02.10.16
11:30
Здравейте! Аз съм на 18(момче) 171см. висок, 75 килограма. Целта е да смъкна до 62-65 килограма. Причината е, че не се чувствам добре на тези килограми(отпуснал съм корем и съм качил на доста места излишни килограми). Въпросът ми е ще мога ли да смъкна до 62-65 килограма, ако съм в калориен дефицит( с около 500 калории)? Ще се храня възможно по най-добрият начин като ще наблягам на салати и зеленчуци и няма да ям храни на, които не знам калориите, ще пия само вода и нищо друго. Що се отнася до фитнес дейност, ще спортувам два пъти в седмицата, веднъж лека атлетика и веднъж ветроходство. Какво мислите, ще подейства ли планът ми или е пълна катастрофа?
02.10.16
12:09
По принцип - да, достатъчно е, ако я нямаше адаптацията на организма. Но тя съществува и работи)...Ако я нямаше адаптацията, то цялата индустрия, която е насочена за свалянето на килограми (за сметка на мазнини) щеше да не съществува ;).....След определено време, организма ще се адаптира и процеса на топенето на мазнини ще спре....По същият начин стои въпроса и с качването на мускулна маса....
Добре, а тогава какво е решението след като организма се адаптира и свалянето на килограми спре? Не става ли след като това стане отново да си сметна калорииният дефицит само, че на новите ми килограми? Примерно след като смъкна до 70 и се случи това нещо и вече не мога да свалям и си стоя на тези килограми. Смятам си на ново КБ, вадя отново 350-500 калории и всичко започва наново? Или пък решението е в увеличаването на кардиото и хранителни добавки като л карнитин и фат бърнери?
Мнението беше редактирано от BB team на 04.10.16 14:18.
04.10.16
14:55
Не може да си в постоянен дефицит! просто ще се скапаш и физически и психически и здравословно. Решението е циклично хранене, въглехидратна ротация, промяна на КБ по-често, чийтване и т.н. както искаш го наричай...тогава няма да има адаптация...
04.10.16
15:09
Карбо, на кое му викате чийтване при храненето. Чийтинг при вдигане за бицепс знам какво е :D, ама при храненето така и не го разбрах, макар да се опитах да вникна в съдържанието му.
Някакво подлъгване ли, що ли.............през време на диетата, например ден два яко ядене и т.н. Това ли е :)
Мнението беше редактирано от Закрит Акаунт на 04.10.16 15:12.
04.10.16
15:20
казано от Dydo на 04.10.16, 15:09:
Карбо, на кое му викате чийтване при храненето. Чийтинг при вдигане за бицепс знам какво е :D, ама при храненето така и не го разбрах, макар да се опитах да вникна в съдържанието му.
Някакво подлъгване ли, що ли.............през време на диетата, например ден два яко ядене и т.н. Това ли е :)
)))Cheat - може да се пише и читинг (по-руски е така), а на български сигурно пак читинг))), не знам
04.10.16
15:33
казано от Carbohydrate на 04.10.16, 15:20:
Някакво подлъгване ли, що ли.............през време на диетата, например ден два яко ядене и т.н. Това ли е :))))Cheat - може да се пише и читинг (по-руски е така), а на български сигурно пак читинг))), не знам
То ми е ясно, че подлъгваш, но в какво точно се изразява. Да кажем, някой който е бил на НВД се изцепи, че днес е чийтвал.............какво е правил реално - ял е торти, шоколади, бял хляб и т.н., за да подлъже организма, че ще приема такива неща и после бум - отново НВД.
Мнението беше редактирано от Закрит Акаунт на 04.10.16 15:34.
04.10.16
16:03
казано от Dydo на 04.10.16, 15:33:
казано от Carbohydrate на 04.10.16, 15:20:
Някакво подлъгване ли, що ли.............през време на диетата, например ден два яко ядене и т.н. Това ли е :))))Cheat - може да се пише и читинг (по-руски е така), а на български сигурно пак читинг))), не знам
То ми е ясно, че подлъгваш, но в какво точно се изразява. Да кажем, някой който е бил на НВД се изцепи, че днес е чийтвал.............какво е правил реално - ял е торти, шоколади, бял хляб и т.н., за да подлъже организма, че ще приема такива неща и после бум - отново НВД.
неее, схемата е: когато дълго време си в дефицит, то организма се адаптира и процеса на свалянето на мазнини се забавя и след още малко време - спира....Тогава се прави това читване. То се състои в това, че 1-2 дена се яде с 50% до 100% повече калории от ДКБ. Но храната е само варен кафяв ориз - въглехидрат. Никакви бързи въглехидрати, които ти изреди, а само полезни бавни такива.....Това също помага и за психиката т.к. постоянният калориен дефицит ни прави нИщастни))...както и да се заредим необходимите нива на гликоген....Пак се яде на малки порции, разпределени по равно през деня, не на едно ядене, както тук някой писа...Защо? Защото цялото това количество е повече от моментната потребност на мускулите и целият излишък ще се превърне автоматически в така желаната от организма мазнина, че му трябва (ние му я взимаме, образно казано)...и т.н.
