15.07.16
15:42
Който го може , моля да ми каже някъкви упражнения и какви точно серии да правя на ден...
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 15.07.16 18:22.
15.07.16
16:01
Аз така и не се научих, не ми стигна волята. ..Нооо, когато го тренирах, от всички упражнения, които са 3-5 някъде, най удачното, поне за мен, защото ми трябва СИЛА)) - е лицеви опори с ръцете до кръста; същото, но краката вървят нагоре и надолу по стената ( когато краката са горе, получава се, като горна наклонена лежанка или рамена преса, а когато с краката започваш да слизаш надолу - тялото отива напред и ръцете така остават до кръста.); същото на успоредка - заради хвата ми е по лесно там да правя - има стойки за лицеви опори, пробвай с тях.
Цялата работа е пренасянето на центъра на тежестта напред и свикването на мускулите да я задържат...
Трябва още и упражнения за да държиш таза горе. Заставаш на ръце до стената, ръцете са о-далече от нея, гърба подпран на стената и от това положение пускаш краката до земятя, таза не то отлепяш и после ги вдигаш пак нагоре - това също помага и за стойка на ръце ( при нея трябва хубаво да са разтегнати краката)...
15.07.16
16:08
https://www.youtube.com/watch?v=o08VrNqixkc, ето тук има тези упр. и други
https://www.youtube.com/watch?v=qL2bNqZtlKA
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 15.07.16 16:14.
15.07.16
16:09
Aз за сега правя - изнясяния на раменете от стойка за лиева опора 3х14 и лицеви опори с колкото се може повече раменете напред 3х10 , но ще включа и твоите упражнения... Дано ми помогнат :)
15.07.16
17:10
Най-важното е да се въоръжиш с търпение. Ако започнеш да прогресираш много бързо има голяма вероятност да се контузиш.
Не разбрах на какво ниво си сега, но говорим за 2+ години.
15.07.16
17:12
не... страдъла се учи за 3 месеца максимум . имам фр които го могат... И аз мога задна и почти предна везна които доста ще ми помогнат... Без тях сигурно може да е за 2 години...
Мнението беше редактирано от StreetWorkoutPower на 15.07.16 17:17.
https://www.youtube.com/watch?v=PLygoIoHZmo
plancheto е газарско, ама е доста тегаво май :Д Аз се бях закачил по 1 време ама треа яко търпение, ‘дето викате
Това се учи в зала за гимнастика, не по форуми и клипове.
Тези работи като цяло изискват време и усилия, не се учат от днес за утре. Гимнастиците тренират това години, вие с посредствени тренировки във фитнеса искате да ги направите за седмица.
15.07.16
18:08
Някой да е писал че за седмица се учи... ?!
Идеята ми беше, че това е чисто гимнастическо движение и трябват определен тип тренировки за да се развие. С питане по форуми и гледане на клипове на неуспели гимнастици ще го научиш точно както кросфитърите изпълняват стойкини ходене на ръце - чобанската, силно рисково и травмоопасно.
Намери си треньор по гимнастика и действай.
Мнението беше редактирано от Margi на 15.07.16 18:15.
15.07.16
19:41
Е да, извращение приличащо на планч, но всъщност много по-лесно и “непродуктивно” може да се научи сравнително бързо.
Ако говорим за гимнастически планч - сори, няма как да стане бързо.
Не е невъзможно, но е много трудно да го научиш сам. Или си намери гимнастическа зала с треньор, или започвай да прекарваш повече време по разни гимнастически форуми. Честно казано, тук в ББ-тийм не мисля, че има някой който може да те научи да държиш толкова напреднал елемент.
15.07.16
20:42
Ай, дрън -дрън от хора, АКО ти кажа колко гимнастически неща съм научил, БЕЗ да стъпвам в гимнастическа зала, а само от тренировки и ютуб, просто ще се схванеш ;) Айде, моля всяка жаба в гьола си))
ще кажа и друго, не само мога, но и съм научил децата по лостовете...))
Иска се само - търпение! и съмишленик, който да ти казва грешките от страни, защото не винаги можеш да ги видиш и ще ти отнеме повече време
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 15.07.16 20:45.
15.07.16
21:34
Хора целта ми не е да ставам гимнастик . В днешно време всеки трениращ street workout в един момент започва да тренира планча... :)
казано от Carbohydrate на 15.07.16, 20:42:
Ай, дрън -дрън от хора, АКО ти кажа колко гимнастически неща съм научил, БЕЗ да стъпвам в гимнастическа зала, а само от тренировки и ютуб, просто ще се схванеш ;) Айде, моля всяка жаба в гьола си))
Ако искаш да ги правиш криво, гледай колкото искаш клипове.
