Малко нетърпеливост и много нерви :( Моят дневник

Темата е заключена.

14.06.16
19:45

Здравейте 1 во ще де представя. Аз съм Стилиян на 15г. От 4 месеца и половина започнах фитнес и да се храня според макроси (протеин,въглехидрат, мазнини).Сега , ще разкажа моята кратка и объркаща история.Бях пълничак 88 кг бях стигнал и ми беше мн потискащи.Цяло лято спортувах (карах колело) , ходих на лостове тук там и така но не мн сериозно.Бях успял без режим да стана 83кг. ядях дюнери пици  сладки всичко но бях свалил след това реших ,че е време да направя промяна.Исках да сваля още да стана по релефен(и защото това ми изгради донякъде и комплекси) да ги махна. Влязъх в 1 вия сайт и видях че трябва да ям 1700 kcal за да свалям. Тогава всеки ден почмах да тренирам у нас , згъвания за бицепс ,коремни преси , лицеви и разни други малки упражнениица. Храненето допренесе бях паднаш на 72 кг но само до там ( тогава не следях макроси ) !!! ( само kcal ям солети примермо щрак 100   kcal или там колкото съм ял..) не ядях хляб , сладко , само сулети месо , ориз , плодове.По едно време стигмах застой на тези 72 кг а има още какво да се желае искам да доизчистя пресата.Е какво ли не пробвах. 1 во попаднах на random fittnes хранителен режим. Карах го 10 дена нищо не стана (той беше за 10 дена ). После пробвах мой режим изграден от 2300 kcal които смятах и гледах само протеин и въглехидрат не гледаж мазнини просто ги отбягвах .. това е 2 рия провал... после пробвах нвд 3 тия провал .. от нвд то като излязох от него качих на 75кг.И после следвах просто kcal дефицит от 300 и пак нищо(4 ти провал). Но не спряха провалите до там .... наскоро ( преди 1 месец и половина) разбрах че може организма ми да е свикнал с ниския прием на kcal. Реших да отрежа на 1700 само да вида как ще е ии нищо не свалях (бях на около 2300 преди това ) такаа след като неможех да сваля четах четах сумати статии и си казах а ето намерих , бях намериш , че трябва да направя  reverse diet ... който е такъв, че да качвам с по 15в и 2 мазнини на седмица ( около 100 kcal) реших да почна но аз не качих с 100 kcal а със 400 1 вата седмица и нищо не качих иха супер нали почнах да се кефя ...2 ра седмица качих с 300….3 та седмица с 250 и 4 та с 250 ... бях вече на 2900 kcal . Бях качил 1 кг (75-76 кг) такаа след тези седмици идва и момента в който съм сега .... :( свалих 300 kcal и почнах интензивно движение всеки ден и 4 пъти седмично силова трен в зала.Мина седмица и половина почти и не сам свалил даже кило .. :( днес направих зареждащ ден и реших направо от утре да се дръпна на 2200 kcal защото немога и немога да сваля ;( защо ? Някой знае какво е станало ? Ще съм много благодарен ако ми кажете от храната ли е ? Приемам бая фибри , пия4-5 литра вода макрсите ми до сега бяха 150п-345в-54м (2700kcal) не приемам транс мазнини .. правех усиращи се зареждащи дни всяка неделя... сега почнах да зареждам само с въглен махам мазнините и само въглен и протеин въглен -ориз,спагети,мед,овес,зърнена закуска..Ако сега сваля на 2200 kcal и зареждам всяка седмица по 1 ден бързо ли ще се адаптирам ? Ще мога ли да сваля пустите 5-6 кг които искам от 3 месеца вечее и немога да ги махнаа :( четах четах и нищо не става... забравих да отбележа че супер стриктно спазвам режима до последните 2-3 грама от даден макроелемент :) много ще се радвам ако някой най после ми помогне да махма тия пусти 5 кг и да започна да си lean bulkvam със по 300 kcal.. Много много ултра много ще съм ви благодарен ако някой ми помогне благодаря :)

14.06.16
21:20

Честит дневник! :)

14.06.16
21:33

Успех ще ти пожелая аз, но според мен вършиш глупости. На 15г си тръгнал да правиш някакви режими, като смяташ до грам всичко, притесняваш се за разни неща, за които по принцип не би трябвало да се притесняваш и т.н. Хубаво е човек да си изгради хранителни навици, ама то е хубаво това доста по-рано да се е случило. Нищо не ти пречи да гледаш какво ядеш, похвално е дори, че имаш желанието да го правиш, но просто гледай да ядеш много и да тренираш много(а и правилно, защото съм на 99% сигурен, че не го правиш), пък ще му мислиш за чистене след като качиш едно 10-15кг маса :)

14.06.16
21:42

Килограми се свалят много лесно, поне при мене е така.Мисля ,че сериозно бъркаш в хранителната верига и там е проблема!За 10 дена не стават чудеса.Само ако си боксьор и влизаш в категория може да сваляш ударно ама не ти го препоръчвам!

