половин повторение с голяма тежест

RI

08.02.06
20:49

какво ще ми кажете за изпълняването на половин повторение с голяма тежест???

08.02.06
21:41

Това е методът на частичните повторения.Ако тази голяма тежест е максът 
ти и правиш движението наполовина и дори по-малко, качваш сила.
Има такива подходи в тренировките - трибойците дърпат тяга с тежест по-голяма с 10% от макса им от поставки , вдигат щанга от лег с дървени трупчета на гърдите , както и правят клек с 30-40 см амплитуда отново с тежест по-голяма от макса им.

Тази методика е подходящо да бъде използвана, когато тренираш за сила, за хипертрофия няма да има голям резултат.
Задължително трябва да има някой, да те пази, защото при използване на тежест равна или по-голяма от макса ти шансът за контузии е голям.

08.02.06
21:43

[quote author=“RinTin”]какво ще ми кажете за изпълняването на половин повторение с голяма тежест???

Това не е начина да качиш по-бързо маса, ако това ти е целта де.

09.02.06
00:17

Това е някакво частично упражнение , и не виждам какво целиш с това.
Ако искаш да правиш частични, то нека бъдат няколко а не половин

RI

09.02.06
15:32

благодаря за отговорите!!!

09.02.06
16:37

Има подобна програма но тя е само за доста напреднали и/или при застой и се препоръчва само за ръце...
Изразява се в това да сложиш повече от макса си и да правиш само негативната част от упражнението а за другата част да ти помага някой ( вдигате двамата тежестта и те оставя да я спуснеш сам,но бавно и правилно)... и по не повече от 2 упражнения(4х6-8 ) за бицепс и 2 за трицепс(4х6-8 ).
След тази тренировка имах чувството че за първи път тренирам ръце ...
Опитвайте докато намерите оптималното за вас ..

09.02.06
18:01

[quote author=“MiRaCuLiX”]Има подобна програма но тя е само за доста напреднали и/или при застой и се препоръчва само за ръце...
Изразява се в това да сложиш повече от макса си и да правиш само негативната част от упражнението а за другата част да ти помага някой ( вдигате двамата тежестта и те оставя да я спуснеш сам,но бавно и правилно)... и по не повече от 2 упражнения(4х6-8 ) за бицепс и 2 за трицепс(4х6-8 ).
След тази тренировка имах чувството че за първи път тренирам ръце ...
Опитвайте докато намерите оптималното за вас ..

Това са Негативни повторения.А той пита за нещо като Частични (и то половин) ,не бъркай, не че знае и той какво пита

RI

09.02.06
22:01

да знам става въпрос примерно за клекове на 90 градуса ,бицепс 90 градуса и т.н.

AN

10.02.06
02:28

[quote author=“RinTin”]да знам става въпрос примерно за клекове на 90 градуса ,бицепс 90 градуса и т.н.

не става въпрос за това, но както и да е, не е по темата

10.02.06
11:54

[quote author=“RinTin”]какво ще ми кажете за изпълняването на половин повторение с голяма тежест???

Ако става въпрос за серия частични повторения с голяма тежест в началото на тренировката според мен е мн добър вариант за разнообразяване и за преодоляване на застой...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1