Тренивка/време

09.02.06
22:15

искам да попитам , понеже вече ще сам  след обяд на даскало  по кое време е по-удачно да тренирам,поне нали като тренира6 рано сутрин губиш маса! аз излизам от нат 12:00 и се прибирам 7:30! Ако ходя вечер  сам малко поистоштеничак и без тонис: ако може някакъв савет  ?
П.п - Ако може по-бърз отговор ,понеже тези сутринни тренироки май не ми помаг а точно обратното  и благодяря предварително

10.02.06
12:12

Аз бих тренирал някъде от 11, като гледай преди това та си направил 2 хранения, примерно едно към 7 и едно към 10… и няма да губиш маса ;)
Иначе и вечер не е проблем... просто внимавай с храненията преди трен...

10.02.06
19:53

ми незнам , това сутрин не ми е много на сърце понеже има някакъв точно определен период , притиснат си от времето и се стремиш да си свършиш работата и като по едно време погледнеш часовника и е станало ХХ :ХХ часа а ти си на средата на тренировката и гледаш по бързичко да приключиш и накрая претренираш ( така аз си претренирах бицепса в тия дни  ....... )
Аз сам раздвоен

11.02.06
20:57

Ако ставаш рано според мен не е проблем да си тренираш сутрин без да губиш килограми. Ако ставаш малко по-късно може да си разделиш тренировката на 2 части, сутрин и вечер. Знам за културисти които тренират по този начин обаче аз никога не съм тренирал така и немога да кажа със сигурност дали е добра алтернатива, но след като си претиснат с времето според мен е доста удачно.
Примерно сутрин тренираш по-големите мускулни групи и след това вечерта тренираш по-малките.
Според мен единствения ти проблем е яденето, защото на училище неможе да се яде особено пълноцена храна, освен ако не си носиш едно шишенце протеинов шейк :)

11.02.06
21:37

Спокойно,няма да загубиш маса ако тренираш сутрин :) Аз тренирам сутрин и съм добре.Зависи кога отваря залата ти,но да речем,че е в 9.30.Дори и да отидеш в 10ч. до 11ч. ще си готов,къде е проблема  :wink:

11.02.06
23:57

e незнам аз принципно правя 1 голяма с 2 малки мускулни групи  и ми отнема кам 1-2 часа!! залата е денонощна , но ще можели някакъв съвет , ако ходя сутрин горе долу какво да хапна ( занам че става малко офтопик ама ) ,защото още не сма много добре запознат с храните - които се усвояват по-бързо и кои на какво са по богари затова ако някой може да ми помогне да пише на ЛС , благодаря предварително

12.02.06
10:02

Зависи колко рано ставаш.Ако нямаш поне два часа преди тренировката по-добре не яж нищо.Пий една доза протеин и си готов.При положение ,че имаш време преди тренировка(1,5-2ч.) хапни някой сложни въглехидрати,овесени ядки с мляко,ориз.Нещо такова  :wink:

12.02.06
11:02

значи аз пия само креатин сега ( ES - POWER FOOD , един приятел ми го препорича ) .значи трябва да сам станал поне 2 и 30 мин.  преди да отида в залата

JI

12.02.06
17:21

само да ви светна че нивото на тестесторона е най високо сутрин !
==> най добре е сутрин рано да се тренира , вообще не се губи маса повярвайте ми ! Да не говорим че ако не искаш и да се омазняваш е още по добрия вариянт тъй като до 12 приемаш 200-250 грама въглехидрати разделени на 3 хранения като почнем от 8 10 и в 12
и режеш въглехидратите ...после , защото нямаш и тренировка и се получава идеално

12.02.06
17:54

Не мисля, че ако за закуска ядеш само хранителни добавки ще направиш добра тренировка. Точно за това се наричат “хранителни добавки”, а не “храни”.
Предполагам, че на 14-17 години, което означава че си все още в пубертет, което си е хубаво защото ще имаш по-добро освояване отколкото възрастен.
Преди тренировка ям овесения ядки и пия въглихидратен шейк и досега немога да кажа, че повреме на тренировка някога съм огладнявал или съм нямал повече енергия за да си завърша тренировката.
Щом тренировката ти по-принцип трае около 2 часа не мисля че имаш проблем с времето просто ставай в 8-9 часа и ще си О.К.

12.02.06
18:14

аз имам възможност да тренирам сутрин преди работа - от 8:00 до 9:00 - дали ще е по-ефективно тогава....понастоящем тренирам след 17:00. Аз сутрин не закусвам - тренировка на гладно да забравя нали?

и примерно тея овесени ядки с мляко колко време преди тренировка да се ядат за да може енергията да се усвои точно на тренировката? Питам за тях, защото аз упорито не взимам нищо изкуствено - било то и протеини или креатин...

12.02.06
18:42

[quote author=“sub_eleven”]аз имам възможност да тренирам сутрин преди работа - от 8:00 до 9:00 - дали ще е по-ефективно тогава....понастоящем тренирам след 17:00. Аз сутрин не закусвам - тренировка на гладно да забравя нали?

и примерно тея овесени ядки с мляко колко време преди тренировка да се ядат за да може енергията да се усвои точно на тренировката? Питам за тях, защото аз упорито не взимам нищо изкуствено - било то и протеини или креатин...

Всеки тренира, когато има време. Кога е най-добре или не, е...  :lol:

Значи овесените ядки които си закусил преди тренировка не ти дават силата която изразходваш в залата след 1 час примерно. Силата ти идва от глюкогена който е въглехидрати които са складирани в твоя организъм... Но винаги е хубаво да се закусва! А и когато тренираш, целиш 5-6 яденета на ден... Ти като пропуснеш закуската, къде наваксваш на вечерята ли? 8)

12.02.06
19:15

Ами аз ти препоръчвам като станеш да изядеш примерно 2 кис млека с овесени ядки или каквато и да е добра закуска.М16 е прав че силата не ти идва от примерно това хранене а от складирания гликоген доста преди това.След закуската изчакаи 2 часа пии креатина и бягаи я залата..и какви са тия тренировки по 2 часа?Макс час-час и нещо.

12.02.06
23:42

Ами към 10-11 или вечерна , това е

13.02.06
09:44

[quote author=“obelka”]След закуската изчакаи 2 часа пии креатина и бягаи я залата..

а само до това за креатина - аз го пия на гладно сутрин и след тренировката ( нали не е е грешка )
мерси за отговорите , ще се опитам да си извлека полесното от тях
благодаря

13.02.06
14:25

Опция едно: ставаш раничко, ядеш, след час-час и нещо на тренировка
Опция две: ставаш, правиш каквото правиш, ядеш както трябва, на зала точно преди на училище и после на училище
Относно правилно хранене и/или добавки не мога да ти помогна.
Аз съм тренирал сутрин много време, и проблеми не съм имал. И по втория вариант съм тренирал - доста удобен е, най-малкото зашото можеш да се насладиш на един час сън повече

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1