ДНЕВНИК ЗА СЪРДИТИ СТАРЧЕТА :)

Темата е заключена.
Прескочи до:

14.07.16
18:55

Поръчах си велоергометър за вкъщи.
Най-сетне, 3 години се каня.
Втора ръка, разбира се, не бих дала толкова грешни пари за нов. Странното е, че е от Горна Оряховица :)
Да имам алтернативно раздвижване у нас, пък може и да разхубавя още, знам ли :)

Еха ... много секси форми (inlove)

14.07.16
21:13

14.07
Без тренировка.
Движение 4 км.
Малко пране.

Леко мускулно  напрежение от вчера + умора от недоспиването .
Днес половин ден дремах на работа-бих лаф с колежка цял следобяд и не пипнах бумагите,  нямаше началници, до към 4, когато се изсисипа спешната заповед от София, та постояхме с директора до 18.30. Пак е почнал с мотивационно моралистичните речи, да не го познавах, да му вярвам :D :D

Мила

14.07.16
21:51

Велото е супер инвестиция. Имам от около 2 години. По мои наблюдения най-щадящият кардио уред за стави.

И разбира се, хубава физическа форма, Мира :]

15.07.16
15:27

15.07
Сън:  23.00-7.00

По-добре.

Храна:
- 3в1 с креатин
- овес със сметана и сусамово семе (80 гр. сурово)
- 1 праскова
- салата домат, чушка, маслини, зехтин, лимонов сок + печено свинско ок 200 гр.
- виенско кафе от автомат -  май без захар
- още 1 праскова
- 1 фил вита,  натурална шунка ок 150 гр.
- 20 мл. водка (d)
- 2-3 фил. вита с крем за мазане от прясно сирене 120 гр.
- 1/2 печена пъстърва късно вечерта :)

Голям дъжд и буря плющи днес в Ловеч.

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 16.07.16 10:54.

15.07.16
20:11

15.07 рамо, ръце
1. набиране подхват 3х5
2. лицеви опори раменен хват/трицепс 3х10
3. едностранно разтваряне встрани 3х8х7,5 кг всяка ръка
4. едностранно повдигане напред 3х8х7,5 кг всяка ръка
5. едностранно трицепсово разгъване зад врат 3х8х7,5кг всяка ръка
6. едностранно бицепсово сгъване 3х8х10кг всяка ръка
7. едностранна раменна преса 3х10х10кг всяка ръка

Движение 2 км. не излизах на обед...

Днес на работа беше голям панаир и се напрегнах доста психически.
Мислех да не раздвижвам въобще, но все пак малко - ръките да не заслабнат :)
Не съм си взела колелото, ще уредя малко спедицията, че не мога да го “карам” от Еконта до нас :) :)

15.07.16
21:48

казано от Мила на 14.07.16, 21:51:

Велото е супер инвестиция. Имам от около 2 години. По мои наблюдения най-щадящият кардио уред за стави.

И разбира се, хубава физическа форма, Мира :]

Изключително практични уреди настина. Винаги са в употреба. Около 75 процента ги ползват за закачалки след определено време :)))))

15.07.16
22:10

Прав е колегата- една скъпа закачалка . Грехота е да дадеш пари за велоергометър, вместо истински велосипед и да живееш в перфектен град за колоездене като Ловеч ...  ;)

Изглеждаш чудесно.
Велоергометър за какво ти е? Освен да ти заема място и за закачалка, както са писали останалите?

Мила

16.07.16
08:34

Guys,
това се нарича потребност от нужда и удобство, особено когато често човек си тренира у дома.

Моето вело е точно 70 лв и за 2 години съм го превъртяла.
Велото не замества колоезденето. Общото им е само педалите.
Зимата е супер удобно, в случаите в които не ти се ходи до залата и има как да тренираш у дома
Ако трябва да спазваш режим иставаш е 5:30 да правиш кардио отново е удобство.
Нямаш извинение за - “ей ся няма да тренирам, щото трябва днес да правя кардио пък на вън вали”.
Заема точно 1 ъгълче място и въобще не пречи.
80% от хората, които имат тежести у тях също биват използвани за поставки. Което не означава, че уредите са не функционални, а че собствениците им са мързеливи.
В останалото време, когато не използваш велото като кардио уред е супер удобна закачалка за хавлии;)

Мира, вземай го смело мацко, ако се превърне в 100% закачалка, ще направиш като предишния му собственик :D

Мнението беше редактирано от Мила на 16.07.16 08:34.

