ДНЕВНИК ЗА СЪРДИТИ СТАРЧЕТА :)

Темата е заключена.
Прескочи до:

10.07.16
18:15

казано от Queen Cobra на 10.07.16, 14:15:

Нещо не се разбрахме какво правя, но другия път ще снимам :)
_________
Охххх, ох, Ме40, ще с пенсионираме с 2000 лв пенсия, казват официалните изследвания.

Е , придърпване на горен скрипец с V-образна ръкохватка ... какво друго да е ?
Я камилата, я камиларя относно пенсиите :D

10.07.16
18:43

10.07 дърпащи
1. набиране надхват 8-7-6
2. суинг с пудовка 3х15х25кг
3. гребане с ластици с 2 ръце долно окачване 3х20
4. румънска тяга с пудовка 3х15х25кг
5. гребане с ластик с 1 ръка от колене 3х15 всяка ръка
6. хеликоптер с ластици долно окачване 3х10
7. набиране подхват 3х5
8. хеликоптер с 1 ръка с дъмбел 3х10х10кг всяка ръка
9. разтваряне встрани по страничен полулег 3х10х2кг всяка ръка

Движение- не
Чистене- прахосмукачка, миене теракот и паркет, полиране мебели,
пресаждане на цветя

Днес хубава пълна почивка. Малко раздвижване следобед да не заспят съвсем мускулите.

10.07.16
20:46

Малко от домашните ми тренировки

Това, което стърже, са едни пластмасови топчета на ластика на гащите :) :)

Carbohydrate

10.07.16
21:00

Опитай такова гребане:
Статодинамическо - придърпваш, отпускаш не на цяло, а да остане напрежение в мускулите, да има ъгъл в лакътната става, който да не ти позволява да се отпуснат мускулите; къса амплитуда, където е най-голяма натоварването. Работиш не за брой повторения, а за време - 30 секунди работа последвани от 30 секунди почивка. И така 3 серии - това е 1 сет. Сетовете са 3 с почивки между тях 5 минути.
Трябва да имаш парещо усещане в мускулите към края на подхода и психическо натоварване.
Това можеш да го вкараш в различен ден.

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 10.07.16 21:02.

10.07.16
21:10

Тоест- задържане 30 сек в контракция на мускула? Или нещо друго? я ми покажи с клип, че съм глупава :)
Интересно, каква е целта?

Carbohydrate

10.07.16
21:22

казано от Queen Cobra на 10.07.16, 21:10:

Тоест- задържане 30 сек в контракция на мускула? Или нещо друго? я ми покажи с клип, че съм глупава :)
Интересно, каква е целта?

Гръбните мускули се състоят от повече БМВ - “бавни” мускулни влакна и за тяхната хипертрофия, това е най-удачната тренировка. Сега ще ти дам пример с друго упражнение - https://www.youtube.com/watch?v=rUHuQcYg6sc на 13-та минута

10.07.16
21:42

Схванах- частично движение. Малко несвойствено ще ми дойде, свикнала съм да се стремя към пълна амплитуда.
Горкият модел изглежда адски измъчен, все едно нещо го е напънало :)
Едва ли е направил този гръб само с статодинамика, де.
Карбо, само да знаеш, че и сега трудно си намирам нормални дрехи с този гръб и рамене.
После като порасне, ти ще ме обличаш :)

10.07.16
21:56

От това има смисъл само като допълнение към набирания с нормално темпо. Отказвам да обяснявам защо - който иска, да се довери, който не - за негова сметка си е.

11.07.16
10:10

Браво за набиранията. Обаче тази врата що е затворена ? :)

11.07.16
10:21

Щото не е отворена. :)
По-добре си контролирам тялото като има преграда пред мен- старая се да съм стегната в кръста, да не се извивам напред и да не чийтвам с краката.
Набиранията не са нищо особено - мога и повече и по-добре. Не се изнасилвам особено.
Идеята беше да покажа как и какво точно правя вкъщи от това, което описвам, и да получа някой допълнителен съвет.

