Покачване на мускулна маса със street fitnes

11.09.15
17:31

Здравейте казвам се Владислав на 17 години съм висок съм 165 и тежа 61 кг. Тренирал съм фитнес 6 месеца Тренирам street fitnes от 1 седмица. Та въпроса ми е дали ще мога да кача мускУлна маса със street fitnes?
Това е моята програма:
Понеделник:
Набирания (подхват) за бицепс - 3х10
Набирания (тесен подхват) - 3х10
Кофички - 3х12
Лицеви - 3х20
Коремни  3х30
вдигане на крака от лег 3х20

Вторник:
Набирания с широк  хват за гръб  - 3х10
Набирания (обикновен хват) - 3х10
Набирания (тесен надхват)  - 3х10
Кофички - 3х12

Сряда:
почивка

Четвъртък:
Набирания (подхват) за бицепс - 3х10
Набирания (тесен подхват) - 3х10
Кофички - 3х12
Лицеви - 3х20

Петък:
Набирания с широк  хват за гръб  - 3х10
Набирания (обикновен хват) - 3х10
Набирания (тесен надхват) - 3х10
Кофички - 3х12
Коремни  3х30
вдигане на крака от вис 3х20

Събота и Неделя почивка.

Темата беше редактирана от Вероника Налбатска на 12.09.15 22:08.

Трудна работа.
Половината мускулатура на тялото не се натоварва изобщо.

11.09.15
17:48

Трябва да увелича повторенията ли ? но ако говориш за краката играя футбол 1- 2 пъти в седмицата

Мнението беше редактирано от Joro21 на 11.09.15 17:57.

11.09.15
18:12

Защо си мислиш, че футболистите не влизат в зала ? Смисъл, не разчитат само на тичане :)

11.09.15
20:17

А какво ще кажете за програмата хубава ли е или да я сменя? В сряда мога да правя клякане и изправяне на пръсти с щанга 32 кг

Мнението беше редактирано от Joro21 на 11.09.15 21:10.

12.09.15
22:00

За да не правя нова тема искам да попитам дали да си поръчам Pure Nutrition 100% Pure Creatine един приятел е вземал и ми каза че останал доволен.Та въпроса ми е дали ще ми помогне да покача силата и мусколната маса?

Креатинът е работещ продукт.
Ако храната ти обаче не е на ниво, не разчитай на каквото и да било.

И... пише се мускУл
мускУли
мускУлна

12.09.15
22:28

Модерация: Моля, уважавайте българския език и пишете грамотно!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 13.09.15 10:04.

14.09.15
09:40

Здравей
Набиране и кофа са популярни упражнения, както на лостовете, така и в залата. В залата обаче са малка част от целия тренировъчен комплекс, който включва и други упражнения. При посочената от теб тренировка, освен крака и седалище, не натоварваш от големите мускули горна част на трапеца, вътрешност на гърба, кръст, косите коремни и горна част на гърдите. Опитай се поне да намериш място, на което да правиш хоризонтални дърпания с опора на краката (набирания на нисък лост - средна част на гърба), стена, на която да си подпираш краката от стойка на ръце и да задържаш за 20-на сек.(като за раменна опора - трапец) и научи мокрите кофи (тези с мах - активно стабилизират раменната област и са някаква активност в кръста, макар и слаба). Лицеви можеш да правиш и с подпрени крака над височината на хвата, който е малко по широк, за да влизат малко повече в горната част на гърдите. За косите коремни можеш да повдигаш краката от вис не пред тялото а странично. Не се сещам друго по-лесно за начало. Да се тренира само на лостове и то пълноценно не е никак лесно. Истината там е в търсенето на разнообразие - разнообразие, което е довело тези, които са го търсели до human flag, front lever, hand stand и др. Повярвай, тези неща не се постигат само с набирания и кофи. Моето предложение е да си оставиш програмата както е и да добавиш към нея нещата които предложих. Винаги можеш да наблюдаваш и какво правят другите - кради си движения от тях.

Мнението беше редактирано от Dymag на 14.09.15 09:45.

16.09.15
19:12

Мерси за предложените упражнения също мога да правя лицеви опори с една ръка.А набиранията зад врат те не натоварват ли трапецът.

