Пускам в отделен пост, защото трябва като препрочитам дневника, да може да ми се набива на очи!
Спирам глупавите бисквити! За кой ли път...
Снощи хапнах към 19:30ч. Малко супа от тиквички с хляб и сирене. Засладих с 1-2 бисквити и трябваше всичко да приключи дотам, защото бях заситена. Повтарям- за-си-те-на!
Приспах детето към 22:20ч. и седнах да напиша нещо важно. Грабнах обаче и примамливо отвореното пакетче с бисквити.Ей така, само да засладя. Да де, ама продължих докато към 23:20ч. не довърших и последната бисквита. След което:
- не ми се спеше, а трябва да си лягам , колкото се може по-рано, за да имам шанс да трупна повечко часове сън
- днес съм подута, толкова подута, че чак в лицето съм подпухнала
Много ме е яд на себе си за слабата воля! За калориите не се впрягам толкова, въпреки че са празни отвсякъде. Това подуване обаче е отвратително. Тялото ми толкова ясно реагира, че няма как да го отрека. Не бива да си затварям очите за такива неща! Не биваа!
Как я започнах тази страница не е истина... Хайде и нещо положително- обнадеждена съм, вярвам, че ще успея и ,че ще ми се случат много хубави неща занапред! :) Пу, надъхах се! :)
Мнението беше редактирано от June101 на 16.09.16 08:41.
обнадеждена съм, вярвам, че ще успея и ,че ще ми се случат много хубави неща занапред! Пу, надъхах се!
(muscle)
Петък 16.09.2016г.
Храната:
- чак в 12ч. 1 филия с филаделфия + 100г пил филе + 1/2 краставица
- блокче шоколад
- 1 шоколадово яйце (blush)
- 1 филия с филаделфия и около 70гр пил филе ; зелен чай
- по-късно може да хапна някакви зеленчуци
Пие ми се вода. Явно организмът иска да се отводни.
Вълнувам се нещо и нямам апетит.
Много ми се спи. Две вечери вече пия по 200мг Магнезий и спя като прасната с нещо тежко.Не знам дали ми се спи заради него (по-скоро не), обаче главата ми тежи.
Пак болки от овулация, но доста по-леки от миналия месец.
Събота 17.09.2016г. (party) Имам имен ден! Моя милост се казва София (за тези, които не ме познават :) )
С риск да се повторя, и тук ще напиша пожеланието, което постнах във фейса днес :
Живейте с Вяра в душата! Вярвайте в себе си, вярвайте в светлината и в невъзможното! Имайте Надежда за всичко, което силно желаете да се случи! Изпитвайте Любов, истинска и силна!Това са три символа на позитивното и доброто! Щом ги изпитвате, вие ще ги имате!
Честит имен ден на всички, чиито имена са свързани с тези сили- Вяра, Надежда и Любов! Честит имен ден и на всички, които носят името на майка им София! :)))
Сега отчета (wait)
Храна:
- към 11:30ч. 1 нектарина
- 1 филия и половина с филаделфия, ок 150г пил филе; 1 ред шоколад
- 2 парчета сладко руло, няколко соленки
- 4 об бисквити, няколко солети
- около 150г пил филе, намазано с малко филаделфия + 1/2 краставица
Раздвижване :
3х20 повд на крака от лег
2х40 (на крак) глут ритници
101 коремни преси
1 мин клякане със собстено тегло
2х10 лицеви опори
навеждане с дъмбел към разноименния крак ( с 3кг) – 2х30 ( на страна)
Обмислям това раздвижване да стане задължително в нетренировъчни, когато физическото ми състояние го позволява.
Храната днес е кофти, но нямах време да готвя. Всичко беше “на крак” и почерпки.
И малко снимки :)
Мнението беше редактирано от June101 на 17.09.16 21:33.
Честит имен ден! И п-хубаво от така, както си го казала, няма как да се каже пак !
Пожелавам ти всичко написано за Вярата, Любовта и Надеждата да носиш винаги със себе си, все така готина и позитивна и разбира се, да те слуша домочадието ;)
Мнението беше редактирано от RogueOne на 17.09.16 21:44.
казано от June101 на 17.09.16, 21:32:
Събота 17.09.2016г. (party) Имам имен ден! Моя милост се казва София (за тези, които не ме познават :) )
С риск да се повторя, и тук ще напиша пожеланието, което постнах във фейса днес :Живейте с Вяра в душата! Вярвайте в себе си, вярвайте в светлината и в невъзможното! Имайте Надежда за всичко, което силно желаете да се случи! Изпитвайте Любов, истинска и силна!Това са три символа на позитивното и доброто! Щом ги изпитвате, вие ще ги имате!
