Ръце застой :(

10.02.06
01:12

Значи от около месец-два ръцете не ми мърдат.Другите мускулни групи ми вървят много добре само не и ръцете.Правя 3 упражнения - скотово,с щанга от стоеж и с дънбели е седеж.В момента качвам маса и ям много въглехидрати но явно и това не помага.Всяка тренировка размествам реда на упражненията ама никакъв ефект няма.Кажете как да ги стресирам за да не са в застой,като в момента.
Мерси предварително

10.02.06
14:05

[quote author=“ZeroMancer”]Всяка тренировка размествам реда на упражненията ама никакъв ефект няма.

Това го разбирам, че всеки ден тренираш ръцете... не трябва така... трябва най-много 2 пъти в седмицата да тренираш ръцете, защото мускулите не могат да се възтановят... :wink:

ZW

10.02.06
14:53

Използвай търсачката. Има стотици такива теми. Може би ще успееш да намериш нещо полезно в тях.

Успех.

10.02.06
14:59

[quote author=”`Silvester`”][quote author=“ZeroMancer”]Всяка тренировка размествам реда на упражненията ама никакъв ефект няма.

Това го разбирам, че всеки ден тренираш ръцете... не трябва така... трябва най-много 2 пъти в седмицата да тренираш ръцете, защото мускулите не могат да се възтановят... :wink:

Грешно го разбираш... тренирам ги веднъж в седмицата просто когато правя ръце размествам реда на упражненията,така се получава всеки път различно да не привикват

10.02.06
15:32

Разменяй програмата, но не толкова често! Тренирай 1 месец по 1 програма после я сменяй (в смисъл не програмата като цяло а повторения, серии, тежести, методики т.н.)
Можеби не ги натоварваш достатъчно!?

10.02.06
20:18

Дай си програмата да видя какво грешиш, щом другите МГ вървят
Предполагам че не им оставяш време за въстановяване след другите големи МГ

Съвет: Като питате нещо дайте информация щото не съм Ванга да познавам какво правите

10.02.06
21:52

[quote author=“djgorgio-ASTOR”]
Съвет: Като питате нещо дайте информация щото не съм Ванга да познавам какво правите

Не си Ванга ама аз съм си го написал “Правя 3 упражнения - скотово,с щанга от стоеж и с дънбели е седеж”
А ето цялата ми програма...

Петък # първи ден - бицепс,трицепс,корем
Събота # втори ден - почивка
Неделя # трети ден - гърди,рамо
Понеделник # четвърти ден - Крака,корем
Вторник # пети ден - почивка
Сряда # шести ден - гръб,трапец
Четвъртък # седми ден - почивка

Програма за първи ден

# бицепсово сгъване с щанга от стоеж - 3 серии по 8 повторения
# бицепсово сгъване с дъмбел от седеж - 3 серии по 8 повторения
# скотово сгъване с щанга - 3 серии по 8 повторения
# Разгъване на скрипец с въже - 3 серии по 8 повторения
# Разгъване на скрипец с лост - 3 серии по 8 повторения
# избутване на щанга тесен хват - 3 серии по 8 повторения
# повдигане на краката от вис - 3 серии по 15 повторени
# коремни преси - 3 серии по 15 повторения

Програма за трети ден

# повдигане на щанга от лег - 4 серии по 8 повторения
# повдигане на щанга от полулег - 3 серии по 8 повторения
# кофички - 4 серии по 8 повторения
# разтваряне с дъмбели отпред - 3 серии по 8 повторения
# разтваряне с дъмбели встрани - 3 серии по 8 повторения
# повдигане на щанга до брадата - 2 серии по 8 повторения

Програма за четвърти ден

# Разгъване на лег преса - 3 серии по 15 повторения
# бедрено разгъване - 3 серии по 15 повторения
# бедрено сгъване - 3 серии по 15 повторения
# Лег преса за прасец - 4 серии по 20 повторения
# повдигане на краката от вис - 3 серии по 15 повторени
# коремни преси - 3 серии по 15 повторения

Програма за шести ден

# Набирания - 3 серии по 8 повторения
# Придърпване на хоризонтален скрипец - 3 серии по 10 повторения
# Придърпване на верикален скрипец - 3 серии по 10 повторения
# пулоувър - 3 серии по 8 повторения
# повдигане на щанга за трапец - 3 серии по 15 повторения

ПП: Стаж 5 месеца

10.02.06
23:40

Можеш да пробваш суперсерии бицепс-трицепс като може да сменяш всяка тренировка един път почваш с бицепс, друг път трицепс. Специално при мен първият път когато пробвах суперсериите бях много доволен от ефекта. Но не трябва да ги правиш повече от месец-два защото спират да действат. След това можеж да ги вклюваш от време навреме примерно един път в месеца или 1 път на 2 месеца.

