09.07.16
13:41
Здравейте, искам да покача мускулна маса. Тренирам по добра програма (Бутащи, дърпащи, почивка, крака, почивка) Режим на хранене точно нямам, но всеки ден приемам по около 120-150 гр. протеин. Храня се основно със овесени ядки всяка сутрин за закуска, риба ориз моркови, пиле, картофи, сурови ядки, яйца. Та реших да си закупя My protein Impact Whey, и My protein Creatin monohudrat За да покача дневния добив на протеин. Въпросът ми е по колко пъти на ден да пия протеина и креатин моногидрат и как? Попитах човек който ме насочи да ги пия по следния начин:
креатин монохидрат трябва да се натрупа в клеткити, първите 7 дни.
Взимаш в тренировъчен ден, 5г.сутрин 5 г.30мин.преди и 5 г.след тренировка.
В нетренировъчен ден, сутрин и вечер 5 г.
След 7- ят ден само преди и след тренировка по 5г.
Протеин - 30 мин.преди и веднага след тренировка.
В нетренировъчен ден сутрин 30 мин.преди храна и следочед по 1 мерителна лъжичка!
Та ми се стори доста голямо колоичеството на креатин монохидрат за прием на ден, на доста места пише да се приема по 5 грама на ден а тук са ми обяснили по 15. Иначе за протеина ми се струва добре да го пия така, но затова питам вас
На 18 години съм
185 висок
77 кг
09.07.16
14:40
Здравей!
Защо не ползваш търсачката тук? Има толкова много теми и за протеин, и за креатин. :)
Ако си набавяш необходимото количество протеин с храната, то закупуването му под формата на добавка не е нужно.
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 09.07.16 14:41.