Честит имен ден на всички, чиито имена са свързани с тези сили- Вяра, Надежда и Любов! Честит имен ден и на всички, които носят името на майка им София! :)))Сега отчета (wait)
Храна:
- към 11:30ч. 1 нектарина
- 1 филия и половина с филаделфия, ок 150г пил филе; 1 ред шоколад
- 2 парчета сладко руло, няколко соленки
- 4 об бисквити, няколко солети
- около 150г пил филе, намазано с малко филаделфия + 1/2 краставицаРаздвижване :
3х20 повд на крака от лег
2х40 (на крак) глут ритници
101 коремни преси
1 мин клякане със собстено тегло
2х10 лицеви опори
навеждане с дъмбел към разноименния крак ( с 3кг) – 2х30 ( на страна)Обмислям това раздвижване да стане задължително в нетренировъчни, когато физическото ми състояние го позволява.
Храната днес е кофти, но нямах време да готвя. Всичко беше “на крак” и почерпки.И малко снимки :)
Честит имен ден! Да си здрава и щастлива! Хич не съм в течение на имените дни, добре че прочетох този пост та да видя и другия във ФБ ❤
Неделя 18.09.2016г.
Храна:
- 100г котидж сирене
- 1 филия и половина с филаделфия и пуешко филе + 1/2 краставица
- 3-4 шепички слънчоглед, 1 бонбон Мерси с кафето
- още 2 филии с филаделфия и пуешко
- нектарина
- ще има и още нещо, но ще вписвам после
Раздвижване:
Повдигане на крака от лег- 20, 20
Глут ритници- 40, 40 (на крак)
Лицеви опори- 10, 10
Напади - 15, 15 (на крак)
Навеждане с дъмбел към разноименния крак- 30, 30 ( на страна)
Коремни преси- 50
Раздвижването се получи екстра. Честно казано не ми се правеше нищо друго, нито по-различно, нито повече като обем. Единствено ще се опитам по-късно да направя още 51 коремни преси, защото преди си имах някакво странно правило всеки ден да правя по 101.Даже ги правех наведнъж ама хайде сега да не издребнявам. :D
За сандвичите използвам тънки филии за тостер. Много ми е вкусно.
Понеделник 19.09.2016г
Храна:
- 1 филия с филаделфия и 50г пуешко филе
- 2 филии с филаделфия и 80г свинско филе, печена червена чушка, 2 блокчета шоколад
- 5-6 солети
- 1 филия с филаделфия + 100г свинско + 2 печени чушки , 2 бонбона мерси
- още една филия със същото
Допълнително: 1 No-spa ; Mg 200мг
Отбелязвам много силна болка в яйчници и кръст... от овулация. И водна задръжка има.
Днес до към 14ч. имах работа. Бях навън по задачи. Прибрах се доста изморена.
Тежко ми е на стомаха. Бавно храносмилам. Не мисля, че се дължи на хляба.
Ленива съм, но това може да е ,защото снощи не спах добре.
Дръсти ме вълнение. :) На прага съм на ново начинание, но ще споделя повече, когато стане официално :)
Мнението беше редактирано от June101 на 19.09.16 22:17.
Вторник 20.09.2016г.
Храна:
- към 12ч. свинско бон филе с гъби и картофено пюре, 2 шоко бонбона
- 1 об бисквита с кафето
- 60г об солети, няколко малки корички намазани с домашното сладко от сливи на баба (nlove9)
- 100г свинско филе, чупка домат, 3 об бисквити, 1 малка ябълка
- добавям още: 1 филия с филаделфия и свинско филе, 1 бонбон мерси, 3 бисквити
Допълнително: Mg 400mg
Раздвижване:
около 15мин без почивки
коремни преси- 51, 50
повдигане на крака от лег
глут ритници
глут мост
плие със ст
ходещи напади
Ядат ми се въглехидрати. Нищо ново под слънцето :)
Мнението беше редактирано от June101 на 21.09.16 07:40.
Сряда 21.09.2016г.
