ДНЕВНИК ЗА СЪРДИТИ СТАРЧЕТА :)

Темата е заключена.
Прескочи до:

11.08.16
20:47

АААА, не ми е съдрана седалката, мацко. Много е кУрава и затова и слагам хавлийка.
——————
Да го еВа, постът ми остана на другата страница! (headbang)

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 11.08.16 20:49.

11.08.16
22:35

Добре де...циклене с набиване или ако се налага фугиране(съмнявам се) заедно с лакиране е около 10лв/кв.м...Направи го сега,че може да се използват по-евтини лакове,които доста смърдя ,но можеш да проветряваш спокойно, а и ще съхнат по-бързо.
Ония чернилки-взимаш сода каустик,дебели гумени ръкавици,очила!!!Разтваряш във вода...примерно 0,5л докато стане гореща от разтварянето и, разливаш върху гадориите и се изнасяш за час като оставяш да се проветрява.Чистенето става първо със сухи парцали и ръкавици!!! после както си знаеш.Ще стане снежно бяло на това място)))

12.08.16
07:45

Много хубав съвет, Нервак, не съм се замисляла обаче да пипам така издълбоко. Не е мое, не смея. От два месеца съм тук. Собственикът даде апартамента с изричната уговорка да не го занимавам с нищо, да не създавам никакви проблеми, дори не иска да се виждаме да си взема наема, ами праща сина си да идва. Това ме устройва, разбира се, щото е един  дърт злобен пиянка. По всяко време могат да ме изринат, така че не искам да си предизвиквам късмета. Страшно трудно и с връзки се нанесох, тук няма повече от 4-5 апартамента да се дават за ЦЕЛИЯ  град + искат половин до 2/3 от заплатат ми, което няма как да стане.
Няма как да изцикля, без да разбере. Комшиите сигурно записват кога изхвърлям боклука, камо ли да дойде бригада и да вършее 1 ден и да осмърди блока на лак.
Не е малка работа, не мога да подхвана такова начинание - това са поне 60-70 квадрата паркет - 3 стаи (айде, едната не я ползвам, ina`e sa oк. 90 сигурно) . Нямам ги тия пари. Аз ако ги имах, нямаше да взема тоя партамент и 20 дена да го чистя като идиот преди да стане обитаем.
————————————
За чернилката ще пробвам.
Или може направо да пльосна един балатум/килим отгоре и да се правя че я няма. Ще помисля. Малко ме е шубе да не се натровя и изгоря.
———————————-
Има ли някакъв безопасен за паркета препарат, който поне да го освежи, да се махнат оцветяванията?

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 12.08.16 08:56.

12.08.16
09:40

казано от Queen Cobra на 12.08.16, 07:45:

Има ли някакъв безопасен за паркета препарат, който поне да го освежи, да се махнат оцветяванията?

http://www.da-parket.com/2008-07-21-09-10-04?page=shop.product_details&flypage=flypage_images_da.tpl&product_id=593&category_id=21

Не мирише,лесно се разнася,за половин ден съхне...
Другия вариант е да го наклепаш с масло...Няма да изчезнат сегашните петна...но леко ще се матират,ще стане по малко по-тъмен паркета и няма да има нови петна...
HARDWAX-Oil HighSolid (HardWachs-Ol) е добро  с добра цена..

12.08.16
10:37

Маслото изглежда много по-добра алтернатива от лака, чудесни неща пише за него, обаче и цената си е къртач - по 60 лв на стая най-малко.
Да взема да оправя чернилката първо.
Лошото е , че и балатумите са адски скъпи - мислех да взема 20 квадрата за кухнята- ми няма да стане. Ще търся нещо по-евтино.
Гадно е  да си беден, не мога  да отделя 200-300 лв ей така.

Мила

12.08.16
10:56

казано от Queen Cobra на 12.08.16, 10:37:

Кобре, много мрънкаш. Премести се в град с по-високи стандарти и ще си наемеш общи работници за тая работа направо 8-)

Сериозно, не всички са богати, но пък когато искаш да направиш нещо за собственото си вътрешно удовлетворение раздялата с една сума пари няма равна стойност.

Направи ремонта или там промяната, когато имаш възможността и ще си в мир.

Мнението беше редактирано от Мила на 12.08.16 11:00.

12.08.16
11:07

Аз съм в мир, Мила, да мрънкам, нервно ми е 1-2 седмици и сигурно си проличава и тук.
Ето, писах , за да получа съвети.
И да, много добри съвети получих, но след преценка се оказва, че са икономически неизгодни.
Няма нужда да правя нещо, което не е наложително, а само прищявка, щото ми било неприятно да гледам петна.
Достатъчно си угодих за тая година като си купих велото.
300 лв нямам- душевния ми мир ще си търпи. Ще постеля пътечка отгоре. :)

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 12.08.16 11:09.

