03.01.06
17:30
Здр въпросът ми е относно мазнините. Когато си в период за ММ ясно че се омазняваш, но въпросът ми е какво да се прави с тези мазнини?
Докато тренираш за ММ може ли (или по-скоро трябва ли) да се прави кардио, кросове и други подобни??
Благодаря предварително!!
Ами,приятелю,първо качваш,после чистиш!Не можеш едновременно да качваш ММ и да топиш мазнините.
Хм,всъщност може,но с химия.
Ако правиш кардио в период за ММ,според мен,ще качваш много бавно(ако въобще качваш).
Тук отговора на въпроса ти е в правилното хранене.Трябва ти изключително добра диета и перфектно да я спазваш.С повече протеини и умерено количество въглехидрат.
Има и нещо друго,а именно с какъв метаболизъм си.В смисъл дали си като чирус или си склонен към замазняване.
аз съм пък мисля че няма нищо лошо в това да се правят кросчета повреме на период за ММ. Ускоряваш метаболизма, увеличаваш издръжливостта така че... Но все пак незман аз също съм начинаещ и често ми трябва помощ
абе king_size и съм чел тук там че май няма нищо лошо да си тичкаш ама преди време пуснах една подобна тема и мненията бяха (повечето) все антитези на моето твърдение, та нз, ама сега и без тва имам проблеми (доста големи) с китката та... :)
10.02.06
16:24
Хубаво е да тичаш 5 мин на пътека за загрявка например. Не повече, защото с мазнините се губи мускулна маса много лесно. Ако правиш малки кросчета си правиш загрявка, но това е и целта при качването на ММ, не горенето на мазнини. Единствения начин да контролираш какъв % мазнини ще качваш с мускулната маса е диетата.
А какво стана с китката, има ли подобрение?
10.02.06
17:17
[quote author=“zwei0”]Хубаво е да тичаш 5 мин на пътека за загрявка например. Не повече, защото с мазнините се губи мускулна маса много лесно. Ако правиш малки кросчета си правиш загрявка, но това е и целта при качването на ММ, не горенето на мазнини. Единствения начин да контролираш какъв % мазнини ще качваш с мускулната маса е диетата.
А какво стана с китката, има ли подобрение?
За 5 мин едва ли ще започнеш да гориш мазнини/мускули. Само си хабиш от гликогена.
zwei0 виж http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=12687, ако имаш какво да кажеш моля!
а Палпатин тези 5мин ако са след трен мисля че ще си гориш точно мазнини (за мускул нз може и него ма нз) :)
10.02.06
17:55
[quote author=“jalokin”]zwei0 виж http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=12687, ако имаш какво да кажеш моля!
а Палпатин тези 5мин ако са след трен мисля че ще си гориш точно мазнини (за мускул нз може и него ма нз) :)
5 мин са много малко. След тренировка: предполагам, за да се възползваш от условно празните гликогенни депа.
Според мен не си заслужава.
С тези 5 мин - тъкмо ще започнеш да влизаш в аеробен режим и ще трябва да спираш и дефакто нищо няма да направиш.
Трябват ти поне 20 мин и то на постоянен пулс от около 55-85% от максималния ти такъв, за да има осезаем ефект.
Лично, ако питаш мен - най-добре е това да се прави в отделен ден. ;)
Чел съм че са правени изследвания на две групи, едната от които е правила кардио в период за покачване на ММ,а другата не е. Възстановяването им било еднакво. Първоначално групата която не правила кардио качвала маса с по бързи темпове! Но в по продължителен период групата с кардиото настигнала другата че чак я подминала!
Аз лично си правех кардио по 3 пъти на седмица нищо че съм в период за покаване на ММ и си качвах много доволно, от както падна пустия му сняг и стана студено не правя кардио.
[quote author=”Палпатин”]
Значи си за кардиото по време на период за ММ?
jalokin , мойто мнение е да се отдадеш на трупането на ММ първо и после да чистиш !!! Се пак сме още февруари ,прави март и април за ММ и после почни да чистиш , според мен ще има повече ефект
[quote author=“jalokin”][quote author=”Палпатин”]
Това много зависи от типа тяло.
Аз лично не ти препоръчвам кардио да правиш,има си време за това
10.02.06
20:17
[quote author=“jalokin”][quote author=”Палпатин”]
Ако държиш да правиш кардио го прави в отделен ден. И много внимавай как се възстановяваш т.е. с каква интензивност и колко време продължава и как се храниш.
Иначе аз докато качвам маса не правя кардио.
20.02.06
09:48
Аз мисля че не рябва да се смесват две неща.По добре парво си искараи периода за ММ а след това се отдай на период за орелефяване и кардио тренировки,в сьщото време,за да получиш желаното изчистване.