Храна:
- 1 об бисквита + (coffee)
- 1 филия с филаделфия и 50г пил филе
- прибрах се влачеща се без енергия и 1 нектарина, 1 филия с дом сладко от сливи, 45г солети, 2 блокчета шоко
тренировка
- около 150г пил филе намазано с филаделфия; (coffee)
- 100г обикновени бисквити
- 100г пил филе, нектарина, 3 бисквити
Тренировка (15:30ч) :
Вело (интервално) 20мин, 12,64км, 288ксал /при цел 300ксал/
101 коремни преси наведнъж ! :)
малко ролване на краците
Тренировката беше кратка, но чудна! В края нямаше сухо място по мен! Преглеждах си стари таблици и дневници и затова целта ми беше 300ксал. Не успях, но предполагам,че след няколко интервални тренировки ще успея да си върна старата форма.
Успях да си направя моите задължителни 101 коремни и то наведнъж.Връщам се към старото си Аз :)
Пак нужда от въглехидрати. Този път обаче съм почти сигурна,че е заради сънния дефицит. Последните нощти детето не спи добре.Буди се на всеки час, даже понякога на 30мин. Мрънка , върти се. Понякога ставам и по 2 пъти на пробуждане. Главата ми се мотае и не мога да си събера мислите. Това много ме изнервя.
Днес ходих на пазар. Купих си един единствен черен панталон. Всички останали дънки и панталони просто не ми стояха добре. Хем S мярка, ама или моделите са смотани и трябва да си ужасно кльощав ,за да ти седят добре, или моята структура е смотана. (dull) Факт обаче ,че тръгнах да търся дрехи за моя гардероб, а пак обзаведох детето.
Мнението беше редактирано от June101 на 21.09.16 21:42.
22.09.2016г. Четвъртък
Храна: Не е хубава, около 2200ксал ; малко протеин и мазнини, доста въглехидрати
Движение: 2 часа и нещо шопинг + още 2 часа навън с детето
Допълнително: някакво хапче с кофеин(живнах от него)
Нещо положително: купих си дънки, страгхотни обувки и автобиографията на София Лорен, която е изключително интересна книга.
Направих си масаж с олио на Икаров против целулит (загряващо).
23.09.2016г. Петък
Храна: ще я боря да е хубава
Тренировка:
1 ден от 30-дневно предизвикателство. Поствам снимка. Направих 8 кръга
Не знам от масажа с олиото ли, от друго ли ама днес крачката ми са се изфинили и ги харесвам.Не съм усетила да се отводнявам.Странна работа.
Ще пътуваме за 1 ден до къщата на свекърите. Довечера ще има вкусни мръвки ,домашна ракия и наспиване за мен :)
Желая хубави почивни дни на всички! :)
Хоп, да впиша туй-онуй :)
Вчера 24.09.2016г.
Пак много въглехидрати. Много ядене като цяло и то не беше изцяло от пълноценни източници.
Тренировка няма, но движение не липсва.
Днес 25.09.2016г.
Тренировка няма, обаче чистих, готвих и бях с малкия навън.
Храната... тръгнах добре, ама...
- 2 яйца на тефлон, 1 печена чушка
- 1 малка зелена ябълка, шепа слънчоглед
- около 150г варен ориз , в който сложих около 100г риба тон собствен сос, малко домати и краставици
-и... гребнах малко шоколадов сладолед със стевия; около 150г обикновени бисквити
- 2-3 шепи слънчоглед
- и още ще има
Значи преди бисквитите все едно не бях яла. Чувствах стомахът си някак празен. Как може?! Единственото, което отчитам е ,че месото е малко, но не и протеина (поне на пръв поглед).
Нарязах в една купа 3 големи краставици и толкова домати.Ей така да си седят готови за салата и да нямам оправдания ,че не ям зеленчуци:)
Отбелязвам и ужасно суха кожа на лицето. Дори крем да сложа пак е много суха. Въпреки въглехидратите , протича някакво отводняване. Може би,защото пия доста вода. Сухата кожа на лицето обаче направо си ме плаши. Обмислям да започна да пия нещо, но не съм решила все още какво. Дали да е Омега, А,Е,Д ; дали да е Геритамин , дали да е колаген.
Мнението беше редактирано от June101 на 25.09.16 20:44.
Софи, относно кожата...ти сама си намерила отговора. Повече вода и зеленчуци и мастноразтворими витамини. Освен това много е важен крема за лице. Аз с крема за лице и маската за коса не правя компромиси, само качествена медицинска козметика препоръчана от козметик.И освен това въглехидратите дърпат водата от кожата , колкото и да е странно.
Мерси, Дени!
И аз съм се насочила към медицинска козметика, която смятам,че е добра за моя тип кожа. Явно обаче диетата ми не е добра, а тялото много ясно показва тези неща :)
Към сухата кожа на лицето добаям и ужасно чупливи нокти. Май си плача за витамини и малко солариум.