17.09.15
16:24

Горната част на трапеца, най-общо, ти повдига раменете. Набирането зад врат не засяга дори и статично горната част на трапеца. Има едно единствено, непопулярно дърпане, в което участва горната част на трапеца и то е набиране “обратна кофа”. Упражнението се изпълнява като увиснеш на успоредката надолу с главата с прави крака нагоре - разбирай, все едно са снимали “кофа” и са обърнали камерата на обратно. От това положение се дърпа. Упражнението обаче е с малко по-висока трудност, като в началото ще ти е трудно дори да запазиш тялото право нагоре само от вис, да не говорим с набиране. При коремното възлизане на лост също има сериозно участие на горната част на трапеца. Лесен вариант е и ако имаш шведска стена, на най-долната пръчка, с широк хват, да буташ зад врат - разкрачваш се със стъпала не много далече от хвата, чупиш кръста така че равнината на бутане да ти дойде над главата и спускаш докато пръчката не ти дойде зад вратът. Участва и при пълното повдигане на торса от вис - от вис както повдигаш краката, но повдигаш седалището, пъхайки коленете със свити крака под лоста - не знам дали го обясних добре, но това упражнение, заедно с “обратна кофа” са най-добрите начини да се научи коремното възлизане. И варианта стойка до стена на ръце.

Мнението беше редактирано от Dymag на 17.09.15 17:18.

09.10.15
03:40

Ами направих някои корекции по програмата намалих малко повторенията защото едва довършвам тренировката :Д.

Понеделник:
Набирания (подхват) за бицепс - 3х8
Набирания (тесен подхват) - 3х8
Лицеви опори с широк хват - 3х15
Лицеви опори с тесен хват (каро) 3х15
Коремни преси - 3х30
вдигане на крака от лег 3х20
Повдигане на крака в стани от вис 3х15

Вторник:
Набирания на нисък лост 3х8
Набирания с широк  хват за гръб  - 3х8
Набирания (обикновен хват) - 3х8
Набирания (тесен надхват) разтояние 5 см на ръце - 3х8
Кофички - 3х8

Сряда:
Клякане с щанга - 3х10
Изправяне на пръсти с щанга - 3х10
Стойка на ръце - 4х20 сек

Четвъртък:
Набирания (подхват) за бицепс - 3х8
Набирания (тесен подхват) - 3х8
Лицеви опори с широк хват - 3х15
Лицеви опори с тесен хват (каро) 3-15

Петък:
Набирания на нисък лост 3х8
Набирания с широк  хват за гръб  - 3х8
Набирания (обикновен хват) - 3х8
Набирания (тесен надхват)разтояние 5 см на ръце - 3х8
Кофички - 3х8
Коремни  3х30
вдигане на крака от вис 3х20
Повдигане на крака в стани от вис 3х15

Събота и Неделя почивка.

Мнението беше редактирано от Joro21 на 12.10.15 02:54.

17.10.15
13:13

Според мен по-добрия вариант за теб е кръгова тренировка. Изреждаш всички упражнения само по една серия и това ти е един кръг. После повтаряш и потретяш. Обема на тренировката ще остане същия, времето за изпълнението й ще намалее и ще можеш да довършваш тренировката, защото мускулите за конкретно упражнение ще почиват, докато правиш следващите от кръга. Така печелиш време и качество на изпълнение, запазвайки обема на тренировката.
Трябва ти повече реална представа за тежест на движения, възможност на тялото ти и ставите ти да ги извършат, възстановяването ти между сериите, ефекта след тренировката като мускулна треска или евентуално проблеми със стави, прогреса ти след “n” на брой тренировки. Всичко това може да се добие само с практика зад гърба ти и не ти е необходима кой знае колко прецизна програма за да започнеш да трупаш опит на лостовете. Просто бъди постоянен, което не знам до колко ще е актуално, тъй като идва зима и малко хора спортуваме целогодишно на лостовете. След това допълването на тренировката да не се пренебрегва някаква част на тялото е по-лесно.

Мнението беше редактирано от Dymag на 17.10.15 13:40.

06.02.16
17:17

Ами добре до сега ходех на фитнес и щом се стопли мисля да започна с лостовете. А тази кръгова програма какво включва  и колко пъти в седмицата трябва да я правя.

Мнението беше редактирано от Joro21 на 06.02.16 21:15.

07.02.16
00:12

Прочети тази статия http://www.bb-team.org/articles/3966_kragova-trenirovka

07.02.16
01:25

Какво ще кажете за тази тренировка:

10 набирания с широк хват
10 набирания с прехвърляне на тежеста в едната ръка
10 набирания на нисък лост
10 набирания с тесен подхват
12 кофички
15 клякания
20 лицеви опори

Това ми е единият кръг после повтарям още 2 пъти. Мисля да ги правя понеделник , сряда , петък.
Добре ли е или отново съм изпуснал нещо.