Carbohydrate

12.08.16
11:18

Комшията има такъв черен паркет на места...отидох да му напръскам черното с препарат против мухъл, за да видя какво ще стане)))))...но не намерих препарата, някъде се е потулил))...мисля, че няма да му навреди, най-много да се отрови от миризмата)

12.08.16
11:31

Има препарат за освежаване на дървесина-премахва замърсявания и леко ошкурва горния слой. Ще пробвам на проблемните места.
Може и антимухъл да пръсна, да видя дали ще скапе дървото.
Балатумът ще се смени, защото не е хигиенично и здравословно,просто ще потърся евтин.

————————-
Благодаря ви, хора, за загрижеността и ще извинявате за мрънкането, но съм си такава :)
Сода каустик ще купя тия дни и ще се вихря. :)

12.08.16
11:36

казано от Queen Cobra на 12.08.16, 10:37:

Понеже не за пръв път се оплакваш, защо не помислиш за смяна на работата? Доколкото съм останала с впечатление, разползгаш с образование, което предполага по-добре платена работа. Ловеч не е единствения град в България, БАБХ не са единствения работодател. На години и в (семейно) положение си, в които нищо не те задържа на едно място. Друг е въпроса какво ти си готова да дадеш от себе си.

Мнението беше редактирано от Margi на 12.08.16 11:37.

12.08.16
11:50

Права си, разбира се.
Работата не е лоша, обаче. Е, работя за идиоти, но то е неизбежно. ;)
Заплатата е добра за града, надявам се да има шанс да я вдигнат с 50-100 лв по някое време.
Юрисконсулти обаче не се търсят като топъл хляб.
Не е имало конкурси много отдавна, а местата, за които имаше не бяха с по-различно заплащане, 50-100 лв разлика. За толкова малко не си струва да си развалям рахатя и да напускам място, което ми съвсем сигурно за сега, с хора, с които съм се сработила и добре се разбирам и град , в който всичко ми е изгодно, близко и удобно.
—————————————-
Ако говориш за София- при вас трябва д а получавам поне 2 пъти сегашния си доход за да живеч на същия стандарт. Така че  да получавам 1200 лв и да плащам 400 за квартира е същото като да вземам 600 и да плащам 150. Като сложим и безкрайните неудобства на мегаполиса, не ми излиза на далавера.
А за професии , свързани с правото, от които Наистина се печелят пари-  за тях съм твърде страхлива :)

Нормално е да се оплаквам, това си е  дневник, споделям си за себе си.
Почти всички около мен имат подобен стандарт, с тази разлика, че за щастие нямам неща като кредити зз изплащане,н деца за образоване или кола за ремонт. Тези, които имат- наистина не знам какс е оправят.
ПРЕЦЕНИЛА съм , че предпочитам да си спестя от някои битови условия, за сметка на това да се храня пълноценно, да спортувам и да си угаждам с по малко.

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 12.08.16 11:51.

12.08.16
13:43

Да уточня, пак , че апартаментът не е мой и каквото и да пртавя ще е за моя сметка, освен ако не е жизнено необходимо- като спукана тръба, развален бойлер - демек нещо, което застрашава самото жилище, а не моите прищевки.
———————
Сега, ясно ми е, че за Юрисконсулт независимо къде - не мога да получа повече от 800 лв. бруто, а за главен- максимум 1000 лв бруто. (но тук пък се намесват политически назначения и не знам в каква кочина и със какви свине ще попадна-моите тук си ги знам и им свикнах).
——————-
Обаче имам пресен пряк случай за най-невероятна наглост и безочие.
Колегата от социалното тук, миналата година кандидатства за юрисконсулт в РЗИ В. Търново. Изкарва си човека изпита, печели си конкурса като пич и си подава документи за напускане. Както ми разказа,  в събота баща му ще идва да му взема багажа към Търново. Не щеш ли в сряда директорката на РЗИ му звъни и му казва, че не я интересува дали е спечелил, тя няма да го назначи. И не го назначава. За щастие началниците му все още не са изпратили докладната за прекратяването на правоотношението и си спасява старото място, където е и до сега.