Трябва да спомена и ,че от месец имам нещо като малка киста на крака. Намира се около стъпалото, от вътрешната страна.Стана ми от каишката на сандали естествена кожа, които нося трети сезон. Да се чуди човек как се получават тези неща. Както и да е. Продължавам да го лекувам туй чудо, но може да се наложи намеса на хирург.
26.09.2016г. Понеделник
Храната:
- (coffee)
- 2 варени яйца
- ок 40г слънчоглед, няколко глътки кола
- картофена яхния със свинско, 9-10 об бисквити, (coffee)
трен
- ябълка от градината на свекърите
- 1/2 филия с шпеков салам, салата домати и краставици, блокче шоколад
- 1/2 филия с шпеков салам, домати и краставици, 2 об бисквити с дом сладко от сливи
Допълнително: Eve на Now;
Тренировка:
Инсанити 5мин
малко коремни преси с повдигане на крака от лег
5-10мин интервално тичане из квартала да купя сушени боровинки на любимия мъж
101 коремни преси ама с малко почивки
Вписвам и час и половина търчане с детето навън.Вписвам го ,защото си беше кардио отвсякъде!
Днес пак се отводнявам като луда. Устата ми пресъхва. Пия вода и ходя до wc. И през нощта бях така- ставах 3 пъти и съм изпила 1л + вода. Като някаква жаба съм.
Отбелязвам си, че на мен ми действат по-добре кратки интервални тренировки. Като машина съм.Зареждам се , готино ми е и виждам резултати.
Мнението беше редактирано от June101 на 27.09.16 07:46.
27.09.2016г. Вторник
Храната:
- (coffee) ; няколко лъжички кис мляко с бисквити, орехи и сладко от сливи
- солени бисквити Хогаренас ок 50г ; средно парче свинско месо от манджа
- 120г обикновени бисквити (dull)
- още 3 Хогаренас ; (coffee) ; 2 варени яйца
- (план) салата от домати, краставици и пуешко филе ; крем супа от карфиол, чаша червено вино (d)
Допълнително: Eve ; Омега 3 + А,Д,Е
Движение: 2 часа шопинг + 2 часа навън с детето
Тази нощ имаше будене на всеки час. Днес следобед хем ми се спеше, хем не успях да заспя.Затова пък си взех бисквитите в леглото и като едно истинско бисквитено чудовище станах цялата в трохи. (шегата настрана - трябва да престана!)
Пак много въглехидрати. Дънките ми днес са опъънати по мен. Понадула съм се. Не знам как съм успявала преди да карам на НВД. Било е някаква комбинация от много воля и инат + малко енергия и влачене.
Кистата на крака ми скоро ще оживее и ще ми проговори. Става все по-голяма и болезнена. Днес даже понакуцвах на моменти.
28.09.2016г. Сряда Хубав, хубав деннн! (sun)
Детенце става на 1 год и 8 месеца, а мама я приеха пак да бъде студент! Реших да уча второ висше образование. Много спонтанно стана всичко. Започнах да пиша стихотворения докато бях бременна. После продължиха да ми идват разни музи и вдъхновения, та чак и за книга. Така се стигна до решението ,че трябва да се опитам да се развия в тази насока. Резултатът е ,че ще бъда бакалавър по Българска филология в Софийския университет. :) Много съм щастлива! Дано да успявам да се справям с ученето и да ми остава достатъчно време за любимите ми хора у дома!
сега отчета ...
- (coffee) , чупка сирене
- картофена яхния със свинско , 1/2 чаша вино
- (coffee) , 3 об бисквити, 1 шепа слънчоглед
- 1 ф хляб , малко шпеков салам, салата- домати, краставици, зелена салата, царевица; 1/2 чаша червено вино
едит: парче сьомга и 1 шоколадова бисквита
Допълнително: Eve; Омега 3 + А,Д,Е
Тренировка няма, но почти цял ден не съм сядала.
Мнението беше редактирано от June101 на 30.09.16 07:59.
Успех на мама, а малчо много да я слуша и да й е здрав и весел!
А колкото до бг филология, уила съм испанска в СУ, дано българската не е същата, че ще трябва ти да ги учиш тях :D :D :D
казано от June101 на 28.09.16, 18:57:
28.09.2016г. Сряда Дано да успявам да се справям с ученето и да ми остава достатъчно време за любимите ми хора у дома!