казано от ANZy на 14.06.16, 21:20:

Честит дневник! :)

Благодаря

казано от satisfaction на 14.06.16, 21:33:

Успех ще ти пожелая аз, но според мен вършиш глупости. На 15г си тръгнал да правиш някакви режими, като смяташ до грам всичко, притесняваш се за разни неща, за които по принцип не би трябвало да се притесняваш и т.н. Хубаво е човек да си изгради хранителни навици, ама то е хубаво това доста по-рано да се е случило. Нищо не ти пречи да гледаш какво ядеш, похвално е дори, че имаш желанието да го правиш, но просто гледай да ядеш много и да тренираш много(а и правилно, защото съм на 99% сигурен, че не го правиш), пък ще му мислиш за чистене след като качиш едно 10-15кг маса :)

мерси :) да прав си че едвали тренирам добре :( ,но се опитвам не съм тръгнал да ставам култорист а за здраве и за да съм в форма :) а и ми е приятно :) а отностно това да кача малко .. аз  имам малко мусколи иии просто искам да се доизчистя защото ми е малко стеснително на 15% body fat и съм потиснат искам просто да ги намаля на около 7%-8%,за да се чувствам добре в тялото си :(

14.06.16
23:55

Опитай се да пишеш малко по-добре. “Културист”, “мускули” и т.н. Не обичам такива издребнявания, ама се набива на очи. Също така гледай да отделяш на отделни абзаци, че първият пост едвам се чете.

Иначе 7-8% мазнини е нещо, към което ако се стремиш, по-добре спри да тренираш още сега. Дори и да ги постигнеш сега, то ще изглеждаш, а и ще се чувстваш много зле - не е трудно да разбереш, че нямаш мускули, които да изглеждат “релефни” и просто няма как да се получи на 15г това нещо, към което се стремиш.

Ако сега започнеш да тренираш здраво, да ядеш хубава храна и да не се ограничаваш в количествата, то след 2-3 години ще си доволен. В противен случай ще продължиш с тези “режими” и буквално години наред ще се моташ около едни кила, като нито мускули ще качваш, нито релефен ще станеш. Иначе е много лесно да станеш скелет с плочки - ако това ти е целта, никакъв проблем нямаш, а и 100% сигурно, че и някое друго момиче ще намериш така ;)

Мнението беше редактирано от satisfaction на 15.06.16 00:08.

15.06.16
00:44

казано от Стилиян Tp на 14.06.16, 23:47:

.. аз  имам малко мусколи иии просто искам да се доизчистя защото ми е малко стеснително на 15% body fat и съм потиснат искам просто да ги намаля на около 7%-8%,за да се чувствам добре в тялото си :(

За да се чувстваш добре в тялото си или да изглеждаш добре, няма нужда да си 8% мазнини.
Всъщност, на 15% с добре развити мускули ще изглеждаш в пъти по-як и релефен, от колкото на 8% без мускули.
Отделен въпрос е до колко е здравословно да си 8% мазнини и да си на калориен дефицит на твоята възраст и как ще се отрази това на физическото ти развитие.

Мнението беше редактирано от Петко К на 15.06.16 00:44.

Добре значи да правя нещо като bulk ?Аз качвам бая лесно кг .Как да процедирам ? Аз си мисля за 2 седмици bulk ,1 на cut и така да редувам . Сега 1 во ще направя 1 reverse diet, да се кача на 3000kcal пак и от там вече да качвам и да свалям. Но с по колко ?И добро ли е това 2 седмици bulk ,1 na cut. Още така искам да питам при bulk има ли шанс да си оформя пресата да е по голяма и да се вижда по-добре ?