Разбира се, ги съди , момчето. Печели на първа инстанция, сега на есен ще има дело във ВАС. То е ясно,че и да го възстановят, няма как да я приеме тази работа, но поне ще им натрие носа и да им вземе пари за разноски.

http://legalacts.justice.bg/Search/GetActContentByActId?actId=PxlLzz7WVF8=
или ако не се отваря
Решение № 240 от 15.06.2015 г. на АдмС - Велико Търново по адм. д. № 232/2015 г.

Закрит Акаунт

12.08.16
14:12

Може да я приеме, ако тая директорка са я разкарали към момента :D По министрествата обикновено ги уволняват, тези водят дела и когато дойде момента да се връщат, то вече други министри и няма на кой да са трън в очите.
Иначе супер долна постъпка. Чудя се, защо като са знаели, че си имат човек въобще допускат да спечели друг. Или забяват конкурса, ако човекът им нещо не е готов или ако се е явил, просто комисията класира него. Е, има и други варианти десетки-например в последствие се появява човек, който харесва длъжността, ама вече имаме проведен конкурс и класиран на първо място.
А представете си при конкурсите за магистрати, какво е, особено за по-големите градове. За нотариуси и ЧСИ няма да отварям и дума.

12.08.16
14:18

Абе , за чий *** ще му е да ходи на работа в друг град , където никой няма да го иска. Въпрос на чест е, да си защити правото. Иначе даже не са назначили -  наемат си адвокат за по 400 лв. на дело - къде е  ЛОГИКАТА?!

12.08.16
14:32

Конкурсите за магистрати не са така, те са честни и почтени, всички със знания са си спечелили местата. Ай, гроздето е кисело :D :D :D

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 12.08.16 14:33.

Закрит Акаунт

12.08.16
14:33

казано от Queen Cobra на 12.08.16, 14:18:

Абе , за чий *** ще му е да ходи на работа в друг град , където никой няма да го иска. Въпрос на чест е, да си защити правото. Иначе даже не са назначили -  наемат си адвокат за по 400 лв. на дело - къде е  ЛОГИКАТА?!

Логиката може да е в много аспекти. ............ за наемането на адвоката имам предвид. Единият пример, който ти дадох е, че вече конкурса е преминал, този още не е назначен, но някой отгоре звъни на тая и казва, че има човек за това място. И тя какво да направи-почва да върти, за да не назначи това момче, защото ако например преди това е бил на държавна служба и изпитателния срок му е изтекъл, няма да може да го освободи на това основание. То винаги човек може да бъде уволнен, ама ако момчето е стриктен служител, ще следва уволнението да е скалъпено и по-лесно после може да ги осъди. Също така, говориш за наемане на кантора............ами това може да една от причините, тъй като ако има назначен служител, утре могат да ги питат, защо плащат и на външна фирма. пак звъннал някой, казал и: “Абе ти как няма да ползваш услугите на адвокат еди кой си” Не знам, защо не са го назначили, просто коментирам възможност.
А иначе на това “за чий му е да ходи там дето никой не го искал”, ще ти кажа, че не е така. В много случаи, служителите нямат кой знае каква симпатия към ръководителя. И тази ако вече са я махнали, много ще им дреме дали този е на работа при тях.
Хипотези много-не можем да ги обхванем всичките. Провел съм сигурно над 150 конкурса, докато съм бил държавен служител, като сигурно в 90 % от тях съм бил и председател на конкурсната комисия. Та ако тръгна да разказвам, по-добре да не го правя.
Преди време /не знам дали си хванала старите разпоредби преди измененията-по-млада си и сигурно не/, в ЗДСл освен начинът за провеждане на конкурса чрез тест, писмена разработка и т.н. + интервю, накрая се провеждаше събеседване с органа по назначаването, който може да си избере един от кандидатите, класирани от първо до трето място. И този орган все избираше класирания я на трето, я на второ място от комисията, т.е. неговия човек  (puke) Обаче: първият класиран не обжалваше самата процедура и резултатите от конкурсната комисия, а самият акт за назначаване на друг класиран на второ или трето място. Акта за назначаване е ИАА, има правен интерес и съдът допускаше за разглеждане жалбата, като често отменяше акта за назначаване от органа на класиран на по-долните места. След това измениха закона и органа бе задължен, да назначи кандидатът класиран на първо място. Но ето, че пак правят мизерии, както винаги е било в тази държава.
Както и да е.

Мнението беше редактирано от Закрит Акаунт на 12.08.16 14:36.