Carbohydrate

11.07.16
12:05

казано от Boby_ на 10.07.16, 21:56:

От това има смисъл само като допълнение към набирания с нормално темпо. Отказвам да обяснявам защо - който иска, да се довери, който не - за негова сметка си е.

(giggle)

11.07.16
12:27

1. Ма мноооого кефиш ! (muscle)
2. Този лост от къде ти е, лесен ли беше за монтиране, устойчивост? искам да си сложа у нас, но все ми се струват паянтови... :/

11.07.16
12:38

Смяла съм се от сърце на стъргането по вратата (nhappy2)
Направо си е като озвучение на хорър мууви ! :P

11.07.16
13:04

казано от Afhaengig на 11.07.16, 12:27:

1. Ма мноооого кефиш ! (muscle)
2. Този лост от къде ти е, лесен ли беше за монтиране, устойчивост? искам да си сложа у нас, но все ми се струват паянтови... :/

Лостът е втора ръка от Продавалника- именно- за да е изпробван. Вече 2 години се пъна на него и няма признаци да се е повредил. Без пробиване е - има гумички в края и се навива на ръка, щом издържа всичките ми кила, значи е надежден. ;)
Сигурно се продават ТОЧНО такива и сега, но не съм сигурна откъде да си намериш.
Купих си един друг - за резерва,

http://yakobg.com/лост-за-врата-spartan.html
но е невероятен ташак. В никакъв случай не си купувай тоз модел—иска дупчене и не се навива.
————————————-
Юлка, като не знам как да махна звука на клипа- и стъргане и пъшкане и всичко ще има :)

11.07.16
13:17

Супеер, точно такива с гумичка бях гледала, но се чудех дали няма да се изхлузи :D то сега долу на лостовете е супер, ама зимата, колкото и Роки да съм, предпочитам да си имам home edition лост :)

За звука: туряш го в windows movie maker и от бутончето за звук намаляваш или махаш целия звук. [spam]Ама така няма да е същото - според мен звуците са тясно корелирани с the gainz! :D [/spam]

11.07.16
14:39

11.07
Сън: 23.00 - 7.00

Спах като пън, но нали работа ме чака ...

Храна:
- 3в1
- бутер баничка 150 гр. с допълнително кашкавал
- 1 ябълка, 1 круша
- 1/2 от това: салата айсберг, маслини, манатарка , задушена в зехтин и черен пипер 200 гр., кашкавал 100 гр., лимонов сок, зехтин, 1 фил. вита
-3в1
- 1 пилешко бутче печено, 1 фил. вита с 2 лъж. сметана
- кочан и половина варена царевица

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 12.07.16 11:39.

11.07.16
15:19

Ако случайно пропуснем набиранията с нормално темпо , а вместо това гребем , няма да достигнем до така желаната хипертрофия, така ли ? :D

11.07.16
16:28

казано от Carbohydrate на 11.07.16, 12:05:

(giggle)

Чудно защо този който показа на клипчетата не започне с такъв тип набирания, а започна от машината направо ? Предполагам набирането не е достатъчно изолиращо за бодибилдинг целите ;)

Махнах си последното изречение, понеже се пошегувах.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 11.07.16 20:47.

11.07.16
21:24

11.07
Без тренировка.
Движение 3 км.
Пране (muscle)

Малко мускулна треска на задните бедра. Утре трябва на зала нещо, че не ми се правят крака в нас.
Трябва да си легна по-рано...

Carbohydrate

11.07.16
21:32

казано от kaloyan на 11.07.16, 16:28:

казано от Carbohydrate на 11.07.16, 12:05:

(giggle)

Чудно защо този който показа на клипчетата не започне с такъв тип набирания, а започна от машината направо ? Предполагам набирането не е достатъчно изолиращо за бодибилдинг целите ;)

Махнах си последното изречение, понеже се пошегувах.

Има го, има го набирането, но не в това клипче. Щях да го пусна, но не можах да го намеря)...аз така се набирам също...