18.06.16
22:19

казано от Петко К на 15.06.16, 00:44:

казано от Стилиян Tp на 14.06.16, 23:47:

.. аз  имам малко мусколи иии просто искам да се доизчистя защото ми е малко стеснително на 15% body fat и съм потиснат искам просто да ги намаля на около 7%-8%,за да се чувствам добре в тялото си :(

За да се чувстваш добре в тялото си или да изглеждаш добре, няма нужда да си 8% мазнини.
Всъщност, на 15% с добре развити мускули ще изглеждаш в пъти по-як и релефен, от колкото на 8% без мускули.
Отделен въпрос е до колко е здравословно да си 8% мазнини и да си на калориен дефицит на твоята възраст и как ще се отрази това на физическото ти развитие.

To и да му даваш акъл няма да го асимилира,защото иска мигновен и то на секундата резултат.Не си дава сметка ,че това са сложни процеси и се иска време......Що не вземеш да вдигаш тежко 2-3 повторения и да млатиш 3000 калории.Така поне ще направиш малко сила.Аз съм на такава система и мога да ти кажа ,че е 100 пъти по добре!!!

Мнението беше редактирано от shtangata на 18.06.16 22:21.

18.06.16
22:51

казано от Стилиян Tp на 18.06.16, 08:48:

Добре значи да правя нещо като bulk ?Аз качвам бая лесно кг .Как да процедирам ? Аз си мисля за 2 седмици bulk ,1 на cut и така да редувам . Сега 1 во ще направя 1 reverse diet, да се кача на 3000kcal пак и от там вече да качвам и да свалям. Но с по колко ?И добро ли е това 2 седмици bulk ,1 na cut. Още така искам да питам при bulk има ли шанс да си оформя пресата да е по голяма и да се вижда по-добре ?

Идеята на бълка и къта е да имаш продължителен период бълк - няколко месеца, защото целта е да натрупаш маса и чак след това да си намалиш процента подкожни мазнини. Та, 2 седмици едното, 1 седмица другото, няма да те направи по-голям.
И не се впускай в някакви страшни диети на 14, просто яж чисто, без джънк, с достатъчно протеин, достатъчно вода и ще ти стига.

19.06.16
01:59

Честит дневник :) !
Става ли да пуснеш тука снимка или да ми пратиш на лично, че ми е интересно как изглеждаш.

Мнението беше редактирано от KaiP на 19.06.16 01:59.

Извинете ,но имам чувството, че имам хормонален disbalans немога да свалям килограми а направя ли зареждащ ден прас качвам по 1 кг. :/ имаше период в които отблусках мазните да наистина тогава мислех ,че не са нужни , така бях чул по телевизора ии просто ужас .Нямам проблеми с кожата и със ноктите и с каквото и да било на външен вид , но за това с свалянето и супер лесното качване може да се дължи на това :О  как да разбера имам ли хормонални проблеми ,освен лекар ? Някъкви други симптоми ?

19.06.16
22:33

казано от Стилиян Tp на 19.06.16, 18:18:

Извинете ,но имам чувството, че имам хормонален disbalans немога да свалям килограми а направя ли зареждащ ден прас качвам по 1 кг. :/ имаше период в които отблусках мазните да наистина тогава мислех ,че не са нужни , така бях чул по телевизора ии просто ужас .Нямам проблеми с кожата и със ноктите и с каквото и да било на външен вид , но за това с свалянето и супер лесното качване може да се дължи на това :О  как да разбера имам ли хормонални проблеми ,освен лекар ? Някъкви други симптоми ?

Сериозно ли говориш? Що не станеш културист като качваш толкова лесно.Проблема ти е ,че нямаш познания как се свалят кила а не ,че не можеш.Една от грешките на българина е ,че не чете литература да се учи а тъпчи на едно място.Гледай да вдигаш много тежко и менюто ти да е свястно.Пилешко,телешко и ориз (бял или кафяв) ,аз белия го ям до 3 следобяд а после почвам с кафявия.Ще видиш ,че ще стане нещо!

Мнението беше редактирано от shtangata на 19.06.16 23:09.

19.06.16
22:45

казано от Боян Димитров на 18.06.16, 22:51:

казано от Стилиян Tp на 18.06.16, 08:48:

Идеята на бълка и къта е да имаш продължителен период бълк - няколко месеца, защото целта е да натрупаш маса и чак след това да си намалиш процента подкожни мазнини. Та, 2 седмици едното, 1 седмица другото, няма да те направи по-голям.
И не се впускай в някакви страшни диети на 14, просто яж чисто, без джънк, с достатъчно протеин, достатъчно вода и ще ти стига.