12.08.16
14:46

Еми, Дидо, знаеш ги нещата от първа ръка. Повечето колеги си мълчат де, щото самите те са влезнали както те си знаят.
Добре че се закачих тук, има кусури, но поне съм спокойна. Гроздето е сладко и без семки :)
—————-
За магистрати-не знам- не съм се  пробвала, Игличето  има опит. Видях, че бившият ми два пъти го скъсаха- а той е един от най-големите зубъри, който познавам. Пишат му 3,50—3,75 което  крайно ниска оценка, не  е толкова прост. От друга страна ми разправят, че имало и честно спечелени съдийски места - на един познат дъщеря му така била влязла - не я класирали първа, обаче някаква съдийка от комисията я харесала и след събеседването й се обадила.
—————-
Поне за МВР видях, че стават нещата- буквално бях влязла - но съм практик - повече разходи, местене, нощни смени, основно мангалски гета. Не им ща мизерията. Да си купувам аз хартия, тонер, стол, компютър, да си плащам пътни, да ходя през вечер в студ, дъжд, град, да описвам умрели. Айде , още малко мотивация ми трябва.

12.08.16
15:03

Е, то не става така - след събеседването да ти с еобадят, ако са те харесали. Или си нареден предварително, или имаш ужасяващ късмет да си от единичните бройки, които наистина си заемат местата, защото могат, знаят...и имат късмет. Късметът се проявява доста по-рано, не на събеседването. Все пак има кОнкурсна процедура. Десо се яви веднъж, изкара 5, 65 и 6,00, класира се 25ти от 23ма и каза, че повече в тая гняс няма да дълбае. Аз се борих, 4 години, 2 пъти с отлични оценки от писмен и много добри от устен, веднъж с 5,75 и 5,65, и веднъж (последния път) с ниски оценки (4, дори на устен не бях допусната) и вдигнах ръце. Прецених, че трудът е къртовски, да си винаги във форма (откъм знания), а резултатът - твърде често въпрос на късмет, за съжаление. Вярвам, искрено, че има, има хора, които не са връзкари/платили, имам колеги, в които вярвам, дълбоко, че просто със знанията и късмета, са успели. Но аз не мога повече да инвестирам това, което дадох досега, вече нито възрастта, нито семейният статус, ми позволяват да се гавря със себе си. Да, мечта ми е, често мисля, че е по-скоро да докажа на себе си, че мога, често с екомплексирам, че, м*мка му, само аз ли уча, уча и все съм на...една ръка разстояние. Но, мечтите се променят. Не искам да е “отказах се, защото не мога”, но и наистина не мога повече да влагам енергия без по-голям процент шанс за успех. Хората, встрани от тия неща, им е много лесно да говорят. Но трябва истински да познаваш нещата, за да знаеш, че решението не винаги е така просто. Много неща има заложени на карта, много неща има вложени.

Все тая. Кобре, това за гроздето беше ирония, защото хора, които не са запознати с нещата, често като им кажеш “Абе, ш*бана работа, нагласено е и това.”, обичат да казват, че “гроздето е кисело”.

Лично аз съм постъпила на работа по заместване. Може да е с връзки, може да е без. Но никого не съм изместила и съм си скъсала задника от работа, всеки божи ден.

Недей да съдиш по оценките относно това кой е умен и кой не, сама знаеш, че правото често е субективно, пример - магистратските изпити 2011 година. Тогава смениха регламента за писмения изпит, защото яко оакаха нещата. И още много примери има. Там където изпитът е казус + устен...има субективизъм. Оценките нищо не значат, никога не са значели. Правото не иска оценки. Иска друго. Мое мнение, де.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 12.08.16 15:25.

Закрит Акаунт

12.08.16
15:04

:D
Провеждал съм конкурси, за които е имало натиск за младши експерт, а същевременно съм имал и за директори, където конкурса си е бил реален. Та е имало шанс, но не е и било съд или МВР, а по-обикновени институции, така да го кажем. Но отдавна не съм вече в тази сфера.
Понеже упомена, че сега си си добре, ще ти кажа, че не винаги голямото име има покритие, например Министерство на еди какво си - звучи добре, ама понякога е голям балон. Е, вече им пооправиха заплатите де, но преди не бе така и хубави пари се взимаха на по-високите длъжности. Помня един случай, когато работех в една институция-не кой знае колко голяма като име, как едно момче на един конкурс много добре се представи-първи се класира реално и щеше да го назначим на 100%. Идва обаче той и ни заявява гордо и с насмешка /видите ли едва ли не вашата пиклива институция/ че бил спечел също и за някаква длъжност в Министерство на еди какво си, както се изразих :D Ние обаче до този момент си траем, не му даваме подробности. А тогава, разбирай 2002 г. до към 2007 г. някъде нормативно регламентирано бе, че можем да взимаме до 2 заплати отгоре на тримесечие, т.е. брутната ти плюс още две, стига да има пари в бюджета ти, ама то имаше щото имахме постъпления. Демек, ако си на 500 лв. на някаква по-ниска длъжност /все пак говорим за София тогава, защото и сега заплатите някъде са такива/, януари взимаш 500, февруари 500 и март 1500 лв. - твоята плюс още две отгоре. Знаеш ли какви пари са това за онзи стандарт за тези години. Общо за трите месеца си взел 2500 лв. и като ги разхвърляш по месец идваш над 800 лв. месечно на онези години. А тоя убавец го бяха видели след няколко месеца едни колеги от конкурсната комисия, като се оплаквал, че парите му били малко и го спукали от работа и простотии. Те обаче му казали какво е изпуснал и че не е трябвало така прибързано да отхвърли и нашата институция, но явно това му бил късмета. Идело му е да се гръмне насред улицата, чак щял да ревне, че така си го е наврял :D Е, аз останах доволен от тази ситуация, когато ме уведомиха колегите, че са разговаряли с високомерното момченце.