16.07.16
09:05

Значи, сЯ , хора :D :D
Миналата година имаше един период , в който мислех да си взема вело и ви питах какво и как. Но не си взех по финансови и други причини. Сега не знам защо е тази дискусия-овайкване, защото аз вече съм го взела и ... не ви питам :) Свършено е :)

Мила щателно е направила разбор на плюсовете,
като разбира се  няма да ставам в 5,30 да въртя, нито ще правя някакво особено интензивно кардио - тренирам почти 10 год и никога не съм правила кардио, едва ли ще почна ХИЙТове. (противоречи на мързеливата ми лентяйска натура ;) )

Но:
- колелото е евтино, няма и 70 лв с доставката - струва колкото една хубава чанта или чифт обувки.
- колелото не заема място и не пречи повече от 1 стол, от цял апартамент 100 кв.м едва ли ще се забелязвз изобщо
- снабдила съм се с дъмбели, дискове, лост,лост за набиране, пудовка, ластици със съпротивление, ТРХ  и ги използвам от момента в който съм ги купила, защото тренирам предимно вкъщи откакто живея сама.
Какво за Бога ви кара да мислите, че това колело няма да го ползвам?! Както и да е...
- колоезденето и велоергометъра нямат абсолютно нищо общо. Аз не мога да карам колело :) И не искам да карам колело из града. Изобщо не искам да излизам и да се потя и мъкна безцелно по улици, стадиони и паркове било с колело, било бягайки или друга дейност и да ме гледат някакви непознати хора. Не е моят начин на тренировка и това няма да се промени скоро.
-предпочитам да си тренирам на закрито у нас, по време, удобно за мен, без да се съобразявам с никого и нищо, тренирам си докато готвя или подреждам, тренирам си без грим, рошава, мръсна, потна и по бельо,  колелото най-вероятно ще го въртя докато гледам нещо на лаптопа.
- не простирам дрехи вътре, не оставям дрехи извън гардероба- освен докато се къпя и никога не бих ползвала мебелите си за закачалка- ужасява ме дори да си го помисля :)

- и основно-ще го ползвам за допълнително раздвижване , тъй като градът е много малък и нямам много движение през деня 4-5 км максимум на 3 пъти, а както казах- в никой случай няма да изляза умишлено и да “меря” улиците тичайки или разхождайки се.
- както и когато не тренирам с тежести, сега съм принудена да почивам изцяло, а  занапред планирам да връткам леко 30-40 мин след работа, когато нямам силова тренировка.

16.07.16
12:09

16.07
Сън: 23.00-7.00 + ок 40 мин доспиване

Храна:
- 3в1 с креатин
- 3 фил. Вита с шунка 200 гр, крем за мазане 120гр, малко кашкавал, 1 малък кочан варена царевица
- био боза 250 мл  (грух (clap) )
- 2 праскови, 1 лъжица фъстъчено масло
- 1 печена пъстърва, салата чушки, домат, маслини, зехтин, оризов оцет 4-5 капки, 1 фафла 30 гр.
- домашна ракия 28 годишна (inlove) ок 50-60 мл. (d)салата шопска- домат, краставица, доста сирене, зехтин, пържени тиквички ок. 200 гр.
- свинска пържолка ок 150-200 гр, 1 кенче (beer) “Аргус” 500 мл

Дойде ми цикъла още снощи и имам болка в кръста. Обикновено минава еднократно и не ги отразявам даже -простагландините, нещо :)  но сега се появява втори път след снощи и ще ми отложи залата с 1-2 часа поне. Зобя 1-2 парацетамола и като напълно подейства, ще отида да потренирам.

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 17.07.16 15:33.

