Упражнения с пружини

17.03.05
10:05

имам две пружини вкъщи.едната е пръчка,която можеш да гънеш накъдето си поискаш,с нея са ми казвали че мога да правя два вида упражнения:1.за предмишница,да я огъвам към тавана,така че двата й края да се опрат пред лицето ми,и 2. за гръб - да я сгъвам така че двата края да се допират пред корема
другата пружина е такава за разтягане с 5 малки пружини които се разтягат,с нея мога да правя упражения за гръб и бицепс(доста е трудно).
Мога ли с тези чудесии да постигна качествено натоварване или е по-добре да ги ползвам само за загрявка преди тренировката

17.03.05
11:16

Да ти кажа, много не ми стана ясно какви пружини точно имаш... Ама ако са тези които си мисля/стандарт- 2 ръкохватки и между тях пружините/ Та, ако сложиш достатъчно пружини за да е достатъчно голямо натоварването, ефект ще има и то голям. Плюс това могат да се правят десетки упражнение, със съвсем малко приспособления. Но ако са ти малко пружините, не стават за друго освен загрявка.

17.03.05
11:37

5 пружини са ми,едвам ги разтварям 10 пъти за гръб
Иначе другото е единична дебела пружина и само тя се огъва

17.03.05
13:21

[quote author=“freakster”]5 пружини са ми,едвам ги разтварям 10 пъти за гръб

Ами предполагам, че е такава каквато аз си мисля...

С нея може да правиш адски много упражнения за много групи. Ако намериш начин да я фиксираш на някое място просто имаш мини гимнастически салон :P . Пробвай да я фиксираш единя край на крака си другия с ръка и свиваш-БИЦЕПС, примерно измисли си ги там вариантите... Според мен е много добра пружината, но ти трябва програмака, ако конбинираш с някой други упражнения-лицеви, преси, набирания става идеално.

чао

01.04.05
17:43

“Свободната” тежест си е доказана за повишаването на мускулната
маса...никакви пружини не могат да я заместят.Иначе за загрявка е
супер,както и за аеробна тренировка.

МТ

01.04.11
09:48

Някой знае ли как се нарича това чудо:
“едната е пръчка,която можеш да гънеш накъдето си поискаш”
и откъде мога да купя такова? Става дума за гр. София. Благодаря!

03.08.16
14:10

казано от freakster на 17.03.05, 11:37:

И как точно се разтягат за гръб ?

03.08.16
15:08

казано от Деян Игнатов на 03.08.16, 14:10:

казано от freakster на 17.03.05, 11:37:

И как точно се разтягат за гръб ?

11 години по-късно.. :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1