Поредния съвет ,в който няма да се вслуша.Колега я му дай нещо което действа бързо какви са тия месеци.Момчето иска свръхбързодействащ ефект и то на секундата.Струва ми се ,че биологията я е пропуснал. :D

19.06.16
22:55

Приятел, добра идея ще е да се самообразоваш по темата за храненето, тренировките и здравословен начин на живот. Може да започнеш с основни познания за микро- и макро- нутриентите; Кой какво е, какви разновидности има, в кои храни по колко го има; Може да разучиш основните и най-известни хран. режими - НВД, ВВД, фастинга, кой за какво служи;
Основни тренировъчни принципи: суперсерии, серии, кръгове; Научи и за най-известните тренировъчни методики: 5X5, кръгове, 5/3/1, тренировки със СТ и др.;

И друго: консултирай се с диетолог, ако не можеш да измислиш как да се храниш, въпреки че не трябва да мислиш такива сложни хран,режими - reverse diet и т.н;

Мнението беше редактирано от Боян на 19.06.16 22:57.

19.06.16
23:06

казано от Боян Димитров на 19.06.16, 22:55:

Приятел, добра идея ще е да се самообразоваш по темата за храненето, тренировките и здравословен начин на живот. Може да започнеш с основни познания за микро- и макро- нутриентите; Кой какво е, какви разновидности има, в кои храни по колко го има; Може да разучиш основните и най-известни хран. режими - НВД, ВВД, фастинга, кой за какво служи;
Основни тренировъчни принципи: суперсерии, серии, кръгове; Научи и за най-известните тренировъчни методики: 5X5, кръгове, 5/3/1, тренировки със СТ и др.;

И друго: консултирай се с диетолог, ако не можеш да измислиш как да се храниш, въпреки че не трябва да мислиш такива сложни хран,режими - reverse diet и т.н;

Затова говориме!

Опитвам,чета бая форуми гледам бая клипове на хора занимаващи се с фитнес и повечето от тези неща които ми каза да ги погледна да се зачета и да намеря , как точно става.Донякъде правя грешка , че на всекк гледан клип вярвъм и веднагас ползвам и идеи от други хора и така постоянно разменям храни,режими и мисления.Аз сам си казах , че съм нетърпелив не е нужно да ме храните...Достатачно е , че мен самия ме е яд.Мерси за мненията ,съветите  и за отделеното време да напишете нещо  което да ми помогне оценявам го!Просто мисля ,че отговора е там,че просто ми трябва търпение.Което търпение и мотивация аз губя често заради хората които са около мен и техните .. негативни присмехи и коментари (говорим в битовите ми условия).Както и да още един път благодаря ще погледна още много форуми , искам да стигна до успеха  мерси за насоките.

20.06.16
00:17

Приятел, положението е такова, че в момента информацията може да я намериш навсякъде. Къде вярна, къде грешна - има я даже в прекалено големи количества. От моята гледна точка не знам как ще изглежда, защото съм на 19, ама си малък и най-добре просто си дай време, наслаждавай се на тренировките, на живота и на всичко, пък нещата ще се получат.

Какво мога да ти кажа аз :) Яж много и тренирай тежко. Старай се да ядеш хубава храна, да си набавяш достатъчно калории, за да растеш, а тренировките да бъдат тежки - всеки път отивай с план в главата, старай се да вдигнеш повече пъти щангата от предния път или пък да сложиш с 2.5кг отгоре. Това е, въобще не е сложно, просто трябва да го осъзнаеш, защото знам как изглежда - всеки от нас е търсил секретна методика, мислили сме си, че не може да стоят нещата така, трябва да са по-сложни, да не са достъпни за всички и т.н.
Опитвам се да ти кажа, че не трябва да се вманиачаваш, защото позитиви няма да видиш. В твоя случай няма значение дали ще изядеш 200гр ориз с 50гр свинско или 50гр ориз с 200гр пилешко, примерно... би имало значение за човек, който се готви за състезание.