16.07.16
12:55

Моят най-най-най любим блог :
https://cinemascrotum.wordpress.com/

16.07.16
16:23

16.07 комплексна
1. клек (20,40,50,60кг) 2х5х65кг 2х7х60кг 8х50кг
2. полулег с дъмбели (10, 16кг) 3х8х(2х21кг)
3. чуково гребане на машина с 2 ръце (2х15кг) 3х10х(2х30кг)
4. лег преса (50кг)  3х12х90кг
5. кросоувър 3х10х(2х20кг)
6. едностранно придърпване през горна макара от колене - 3х8х40кг  всяка ръка  по съвет на Нервака, застанала под макарата
7. разгъване за предни бедра 3х8х25кг
8. сгъване за задни бедра 3х8х30кг
9. лег с раменен хват (40кг) 3х8х50кг

Движение навън - почти няма

Доста хубава тренировка, без напъване вдигнах малко обичайните работни тежести. Някои са в суперсерии.

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 17.07.16 13:22.

16.07.16
18:09

Чак сега се загледах в думите ” чуково гребане на машина” - аз все си представях гребане, ама се замислих за разликата, гугълнах и нещо не мога да го схвана... я дай малко инфо, pleeeeease (blush)

16.07.16
18:17

Хамър машина :)

16.07.16
19:40

казано от satisfaction на 16.07.16, 18:17:

Хамър машина :)

Ааах, да, thank youu :D .... (blush)

sorry за спама

Мнението беше редактирано от RogueOne на 16.07.16 19:40.

16.07.16
23:02

казано от Afhaengig на 16.07.16, 18:09:

Чак сега се загледах в думите ” чуково гребане на машина” - аз все си представях гребане, ама се замислих за разликата, гугълнах и нещо не мога да го схвана... я дай малко инфо, pleeeeease (blush)

Точно така, Сатисфекшън :)

16.07.16
23:28

нямах идея, че така се казва това, никога не бях се замисляла за името, гледам машината, гледам гребат на нея... ама тиквата спрЕла :Д ... дей*а :D Thx, people! :)

п.с. Днес добре си се размазала май... силна тренировка!

Мнението беше редактирано от RogueOne на 16.07.16 23:29.

Не искам да спамя, но на мен не ми харесва изпълнението на момчето от видеото (ако е даден като пример за изпълнение). Аз например по никакъв повод не бих го правила така.

Не ми харесва движението на раменете - прекалено напред + към ушите.

По повод този голям обхват, се сетих за една статия, съветите от която според мен са приложими и за горното видео:
https://www.t-nation.com/training/tip-stop-rowing-with-excessive-rom

17.07.16
01:41

казано от Вероника Налбатска на 16.07.16, 23:41:

Не искам да спамя, но на мен не ми харесва изпълнението на момчето от видеото (ако е даден като пример за изпълнение). Аз например по никакъв повод не бих го правила така.

Не ми харесва движението на раменете - прекалено напред + към ушите.

По повод този голям обхват, се сетих за една статия, съветите от която според мен са приложими и за горното видео:
https://www.t-nation.com/training/tip-stop-rowing-with-excessive-rom

Не е фатално ;)

17.07.16
08:50

Рони, да ти кажа не съм гледала даже видеото преди да го постна. Сложих го като образец какво представлява МАШИНАТА и как се гребе на нея.
НЕ Е дадено като пример за изпълнение.
Иначе сега ще разгледам това, което си качила. Благодаря ти!

17.07.16
11:35

А нормално ли е легът с раменен хват (ок 40 см мисля при мен) и лакти, плътно до тялото да е почти колкото обикновеният лег? В смисъл мога да направя  8-10х50кг раменен хват и 8-10х55 кг нормален хват.
п.п. Като се замисля, ширината ми на обикновен лег също не е най-голяма на 2-3 см отвътре на пръстените.

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 17.07.16 11:39.

17.07.16
14:42

Нормално е, защо да не е? Не се сравнявай с трибойци с 15 см ход на щангата и хват извън пръстените - това на практика е друго движение и там играят роля повече фактори.