Ако искаш да направиш нещо добре, правилно и безопасно, учи се от тези които го правят цял живот. Затова две години тренирах с акробати и гимнастици и с треньори бивши европейски шампиони. Ти с кого си тренирал?
Не ти трябва съмишленик, трябва ти някой който разбира тези неща.
Мисля че ти си този, който се включва неподготвен.
А това, че няма да ставате гимнастици означава ли че искате да се криви и да се питрошите?
Мнението беше редактирано от Margi на 15.07.16 21:52.
15.07.16
22:08
казано от Маргарита Манева на 15.07.16, 21:43:
казано от Carbohydrate на 15.07.16, 20:42:
Ако искаш да ги правиш криво, гледай колкото искаш клипове.
Ако искаш да направиш нещо добре, правилно и безопасно, учи се от тези които го правят цял живот. Затова две години тренирах с акробати и гимнастици и с треньори бивши европейски шампиони. Ти с кого си тренирал?
Не ти трябва съмишленик, трябва ти някой който разбира тези неща.
Мисля че ти си този, който се включва неподготвен.
А това, че няма да ставате гимнастици означава ли че искате да се криви и да се питрошите?
И това всичко си написала въз основа на двете клипчета, които съм пуснал))))) браво!...мога да те уверя, че даже в интернет, ютуб, има хора, които никога не са тренирали с шампиони, като теб и все пак го правят по-добре от теб ;) замисли се малко...йогата и самоизтъкването не е добра комбинация))))Постояно се биеш в гърдите)))......още един нарцис)))..карай по-леко ;) Себеизтъкването го правиш просто перфектно))), добре си се научила))))))))))))))))))))))))))
Ще кажа повече, значи никога не трябва да мечтаят децата от крайнете квартали и от бедните такива, защото ти направо им ебаваш майката с твоето изказване. засрами се малко...баси..не сме богати като теб,да ходим по тайланд да учим йога..ай начук
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 15.07.16 22:19.
Не се самоизтъквам а изтъквам факта, че даваш лоши съвети.
Не става дума какво мога да правя аз, нито твърдя че правя каквото и да е по-добре от друг.
Йогите не са овце, те са нормални хора и не знам защо очаквате от тях да се държат като овце.
Когато ви свършат доводите по темата, веднага започвате да нападате личността. Не ви прави чест.
Нямам какво да кажа повече по темата.
15.07.16
22:24
Как се става шампион...ти направо си почнала йогата като майстор, хоп и си номер едно....еми не, разбира се, първо си гледала, после ти е харесало, почнала си опитваш сама, после при треньор, после си разбрала, чи искаш повече и така...всичко зависи от желанието ти за съвършенство...но самото съвършинство не идва изведнъж, първо трябва да почнеш и да имаш мотивация.
А ти направи ни отряза тук всичките, )))))айде, спомни си ти каква кекла си била смотана в началото)))))))), като нас сега))
Не съм рязала никиго. Посъветвах да съкратите времето и контузиите като тренирате с някой, който знае и може. Живата трвнировка не може да сравни с видео и картинки.
15.07.16
22:33
казано от Маргарита Манева на 15.07.16, 22:28:
Не съм рязала никиго. Посъветвах да съкратите времето и контузиите като тренирате с някой, който знае и може. Живата трвнировка не може да сравни с видео и картинки.
еми, пак си прочети коментара)))
чети ми по устните - НЯМАМЕ ПАРИ!!! използваме това, което имаме...а ти ни караш да се отказваме от любимите си неща...айде малко се вгледай в себе си и бъди по-толерантна, по-добра,))), а не това АКО НЕ СИ В ЗАЛА С ТРЕНЬОР ТО СИ ГУБИШ ВРЕМЕТО))..нали за това е форума, ще срещне мен, теб, ще се срешнем, ще му обясниш и така...НАЛИ?!
нали за това сме тук, някои....да се учат, да помагат, насочват, и т.н.)))ето, ако иска някой да учи йога, ще го пратя при теб)
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 15.07.16 22:35.
15.07.16
22:45
казано от Кристиян Дончев на 15.07.16, 19:41:
Е да, извращение приличащо на планч, но всъщност много по-лесно и “непродуктивно” може да се научи сравнително бързо.
Ако говорим за гимнастически планч - сори, няма как да стане бързо.
Не е невъзможно, но е много трудно да го научиш сам. Или си намери гимнастическа зала с треньор, или започвай да прекарваш повече време по разни гимнастически форуми. Честно казано, тук в ББ-тийм не мисля, че има някой който може да те научи да държиш толкова напреднал елемент.
