05.10.16
21:22
Здравейте,
имам един въпрос относно ориза и по- точно белия.
Знам, че ориза трябва да се мери в сурово състояние и точно така го и правя.
Трябва да приемам по 100 грама суров ориз, но имам един проблем при приготвянето.
Първият път: сложих 100 грама ориз и вода: 1:4, варих го на котлона, НО варих ориза докато водата изчезне и в готов състояние ми се получи 300 гр.
Вторият път: отново 100 грама ориз и вода: 1:4, варих ориза 10 минути (след като завря водата) и след това го махнах от котлона и изчаках сам да си поеме водата. Резултата е 460 гр.
Може ли да ми кажете как да го приготвям точно, за да знам колко излиза в готово състояние - 300 или 400+ гр.
Може ли да ми кажете приблизително колко излиза в готово количество - 100 гр. бял ориз (суров)?
Водата, която слагам, много ли е? Трябва да варя докато водата изчезне или да чакам ориза сам да си глътне водата?
Мерси предварително на всички, които се отзоват с отговори и коментари.
05.10.16
21:48
Здравей!
Видя ли тази статия?
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 05.10.16 21:48.
05.10.16
21:56
3+4 = 4+3 ;)
Колкото повече вода сложиш и колкото по-малко вариш, толкова по-тежък ще е оризът. Теглото му в сварено състояние няма никакво значение. Ако си сложил 100 грама суров ориз, то той си остава 100 грама - останалото е вода. Прочети статията и пробвай с какво количество вода ще ти се получава най-вкусно. След това си слагай по 100 грама суров и си ги яж с най-голямо удоволствие без да ги теглиш повече ;)