12.07.16
11:02

казано от ME4O_TURIST на 11.07.16, 15:19:

Ако случайно пропуснем набиранията с нормално темпо , а вместо това гребем , няма да достигнем до така желаната хипертрофия, така ли ? :D

Въпросът е в комбинацията между динамично и статично натоварване, а не в избора на конкретно движение. Динамично натоварване трябва да има, за да има прираст на сила, а от там и хипертрофия. Тренировките могат да се структурират с редуване на натоварванията в една тренировка, но може и в различни, както и посредством периодизация.

Гребането обаче не замества набирането. Запитай се кои точно мускули се натоварват, под какъв ъгъл и кои влакна в тях се активират.

Изобщо какво съм седнал да обяснявам на дървен философ и на човек, който не признава информация, ако не е от руски източник. Имам си по-полезна работа. Търсете си проучвания и си ги тълкувайте. Няма да ви ги смилам.

12.07.16
16:51

12.07
Сън: 23.30-6.30

Храна:
- 3в1
- бутер баничка 150гр. с допълнително кашкавал
- 1 ябълка
- салата айсберг, маслини, задушени манатарки, кашкавал, 1 фил. Вита
- 1 праскова
- 20 ml уиски, чаша кола 200 мл, 1 шок. бонбон, 1 бисквита- РД на шефката (devil)
- варен ечемик със сметана ок 80гр. суров

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 13.07.16 10:09.

12.07.16
17:55

12.07.16
18:27

Кобрети, изглеждаш Чудесно! (sun)
Точно такива тела харесвам и намирам за най женствени.
Е**ти талията!!!  Прекрасен налят бюст и бедра. Като пясъчен часовник. :)
При мен е борба да си задържа килограмите и да не ми отиде бюста, че 1-2 кг ги свалям безумно бързо и лесно и първо той заминава.

СУПЕР си ! (handshake) (muscle)

12.07.16
18:53

Благодаря, Мария- само дето бюстът се е “налял” по месечни причини и основно идва от подплънките. :)

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 12.07.16 18:59.

12.07.16
19:16

Абе, идеална си, не е само по месечни причини! Напълно подкрепям казаното по-горе - много радваш! Хубаво тяло + сила ! (bow)

12.07.16
20:58

12.07 бутащи собствено тегло
1. ходещи напади 3х20
2. лицеви опори 3х10
3. бг клек 3х10 всеки крак
4. лицеви опори с крака на стол 3х10
5. клек 3х20
6. лицеви опори с раменен хват/трицепс 3х10
7. глутеус мост с 1 крак на високо 3х10 всеки крак
8. индийски лицеви опори 3х5

Движение за деня 4 км

Символично раздвижване днес. Мислех си за зала, но цял ден се чувствах недоспала и уморена и дремнах за час след работа. Изобщо не ми се хващаха тежести, камо ли да сглобявам и мъкна насам натам.
Мислех също да правя още упражнения, но звънна майка ми и говорихме цял час. Чуваме се 1-2 седмично,така че реших да спра до тук с тренировката. На бас ,че утре ще ме стегнат краката :)

Гърдите ми са се подули, чак ме болят. Като цяло съм задържала течности и бедрата и задницата ми сякаш са се разплули , чак се чудя защо се снимах сега, но като се преобличах сутринта си викам- Абе що не, имам 10 свободни минути :)

12.07.16
21:23

Как така е невъзможно да изглеждат така, пък от друга страна Мр. О 2046 ще изглежда така ? :D Заеби това, повече исках да те питам как може толкова хубави филми да оплюваш с лекота, а това да ти хареса... ;д

12.07.16
21:36

Заеби -  и аз не знам защо :)
Чак да съм го харесала- не знам, гледаем е, има сюжет, развитие на историята- нямам очаквания да е нещо повече от това, което е- компютърна игра с рисувани чудовища.
Радко съм гледала наистина хубав филм последните години- 5-10 общо да са. Затова карам на сериали, леки и неангажиращи.

