12.10.16
15:33
Здравейте,
Бих искал да потърся съвет относно комбинацията на 3-те ми любими спорта - в момента тренирам 6 пъти в седмицата с 1 почивен ден, но се притеснявам да не би да претренирам. Целта, която гоня в средносрочен план е да изградя малко мускулна маса, като запазя функционалност. Футбола ми е за кеф :) Програмата ми е следната:
1. Понеделник - Фитнес - Гърди и Бицепс - 3 упражнения за гърди (4 серии от 5 - 8 повторения с нарастваща тежест), 2 упражнения бицепс - същия брой серии и повторения
2. Вторник - Футбол - 50 мин. - 1 час (не се щадя - бягам здраво)
3. Сряда - Кондиционни тренировки - по - голямо внимание на горна част - обща продължителност на тренировката със загрявка, вработване и комплекс - 1.30 часа, от които комплекса е между 20-40 мин.
4. Четвъртък - почивен ден
5. Петък - Кондиционни тренировки - по - голямо внимание на горна част - обща продължителност на тренировката със загрявка, вработване и комплекс - 1.30 часа, от които комплекса е между 20-40 мин.
6. Събота - Гръб и трицепс 3 упражнения за гръб (4 серии от 5 - 8 повторения с нарастваща тежест), 2 упражнения трицепс - същия брой серии и повторения
7. Неделя - Кондиционни тренировки с внимание върху долна част - клекове, ластици, лека атлетика, скокове.
На кондиционните тренировки залагам на тежестта за сметка на бързината на завършване на комплекса.
Възстановяване и добавки:
0,5 - 1г. магнезий дневно
3 пъти дневно по 3 хапчета Beef Amino на Universal -
3 пъти дневно протеинова матрица Syntha 6 - сутрин в 10 часа, преди и след тренировка
В дните с футбола и леката атлетика преди тренировката взимам и по 2,5 гр. BCAA
Хранене - балансирана диета, като се стремя протеина само от храна да е между 120-140 гр. на ден.
В момента съм 83 кг. 177 см. - имам леко омазняване - около 22-23% телесна мазнина.
Според вас мога ли с толкова тежка програма да постигна търсения резултат? Проблема е, че не ми се спира нито един от изброените спортове :)
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 13.10.16 10:06.
Ако изключим дисбаланса между акцентите върху горна и долна част, програмата си ти е добре. Имам предвид да акцентираш на долната част в поне още един ден - сега имаш два дни “класическа” и два ни кондиционна тренировка за горна част и само един за долна. Това обективно.
Субективно, от моя гледна точка, футболът ти е малко ;)
Благодаря ти за обратната връзка!
Прав си, че съм сложил твърде много горна част - явно в Петък ще трябва да сложа в комплексите повечко клякане, box jumps и други краконацепки :)
16.10.16
19:05
Здравей,
като цяло много прилична програма, , корекцията но колегата е много уместна, за долната част.
Аз лично бих те посъветвал когато тренираш във фитнеса да комбинираш гърдите с трицепс, а гърба с бицепс, ръцете са малка мускулна група, и според мен по този начин както тренираш ги претренирваш. Когато се тренира гръб бицепсите се натоварват така или иначе, и само им добавяш малко акцент с изолирини упражениня накрая, същото е и с гърдите и трицепса.