02.10.16
11:57
Попаднах на един сайт ,който в магазин за хранителни добавки Бургас продават конско в консерва . Цената му е 7 лв за 410 гр чисто конско месо .Знам ,че съотношение цена/количество си е скъпо ,но от време на време искам да си хапвам . Някой купувал ли е от там и какво му е мнението ??? Няма да слагам линк за да не изглежда като реклама.
02.10.16
12:12
По хранителна ценост на месата, конското губи пред телешкото....какво сте се захванали с него)...а пък консервите колко други работи съдържат освен месо, да не говорим....
04.10.16
17:40
По какво губи и според кого?
няма мазнина, например, която е много ценен продукт за качвашите маса, а и не само това...не говоря против конското, в никакъв случай, просто не си струва, ако се цели редовен негов прием, само до толкова....
05.10.16
07:40
То не си струва, но нали предлагането определя търсенето - както търсенето предлагането.
Ето че спестихме засега, но кое се отглежда по-лесно? Кон или добиче?
Всеизвестен факт, че прадедите ни по тези земи са фаворизирали коневъдството пред говедовъдството. За разлика от САЩ, но там тъй или иначе са други обстоятелства. Ако не си брои левчетата някой, нека отдава чест на традициите в държавата. Те добре че изобщо са го пуснали, консервите - сигурно същите подбуди. С цивилизационния напредък говедовъдството явно се явява изгодно.
По какво губи и според кого?
няма мазнина, например, която е много ценен продукт за качвашите маса, а и не само това...не говоря против конското, в никакъв случай, просто не си струва, ако се цели редовен негов прием, само до толкова....
Съгласен съм , че има по-малко мазнини, но пък съдържанието на протеин е по-високо.
Аз не мисля, че отстъпва на телешкото, нито по нутриенти, нито вкусово.
Към автора:
Не е най-идеалната цена, но все пак говорим за вече приготвено месо и има как да го преглътнеш. Вземи, пробвай и ако ти хареса разнообразявай с него. Няма да сбъркаш.
09.10.16
12:12
Аз си поръчах 2 консерви за проба и съм много доволен. Първата си я изядох натюр, втората я направих на гювеч с картофи, моркови, грах, зелен фасул и т.н. Страхотно! Малко по-скъпо идва, но пък от друга страна е много удобно, защото телешкото за да стане толкова крехко, му трябват поне няколко часа готвене, а това става за 1 час. Плюс е, че не пише да има някакви други консерванти, освен сол.
Мисля да си поръчам още. Благодаря на автора за темата, че даде информация за съществуването на такъв продукт!
09.10.16
16:48
Може ли да ми пратите някакви координати на сайта на л.с. , моля, за да не се сметне за реклама?
Благодаря предварително.
10.10.16
17:35
Имаш л.с.
10.10.16
18:30
Единствено ме притеснява, че току що, докато се ровех за конско в консерви, намерих обявя в АЛО.бг, предлагаща конско в консерва, като опаковката на консервата е със същата типография, каквато е и въпросната консева от Бургаския магазин, само са сменили надписа на марката и вместо червено, са използвали зелено. Разликата е 1.5 лв в полза на зелената опаковка.
Т.е, май не се предлага ексклузивно само в бургаския магазин, просто може би са си направили собствен лейбъл.
Ако някой иска да му пратя линк, да ми пише на ЛС.
п.п. целта ми не е да опровергавам качеството на месото, просто търсех въпросния продукт от темата по ключови думи и ми изкочи горната обява.
Мнението беше редактирано от Мила на 10.10.16 18:30.
10.10.16
19:11
Единствено ме притеснява, че току що, докато се ровех за конско в консерви, намерих обявя в АЛО.бг, предлагаща конско в консерва, като опаковката на консервата е със същата типография, каквато е и въпросната консева от Бургаския магазин, само са сменили надписа на марката и вместо червено, са използвали зелено. Разликата е 1.5 лв в полза на зелената опаковка.
Т.е, май не се предлага ексклузивно само в бургаския магазин, просто може би са си направили собствен лейбъл.
Ако някой иска да му пратя линк, да ми пише на ЛС.
п.п. целта ми не е да опровергавам качеството на месото, просто търсех въпросния продукт от темата по ключови думи и ми изкочи горната обява.
ми да, много се търси от фитнес армията))...то си е бизнес....а дали е конско?....аз като не съм взимал конско, как съм направил гръб 122 см или 132 ли беше)
12.10.16
23:59
В БГ ако няма ферми за коне с цел конско месо, кой ги знае за какви магарета става дума.
Мен нещо не ме блазни идеята за конско, но покрай тази тема ще потърся качествено говеждо и телешко в консерва, ако съм доволен от някое попадение ще пиша.
Мнението беше редактирано от Хлебен Културис на 13.10.16 00:36.