12.08.16
15:16

Дидо, тая система още съществува, с ДМС-то. В моята Институция, обаче, едно наше правителство, една година, реши, че е дорбе да се промени КТ, като се измени една точица, която правеше заплатите ни добри, да промени разпределението на събраното, посредством подзаконов норамтивен акт да установи друг начин на оформяне на въпросното ДМС. И знаеш ли какво стана? Не чухме и не видяхме нищо от приложението на въпросния ПЗНА, и заплатите ни станаха двойно по-ниски. Дори тройно. Виж, из министерствата си уредиха нещата. И други изпълнителни органи, дори към нашето министерство (МТСП), си оправиха нещата и всичко си е наред. При нас...айде, няма да говоря. Но е тъжно и тъпо. Защото си харесвам работата.

Закрит Акаунт

12.08.16
15:24

казано от karfi4ka на 12.08.16, 15:16:

И други изпълнителни органи, дори към нашето министерство (МТСП), си оправиха нещата и всичко си е наред. При нас...айде, няма да говоря..

Да разбирам, че си във второстепенен разпоредител към МТСП. Не, че държа да кажеш конкретно къде си, не питам даже 8-) Инспекция по труда, Агенция по заетостта и т.н. и т.н. Както и да е, няма значение.
Иначе да, и сега има възможност за ДМС по държавните институции, стига да имат средства, от които да им дават на служителите.
Чакай, че Кобрата ще ни плеска, дето си спамим в дневника ѝ :D

Мнението беше редактирано от Закрит Акаунт на 12.08.16 15:25.

12.08.16
15:36

Споко, като каже, ще й го разчистя, аз винаги съм на нейните услуги като поиска чистене ;)

Инспекция по труда, която много обичам, но която си играе с личната ми финансова стабилност от известно време. :D Точно това е, че пари има, та то, ако няма, откъде ще си вземат ДМС в МТСП-то :D Но не могат да се разпределят там, където трябва.

П.п. Между другото, относно младшите магистратски конкурси, дълги години отказвах категорично да повярвам как стоят нещата, още имам наивното виждане, че не е чак толкова зле, но не знам, не знам...

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 12.08.16 15:41.

12.08.16
15:40

Аз съм пък в ТРЕТОстепенен разпоредител и ДМС- йок. Зплатите са  в границата между минималната и средната за страната.
Поне има вода, ток и парно зимата. Имам колеги в други области - и парно нямат.
В общината на Ловеч юристите са на 450 лв.

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 12.08.16 17:24.

Закрит Акаунт

12.08.16
15:41

Кобрата е сложила + на горното ми мнение, демек или потвърждава къде работиш от задедените от мен институции, или, че ако спамим ще ни бие, или и двете :D

Аааааа, ти модератор ли си, не знаех. Трябва да внимавам значи.

Аз от над 5 г. отидох в частния сектор и се псувам и не знам какво, как толкова години съм пропилял в нерви, бюрокрация, простоти, скапване от работа и не знам какво още, а по-рано не съм се махнал от държавната администрация. Е, все пак с резервата, че  в доста частни компании дори заплати не дават навреме, режат от парите и т.н. Говоря за по-стабилна компания и то в определен бранш. Не, че парите са кой знае колко повече, но спрямо другите изброени по-горе неща, нямам никаква база за сравнение-разликата е в пъти.

Кобра, мнението ти направо кърти :D То на майтап, ама и аз преди в една институция като бях, регионалното ни поделение в един град почти до София и областен такъв нямаха ток. Зимата си тръгваха по-рано, защото после става тъмно и нищо се не види в офиса :D

Мнението беше редактирано от Закрит Акаунт на 12.08.16 15:44.