изобщо не си прав....един елемент може да се научи перфектно за кратко време...трудно е да учиш и можеш едновременно разни неща и да ги съчетаваш, за това се иска много знания, как да си подредиш тренировките и т.н. Това съм го разбрал върху себе си))) Мога да клекна с 200, или да сенабера със 100 или да направя 30 набирания, на е трудно да ги постигна заедно, като съчетанието в гимнастиката, например ; ето там трябва треньор...а за един елемент, можеш винаги да намериш човек, живеем в свят на технологиите...ко да кажа, да не мислиш, че тягата или клека е по-лесно за изпълнение, трябват години тренировки за да постигнеш нещо...както и Славко, дето скришно лайква и не иска да пише тук, което е лошо ))), да не е тръгнал веднага с техника.....
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 15.07.16 22:47.
15.07.16
22:57
И още, защо да не пише тук, нека да пише, да пишат, да идват, аз например съм лостаджия и искам да общувам и с такива хора, да науча нещо и да дам знания на някой...
Даже съжалявам, че Славко вече не пише тук!!!
Аз съм екс шампион на 100 метра в 300 хил. град ( когато бях в 3 клас)))))) и искам някой път да взема да се вида с него и да го бия на 100 м.)))
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 15.07.16 23:01.
15.07.16
23:07
Не знам - хора, които не са учили при треньор и с отбор баскетбол или волейбол просто не играят волейбол или баскетбол, а някаква тяхна си игра. Смея да мисля, че същото е и с бокса например.
Обикновено обаче не могат да го разберат и се чудят дори да падат непрекъснато с нула точки.
В очите на един гимнастик планч, научен самодейно, най-вероятно не е планч, а някакво подобие - чекнене на ръце.
Мнението беше редактирано от Von Suthaus на 15.07.16 23:08.
15.07.16
23:12
казано от Von Suthaus на 15.07.16, 23:07:
Не знам - хора, които не са учили при треньор и с отбор баскетбол или волейбол просто не играят волейбол или баскетбол, а някаква тяхна си игра. Смея да мисля, че същото е и с бокса например.
Обикновено обаче не могат да го разберат и се чудят дори да падат непрекъснато с нула точки.
В очите на един гимнастик планч, научен самодейно, най-вероятно не е планч, а някакво подобие - чекнене на ръце.
това никой не оспорва, тук си говорим за друго, че всеки почва от някъде, ето ти си почнал от улицата, както негрите в америка, и после се развиваш...за това говорим....трябва да се почне и после, както се получи, ако намери някой който да го направлява, - ок, ако не, ще се справя сам и така.....но не трябва да пишем, да спират, след като няма тук на форума “идиот”(щото форума е за заладжии))) с перфектен плонш))) нали?
15.07.16
23:23
Изобщо не съм почнал на улицата, а направо с отбор.
Почнеш ли на улицата, обикновено ти пречи цял живот, защото лошата техника и липсата на навици на движение в петица трудно могат да се изкоренят. Да не говорим, че няма треньор, който непрекъснато да ти обяснява правилата и да те връща, докато не се превърнат във втора природа.
Мнението беше редактирано от Von Suthaus на 15.07.16 23:24.
16.07.16
09:07
казано от Von Suthaus на 15.07.16, 23:23:
Изобщо не съм почнал на улицата, а направо с отбор.
Почнеш ли на улицата, обикновено ти пречи цял живот, защото лошата техника и липсата на навици на движение в петица трудно могат да се изкоренят. Да не говорим, че няма треньор, който непрекъснато да ти обяснява правилата и да те връща, докато не се превърнат във втора природа.
Ами нормално е, имаме в Бургас 5 клуба по баскетбол, май...и не се е налагало да го прави на улицата. Аз например винаги съм искал да ходя в зала за спортна гимнастика. Да знаеш такава в Бургас, Карнобат, Айтос, Варна, ))да не продължавам да изброявам)), то в София няма за всички желаещи)), то значи, че би трябвало да оставя най-любимото си занимание - лостовете, така ли?
16.07.16
23:49
Има как да се научи от клипове ако гледа на правилните хора клиповете смятам че чудесно се разбира кои клипове са качествени и кои не има световно известни хора правещи клипове с уроци и тренировки. Така че не мисля че е нещо грешно
17.07.16
13:33
Едно време спортната гимнастика беше в зала Нефтохимик, както и в залата на спортното до басейна им в парк “Кокал”. Не знам да са върнали някого. Сега нямам представа.
