01.09.16
19:27
Здравейте. Тренирам от доста време, но като че ли тренировката за бицепс не ме напряга. Колкото и серии да правя, колкото и повторения на каквито и да са упражнения не ще и не ще. През периода, в който тренирам бицепсите ми изостават и не знам какво да правя. Та да минем директно към въпроса: Интересуват ме упражнения за бицепс, които лично вас ви “напомпват” и усещате така желаното напрежение. За сега не мога да си изготвя работеща програма за ръце, тъй като трицепсите ми се развиват по-добре от бицепсите. Единственото упражнение, от което чувствам някакво минимално натоварване е чуково сгъване.
Сгъване с щанга, скотово сгъване, концентрично сгъване и сгъване с въже ми натоварват единствено предмишниците, независимо от тежестта.
Моля предложете упражнения, които добре да се комбинират в тренировка и да доведат до така желаната хипертрофия на двуглавия мишничен мускул. Благодаря.
01.09.16
20:54
Очевидно не ги изпълняваш правилно, щом няма натоварване в бицепсите.
Малко е странно на пръв поглед, но големи бицаги не се правят лесно с упражнения за бицепс.
Ето една идея как ще напомпиш ръките яко.
1. двусет от мъртва тяга с надхват и лег с щанга
2. двусет от набирания и кофички, с допълнителна тежест ако можеш
3. завършваш с обръщане на щанга от вис или с фермерска разходка
Ако правиш и редовно клек, просто ръцете ще гръмнат :) .
01.09.16
22:12
Благодаря за отговорите. Определено ще опитам и комплексни упражнения като кофички, набирания и др...просто ги оставях на заден план
02.09.16
12:10
казано от avitohol на 01.09.16, 21:20:
Малко е странно на пръв поглед, но големи бицаги не се правят лесно с упражнения за бицепс.
Ето една идея как ще напомпиш ръките яко.
1. двусет от мъртва тяга с надхват и лег с щанга
2. двусет от набирания и кофички, с допълнителна тежест ако можеш
3. завършваш с обръщане на щанга от вис или с фермерска разходка
Ако правиш и редовно клек, просто ръцете ще гръмнат :) .
Е, ти пък ся, ква е тая програма без бицепсово сгъване. Може ли такава работа. Че и клек и тяга го караш да прави. Ц ц ц
Аз лично бицепс го тренирам само с 1 упражнение в 5 серии, моята тренировка преминава по следния начин на ден
5х5 обръщане
и за десерт като по леко упражнение правя
Сгъване за бицепс с щанга 5х 5 повторения в долната част + 5 повторения в горната част + 5 цели повторения, подобно на 21, обаче с не с 7 а с 5 повторения така правя 5 серии с 52кг, и съм доволен, друго не правя за бицепс.
12.09.16
12:56
.....Ако правиш и редовно клек, просто ръцете ще гръмнат :) .
Ама за преден клек ли имаш предвид, или и с щанга зад врата. Питам, защото с щанга зад врат не усещам никакво натоварване на ръцете, освен силата която влагам за лекото придържане на щангата. При предния вече нещата са 100% обърнати - наистина ръцете яко ги усещам да се товарят.
казано от Dydo на 12.09.16, 12:56:
.....Ако правиш и редовно клек, просто ръцете ще гръмнат :) .
Ама за преден клек ли имаш предвид, или и с щанга зад врата. Питам, защото с щанга зад врат не усещам никакво натоварване на ръцете, освен силата която влагам за лекото придържане на щангата. При предния вече нещата са 100% обърнати - наистина ръцете яко ги усещам да се товарят.
Тук не говоря просто за бицепсите (от кое повече се напомпвали и тн.). Намеквам на автора на темата, че трябва да мисли за цялостното развитие на тялото си, а не просто за бицагите. Защо му са на човек големи бицепси, ако не може да издържи на определено физическо натоварване, или защо му са на човек големи бицепси, ако не може да си докосне пръстите на краката, или се задъхва докато изкачва стълбите.