Айде честито, ама как ти завиждаммммм. Мога цял живот да уча.И мисля да продължа и аз след известно време. След три висши вече, все още не ми е омръзнала тръпката на студентството. И...няма да имаш достатъчно време за любимите хора, но пък с ученето ще се справиш.
29.09.2016г. Четвъртък
Храна:
- (coffee) , няколко чупки сирене, 2 об бисквити
- 110гр об бисквити в движение
- няколко резена шпеков салам, малко парче домашна френска селска торта с цедено кис мляко и почти без захар
- парче сьомга на скара, малко варена тиква, 1 бонбон Мерси
- 2 об бисквити, 1 оризовка, 1 бонбон мерси
- 4 крекера Хогаранес, салата : морков, царевица, печена чушка и зелена салата; чаша червено вино (d) , 2 хапки от тортата
едит: близо 70-80г Хогаренас, 1 шоко бисквитка ( и всичкото това, за да не заспя)
Допълнително: Eve
Детето го мъчи кътник. Мисля,че почти е пробил. Снощи от 2:20ч. до 4:20ч. не сме мигнали. Засекох времето- точно 2 часа мрънкане, припищяване и неспане. В 7:30ч. не ми се вярваше,че трябва да станем. Днес съм тра-ла-ла, ако мога така да се изразя. (yawn)
Записах се и вече официално съм студентка. В понеделник откриваме учебната година, а от вторник съм на лекции.
Тренировка няма, но обикалях по магазините от 11ч. до 13ч. + още 2 часа с детето навън и куп друго движение.
Нещо се подувам, но след няколко дни чакам МЦ, та го отдавам на него повече.
Трябват повечко салати. Толкова ги обичам, а не знам защо толкова ме мързи да ги правя.
Мнението беше редактирано от June101 на 30.09.16 08:00.
29.09.16
20:15
казано от June101 на 29.09.16, 20:03:
Трябват повечко салати. Толкова ги обичам, а не знам защо толкова ме мързи да ги правя.
Хм... :)
Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 29.09.16 20:15.
Мите, щом ти ме държиш под око,значи ще се напъна със салатите и ще се боря с мързела! :D :))
30.09.16
09:34
Пробвала ли си да направиш по-голямо количество наведнъж?
казано от Вероника Налбатска на 30.09.16, 09:34:
Да :) И май само това е начинът :)
30.09.16
17:51
казано от June101 на 30.09.16, 12:46:
казано от Вероника Налбатска на 30.09.16, 09:34:
Да :) И май само това е начинът :)
Има и други, но зависи какво ти допада.
Ето едно предложение от мен, което комбинира горното + дава малко повече разнообразие, за да не ти писва само един вид салата.
1/ печени зеленчуци във фурна (голямо количество) - решаваш какви ще бъдат (аз много обичам различни варианти на Рататуй), подготвяш ги и ги буташ да се пекат, ползвайки голяма тава (включи фурната да загрява, докато измиваш и нарязваш зеленчуците) [тук можеш да разнообразяваш със зеленчуци на пара - в специален уред за това или чрез тенджера с вода, гевгир в нея + капак]
2/ докато те се пекат, се захващаш да направиш прясна салата; любимото ми е в една наистина огромна купа да объркам настъргани моркови, ситно нарязани бяло и червено зеле, копър. Слагам купата в хладилник и когато дойде време да хапвам, взимам желаното количество и си го овкусявам.
Когато започнеш лекции, можеш от предния ден да се организираш с горните неща (ако ти допадат), да сложиш по кутии (ако смяташ да си носиш с теб) и си готова.
Всеки ден можеш да правиш различни комбинации. Реално погледнато за 30 мин в кухнята ще си готова със зеленчуците за целия ден. :)
Вики, първо- добре дошла отново! Много се радвам,че си тук (hug)
И второ- дааа, и аз бих я изяла, но рискувам да се подуя и да не мога да мръдна после, а детето няма спирачки :D
Благодаря ти, Рони! За зеленчуци на фурна не се бях сещала. Пресните салати съм ги приготвяла и определено е много по-бързо и лесно решение :)
Ще гледам да си нося някаква храна в университета, поне докато видя какви други опции имам.
Днес 30.09.2016г. Петък
Един от последните ми почивни дни, ама пак цял ден в движение и то след детето. Имам да свърша доста неща, а не знам дали ще ми остане време за всичко.
Яд ме е ,че чак в понеделник ще разбера коя група съм и ще мога да видя разпределението на часовете в университета. Чааак тогава ще мога да си направя сметка и кога, кой и колко ще трябва да помага за детето. Ох, обичам всичко да ми е планирано от по-рано ,ама...