12.08.16
15:54

Кобре, преквалифицирай се. Стани QA.

Държавната работа проблемът й е, че трябва да се бориш с вятърните мелници. Защо? ЗАщото:
- почти няма от кого какво да научиш, учиш се сам. Аз имах късмет с божествен колега юрист и божествен началник отдел. Защо?
* защото се назначават прекалено много нискоквалифицирани кадри, които си гледат работата през пръсти, не желаят да се учат, не желаят да работят, възможно е да имат страничен, нерегламентиран, приход, не им пука (КОбрата е казвала това много често за нейните инзпектори);
- заплатите са ниски, но не навсякъде, а само там, където управлението не действа;
- голяма част от дейността е предварително зададена, ‘ко мА разбиратИ;

Сега ги виждам малко розово нещата - досега съм се бъхтила, вживяла съм се, много, ама много съм дала от себе си за работата, раздала съм се за всяка една преписка, с която съм се занимавала, писала съм, обсъждала съм, борила съм се, ядосвала съм се, от камък вода съм изстисквала. И за какво? Да помогна на хората? Кои хора? Работниците? Тия, дето ми идват да ми кажат, че съм им длъжна и се държат безобразно? Ма те тия работници нищо няма да получат. Събраните пари ще идат за ДМС на МТСП, не за работниците, дори не за мен. В частния сектор не отричам, че ме е страх да отида. ЗАщо? Защото съм се нагледала на неизплатени заплатни, безумно работно време, трудови злополуки, разправии, гърчене, спорене и прочее. Знам какво би могло да мис е случи. От друга страна имам много да вложа. Тук е розовото. Имам знания, имам опит, да, в момента съм тесен специалист, но съм, смея да твърдя, срванително добър юрист, без да прекаляваме със самооценката, имам желание да се уча, да чета, да работя, да се раздавам. И да получавам. И тук вече идва късметът да случиш. И всичко това да има смисъл, не само финансов.

Д’е’а знам :D

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 12.08.16 16:00.

Закрит Акаунт

12.08.16
16:01

Не подценявай кадрите в държавната администрация. Както навсякъде-и там, и в частния сектор плявата като процент, е една и съща. Но в повечето държавни администрации обема работа е толкова голям, бюрокрацията е толкова тежка, че после като отидеш в частния сектор ти се види песен. Не знам, дали навсякъде е така, но на много места е именно по този начин. Не говоря обаче, ако си юрист например в банка, застрахователна компания и т.н. Там работата е много. Имам познати в една ЗК, дето уж 15 човека юристи били, ама на човек имало по не знам колко стотин дела. А там не искат просто да се явиш, а да защитиш интереса на компанията. При държавната работа, съдът и да отмени и да потвърди НП примерно, все тая. При мен не са търсили сметка за загубени дела, тъй като очакването е, че много ще се загебят, защото актове и НП се переха на конвейр. Рекорда ми е 12 заседания за един ден в СРС. Защото съдията нашите обжалвани НП, делата ги бе насрочил в един ден през 15-20 минути заседание на дело.

Кобра, като дойде време, казвай на karfichka да замита, че стана дълга и широка, а аз мога да си шляпам мнения до като дойде време да си тръгна от работа :D

Мнението беше редактирано от Закрит Акаунт на 12.08.16 16:03.

12.08.16
16:25

Да, прав си, за подценяването. Не се изразих съвсем точно. Мисля, че по-скоро визирах моята институция. ИЗвинявам се за грешния изказ. Аз вече нямам от кого да се уча и хората около мен станаха, каквито описах.

За съжаление сметка за загубени дела ми е търсена, нееднократно. Не лично, на Дирекцията. Всяко дело съм приемала като задача, която трябва да изпълня с всички средства, така че да я изпълня отлично. Често това е предполагало да се червя в залата. Често делото ми е било решавано от съдия, който идея си няма къде се намира и какво прави, и какво пише. Мисълта ми е, че съм го приемала лично, защитавала съм интереса на Дирекцията - да си потвърди НП-то, да си събере парите, да си защити упражненото правомощие да накаже за нарушение. Никога не съм била средностатистически държавен юрисконсулт “Да се потвърди НП”, било е винаги въпрос на чест, за мен лично, дори при най-омазаното НП, съм се борила с думи. Ако искаш - вярвай ми. Имала съм много работа, имало е и моменти на клатене на крака. 15 в СРС не съм имала, но пък 5 в СРС, 2 в РС Костинброд, 2 в РС Ихтиман, за деня - нерядко. Градовете са примерни за СО. Всяко дело е било подготвено безупречно, ако не всяко - то 90%. Имахме прекрасен екип от четирима прекрасни юристи, няма да те излъжа, ако ти кажа, че е било като по филмите. Беше хубаво. После дойде крах. И всичко се промени. Основната ми мисъл е, че аз не правя разграничение на база в държавната институция си клатиш краката, в частния сектор е ужас, смачкват те от работа. Знам какво е да работиш много. Е то сега всеки си има различно виждане за “много работа”. Аз си знам за мен какво е. От друга страна знам и че в частния сектор има някои други негативи. Абе, лашкам се и аз във вижданията си, то не е едното черно, другото бяло, за съжаление, както всичко в живота, е сиво.

