Как да разбера колко калории изразходвам по време на тренировка ?

30.08.16
20:34

Има ли някакъв начин или не ?

Достоверен, достъпен и практичен начин - няма. Не забравяй обаче, че енергоразходът продължава и след завършването на тренировката, когато се възстановяваш от нея.

Съвсем, съвсем отгоре обяснено, разбира се.

Излиза ми 266 kcal дали е вярно ?

30.08.16
22:24

Не естествено. Шегувах се, но бях убеден, че ще се вържеш, ако искаш да ти сметнем колко калирии изгаряш за едно мигване. Вкарваш се в голям филм просто казано.

31.08.16
01:56

За практически цели е използваемо. 100 горе, 100 долу няма да окажат някакво решаващо значение. Ползвай си резултата. 266 Ккал за час фитнес е реалистично.

Закрит Акаунт

31.08.16
11:16

На мен за един час ми даде изгорени над 550 калории :D Абсурд, не ми се вярва.

Ето още една база данни за енергоразход.
Разбира се - също толкова ориентировъчна.

Закрит Акаунт

31.08.16
11:20

казано от Кольо Пияндето на 31.08.16, 11:18:

Ето още една база данни за енергоразход.
Разбира се - също толкова ориентировъчна.

Тази по-вярна ми се вижда, при нея съм 300 калории.

31.08.16
12:26

Все тая колко калории се горят по време на тренировка. А и явно никоя таблица, уравнение не е на 100% коректно в изчисленията.
Просто тренировките (каквито и да са те) имат и много други плюсове освен простото горене на калории. А и 40-60 минутната тренировка не прави цялата магия, на всички ни е ясно, че за развитието в какъвто й да е било спорт са важни и неща като храненето, почивката, тренировъчните методики, суплементацията и тн.

Благодаря ви много .. работата е там че се опитвам да качвам  и си мислех че горя по 800/900 kcal на тренировка ,но сега се успокоих

01.09.16
12:40

Най-адекватно се изчислява с часовник-пулсомер, където през цялата тренировка те следи и накрая уж ти казва колко си изразходил, но не знам до колко е достоверно :)

+ От самата тренировка (силовата част) не гориш кой знае колко, че да го имаш впредвид откъм хранителната част, ама ако сложиш кардио там по друг начин стоят нещата.

Carbohydrate

01.09.16
12:57

казано от Anna на 01.09.16, 12:40:

+ От самата тренировка (силовата част) не гориш кой знае колко, че да го имаш впредвид откъм хранителната част, ама ако сложиш кардио там по друг начин стоят нещата.

Това просто не е вярно))) и е поредната глупост, която чета. Ако имаш поне малка представа от физиологията на човека и си чела темите тук на форума, ще видиш, че си написала тъпня)

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 01.09.16 12:59.

01.09.16
14:20

казано от Carbohydrate на 01.09.16, 12:57:

Това просто не е вярно))) и е поредната глупост, която чета. Ако имаш поне малка представа от физиологията на човека и си чела темите тук на форума, ще видиш, че си написала тъпня)

Всъщност в известен смисъл е права. На час кардиото е много по- енергоемко от вдигането на тежести. И причината е проста математика. Усилието умножаваш по честота за единица време. Час фитнес гори 250-300 Ккал, час бягане е 1000 примерно.

Разбира се, след силовата тренировка след-тренировъчния енергоразход е много по- продължителен.

Мнението беше редактирано от Димо на 01.09.16 14:21.

Carbohydrate

01.09.16
14:34

казано от Димо на 01.09.16, 14:20:

казано от Carbohydrate на 01.09.16, 12:57:

Всъщност в известен смисъл е права. На час кардиото е много по- енергоемко от вдигането на тежести. И причината е проста математика. Усилието умножаваш по честота за единица време. Час фитнес гори 250-300 Ккал, час бягане е 1000 примерно.

Разбира се, след силовата тренировка след-тренировъчния енергоразход е много по- продължителен.

Ето, сам пишеш - математика, нали така?! Къде е написано, колко са интензивни тренировките?
Кардио тренировките могат да са много видове, нали така? сам пишеш честота, време ;)..За силовите да не говорим вообще, защото сам разбираш, че силовите тренировки могат и те да са много интензивни, например Крос фит (това са също силови интенцивни тренировки)...както и интервалното бягане (също е силова интензивна тренировка)
Много е просто: в силовите тренировки участват високопраговите влакна, а като направим почивките по-малки)) стават силови интензивни ;) - да знаеш)).......Бягането с използване на високопраговите влакна е -силово ;) бягане, а ако направим няколко такива бягания с кратки почивки между тях, то това ще е силова интензивна тренировка....
Без уточнение на параметрите, да се хвърлят думи, дали една тренировка е по затратна от другата е просто некоректно! Това имах предвид, като писах коментара.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1