Храната:
- (coffee) , 1 филия с шпеков салам ; зелен чай
- салата: домат, краставица, зелена салата, печени чушки; шепа слънчоглед
- (coffee) (стана ми тежко на стомаха и вместо да ме разсъни, взе да ме приспива)
- 1/2 варена царевица, 1/2 купичка варена тиква със захар
- И всичко се срина с едно може би 160-170гр обикновени бисквити навън
- 2 резена салам
Едит: 100-120г свинско на фурна, печена чушка, 1 царевица, парче домашна торта с цедено кис мляко, шепа слънчоглед, 2 блокчета шоколад ( и мога да се пръсна съвсем спокойно)
Допълнително: Eve
Мисля,че трябваше преди да изляза навън да не ям царевицата и тиквата, а да си направя сандвич като сутрешния. Щях да съм заситена и да не търся пустите бисквити.С тях пък направо си отпуснах душата.
И ПМС ме дръсти, и главата ме боли. Чувствам се като нервен балон. Да идва и да минава!
Умувам за ефекта от второто кафе. Най-вероятно е от млякото вътре, иначе не мога да си обясня как така изведнъж ми се доста и ми беше тежко на стомаха.
Мнението беше редактирано от June101 на 30.09.16 22:16.
Благодаря, сега осъзнавам, че ми е липсвал форума :) Хубаво е да споделяме понякога какво ни мъчи и да се надъхваме :)
01.10.2016г. Събота
Храната:
~220г свинско месо за готвене печено на фурна
5 оризовки (~ 50г)
шепа орехи
~ 60г об бисквити
150г котидж сирене
4 червени чушки
1 краставица
250мл прясно мляко
2ч.л. кафява захар
Раздвижване:
коремни преси - 101 , 40, 60, 50 = 251
повдигане на крака от лег- 30
Допълнително движение- цял ден след детето + домашна работа
Тъй! Така май храната изглежда по-прилежно и мисля да се пробвам всеки ден предварително да я подготвям. Хем ще е разнообразна, хем в рамките на самия ден няма да има безобразно много видове храни, които в крайна сметка трудно храносмилам.
Взех си някакви оризовки, на които пише, че са от кафяв ориз. Много са ми вкусни ! Остава само да си следя корема дали се подува, защото колкото и да обожавам оризовки, някои не ми се отразяват добре и се подувам.
Пак суха кожа на лицето. Не знам какво се случва. Може би наистина е от въглехидратите.
Иии колкото и странно да ви звучи- нямам търпение да започна лекции! Толкова се вълнувам,че ще се пръсна :D Обичам да научавам нови неща, да срещам нови хора. Дано съм така ентусиазирана и след месец-два търчане по учебни дела и след малко дете :D
* днес с малкия се барнахме с ризки за навън 8-) 8-)
Мнението беше редактирано от June101 на 01.10.16 22:17.
02.10.2016г. Неделя
Храна:
Филе Елена 90г
2 печени чушки
3 оризовки
малко зелена салата
~ 180г обикновени бисквити
4-5 соленки
100г сирене Котидж
3 шепи слънчоглед
мляко с какао
Храната е ужасна, но нямах време за нищо по-смислено.Цял ден все по задачи, все нещо да свърша.Единственото време, в което седях беше докато бяхме на кино с мъжа ми.
Свива ме корема, та сигурно утре ще съм в МЦ.
Мнението беше редактирано от June101 на 02.10.16 21:52.
03.20.2016г. Понеделник
Храната:
- филия хляб със свинско филе и филаделфия
- печена червена чушка
- 60-70г об бисквити
- за вечеря - свинско на скара със сос от гъби и картофено пюре, може би малко салата и няколко хапки торта
Раздвижване:
15мин упражнения:
бягане на място
подскоци
напади
коремни преси
глутеус ритници
Днес баба ми става на 80 години :) (cake) Да ми е жива и здрава! Довечера сме на ресторант, та бързам с отчета.
Цял ден почти не съм сядала. Много домашна работа, много на крак, много неща свърших.
Открихме учебната година. Оказах се група с готина програма поне за първия семестър. Много съм доволна! :) Мисля, че ще имам по малко време за тренировки, за детето, за мъжа , за учене и за къщата :D
04.10.2016г. Вт
Храната:
- 5 об бисквити до 15ч. ( умрях от глад)
- 2 филии с филаделфия , пил филе , 2 червени чушки
- още около 50г бисквити
- 1 ябълка
- 4-5 парченца свинско на фурна; още 2 сандвича като горните
- 1 бонбон мерси
Тренировка няма.