П.п. Мисля, че като съм чела коментара ти, не съм дочела, че имаш предвид, че в администрацията се работи много, а в частния сектор, на някои места, напротив и съм ти отговорила в смисъла, в който влагат повечето хора - в държавната администрация си калтиш краката, в частния сектор те смчакват. Не знам къде е истината. Ще мис е да пробвам, правя простъпки за това в момента.Надявам се да имам успех, че все пак и от майчинство идвам, а това е огромен минус в съзнанието на работодателите, иди доказвай, че нямаш сестра.

Кобре
, ако ти дойде много спамът - знаеш :) Ще преместя лафа в Лафа.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 12.08.16 16:33.

12.08.16
16:38

казано от Queen Cobra на 12.08.16, 11:50:

Така че  да получавам 1200 лв и да плащам 400 за квартира е същото като да вземам 600 и да плащам 150 лв.

Не , не е едно и също . В София тези 1200 лв. ще са ти само стартовата заплата , която в бъдеще е по-вероятно да се увеличи , отколкото да ти увеличат заплатата в Ловеч . 
Погледни го и от друг ъгъл - София е градът в който се стичат всички млади хора от цяла България . И там е много по-вероятно да откриеш бъдещата си половинка , отколкото в обезлюдените села на Северна България . От твоите постове  съм останал с впечатлението че повече се тормозиш от това че си сама и нямаш сериозен  приятел до себе си , отколкото финансовите ти затруднения . Явно биологичният ти часовник вече цъка , искаш да имаш семейство , деца , нормалните неща в живота . В София ще имаш много по-голям избор , и по-голяма вероятност да срещнеш мъжа на живота си  . Както казват в бг-мама - ” За какво ти е да се блъскаш да ставаш висш магистрат ? Много по-лесно е да се омъжиш за такъв ! ” .

12.08.16
16:44

казано от Галин Георгиев на 12.08.16, 16:38:

От твоите постове  съм останал с впечатлението .......... Явно биологичният ти часовник вече цъка , искаш да имаш семейство , деца , нормалните неща в живота .

В кръга на шегата - май не си й чел всички постове :D :D :D Еле па тия за децата :D

12.08.16
16:53

Галине, не си прави изводи, които аз не си правя за себе си. Не искам семейство и деца, поне на този етап от живота си. Е, да нямам приятел от месеци, за което не страдам особено. За съжаление си прав , покрай мен се въртят само дърти, грозни и женени.

Не знам какви са стартовите заплати в София, но не вярвам на прост щрисконсулт някой да даде повече от 1000 лв.и  не си правя илюзии, че някой там замита за мен и моята компететност. 
п.п.Карфичке, не я мести.

Закрит Акаунт

12.08.16
17:29

karfichka, точно това исках да кажа. Не знам дали навсякъде в големите държавни администрации е така, но в тези които съм бил-две министерства и две други институции, работата ми като обем е била 10 пъти сигурно повече, сравнено със сегашната и предходната ми в частния сектор. Естествено има частен и частен сектор. Зависи къде попаднеш. Може и да си по-зле. Най-малкото обаче, там я няма тая бумащина, бюрокрация......едно писмо или заповед да се парафира от не знам колко човека, преди да се подпише от “най-главния”.
Всеки си знае. Но има и плюсове, относително е.

12.08.16
17:31

12.08
Сън: 00.00 -7.00

Снощи попрекалих с храната и ми дотежа на стомаха. На всичкото отгоре имаше буря и трещя като невидяло до среднощ.

Храна:
- 2в1 с креатин
- 2 фпх със сирене 100гр. и  моцарела запечено
- малко пъпеш + 6-7 смокини
- салата домат, краставица, лук, лимон вок, зехтин , 50 гр, сирене, мъничко свинско печено ок 100 гр.
- 2в1, 3 квадратчета шоколад с пълнеж
- 1 фил. със сирене 50 гр. и моцарела
- задушени пилешки сърчица в масло ок 400 гр. сурово, 2 фпх

Имам баси яката треска на краката!