И като аз съм започвал, организиран баскетбол за деца се играеше само в паралелката на спортното - старата тренировъчна зала на ст. Черноморец, донякъде и в отборите на езиковите гимназии. Просто отидох при треньора на Черноморец и казах, че имам желание - той ме огледа, измери ми отскока на дължина и височина, пусна ме при наборчетата, които тренираха вече от 6 месеца и ми каза, че съм поканен.
Както и да е, разбирам те, - като няма риба и ракът е риба, но ако искаш и хирургия учи от интернет, просто си давай сметка, че хирург надали ще станеш, защото ако разбирам добре - твърдиш обратното.
Мнението беше редактирано от Von Suthaus на 17.07.16 13:44.
17.07.16
17:47
Добре си запомни мнението, защото ще ти го напомням всеки път, когато даже някой от форума ще насочи някой за правилна техника на клек и тяга или още нещо. Щом на форума го няма Абаджиев, значи, че всичките тук на форума, ама абсолютно всички, защото ти така твърдиш са просто хванали рака, вместо риба)))).....а пък за съвети относно храненето, добавките да не говорим, то тук завършили лекари няма, май)))
Няма спортната гимнастика, но в някои държави има движение стрийт фитнес!!! Както и аматьорски баскетбол, да, не е тук, но го има в други страни,....а за Каменица фен зона - футбол да не говоря)))
Не говорим на един език, май....
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 17.07.16 17:52.
казано от Von Suthaus на 17.07.16, 13:33:
Както и да е, разбирам те, - като няма риба и ракът е риба, но ако искаш и хирургия учи от интернет, просто си давай сметка, че хирург надали ще станеш, защото ако разбирам добре - твърдиш обратното.
Така е - в нета има милиони клипове, ама надали можем да придобием всичките умения, които гимнастици, акробати, щангисти, кросфитъри,лекоатлети и какви ли не още ни показват.
По повод на по-горен пост на Carbohydrate - нямането на пари не е оправдание. На мен треньорката ми каза,че ще ме учи с удоволствие, защото: 1. скоро не е срещала човек извън спортното училище, който да е проявил такова желание да се занимава; 2. аз ще тренирам във времето, когато така или иначе има други трениращи и няма да отделя от свободното си време за да стои с мен; 3. няма да и изтъркам квадрата. Не съм платила и стотинка за тренировките (намерих други начини да се отблагодаря). Просто трябва да намериш хора и да попиташ. Не всичко в този живот е пари.
Мнението беше редактирано от Margi на 17.07.16 22:08.
17.07.16
20:56
казано от Маргарита Манева на 17.07.16, 20:49:
казано от Von Suthaus на 17.07.16, 13:33:
Така е - в нета има милиони клипове, ама надали можем да придобием всичките умения, които гимнастици, акробати, щангисти, кросфитъри,лекоатлети и какви ли не още ни показват.
По повод на по-горен пост на Carbohydrate - нямането на пари не е оправдание. На мен треньорката ми каза,че ще ме учи с удоволствие, защото: 1. скоро не е срещала човек извън спортното училище, който да е проявил такова желание да се занимава; 2. аз ще тренирам във времето, когато така или иначе има други трениращи и няма да отделя от свободното си време за да стои с мен; 3. няма да и изтъркам квадрата. Просто трябва да намериш хора и да попиташ. Не всичко в този живот е пари.
Марги, така е, ти си уникат, защото си жена на Славко!))))), който го уважавам! А той не може да си мечтае за такава хубава жена, като теб, защото я има вече.
По темата: никой не спори, че има професионален спорт. Само казваме, че аматьорския не е за подценяване. Гледах предаване със спортни гимнастици от елита и стрийтфитнес манЯци))..където и едните и другите имат свои неповторими движения. Има движения, които профи гимнастиците не могат да правят и наобратно. И това е факт!!! Защото,.....каквото тренираш - това расте! ;) Поздрави!
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 17.07.16 20:57.
Нито съм уникат, нито някой от треньорите познава Славко (да не говорим, че той няма нищо общо с цялата тема, както и с повечето останали теми в бб-тийм). Просто случих на хора и съветвам и другите да опитат.
Тренерката през цялото време беше наясно, че аз нямам нищо общо със състезателната акробатика и ме тренираше на това, което ми е необходимо.
Това че няма да ставаш състезателне пречи да се учиш от профита.
17.07.16
22:03
Карбо, пак сравняваш несравнимото, ама съм ти свикнал с тези скокове в хода на дискурса ;) .
Къде сравняваш клек и тяга например с високо техничен динамичен спорт с топка в отбор, при който при това трябва да спазваш и куп правила, които като цяло са противоествени за тялото. За добавки и прочее да не говорим.