Скапана съм. Много ангажименти, малко време.
МЦ дойде днес.
05.10.2016г. Сряда
Дълъг ден в университета. Много силно МЦ. Бая уморена се чувствам.
Храната:
филия хляб за тостер с филаделфия и 45гр пил филе
1 морков
60г солети
80г об бисквити
2 печени чушки + 4-5 хапки свинско месо на фурна
зелена салата
Допълнително: 200мг Mg преди сън, Омега 3 + А,Д,Е,
Мнението беше редактирано от June101 на 05.10.16 21:34.
06.20.2016г Четв
Пак силно МЦ.
Тренировка няма, но движение не липсва.
Снощи детето се буди през 40мин. Искам тези зъбки да му избиват по-бързо и да влизаме в нормален ритъм!
Днес ме върнаха в 5-6 клас с едни синтактични и морфологични разбори :D Доста неща не си спомням и ще трябва да изям граматиката с кориците :D
Започвам да се плаша,че няма да остава време за тренировки.
Храна:
1 банан
190г об бисквити
100г пил филе с филаделфия
50г свинско филе с филаделфия
пилешка супа
салата- печена червена чушка, зелена салата, морков
Мнението беше редактирано от June101 на 06.10.16 21:23.
Тъй! Позагубих се малко и сега ще впиша някои неща.
ХРАНА: Последната седмица имаше и хубава, и кофти храна. Кофтито си я знаете- обикновени бисквити и чат-пат някое блокче шоколад. Онзи ден само ми се случи да си намажа филия хляб с лешникова паста. Бисквитите бяха по пакетче на ден, в някои дни малко повече.
Другото бяха супи и пюрирани манджи почти без мазнина.
ЗДРАВОСЛОВНО СЪСТОЯНИЕ : В четвъртък срещу петък миналата седмица започна да ме боли зъб.Оказа се,че расте мъдрец, който е в изключително отвратителна позиция- расте към корена на 7-ми зъб. Та преглед, антибиотик и в понеделник при хирург да ме реже.
Резлтатът е ,че съм подута до гръкляна, 2-3 дена трудно преглъщах и едва си носех главата, залежах се, но поне си починах.
Все още съм подута, а вчера бях +1,5кг. Нямах възможност дори да пия вода както трябва през последните дни.Едва вчера успях да пийна повече и мисля,че полека-лека се отводнявам.
ТРЕНИРОВКИ И ДВИЖЕНИЕ:
Вчера усетих,че за да задействам отводняването , трябва да потренирам леко. Подейства ми добре да се пораздвижа.
Вело- 30мин
Детенце е на село при баба и дядо до неделя, а аз изпозлвам да чета евангелието на Матей (което имаме за домашно) и да пиша други домашни , защото иначе е сложно , докато той подскача над главата ми :D
Установих, че всъщност евангелието ми носи едно спокойствие и смирение. Смятах,че ще е трудно за прочит и осмисляне, а се оказа интересно и с едно особено влияние върху мен.
Мисля, че дори и да ми е трудно занапред с изпити, домашни,,проекти и дете, то някак съм успяла да намеря място, което да ми даде много и като познания , и нещичко за душата.
Някак по-спокойна съм и усещам,че това ще ми помогне и в направлението спорт и хранене :)
14.10.2016г. Петък
Храната дотук са 3 бъркани яйца с малко мазнина, после ще има мръвки, салата и предполагам чупка торта, защото мъжът ми има рд и ще празнуваме
Тренировка:
30мин вело
Поспаднах малко. Бузата не е толкова надута, нито пък вратът. Минус 1кг съм от онзи ден. Хапвам повече плодове и големи салати, но не се лишавам и от хляб и оризовки.
Кожата на лицето ми пак е суха и то при положение,че пия сигурно по +3л вода на ден. Мисля си,че са ми малко мазнините и може това също да е причина.
Това е от мен. Заминаваме на къщичка и ще празнуваме. Желая хубав уикенд на всички! :)
Отчитам почивните дни...
Петък поне тренирах, та храната е оправдана, а и не беше толкова “грешна” .
Събота 15.10.2016г.- ще опиша храната, защото беше... много!