07.02.16
02:03

Не, не се притеснявай дали си изпуснал нещо - коментираме. Какво ще кажеш за такъв кръг:

10 набирания с широк хват
10 кофи на успоредка
8 набирания с прехвърляне на тежеста в едната ръка, по 4 към ръка, с редуване
8 маха горе от опора на успоредката, в посока (напред-назад, общо 16) или ако можеш 8 задни кофи с мах. Ако не - ще можеш, ако правиш маховете
6 набирания с тесен подхват - изчисти ги ако са ти лесни
6 маха долу от опора на успоредката, в посока (общо 12) или ако можеш 6 предни кофи с мах. Ако не - ще можеш нататък.
12 набирания на нисък лост с опора на краката - широк хват или по-труден - не знам с какво разполагаш.
8 набирания на нисък лост с опора на краката - раменен хват или по-лесен, по-тесен от горния
20 лицеви - на всеки кръг можеш да ги сменяш - ромб, на втория широк, на третия раменен ии както прецениш по трудност, към по-лесното.
15 крака - на всеки кръг можеш да ги сменяш - български клек, на втория широк сумо клек, на третия клек
Завършващо - стойка до стена на ръце - само задържане за 10-на секунди - не се изцеждай.

Това ти е един кръг, втория и третия с леки промени, които предложих по-горе в лицевите и краката.

Мнението беше редактирано от Dymag на 07.02.16 02:05.

07.02.16
12:19

Благодаря много за информацията ще се възползвам от програмата която ми даде  а дните за тренировка добре ли са Понеделник , Сряда , Петък в тези дни можели да тренирам още веднъж ти благодаря :).

Мнението беше редактирано от Joro21 на 07.02.16 12:39.

07.02.16
20:44

Няма как да знам дали е добре - ти най-добре ще си усетиш. Програмата със собствено тегло може да бъде само строго индивидуална и ще се промена с промяната на нивото ти - няма какво друго да се променя, защото тежестта е постоянна величина. Горе долу изходих от нещата които си посочил че правиш/можеш. Така че сам преценяваш, според усещанията си. Иначе ако имаш време и ти се спортува, можеш да правиш повдиганиия на крата и/или торса от вис, или от опора на успредката, планкове, бърпита, научи се да скачаш на въже - не като спорт, а за удоволствие - забавлявай се, експериментирай, пробвай всичко.

Мнението беше редактирано от Dymag на 07.02.16 20:45.

07.02.16
21:05

Ами благодаря много , след втората седмица ще пиша как е минало.

30.06.16
22:20

Здравейте пиша отново след около 2-3 месеца. Искам да благодаря на Dymag за програмата която ми препоръча! Та по тази програма качих около 3 килограма но не всичко е мускул , главно покачих мазнини в долната част на корема правя повдигане на крака от лег от вис и коремни преси и мисля да започна да правя кардио. Въпроса ми е дали ще успея да изгоря мазнините по този начин? Благодаря предварително :) .

30.06.16
22:23

Нещо в храненето куца вероятно :)

30.06.16
23:08

Ами избягвам да ям много хляб,мазни храни,газирано и сладки неща. Ям по 3-4 пъти на ден на ядене по 4-5 филийки хляб и ако ям месо то е на скара само.

Carbohydrate

30.06.16
23:30

казано от Владислав Пейчев на 30.06.16, 23:08:

Ами избягвам да ям много хляб,мазни храни,газирано и сладки неща. Ям по 3-4 пъти на ден на ядене по 4-5 филийки хляб и ако ям месо то е на скара само.

как с такава програма качи мазнини и то в долната част))))?!
- ми, много просто))....не следя за храната, която употребявам....
Отговорих вместо теб!))))

30.06.16
23:54

Ами ок благодаря за мненията все пак :).

01.07.16
02:54

С тренировка не се качват мазнини - никакъв шанс. Причината за качване на мазнини е само и единствено храната, както са посочили преди мен и при 4-5 филии хляб на ядене, при 3 хранения на ден да го сложим, са си 15 филии - това е много хляб, който сигурно е и бял. Свали хляба поне на половина, ако не и на филия на ядене, смени го с пълнозърнест и/или със семена и продължавай да си тренираш.