12.07.16
22:30

Изобщо какво съм седнал да обяснявам на дървен философ и на човек, който не признава информация, ако не е от руски източник. Имам си по-полезна работа. Търсете си проучвания и си ги тълкувайте. Няма да ви ги смилам.

Изобщо недей да даваш квалификации за съфорумците . По същата логика- защо ли да дискутираме теми относно гръбната мускулатура с хора с гръб като количка мачбокс, спрямо нашите :D Тик-так ;) 
П.П. Не оспорвам за динамичното и статичното .

Carbohydrate

12.07.16
23:04

казано от Boby_ на 12.07.16, 11:02:

казано от ME4O_TURIST на 11.07.16, 15:19:

Въпросът е в комбинацията между динамично и статично натоварване, а не в избора на конкретно движение. Динамично натоварване трябва да има, за да има прираст на сила, а от там и хипертрофия. Тренировките могат да се структурират с редуване на натоварванията в една тренировка, но може и в различни, както и посредством периодизация.

Гребането обаче не замества набирането. Запитай се кои точно мускули се натоварват, под какъв ъгъл и кои влакна в тях се активират.

Аз не съвсем разбирам от твоя отговор, какво си искал да кажеш...че статодинамическите упражнения имат смисъл само допълнение към набиранията
дадох пример с изпълнение на упражнение, което цели хипертрофия на бавните МВ и нищо друго. А ти направи някакви заключения, които не са предмет на написаното от мен.
За силата, както пишеш ти, допринасят всичките фактори, в това число и бавните МВ! Не знам, защо винаги апострофираш темите и пишеш неща, които нямат нищо общо с темите...Ти сигурно много ще се учудиш от казаното сега, че ако се научиш да изключваш бицепса си при лега, ще можеш да бутнеш повече, но е факт. Даже това играе голяма роля в лега. Ето, давам ти жокер ;) за да си увеличиш кг....Не знам защо се получи това, между нас, но не съм аз причината за това. Нямам лоши чувства към някой и се засягам, ако е на лична основа, а не на позиция...Ние може да сме “врагове” по отношение на своите разбирания, но , мисля, че само до там...Неприятно ми е да се обиждаме...Това не трябва да става и то с хора, които са свързани със спорта...

Боби, добре дошъл в клуб “Имам малък гръб и искам като гърба на Мечо” :D :D :D :D

12.07.16
23:46

казано от ME4O_TURIST на 12.07.16, 22:30:

Изобщо недей да даваш квалификации за съфорумците . По същата логика- защо ли да дискутираме теми относно гръбната мускулатура с хора с гръб като количка мачбокс, спрямо нашите :D Тик-так ;) 
П.П. Не оспорвам за динамичното и статичното .

Абе да ти кажа, като ти гледам снимките и преценявам колко ти е ръстът спрямо моя, моята количка мачбокс ще да е с едно 30% по-широка от твоето Ферари. Друг е въпросът, че талията ти на осичка ти дава измамната представа, че имаш голям гръб.
Моят например не е голям, но на мен си ми стига.

казано от Carbohydrate на 12.07.16, 23:04:

Аз не съвсем разбирам от твоя отговор, какво си искал да кажеш...че статодинамическите упражнения имат смисъл само допълнение към набиранията
дадох пример с изпълнение на упражнение, което цели хипертрофия на бавните МВ и нищо друго. А ти направи някакви заключения, които не са предмет на написаното от мен.
За силата, както пишеш ти, допринасят всичките фактори, в това число и бавните МВ! Не знам, защо винаги апострофираш темите и пишеш неща, които нямат нищо общо с темите...Ти сигурно много ще се учудиш от казаното сега, че ако се научиш да изключваш бицепса си при лега, ще можеш да бутнеш повече, но е факт. Даже това играе голяма роля в лега. Ето, давам ти жокер ;) за да си увеличиш кг....Не знам защо се получи това, между нас, но не съм аз причината за това. Нямам лоши чувства към някой и се засягам, ако е на лична основа, а не на позиция...Ние може да сме “врагове” по отношение на своите разбирания, но , мисля, че само до там...Неприятно ми е да се обиждаме...Това не трябва да става и то с хора, които са свързани със спорта...