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 04.10.16 16:03.
04.10.16
16:34
Ето виждаш ли, колко тънкости и неща имало, дето не съм и ги мислил - пък бавни въглехидрати, пък на няколко пъти, пък 50-100% над необходимите за приемане калории и така.
А аз викам, почвам с пиците и десертите :D
Мнението беше редактирано от Закрит Акаунт на 04.10.16 16:35.
казано от Carbohydrate на 04.10.16, 16:03:
Защото цялото това количество е повече от моментната потребност на мускулите и целият излишък ще се превърне автоматически в така желаната от организма мазнина, че му трябва (ние му я взимаме, образно казано)...и т.н.
Я поясни за моментната потребност на мускулите, особено ако си седим на бюрото и не сме тренирали последните няколко часа?
Тук малко за кафявия ориз.
Мнението беше редактирано от Станимир на 04.10.16 17:01.
04.10.16
17:26
казано от Станимир на 04.10.16, 16:59:
казано от Carbohydrate на 04.10.16, 16:03:
Защото цялото това количество е повече от моментната потребност на мускулите и целият излишък ще се превърне автоматически в така желаната от организма мазнина, че му трябва (ние му я взимаме, образно казано)...и т.н.
Я поясни за моментната потребност на мускулите, особено ако си седим на бюрото и не сме тренирали последните няколко часа?
Тук малко за кафявия ориз.
прочети си сам) ще ти дам жокер: колко гликоген има в черния дроб и мускулите и за колко време може да се изчерпа при различни физ.натоварвания. Физиология. Учебници има...чети ).....Какво става, когато имаме достатъчно енергия в мускулите и черния дроб, но продължаваме да я получаваме....да, точно така - превръща се от черния дроб в мазнина и се трупа...но ти това сигурно го знаеш)...
Пуснал съм много теми и съм писал доста, ако четеше всичко, което съм поствал, то нямаше да водим този безсмислен за мен разговор ;)
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 04.10.16 17:28.
Мен друго ме вълнува, каква е максималната скорост на възстановяване на този гликоген, явно според теб има такава, щом при еднакви условия (изчерпани депа), ако приемем дадено количество въглехидрат на няколко пъти ще ги запълним, а ако е наведнъж - ще се омазним, което не ми звучи много правдоподобно.
04.10.16
18:56
казано от Станимир на 04.10.16, 17:44:
Мен друго ме вълнува, каква е максималната скорост на възстановяване на този гликоген, явно според теб има такава, щом при еднакви условия (изчерпани депа), ако приемем дадено количество въглехидрат на няколко пъти ще ги запълним, а ако е наведнъж - ще се омазним, което не ми звучи много правдоподобно.
Възстановяването на гликоген настъпва за 12-48 часа. В натрениран човек, средно се съдържат 300-400 г гликоген общо в мускулите и черният дроб, като в последния, запасите са от 50 до 120 г....всичко зависи от това, в каква физ. форма се намира човека и т.н. Виждаме, че това са около 1200 ккал, като енергия. Напълно изчерпване при стандартна ББ тренировка е не възможно, освен продължителни високоинтензивни тренировки....От тренировките сме изхабили някакво количество гликоген, нека да бъде 600 ккал, например, което е много.....Тук е момента вече...ако изядеш повече калории, от колко ти липсват в момента, то излишните калории ще се натрупат под формата на мазнини, горе написахме, че възстановяването на гликоген не е толково бързо, колкото употребата им за един път...Или казано по друг начин, изядените ккал няма да отидат всичките за попълването на депата от гликоген, ще отидат на друго място...т.к. според закона за запазването на енергия, тя не изчезва)) в нищото......и т.н.
Пак се правиш на луд, аз те питам при това положение какво значение има на колко пъти ще приемем нужното количесто въглехидрат (според твоя пример 600 ккал), а не какво ще стане ако приемем повече отколкото е нужно за възстановяване на гликогена. И като цяло спирам да питам, няма смисъл.
Мнението беше редактирано от Станимир на 04.10.16 19:13.
04.10.16
19:15
казано от Станимир на 04.10.16, 19:08:
Пак се правиш на луд, аз те питам при това положение какво значение има на колко пъти ще приемем дадено количесто въглехидрат (според твоя пример 600 ккал), а не какво ще стане ако приемем повече отколкото е нужно за възстановяване на гликогена. И като цяло спирам да питам, няма смисъл.
подбирай си думите..аз ни ти говоря по такъв начин....отговорих ти най-учтиво..ако търсиш някаква сензация, то ще те разочаровам, няма такава, всичко е открито отдавна ;)