01.07.16
10:33

Да бял хляб ям но ще започна да ям пълнозърнест по 1-2 филии. Благодаря за съвета.

01.07.16
22:08

казано от Dymag на 01.07.16, 02:54:

С тренировка не се качват мазнини - никакъв шанс. Причината за качване на мазнини е само и единствено храната, както са посочили преди мен и при 4-5 филии хляб на ядене, при 3 хранения на ден да го сложим, са си 15 филии - това е много хляб, който сигурно е и бял. Свали хляба поне на половина, ако не и на филия на ядене, смени го с пълнозърнест и/или със семена и продължавай да си тренираш.

И ако го смъкне толкова много,от къде мислиш,че ще му идват калориите.Ако направи така,все едно нищо не яде.То е ясно,че без хляб повече от 1000 калории ,не му се събират.

Carbohydrate

01.07.16
22:21

казано от shtangata на 01.07.16, 22:08:

казано от Dymag на 01.07.16, 02:54:

И ако го смъкне толкова много,от къде мислиш,че ще му идват калориите.Ако направи така,все едно нищо не яде.То е ясно,че без хляб повече от 1000 калории ,не му се събират.

Това значи, че има избор: или да се храни както трябва или да замазнява. при всички положения, има 10000 възможности, да си промени храненето накъдето си иска ))

04.07.16
11:31

Покачването на мускулна маса на лостове е мисия  възможна и има прекалено много доказателства за това не искам сега да чувам те лъжат или имат страхотна генетика. Може би за генетиката е вярно но това не трябва да те спира. Само ще ти кажа че въпреки че това е собствено тегло да не пропускаш краката... все пак на лостове мускули се трупат с изобретателност и комбинация на различни упражнения в супер серии а не просто кофи и набирания трябва да си изобретателен и постоянно да научаваш по сложните неща и винаги ще имаш прогрес. Успех! :)

08.08.16
15:27

Основната насока на стритфит бива воинът потенциален. Ето защо масата не стои приоритет.
Кой най-силен? Онзи, гдето поема реални рискове в ежедневието: затворникът. Персонално не се стремя натам,  осъществявах себе си другояче; смелостта зависи пряко от социалната отговорност. Което пък кристализира в книга с разпространението й. Ограничено прочее, както съвсем малкият брой гангстерски четива от другите български автори (и една жена, Людмила Кирова).
Накъде тогава със стритфит? То не се обяснява от един човек на друг, още по-малко посредством сухия текст. Разочораван от интелектуалното поприще, наскоро преставам да бъда книжен плъх! Само ще си чета романи.
И колко маса ще хвана? Най-тежък бях при 82,5 кг., ами сега стремежът ми отива на 80 при 193 см. Дори 75-80. Ръстът: идеален за воин, бивш urban champion съм. Мога да победя мистър, по-тежък с 50 килограма; една торба цимент от старите.

26.09.16
22:31

Тие конфигурации ала SPF (едно нещо, гдето набрало популярност гледам) - от “лостове”, тук са ограничени.
Подходящи са за начало - и край. Все едно едни апарати с жетони за видеоигри им обяснявам, че с компютъра няма нищо общо - онова е по-обемно, по-скъпо, побира една-единствена игра и се намира трудно. Ами те - с компютър щели да пресъздават.
Залата единствено спомага за мускулна маса от първоначалния етап нагоре. Тук изниква въпросът - необходима ли е, мускулната маса.
Защо някой непременно да тежи сто килограма? Или деветдесет.
Аз като не търся обеми, съм о’кей със стритфит, и вкъщи. Не претендирам обаче, че с вълшебна пръчица ще се получи така нареченият “асиметричен отговор”. Защото всеки отговор - симетричен в крайна сметка. И за маса трябва да се отиде в залите.

26.09.16
22:39

Ехааааааа! К’во пушиш? ;)

01.10.16
09:26

По малко цигарки. Бях спрял веднъж за две години и половина де.
Ами какъв дневник мога да опиша - ще ми падне, моята, шапката!
Номера с найлона знае ли се? Как LCD става на CRT - телевизори. Защото вакуумната тръба на оригиналната технология, възпроизвеждаща автентично цветовете, олицетворява ролката найлон. CRT спряха да ги произвеждат, но това не ни пречи да ги притежаваме!
Значи, покрива се максимума. Аз съм покривал максимума в кариерата си, неколкократно.
Сполай!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1