Статодинамичните упражнения имат смисъл само като допълнение или разнообразяване към динамичните, когато целта е комбинацията от сила и хипертрофия. Пробвай да тренираш само статодинамично за цяла година и сам ще се убедиш.
Аз също не храня лоши чувства към теб, но в последно време на няколко път изказваш откровено странни твърдения, които ме навеждат на мисълта, че или източниците, от които черпиш информация, са недостоверни, или не ги тълкуваш правилно. Това с какъв национален произход са е без значение - важно е какво съдържат.

Колкото до моя лег, недей го мисли. :) Намира се в сферата, в която и гърба ми за Мечо - може да не е впечатляващ, но е по-голям от този на доста хора и определено на този етап в живота ми ми е предостатъчен.

Carbohydrate

13.07.16
00:14

Не са страни, просто в БГ, а и не само, вече никой не го интересува чистото трениране и как на практика става всичко. Постепено хората даже са забравили, как се изпълняват упражненията и че това е основното при трениране за ММ.  99% от хората взимат стероиди и никой просто не го вълнува, как и защо, а просто го искат сега и веднага, виждаме го всеки ден на форума, даже за отслабващите важи. За това ви е не позната методиката на трениране на чистото трениране, не е актуално просто и е факт, за съжаление...Никой не си прави труда да превежда, а учебниците във Вифовете, са забравени отдавна...
Нашите мускули са разделени по енергията, която използват, нали така?! Бавните МВ, по отношение към бързите, са горе долу по равно и тренирането им е по свой начин. За теб, може би няма това значение, но за хора, които искат да подобрят организма си, има голямо значение, а за спортистите от висша квалификация, е просто необходимо....Ето, за какво е на трибойците тренировка, ала кросфит? За силова издържливост. Знаеш ли, че накрая побеждава този, който има повече митохондрии във окислително гликолитични влакна...Как то и да е...Важното е, че всички си имаме своя позиция и само трениращите ще разберат смисъла им)...успех ;)

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 13.07.16 00:17.

Carbohydrate

13.07.16
00:39

Ето, Боби, специално за теб http://blogmetodica.ru/index.php?option=com_content&view=article&id=21:izometricheskie-uprazhneniya-razvitie-sily-aleksandr-zass-velikij-samson-&catid=7:uprazhneniya-trenirovki&Itemid=22 да разчупиш виждането си малко относно динамиката, и ти си ги правил и правиш май

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 13.07.16 00:43.

13.07.16
10:21

Ако имаше някаква особена полза от дискусията, тя е хубава снимка на развит мъжки гръб. Моля, подкрепям продължаване в ТАЗИ насока. :) :)

13.07
Сън: 23.00-7.00

Малко натрапчиви сънища. Но така е, като чета “Оперативна хирургия” преди сън вече 2 седмици ...

Храна:
-  3в1
- варен ечемик със сметана и сироп 80 гр. сурово
- 2 кайсии
- бяло фрапе БЕЗ захар
- 3 фпх със свинско ок 200 гр. и кашкавал
- 2 големи праскови
- 3в1
- 1/2 фъстъковка 30 гр.
- салата домат, краставица, лимонов сок, гроздово олио, сирене Дунавия 100 гр, 1 фил. Вита

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 13.07.16 21:33.

13.07.16
21:04

По-принцип вече привикнах към тоталната некадърност, безхаберие и природна тъпота на някои колеги. Днес за пръв път някой така ме ядоса, че се развиках- никога не ми се беше случвало на работа. Чак се учудих от себе си, всъщност.