Мина една седмица, аз бих искал да видя отчет в дневника :) И запомни, че всеки иска да ти помогне тук, няма никаква причина мненията ни да имат друга цел :))))))

казано от satisfaction на 20.06.16, 00:17:

Приятел, положението е такова, че в момента информацията може да я намериш навсякъде. Къде вярна, къде грешна - има я даже в прекалено големи количества. От моята гледна точка не знам как ще изглежда, защото съм на 19, ама си малък и най-добре просто си дай време, наслаждавай се на тренировките, на живота и на всичко, пък нещата ще се получат.

Какво мога да ти кажа аз :) Яж много и тренирай тежко. Старай се да ядеш хубава храна, да си набавяш достатъчно калории, за да растеш, а тренировките да бъдат тежки - всеки път отивай с план в главата, старай се да вдигнеш повече пъти щангата от предния път или пък да сложиш с 2.5кг отгоре. Това е, въобще не е сложно, просто трябва да го осъзнаеш, защото знам как изглежда - всеки от нас е търсил секретна методика, мислили сме си, че не може да стоят нещата така, трябва да са по-сложни, да не са достъпни за всички и т.н.
Опитвам се да ти кажа, че не трябва да се вманиачаваш, защото позитиви няма да видиш. В твоя случай няма значение дали ще изядеш 200гр ориз с 50гр свинско или 50гр ориз с 200гр пилешко, примерно... би имало значение за човек, който се готви за състезание.

Мина една седмица, аз бих искал да видя отчет в дневника :) И запомни, че всеки иска да ти помогне тук, няма никаква причина мненията ни да имат друга цел :))))))

Ами върви добре .Въпроса ми е има ли смисъл да махам хляба ,плодовете и меда ? Основно ям пилешко,телешко,ориз,пълнозърнести спагети,понякога нормални,леща,зеленчуци предимно домати и краставици, плодове -банани, круши ,ябълки, череши, диня всичко.. :D чувствам се малко гузно,но ще го пренебрегна.

20.06.16
17:22

Мина една седмица, аз бих искал да видя отчет в дневника :)

Айде и тренировка да видим. :) :)(muscle)

казано от Боян Димитров на 20.06.16, 17:22:

Мина една седмица, аз бих искал да видя отчет в дневника :)

Айде и тренировка да видим. :) :)(muscle)

Тренировка та ми сам я изградил ето така .До колкото разбрах нужно е по-често трениране на даден мускул ,след като си натурален ,защото ефекта от разкъсването не седи толкова време колкото при човек използващ медикаменти.(Aesthetic by since;muscle damage ) го казват.

Не знам , как точно се казват упражненията извинявам се за което.Ако се чудите за някое ме попитайте.Написал съм ги така ,че аз да си ги разбирам де :D. Също така имам един важен въпрос.Какво мислите за сладкото :Плодове,Мед,Обезмаслен сладолед с фибри,сладко от плодове.
Преди гледах бърз/бавен протеин и въглехидрат но вече изобщо не гледам тези неща просто ям на нещо като iifym.Ядох и на int. Fasting. 8 часа ям.16 не ям. Но мисля да спра да fastvam бих искал да закусвам.

20.06.16
20:57

Може ли да видиш MSG ?

Какво мислите и за крем доктор oetker,с нискомаслно прясно мляко?

21.06.16
11:16

казано от Стилиян Tp на 21.06.16, 10:05:

Това имаш в предвид ония инстантните кремове нали? Аз бих го махнал, но все пак зависи кво целиш ден. Като гледам искаш бавен lean bulk. Аз бих ти посъветвал да го вкараш тоя крем в cheat day-a. Даже два :D

21.06.16
15:05

Аз пък, ще се разгранича от повечето тук и ще те посъветвам да не вдигаш тежко. Ставите и сухожилията не са за един ден. Малък си и нямаш опит във фитнеса и като цяло не си заякнал. Ще се силиш, ще се кривиш с тежести дето очевидно не са за теб и накрая ще се контузиш нещо, айде прекъсвай за година, айде страдай, айде самосъжаление. Ма’ни тоя филм. Няма да ставаш професионален силов спортист. Нали ги гледам и слушам тея дето се силят, пък и бивши професионални спортисти - увити с бинтове във фитнеса и основна тема за разговор им е кой чакръкчия/билкар/знахар им е облекчил болките в ставите, колко са чакали за ЯМР да се види доколко точно са им разбити прешлените или каква хитра стойка са измислили да могат да спят вечер без да се будят от болка.