11.02.06
13:31

[quote author=“Buzinho”]Можеш да пробваш суперсерии бицепс-трицепс като може да сменяш всяка тренировка един път почваш с бицепс, друг път трицепс. Специално при мен първият път когато пробвах суперсериите бях много доволен от ефекта. Но не трябва да ги правиш повече от месец-два защото спират да действат. След това можеж да ги вклюваш от време навреме примерно един път в месеца или 1 път на 2 месеца.

А как точно да ги правя супер сериите ,пирамида или по друг начин щото не съм много наясно с супер сериите.Дай неква примерна програма да знам горе долу как става.

11.02.06
19:30

[quote author=“ZeroMancer”]Не си Ванга ама аз съм си го написал “Правя 3 упражнения - скотово,с щанга от стоеж и с дънбели е седеж”
А ето цялата ми програма

Какво си написал бе човек някаква част от неякаква програма , според теб мога ли да ти кажа така......
Това дето си постнал е друго

Ами съвета ми е че ти е много (упражнения),нямат време за въстановяване и няма разтеж

11.02.06
20:13

Аз друго ще те посъветвам  :wink:  Пробвай да правиш повече повторения.Вместо 6-8 прави 10-12 повторения.И не си мисли,че само твоите ръце не растът така,както искаш  :lol: Предполагам на всеки се е случвало а и то ако растяха така лесно,ехе.......

11.02.06
23:04

А за супер сериите да ми кажете нещо ???

12.02.06
18:04

Ми суперсериите спестяват време от целия тренировъчен ден като се тренират 2 различни МГ. Например една серия клек и вместо да почиваш на скамейката отиваш и правиш рамо. Но като цяло ако тренировъчния ти сплит куца не мисля, че със суперсерии ще постигнеш по-добър резултат.
Според мен примерните тренировки от сайта са повече от задоволителни - използвай някоя от тях.

12.02.06
23:44

Аз не бих ти препоръчал СС в период за маса (не че няма да има ефект) не им е тогава мястото

13.02.06
09:20

[quote author=“mangala”]Ми суперсериите спестяват време от целия тренировъчен ден като се тренират 2 различни МГ. Например една серия клек и вместо да почиваш на скамейката отиваш и правиш рамо. Но като цяло ако тренировъчния ти сплит куца не мисля, че със суперсерии ще постигнеш по-добър резултат.
Според мен примерните тренировки от сайта са повече от задоволителни - използвай някоя от тях.

Точно пък при краката да му препоръчваш супер серии, първо не са  антагонисти и второ не вярвам да има човек, който след серия клек да може веднага да прави нещо без да почива.
Значи мисля че вече минаваме в другата крайност, при застой винаги се казва претренираш, според мен имаш достатъчно време за възстановяване , но все пак дай някои данни за теб , кг. ,стаж , размер на ръката. Моят съвет е прави много прецизно всяко повторение и ако правиш с твърде големи тежести намали ги малко като наблегнеш на правилното изпълнение.Експериментирай докато не тръгнеш пак да растеш......

13.02.06
14:28

Според мен по-малко упражнения, и както ти казаха 10-12 повторения. Да сменяш програмата постоянно на мен не ми се струва удачно, от моя гледна точка трябва да има известно постоянство...Пък и 1-2 месеца застой при мен не е ненормално, всички групи са ми минали през период на застой, докато другите са дърпали...един вид се редуват, и после рязко наваксва, докато някоя друга изостава. Не мисля че трябва да се притясняваш чак толкова. Все пак, особено за бицепс ми се струва много това. Освен са еднотипни упражненията. Аз бих сложил едно със опора на лактите (концентричното ми е сред любимите, някак си много добре натоварва горната част на бицепса откъм рамото, докато когаот съм прав натоварвам предимно долната и сухожилията на лакътя)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1