Колега инспектор ми прати образци на АУАН по мейла миналата седмица да ги прегледам. Пълна идиотия беше сътворил - фактическа обстановка с правна квалификация- нищо общо  , но как да е- пренаписах ги и му ги върнах.
Той ВСЪЩНОСТ вече ги бил предявил написани по своя си образец и хората се подписали на бланките.
Обаче след моята редакция, човекът съвсем примерно отпечатал и СМЕНИЛ първата страница.
И , о, чудо, написал ги и със ЗАДНА ДАТА - 30.06 ...
До тук добре- стандартна процедура за моите сладури ...
Днес ми ги носи- единият е съставен на 30,06, а отзад нарушителя се е подписал на 04.07.
Другият поне с еднаква дата, но, о, чудо! Изобщо не е връчен- защото след като предявил акта, колегата ходил ДА СЪБИРА ПОДПИСИ на свидетелите,  които ВСЪЩНОСТ никога не са присъствали на съставянето на АУАН и нарушителят си тръгнал без акта.
___________________-
Та диалогът мина съкратено последния начин:

- Докторе, защо има разлика в датите на съставяне и предявяване?
- Каква разлика? Я да видя. Е, нищо де. Няма проблем.
- Докторе, има голям проблем. Не може да съставяш акт на една дата и да го предявяваш на друга.
- Няма проблем , Мирка, няма да го обжалват.
- Имам проблем със закона, не може да се подписват на празна бланка и да има разлика в датите!
- Добре, Мирка.
- Не е добре!
- Разбрах, Мирка.
- Какво разбра? Какво ще правиш? Не може така да остане!
- Добре, Мирка.
- Какво “добре”?! - вече крещя :) -Не е добре! Какво ще правиш?
- Не знам какво. Какво да правя?
- Вземай си акта и го пиши наново, все едно не съм го виждала ...
- Разбрах, Мирка, вземам си го. Другия ще го връчвам с писмо...
- Как ще го връчваш с писмо? Той е подписан без възражения , на място.
- Ами аз не съм го връчил и ще търся човека  чрез кметицата?
- Как ще търсиш човека чрез кметицата? Ти добре ли си? - отново крещя. - Не може да пишеш акт и да не го връчош!
- Добре, Мирка, разбрах, няма проблем ...
- Вземай си акта и ми го махай от очите...

Следобеда колегата пак наминава.

- Ти защо ми вика днеска? Аз заслужавах ли го?
- Заслужаваше много повече даже.
- Да знаеш, че с този характер никога няма да се ожениш ....

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 13.07.16 21:07.

13.07.16
21:27

Днес пак ме домързя да ходя до залата, но пък какво си измислих само :) Имах чувството, че далакът ми изтече през ушите...
И да ме домързи утре, мисля, че  се понатоварих тези 2 дни.

13.07 комплексна собствено тегло
1. набиране надхват 3х5
2. ролинг клек - изправяне с търкулване ;) 3х15
3. бърпи с лицева опора  3х10
4. набиране подхват 3х5
5. пикови повдигания за корем с кърпа на пода 8-10-10
6. качване на стол 3х20
7. кръчове некви 3х15
8. алигаторски лицеви опори 3х10
9. глутеус ритник от колене 3х15 всеки крак
10. планк смяна длани- лакти 3х20

Движение 4 км
Малко чистене служебно.

14.07.16
15:39

14.07
Сън: 00.00 - 7.00

Едва едва ми се получи.

Храна:
- 3в1 с креатин (inlove)
- варен ечемик със сметана , сусамово и ленено семе 80 гр. сурово
- 2 праскови, 2 сливи
- 3 фил. Вита със свинско и кашкавал
- 3в1
- 2 фил. Вита с фъстъчено масло 3 суп.лъж

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 15.07.16 10:31.

14.07.16
15:43

казано от Queen Cobra на 14.07.16, 15:39:

14.07
Сън: 00.00 - 7.00

Едва едва ми се получи.

- 3в1 с креатин (inlove)
-

Овес с БЦАА . (nlove5) Любимото ми!

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1