Серии VS Суперсерии (с повече от 2 упражнения)

ВС

02.08.16
16:25

Здрасти, края на септември започвам да качвам килограми и се двоумя между двата типа тренировки. Не знам как точно се наричат тези суперсерии с повече от 2 упражнения (3,4, дори 5..), но интереса се породи от това, че преди време видях едно момче в залата да го прави (и напълно изглеждаше, че знае какво прави, дори е участвал по състезания, но име не мога да ви кажа). Познатия на много хора Lazar Novovic, също казват че залагал и той на такъв тип тренировки, макар и със собствено тегло . Така де, въпроса ми е как ще кача повече мускулна маса като тип тренировка (на лостове)? Нормална тренировка със серии или такава от няколко такива “суперсерии” и каква е разликата?

Моят съвет е: намери кое е НАЙ-подходящо за теб.

Суперсериите при мен са ефективни предимно в тренировка за по-малки мускулни групи.

Мога да ти кажа как тренирам ръцете всеки 3ти път:

1 упражнение трицепс
2 упражнение трицепс
3 упражнение - суперсерия трицепс/бицепс
4 упражнение - суперсерия бицепс/трицепс
5 упражнение - бицепс
6 упражнение - бицепс
7 упражнение - суперсерия трицепс/бицепс със собствено тегло/леки килограми

ВС

02.08.16
18:54

казано от Ростислав Арнаудов на 02.08.16, 18:00:

Моят съвет е: намери кое е НАЙ-подходящо за теб.

Суперсериите при мен са ефективни предимно в тренировка за по-малки мускулни групи.

Мога да ти кажа как тренирам ръцете всеки 3ти път:

1 упражнение трицепс
2 упражнение трицепс
3 упражнение - суперсерия трицепс/бицепс
4 упражнение - суперсерия бицепс/трицепс
5 упражнение - бицепс
6 упражнение - бицепс
7 упражнение - суперсерия трицепс/бицепс със собствено тегло/леки килограми

За съжаление нямам толкова голям опит. Тренирам сериозно от едва година и половина.. Не разбирам толкова все още и съм по - склонен да се доверя на някой друг. Пример за тези “суперсерии” за които говоря е това :
-5 набирания
-5 кофи на лост
-5 силови
-5 вдигания на крака от вис
-5 набирания
всичко  без почивка като това се повтаря няколко пъти. Отделно се тренират и гърди с лицеви и т.н. Въпроса ми е заслужава ли си да се заема да тренирам по този начин 4-5-6 месеца?

Carbohydrate

03.08.16
07:58

не виждам смисъл в тази тренировка.....от набиранията и кофите, няма да се получи необходимият ефект за силовите.....пък и 4-6 мес е много за такава тренировка. Тренировката трябва да има насоченост, да се прави с някаква цел...твоята цел каква е

ВС

03.08.16
11:56

казано от Carbohydrate на 03.08.16, 07:58:

не виждам смисъл в тази тренировка.....от набиранията и кофите, няма да се получи необходимият ефект за силовите.....пък и 4-6 мес е много за такава тренировка. Тренировката трябва да има насоченост, да се прави с някаква цел...твоята цел каква е

Еми искам да кача килограми. Видях, че тази тренировка се отличава от другите и ми стана интересно, за това попитах за мнения. Като цяло се ровя от толкова време за програма, но като че ли не се обсъжда почти нищо в сравнение с нещата, които се правят в залата. Повечето програми, за които хората говорят са понеделник набирания сряда кофи петък трето неделя крака и т.н.. Не казвам, че идеята е лоша, но не може да правиш само това. Просто исках мнения за този тип тренировка. Ето и къде я видях.

Качването на килограми става посредством увеличаването на калорийния прием + тежки тренировки :)

ВС

03.08.16
18:03

казано от Ростислав Арнаудов на 03.08.16, 17:32:

Качването на килограми става посредством увеличаването на калорийния прием + тежки тренировки :)

Това е ясно. Храненето ми е на ниво. Калории не броя, но се уверявам, че си набавям необходимото количество протеин, мазнини, въглехидрати и т.н.. Искам мнения по тази тренировка, която посочих. Този “цикличен” тип как ви се струва ?

Carbohydrate

03.08.16
18:30

Значи става. Целта е да свърши гликогена...+ леко да засегнеш и белтъчните структури ( значи до упор правиш, до като не стигнеш до 2 повторения..)..но ако максимума ти е 12 например, то най-добре е с допълнителна тежест 5 по 8 първо и после намаляш с времето до 5 по 5 (набирания и кофи)

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 03.08.16 18:36.

ВС

05.08.16
11:32

казано от Carbohydrate на 03.08.16, 18:30:

Значи става. Целта е да свърши гликогена...+ леко да засегнеш и белтъчните структури ( значи до упор правиш, до като не стигнеш до 2 повторения..)..но ако максимума ти е 12 например, то най-добре е с допълнителна тежест 5 по 8 първо и после намаляш с времето до 5 по 5 (набирания и кофи)

Извинявай, ама нещо не те разбрах :D

Carbohydrate

05.08.16
12:29

ако искаш маса, то трябва да правиш набирания и кофи с тежести 5-8 повторения или без тежести: повече серии с минимална почивка

ВС

05.08.16
12:55

казано от Carbohydrate на 05.08.16, 12:29:

ако искаш маса, то трябва да правиш набирания и кофи с тежести 5-8 повторения или без тежести: повече серии с минимална почивка

За тежестите го мисля от много време, ама се отказах, че според мене с раница и тежести в нея се товари много гърба и някак си не става така както трябва. Щях да си взема жилетка, ама не мога да си го позволя в момента, а и ще трябва да си взема и дискове за лицевите. Зимата ще гледам да си взема задължително. А иначе щом казваш повече серии и по- малко почивка този “цикличен” тип ми се струва удачен. Ще събера още мнения, че ми допада тая тренировка.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1