баничка с боза
слънчоглед, печени кестени, помело
свински врат, парче торта
1/2 баничка с боза
слънчоглед
свиснки врат, чупка торта, парче тоблерон
Имаше разходка и сравнително бях в движение, но храната е като за две като мен :D
Неделя 16.10.2016г.
Храна:
оризовки повече от 1/2 пакет
малко солети
филе Елена , печена чушка
круша
1 и половина филия с кашкавал
няколко лъжици сладолед със стевия и около 40г слънчоглед
Движение доста у дома и с детето.
20.10.2016г. Четв
Споделям за псоледните няколко дни :
От неделя насам не съм спала качествено. Във вторник успях да взема 2 часа следобед и бях човек, но цялостно се чувствам изтормозена и изтощена. Мернах, че не съм единствената. Дано започнат да спят тези деца! (yawn)
В два от дните привечер си правих имровизирани тренировки у дома. Гледах да са по около 20мин , да включвам цяло тяло, без почивки или с много минимални такива. Междувременно готвех, опитвах се да уча думи на руски и занимавах детето. Много интересно раздвижване се получи и в края бях потна и много доволна :)
Храната е горе-долу добре. Биксвити не съм си купувала от 1 седмица и честно да си призная съм много доволна. Солети похапвам ,но и доста смислени неща, та някак в цялостната картинка не пречат. Вчера попрекалих с храната и то ,защото нямах нищо готвено и чупках разнообразни храни.
В университета си нося бъркани яйца със сирене. Хем ме засищат, хем не ми се доспива.
Ядат ми се много сирене, кашкавал , кис мляко и яйца. Явно имам нужда от калций или нешо друго, което съдържат.
Хапвам салатка вечер и по някой плод следобед, но стомахът ми не е наред. Винаги го отдавам на хормонални истории, но вече не съм сигурна какво се случва.
24.10.2016г. Понеделник
Привет на всички! Отчитам пак последните няколко дена.
Петък, събота и неделя имаше безобразно хранене и смяна на настроенията. Двете май си вървят ръка за ръка. Много въглехидрати, доста мазнини, малко протеини- това бяха последните 3 дена.
Кара ме към магнезиеви храни, та реших да пия вечер по 400-500мг Mg. От два дни пия и малко се уравновесих.
Към добавките има и Биотин по 500mcg. Взех го ,защото четох,че заздравява ноктите, а моите са в ужасно състояние.
Обмислям преди МЦто да вкарам Mg + B complex.
Детенце е при моите родители за 3 дена и смятам да се възползвам. Вчера нищо не направих, но днес тренирах.
Тренировка :
60мин вело
коремни преси
глутеус ритници
Нещо ,което не е спортно, но го вкарвам в графата “Полезни” : Вечер си мажа лицето със зехтин. Вече не е сухо и кожата ми сияе. Не знам дали е само от него или има намесени хормни и мазнини от храната, но определено кожата ми е в пъти по-еластична. :)
и една снимка за цвят :)
Сияеш, Софи!
Като каза зехтин - по колко време стоиш намазана с него? Ще взема и аз да пробвам, защото кожата на лицето ми и по принцип ми е суха, та ще е хубаво и аз да се мажа със зехтин май.
Преди време една позната ми казваше, че си слага зехтин на косата след като я измие, но съм забравила да я питам дали отмива след това. Това е било преди повече от 10 години и не си спомням, а и тази позната вече нямам как да я питам, защото изчезна в чужбина и й загубихме дирите.
казано от Green на 25.10.16, 06:36:
Сияеш, Софи!
Като каза зехтин - по колко време стоиш намазана с него? Ще взема и аз да пробвам, защото кожата на лицето ми и по принцип ми е суха, та ще е хубаво и аз да се мажа със зехтин май.
Преди време една позната ми казваше, че си слага зехтин на косата след като я измие, но съм забравила да я питам дали отмива след това. Това е било преди повече от 10 години и не си спомням, а и тази позната вече нямам как да я питам, защото изчезна в чужбина и й загубихме дирите.
Мерси, мерси, мерси! :*
Изчиствам лицето, слагам на памуче и нанасям. Седя си така цяла нощ.Зехтинът си попива и на сутринта кожата е мека, еластична и свежа. Моята кожа е много суха.Чудех се вече какъв крем да слагам, колко вода да пия, въобще какво да направя.
Имам хубав зехтин. Взимам го от един гръцки магазин при нас, наливен е. Използвах такъв през цялата си бременност и не ми се поевиха стрии, но наистина всяка вечер ставах на салата. :D
Опитай и виж дали и при теб ще има такова действие :) Стискам палци!