощен”, че да го спре напълно, или дори да причини наддаване, ако се поддържа калориен дефицит. Питай анорексиците.

казано от Алберт Василев на 14.06.16, 09:06:

Очаквал си да качиш, но не си го искал? Ако правилно съм те разбрал (че то с това писане).

От всичкото, разбрах, че искаш да изчистиш? Прави HIIT кардио, бъди в дефицит от около 300 калории и зареждай през около 3-5 дни.

Пиши грамотно!

Карам колело бая около поне 1 час и 30 мин през ден, 4 пъти седмично силова трен . Но да мина ли сега -20% от kcal ми незнам имам чувството ,че немога да сваля ,не става и не става .... :(

14.06.16
10:49

казано от Pleasure на 14.06.16, 09:15:

Всеки си преценява сам за себе си. Аз лично не мога без зареждащ ден, защото това е най-хубавият ден в един калориен дефицит.. =))

казано от Стилиян Tp на 14.06.16, 10:27:

но да мина ли сега -20% от kcal ми

Да

Мнението беше редактирано от Tony Leen на 14.06.16 10:52.

14.06.16
10:57

казано от Pleasure на 14.06.16, 09:58:

Да, забавя метаболизма и, да, може да забави процеса на сваляне на килограми, но не е достатъчно “мощен”, че да го спре напълно, или дори да причини наддаване, ако се поддържа калориен дефицит.

Да, не е достатъчно мощен. Все пак организма трябва да набавя енергията от някъде. :D

Carbohydrate

14.06.16
11:04

какво означава зареждащи дни? да заредиш хладилника ли?

14.06.16
11:05

Зареждащия ден има и психологичен ефект и ти дава сили да продължиш дефицита, както знаем не е от най-приятните периоди чистенето, но иначе може и без него.

14.06.16
13:42

Всеки си преценява сам за себе си. Аз лично не мога без зареждащ ден

Няма спор, но не прави гръмки твърдения, че не можело да се свалят килограми без подобни изпълнения. ;)

казано от ANZy на 14.06.16, 10:49:

казано от Pleasure на 14.06.16, 09:15:

Всеки си преценява сам за себе си. Аз лично не мога без зареждащ ден, защото това е най-хубавият ден в един калориен дефицит.. =))

казано от Стилиян Tp на 14.06.16, 10:27:

но да мина ли сега -20% от kcal ми

Да

Аз до сега уж бях в дефицит за 1 седмица и 3 дена и нищо не свалих (дефицит от 300 kcal)

14.06.16
19:09

казано от Стилиян Tp на 14.06.16, 17:40:

Аз до сега уж бях в дефицит за 1 седмица и 3 дена и нищо не свалих (дефицит от 300 kcal)

Продължавай така. Ако не се получава - най-вероятно нещо се заблуждаваш с изчисленията.

15.06.16
12:59

Аз ли нещо не разбрах или си поддържал тегло с 1700 калории, увеличил си ги на 2800 (400 kcal 1 ва седмица 2 ра със 300 , 3та със 200 и 4 та с  200), качил си два килограма, след което си намалил калориите до 2500 и за цяла седмица не си свлил нищо от новите два килограма, като крайният резултат те учудва?

Ако си стигнал до момент, в който да имаш застой на 1700 калории е трябвало да направиш това, за което пишеш в първото си мнение (за хората които незнаят какво е. Reverse diet е след като паднеш на много малко kcal постепенно ги увеличаваш с 15 в и 5 м. всяка седмица)  - постепенно увеличаване на приема. 400 калории са приблизително 1/4 от цялостният ти прием, което никак не звучи като постепенно. Нормално е да си качил в края на месеца, даже споре мен си качил малко. Взимам предвид факта, че си увеличил дневния прием с повече от 60 процента в края на периода, който никак не е дълъг.

Според мен , за да започнеш да сваляш, ще трябва да върнеш още малко назад с калориите. Да достигнеш желания резултат и след това да започнеш бавно да увеличаваш приема докато стигнеш до оптималния си баланс, където да спреш и да поддържаш.

15.06.16
13:33

казано от Стилиян Tp на 14.06.16, 17:40:

10 дена по 300 калории - 3000 калории. Едно кило сланина за да го изгориш, трябва да изразходваш 7500 калории. Не знам какво очакваш да свалиш за толкова малко време с толкова малък дефицит. И това в случай, че наистина ти е толкова дефицита, което не е сигурно. Освен това, е напълно възможно няколко седмици да си на дефицит и кантара да не мърда и изведнъж да смъкнеш кило или две.
Това само като информация, да не чакаш резултати за седмица или две. Трябват месеци.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1