Доколкото разбрах и планча се води сложен технически елемент, при който явно има специфични изисквания.
Мнението беше редактирано от Von Suthaus на 17.07.16 22:06.
17.07.16
22:05
казано от Von Suthaus на 17.07.16, 22:03:
Карбо, пак сравняваш несравнимото, ама съм ти свикнал с тези скокове в хода на дискурса ;) .
Къде сравняваш клек и тяга например с високо техничен динамичен спорт с топка в отбор, при който при това трябва да спазваш и куп правила, които като цяло са противоествени за тялото. За добавки и прочее да не говорим.
Доколкото разбрах и планча се води сложен технически елемент.
Ей, темата е за плонш, не за баскетбол ))))
казано от Carbohydrate на 17.07.16, 20:56:
По темата: никой не спори, че има професионален спорт. Само казваме, че аматьорския не е за подценяване. Гледах предаване със спортни гимнастици от елита и стрийтфитнес манЯци))..където и едните и другите имат свои неповторими движения. Има движения, които профи гимнастиците не могат да правят и наобратно. И това е факт!!! Защото,.....каквото тренираш - това расте! ;) Поздрави!
http://www.wswcf.org/
Световното е на 23 юли, в Москва, с българско участие в лицето на Елена Любенова и Виктор Каменов.
Според мен уличните спортове не са просто явление с огромна популярност - пъркур/фрийрън, уличните танци, уличните игри с топка. В момента съвременното общество е силно конфликтно - прегради между властимащите и останалите, замяната на общуването с манипулация, увеличаването на отчуждението и самоизолация, бедни и богати и т.н., да не говорим за престъпност, наркотици и др. Това явление с уличните спортове е логичен отговор на това и то е толкова огромно, че се пренаписват правилата на съответния спорт и дори привлича професионални атлети.
Някои неща си се учат и “на улицата”, а други само там. Другия вариант е НИЩО да не се прави. Всеки избира за себе си.
18.07.16
15:16
Забравих да добавя в предния си пост че хора като
Frank Mddrano , Brendan Meyers , Hanibal , Lazar novovic , Dusan Djolevic , Ivan Markoli и още много много много други все гимнастици са ги учили или просто са отдали живота си на това което правят може и да греша но надали все при гимнастици са тичали и са се учили такаче по горните постове са напълно несериозни че трябва с гимнастик да се учи момчето може би ще го научи по бързо но не е невъзможно да се учи сам както горе споменатите момчета не са само те има още хиляди примери просто аз следя тях и затова изброих тях. :)
19.07.16
10:26
Голяма част от стрийт фитнес хората си нямат никаква представа какво правят. Тези най-напредналите, дето даже ги сравнявате с гимнастици са толкова здрави, щото тренират като гимнастици.
Мнението беше редактирано от Кристиян Дончев на 19.07.16 10:26.
19.07.16
16:19
Ок, добре, няма да тренираме на лостовете, ще плетем чорапи)))))))))), поне всеки познава баба професионалист по тази част)))))
19.07.16
17:41
казано от Carbohydrate на 15.07.16, 22:33:
а не това АКО НЕ СИ В ЗАЛА С ТРЕНЬОР ТО СИ ГУБИШ ВРЕМЕТО))..нали за това е форума, ще срещне мен, теб, ще се срешнем, ще му обясниш и така...НАЛИ?!
)
не, интернет форумите и картинките на почти нищо не може да те научат.
19.07.16
18:23
казано от Ice Mountain на 19.07.16, 17:41:
казано от Carbohydrate на 15.07.16, 22:33:
а не това АКО НЕ СИ В ЗАЛА С ТРЕНЬОР ТО СИ ГУБИШ ВРЕМЕТО))..нали за това е форума, ще срещне мен, теб, ще се срешнем, ще му обясниш и така...НАЛИ?!
)не, интернет форумите и картинките на почти нищо не може да те научат.
Бъркаш! Никой не говори за учене по форуми и картинки. Учиш ти сам, а форумите и картинките са тази малка трохичка, която не ти достига.
В 7 клас, незнайно как)), влязохме в училище в спортната зала. Беше неделя и училището беще заключено))), много ни се тренираше)))...та в стаята на треньора...намерих книжка как се прави това https://www.youtube.com/watch?v=XpaV5fZSOp4
беше нарисувано много просто: нарисувано човече с чертички и всичките моменти на движението, от началото до края....До тогава провихме, но лошо и нещо не ми достигаше......точно в тази книга, в този момент, разбрах грешката си - само като видях една от картинките.....
А ти, ходи да плетеш чорапи! Аз съм на лостовете, каквото и да си фантазирате)))