Вдигай си за здраве и самочувствие и си поставяй дългосрочни цели. Яж си чисто и контролирано щом качваш лесно (не ги слушай тея дето се кефят че качваш, то е ясно че за седмица да качиш 2 кила не е от мускул), тренирай си редовно и като станеш на 17-18 може вече да пробваш да поизчистиш. Няма ти нищо на метаболизма най- вероятно, просто тези неща не стават за седмица или две, особено когато хормоните ти бушуват. Настрой се че това е дълго пътешествие и то няма конкретна крайна точка, по- скоро е дестинация.

Мнението беше редактирано от Димо на 21.06.16 15:09.

казано от Димо на 21.06.16, 15:05:

Аз пък, ще се разгранича от повечето тук и ще те посъветвам да не вдигаш тежко. Ставите и сухожилията не са за един ден. Малък си и нямаш опит във фитнеса и като цяло не си заякнал. Ще се силиш, ще се кривиш с тежести дето очевидно не са за теб и накрая ще се контузиш нещо, айде прекъсвай за година, айде страдай, айде самосъжаление. Ма’ни тоя филм. Няма да ставаш професионален силов спортист. Нали ги гледам и слушам тея дето се силят, пък и бивши професионални спортисти - увити с бинтове във фитнеса и основна тема за разговор им е кой чакръкчия/билкар/знахар им е облекчил болките в ставите, колко са чакали за ЯМР да се види доколко точно са им разбити прешлените или каква хитра стойка са измислили да могат да спят вечер без да се будят от болка.

Вдигай си за здраве и самочувствие и си поставяй дългосрочни цели. Яж си чисто и контролирано щом качваш лесно (не ги слушай тея дето се кефят че качваш, то е ясно че за седмица да качиш 2 кила не е от мускул), тренирай си редовно и като станеш на 17-18 може вече да пробваш да поизчистиш. Няма ти нищо на метаболизма най- вероятно, просто тези неща не стават за седмица или две, особено когато хормоните ти бушуват. Настрой се че това е дълго пътешествие и то няма конкретна крайна точка, по- скоро е дестинация.

Благодаря много!Мотивираме само с едно изказване! :) Ще си тренирам и ще си следя разни макроелементи :( защото изпусна ли се аз обичам да ям щрак ще надебелея.. :( а аз не искъм да съм пълен. :(

казано от Kaloyan Tsonev на 21.06.16, 11:16:

казано от Стилиян Tp на 21.06.16, 10:05:

Това имаш в предвид ония инстантните кремове нали? Аз бих го махнал, но все пак зависи кво целиш ден. Като гледам искаш бавен lean bulk. Аз бих ти посъветвал да го вкараш тоя крем в cheat day-a. Даже два :D

Аз не правя cheat day.Умазнявам страшно бързо.Затова ям на iifym.Така ям и сладко и плодове и вс което ми се яде.(без шоколадови изделия мн рядко,защото са мн мазни,не ям пици ,дюнери,снаксове,чипсове.Не пия газирано .Мн мн рядко и то тази диабетичната кола , да знам че подстладителите не са добри ,но от 1 на кола на 2-3седмици нищо няма да ми стане.

И ако се стараеш повече при писането, също нищо няма да ти стане - проверено е!

21.06.16
16:59

казано от Alexander Krastev на 21.06.16, 16:44:

А, да - да - “мускОли” е направо емблематично :) ОК е да ставаш здравеняк, но наблягай и на граматиката, че ще излезе лошо име на съсловието :D

казано от Димо на 21.06.16, 16:59:

казано от Alexander Krastev на 21.06.16, 16:44:

А, да - да - “мускОли” е направо емблематично :) ОК е да ставаш здравеняк, но наблягай и на граматиката, че ще излезе лошо име на съсловието :D

Забелязах си грешките.Съжалявам!Извинете ме :( .

Е, не се стягай :D Но ако влагаш повече старание в писането има шанс повече хора да ти обърнат внимание и да ти дадат адекватни съвети. Също така ще покаже желание и ще ти създаде един добър навик.

Поздрави!