17.07.16
14:56

17.07
Сън: 23.30- ок. 8.00 + 40 min привечер

Храна:
- 3в1 с креатин
- 3 фил. Вита с 100 гр. шунка и 3 лъж. фъстъчено масло с парченца( от пържени фъстъци)
- 2 праскови
- свинско печено ок. 200 гр, печени тиквички (бяха замразен  пакет 450 гр, но доста вода изтече) с много зехтин и маслини
- 2 малки кочана варена царевица
- 3в1 Лате
- варена елда (120 гр. сурово) със сладък сироп

Личи си, че остарявам вече ...

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 18.07.16 19:49.

17.07.16
16:33

Личи си, че остарявам вече ...

Шъш, бебе такова :D :*
Много си си добре!
Аз съм щастливка, че снимките ми са вечно размазани  :P

17.07.16
16:44

Селфито ти ме кара да изпитвам страх, но иначе не изглеждаш дърта. (nsleep)

17.07.16
17:08

казано от Juls на 17.07.16, 16:44:

Селфито ти ме кара да изпитвам страх, но иначе не изглеждаш дърта. (nsleep)

? (clap) !?}
Чак па толкова страшно да изглеждам ...

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 17.07.16 17:08.

17.07.16
17:58

Ами на първата снимка не вдъхваш особено доверие... :Д

17.07.16
20:31

Вчера и днес бяха дните на ВЕЛИКИЯ мързел. Днес дори не излязох от вкъщи, намерих за по-практично да общувам, пазарувам и плащам сметки в работните дни, а уикенда тялото и мозъка да релаксират на макс.
Свърших си обичайната домакинска работа, че и малко отгоре, през другото време - полулег на дивана и интервали плюскане :)
Леко раздвижване да преборя по-бързо мускулната треска, а утре вече ще мога да се метна на велото.

17.07 дърпащи
1. набиране надхват 3х5
2. сгъване за задни бедра с ластик от лицев лег 3х15
3. набиране подхват 3х5
4. румънска тяга с пудовка 3х15х25кг
5. гребане с ластици с 2 ръце от седеж 3х20
6. придърпване до брадичката с ластици от лег 3х15
7. суинг с пудовката 3х15х25кг
8. гребане с ластици с 1 ръка от седеж 3х15 всяка ръка
9. глутеус ритник с ластик 3х15 всеки крак
10. набиране надхват 3х5 (последните с чийт)

Движение навън- няма.
Чистене- прахосмукачка, миене пакет,  теракот, плочки баня, стълбищната площадка, полир на мебелите и дограмата. ок. 1,5 часа.
Цветя- пресаждане, прекопаване, освежаване. ок 1,5 часа

Калатеята не ми харесва- листата покафеняват и съхнат.
За сметка на това се сдобих с мушкато (нямах ;) ), бегония, още една орхидея и  антуриум., както и джинджифил.
Сама си ги развъждам от изрезки и мъничета и затова  ме хваща яд като ги изтребя неволно :)
Хванали са КРЪВНА ВЪШКА, дейба. Гледам вече цял месец гадината смуче, но мислех. че ще се излекува само растението. Сега обаче се заразиха и другите. Почистих механично и облях превантивно с циперметрин.
Препоръчаха ми Моспилан, но ще питам и друг агроном и ще взема крути мерки. :)

17.07.16
20:36

казано от Queen Cobra на 17.07.16, 20:31:

...плащам сметки в работните дни ...

Какви сметки плащаш на крак?!? В 21-ви век живеем. Аз поне от 12-13 години сметка на каса не съм плащал.

Carbohydrate

17.07.16
20:39

казано от Queen Cobra на 17.07.16, 11:35:

А нормално ли е легът с раменен хват (ок 40 см мисля при мен) и лакти, плътно до тялото да е почти колкото обикновеният лег? В смисъл мога да направя  8-10х50кг раменен хват и 8-10х55 кг нормален хват.
п.п. Като се замисля, ширината ми на обикновен лег също не е най-голяма на 2-3 см отвътре на пръстените.

Всичко зависи от целите, които гониш: за ММ е максимално натоварване и позицията е съобразена с това; за ПМ - повторен максимум, е техниката, която играе не маловажна роля и т.н..

17.07.16
20:50

казано от Boby_ на 17.07.16, 20:36:

Какви сметки плащаш на крак?!? В 21-ви век живеем. Аз поне от 12-13 години сметка на каса не съм плащал.