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 12.08.16 23:02.

12.08.16
19:32

Значи съседите от долния етаж си тръгват септември.
Сега ако тези идиоти спрат водата на тръгване, къде майка ми да подаде жалба на момента - според мен дежурен прокурор. Или МВР?

Спешно ми е , колеги :)
Институциите нищо не правят. Трети месец бездействие.

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 12.08.16 20:08.

Deadeye

12.08.16
20:49

Нямам идея какъв е конкретния случай, но ако прецениш че налице състава на самоуправството (чл.323 НК)- тъжба до прокурора.

Мнението беше редактирано от Deadeye на 12.08.16 20:58.

12.08.16
21:05

казано от Deadeye на 12.08.16, 20:49:

Нямам идея какъв е конкретния случай, но ако прецениш че налице състава на самоуправството (чл.323 НК)- тъжба до прокурора.

Казусът е , че роднините на долния етаж напускат и искат да спрат водата от общия кран за къщата.
Въпросът ми е има ли как веднага да се реагира срещу това им действие- ако го предприемат- не знам, те са откачени и озлобени.
Защото тъжбата ще се влачи по дознатели и прокурори поне 1 година, а аз искам да знам как да се защитя и да се пусне веднага  водозахранването.

Закрит Акаунт

12.08.16
21:17

На кого е къщата, майка ти на какво основание е там. Като спрат този кран, тя не може ли да си го пусне.

12.08.16
21:29

E, колега, аз доста коментирах казуса си, но сега вече трябва да се реши окончателно.
Накратко :
Къщата е на 2 етажа- на първия семейство К.- роднините, на втория майка ми. Всеки е собственик на собствения си етаж. Имаме си отделни входове.
Не може да го пусне, защото имаме обща тръба и кранът и тръбата са в тяхното жилище. Така е построено преди 40 год. Изнасят се и я спират под предлог, ще може да стане авария, като не живее никой. Но така спират и нашия достъп до ВиК мрежата.
Не може да се реши спора със сила- майка е стара и болнава, те са двама злобни дъртаци на по 80 години. Няма да тръгнат да се саморазправят, а не могат и да се разберат (дълга история).

Закрит Акаунт

12.08.16
21:41

Ясно. Трябва да има някакво по-бързо решение. Просто не съм запознат в детайли, но ще се опитам да проверя.

12.08.16
21:56

Благодаря!
Да те въведа:
Те ни предупредиха- тоест- заплашиха с това и може да го направят. Изнасят си багажа вече месец и днес им идвали да им спрат кабелната- явно тия дни ще е.
Пуснали сме писма до всички заинтересовани институции- кмет, ВиК, общински съвет. Нищо не правят. След повече от месец отговориха, че не е тяхна работа и само трябва да си намерим водоизточник от съседи, пък те щели да съдействат.

Пуснахме молба да се издаде заповед за водопрекарване по 193 ЗУТ на 01.06- след 45 дни дойде писмо че не разбрали какво искаме. Майка отиде лично в общината- юристът беше отпуска 2 седмици. Втори път  ходи да заяви какво иска- били заети, не можели да се занимават с нас., да сме чакали, щели да го обсъдят на някаква среща.

Пуснахме = пак на 01.06 - жалба срещу незаконното  строителство на семейство К. = бараки, гаражи, летни кухни,площадки  - което  пък пречи да си прокараме наша тръба. Идва директора на ВиК лично - невъзможно е да се копае, ако не се съборят.
Та чакаме ли чакме отговор - майка отиде ПАК на 05.08 -  65 дни след жалбата- ами служителката не я е гледала още!!!!! Но обещала да извика семейство К. да си поговорят що са строили така и да си ги узаконят!!!
Ало, уж до месец идва комисия и прави констативен протокол.

Нищо все още - никакво действие от страна на институциите.
Ония дъртаци ще врътнат кранчето. Аз съм на 100 км от там, не мога да им помогна

Закрит Акаунт

12.08.16
22:00

Ц ц ц, то имало и други проблеми, а сте сезирали всичко дето може да се намеси, ама те пък бездействат. То това мислех и аз-да се върже от другаде, ама пък имало постройки.
Нищо де, ще се опитам да звънна на някой да даде акъл, ама като отговорните институции бездействат трудна работа. Разправия голяма може да стане.

Мнението беше редактирано от Закрит Акаунт на 12.08.16 22:03.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1