22.06.16
13:05

Димо, написал си верни неща, дал си добри съвети и т.н. обаче си мисля, че си прочел мнението ми много избирателно и просто си решил да си в контра :)
Когато даваме идеи на някой човек за тренировки и/или хранене, то здравето е константа, т.е. приемаме, че няма заболявания, няма болки, няма алергии, има добре изградена техника на упражненията, която ще го предпазва и много други такива. В случая, ако тези неща са така, то мнението ми мисля, че е правилно. Ти отиде много в крайностите - говориш за силови атлети, за някакви изпочупени тела и не знам си още какво. Сега инвалид ли ще го направиш момчето ? Когато всичко е ок, не само няма нищо лошо, а и трябва всеки от нас да се стреми да става все по-добър с всяка изминала седмица :)

22.06.16
20:25

Димо не съм съгласен със съвета ти да не вдига тежко.Всъщност ако вдига правилно, тежко и неуморно риска от контузия е много по-малък в сравнение с другите методики.Руските пионери са го казали това! Ходи и спори с тях ако искаш.Колкото по - голяма е тежестта,толкова повече мускули се правят и съответно калории се изгарят.Ако  вдигайки така както ти го съветваш след 3 години ,ще изглежда по един начин,а по метода ,който на теб не ти харесва ще изглежда по съвсем друг!

А искам да попитам.Пречат ли плодовете , и сладките неща на сваляне на кг?Също така и кога е време за бълк и кога за кът ?(Ако ще  пишете лято кът ,зима бълк по-добре не пишете)Питам за например нещо като знак който да видим ,например когато видим плочки или ?

Нов сплит
Отново горна-долна-горна-долна ,но с повече упражнения
Горна :
Набирания надхват
Лежанка
Нанирания подхват
Горна лежанка
Гребане с лост
Упражнение с дъмбели за гърди незнам как се казва
Военна преса
Overhead shrugs
Бицепсово згъване чукче
Трицепс/\ лост
Упражнение за предно рамо
Упражнение за трапец (вдигане на рамене)
Бицепс с прав лост
Трицепс машина
Мъртва тяга
Това всичко в 1 на тренировка :) но искам да ви попитам по-колко seta и колко rep-a в момента свалям кг но след 1 седмица почвам bulk ако може да ми кажете малко повече за тренировки в бълк акцент сила и акцент хипертрофия с какви кг да ги правя и по колко серии и повторения ? Кога хипертрогия (напомпване) ?кога сила ? 2 отделни тренировки ? Незнам даже хипертофия ли се казва на blood restrik-шана.

В крайна сметка,четах за сплитове и си изградих друг той ще е понеделник-горна част акцент сила
Вторнил долна част хипертрофия+сила
Четвъртак-горна част хипертрофия
Петък-долна част хипертрофия+сила
—————————
Ето и тренировката за сила горна част
Набиране подхват 5серииx3rep за сега с 10 кг допалнителна тежест
Набиране подхват 5×3 +15 кг
Лежанка 5x3 35 kg
Горна лежанка като 1 вата лежанкс 5x3
Бицепс прав лост 5x3 с 15 от всяка страна (30 общо)
Трицепс машина 5x3 97 kg
Backfly машина 5x3 40kg
Военна преса 5x3 30кг
С лост за трапец 5x3 40кг
Deadlift 5x3 40 кг
Почивките тук ги пре*бах малко трябваше да са по 2.5-3 минути амаа малко бях hype :D
————————

Долна част днес
Добро утро 2x15 s 15 kg
Клек 2x17 25кг
Легпреса 2x15 50kg
Разгъване на квадрицепс 2x12 15 kg тук правя всеки крак отделно
Згъване за задно бедро 2x15 11кг
Коремна преса 2x20
Вдигане на крака 2x20
Наклони с Дъмбели за странична преса 2x20 (на всяка страна по 20)
Почивки от 1мин и 30 сек
———————

Днес трябваше да е не тренировачен ден ,но заради това ,че утре ще съм далеч от фитнес направих тренировката днес
Горна хипертрофия
Скрипец надхват 2x12 50kg
Скрипец подхват 3x8 55kg
Лежанка 3x8 10 kg ot vsqka strana
Горна лежанка 3x8 10kg ot vs str
Бицепс лост 2x12 10кг всяка страна
Трицепс машина 2x12 65kg
Военна преса 3x10 15kg
Вдигане на рамене за трапец 2x12 25kg
Backfly машина 2x12 20kg
Deadlift 2x12 25 kg
————
Хипертрофията е  на лице :)

20.07.16
22:14

Тягата я сложи на първо място в тренировката и й увеличи килата.

Мнението беше редактирано от Боян на 20.07.16 22:15.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1