А къде отива чарът на това да си облечеш новите дрехи, да излезеш до Изипей или Мтел и да се наредиш на опашка ?!? Да те гледа намръщена касиерка , да ти бутат в ръцете реклами да си прокараш интернет, телефон, сателит, клизма и и да те ръгат в бъбреците и гъза, застаналите зад теб сумтящи лелки ? :D :D :)
За социалния контакт го правя :)

Carbohydrate

17.07.16
21:05

казано от Queen Cobra на 17.07.16, 20:50:

казано от Boby_ на 17.07.16, 20:36:

А къде отива чарът на това да си облечеш новите дрехи, да излезеш до Изипей или Мтел и да се наредиш на опашка ?!? Да те гледа намръщена касиерка , да ти бутат в ръцете реклами да си прокараш интернет, телефон, сателит, клизма и и да те ръгат в бъбреците и гъза, застаналите зад теб сумтящи лелки ? :D :D :)
За социалния контакт го правя :)

(inlove)
Ако бях пред теб на опашката, а ти на нейния край - щях да те пусна пред мен, та ако ще цялата опашка да недоволства!
По въпроса. Когато целта ти е хипертрофия на гърдите, то хвата е толкова широ, че ъгъла на лакътната става в долно положение е 90 градуса. Лактите са по посока на щангата. А когато целта е да я вдигна с най-много килограми, тогава се хваща по тясно, лактите прибрани и заставаш на мост ( това е естествено движение, ако нещо тежко ти падне на гърба или се опитваш да повдигнеш тежък предмет, който е паднал върху теб). Ако се замислиш, това е движението, в което имаш най-много сила ;)

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 17.07.16 21:06.

17.07.16
21:55

Мислех, че ще я ..... ръгнеш ..... изотзад, а ти кавалер излезе :D !!!

Сори, не можах да се сдържа! :D

18.07.16
13:54

18.07
Сън: 23.00- 6,30

Храна:
- 3в1 с креатин
- пълнозърнест протеинов кекс + фъстъчено масло с парченца
- салата домат, чушка, царевица (1 кочан изронен) лимонов сок, зехтон + 1 фил. Вита с кашкавал
- 3в1, пълнозърнест протеинов кекс + фъстъчено масло с парченца
- 1 студен чай Нестий 250 мл
- 1 фил. вита с кашкавал, останалото от пъстървата ок 100 гр. печено
- 1 круша

Туй то.

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 19.07.16 09:02.

19.07.16
07:35

19.07
Без тренировка.
Движение 3 км.
Пране. (muscle)

Мускулна треска на задните бедра и стягане в гърба. Уж ластици, уж лигавене, а то бая си ме натовари.
Взех си велото. Бива- здраво е , върви,  има работещо екранче. Това , което не съобразих - механичен. Много запира, особено на голямо съпротивление - трябва да се свикне и да се нагодя. Другото - шумен е. Можеше да взема друг за дъщите пари, но свършена е работата. Усещам, че доста силово ще ми натоварва бедрата, а аз по-скоро мислех за лежерно връткане на празни обороти. Може да му отворя капаците да поръчкам вътре- кое как се движи, нещо да смажа, да почистя.
Ще видим.
Мислех да се метна вчера, но тъкмо си влязох и един познат се обади да излезем на кафе. Прибрах се към 7, хапнах и ме удари някаква умора и безсилие - заспах и щях да откъртя до сутринта сигурно. Ама не- към 21,30 собственика на велото ми звъня защо в Еконт не му плащат вече и дали съм го получила.
Като звънна, така скочих от леглото, че направо ми се зави свят и не знаех къде се намирам, много ми се спеше. Но ... идиоти, не може да знаеш кога ще се активизират.
После разсънване, късно пране, че мене чака и даже изгледах “Хотел Трансилвания” до среднощ.

19.07.16
08:20

Еех, а можеше да си връткаш спокойно педалите сред красивата природа на Башбунар :D

19.07.16
09:01

Ма ти не се отказваш, въпреки  че ти казах, че не мога да карам колело. А както имам проблем с равновесието, едва ли на 30 год ще се науча.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1