12.02.06
20:50
Искам да ви питам има ли смисъл да правя упражнения за разтягане ако искам да дръпна на височина,защото един приятел ми препоръча една програма за разтягане и ми каза че ако я правя редовно за няколко месеца ще дръпна с 2-3см поне.Ама много ме боли като се разтягам и е малко гадно...
174см 17 години
12.02.06
21:10
Погледни тук - http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=13161
Ако е нещо подобно отказвай се, ако е различно дай по-подробно. По принцип такива начини за разтеж няма. Колкото е зададено от генотипа на организма това ще е. Не може да се променя.
Толкова време убеждавах хората, че не се ръсте ако не ти е заложено в гена, но вече и аз не знам. Толкова неща чух около мен за мои приятели баскетболисти ( и аз съм такъв) за разни програми, които им са помогнали за 2-3 см ...
12.02.06
22:10
Мммм да но на колко години са? Ако са пораснали да речем след 20 едно ... ама от 17 до 18 да са вдигнали с няколко санта не е странно.
Ето давам ти следният пример - нашият отбор бяхме по-високи от тях 13-14 годишни , сега (на 17) те са с по 10 см по-високи от всеки от нас. Нямало е как всички да са били избирани според гена им. Все трябва нещо да им е повлияло - я химия ,я някви упражнения ...
12.02.06
22:22
Може да е случайност. Химия на 14 много ме съмнява, пък и тя може да спре растежа, за увеличаване също може и да дръпне, но е голям риск.
Аз си го обяснявам по следния начин: Познавам и аз някой баскетболисти, даже 8-9 клас тренирах. Някой наистина дръпнаха сериозно на височина. Обяснявам си го, че като тренираш баскет много сериозно всеки ден скачаш нагоре, стреляш нагоре .. все нагоре се стремиш за каквото и да става дума. По този начин въздействаш на нервната система - тя от своя страна прави реакция - повишава ти растежа .. нещо като самоинстинкт, самоподобрение. Например едни растения .. цвете ли е кактус ли е и аз не знам ... си растеше в една стая. Растя нагоре и когато стигна на 20см от тава изведнъж спря да расте на височина и се разцепи настрани .. природата е странно нещо.
[quote author=“manson”]Може да е случайност. Химия на 14 много ме съмнява, пък и тя може да спре растежа, за увеличаване също може и да дръпне, но е голям риск.
Аз си го обяснявам по следния начин: Познавам и аз някой баскетболисти, даже 8-9 клас тренирах. Някой наистина дръпнаха сериозно на височина. Обяснявам си го, че като тренираш баскет много сериозно всеки ден скачаш нагоре, стреляш нагоре .. все нагоре се стремиш за каквото и да става дума. По този начин въздействаш на нервната система - тя от своя страна прави реакция - повишава ти растежа .. нещо като самоинстинкт, самоподобрение. Например едни растения .. цвете ли е кактус ли е и аз не знам ... си растеше в една стая. Растя нагоре и когато стигна на 20см от тава изведнъж спря да расте на височина и се разцепи настрани .. природата е странно нещо.
:lol: Важното е човек да си вярва. :wink:
аз съм 157см ако тренирам,правя фитнес упражнения,това ще попречили на разтежами?защото 1 приятел казва че немало смисал да тренирам щот като тренирам,и мускулите ми ръстът,тва пречило на костите да се одалжават,тоест спирало разтежа на костите
[quote author=“ludacris”]аз съм 157см ако тренирам,правя фитнес упражнения,това ще попречили на разтежами?защото 1 приятел казва че немало смисал да тренирам щот като тренирам,и мускулите ми ръстът,тва пречило на костите да се одалжават,тоест спирало разтежа на костите
Абсулютно невярно твърдение. Ако ти е гена да си висок, ще станеш висок, ако не-нисък :wink:
[quote author=“Go6kU”][quote author=“ludacris”]аз съм 157см ако тренирам,правя фитнес упражнения,това ще попречили на разтежами?защото 1 приятел казва че немало смисал да тренирам щот като тренирам,и мускулите ми ръстът,тва пречило на костите да се одалжават,тоест спирало разтежа на костите
Абсулютно невярно твърдение. Ако ти е гена да си висок, ще станеш висок, ако не-нисък :wink:
ами би трябвало да стана висок защото маиками и бащами до 15-16 години са били ниски(са съм на 14) а те сега са 180(и 2мата и маиками и бащами).а и мерси много че ми помогна
01.08.06
21:46
[quote author=“ludacris”][quote author=“Go6kU”][quote author=“ludacris”]аз съм 157см ако тренирам,правя фитнес упражнения,това ще попречили на разтежами?защото 1 приятел казва че немало смисал да тренирам щот като тренирам,и мускулите ми ръстът,тва пречило на костите да се одалжават,тоест спирало разтежа на костите
ами би трябвало да стана висок защото маиками и бащами до 15-16 години са били ниски(са съм на 14) а те сега са 180(и 2мата и маиками и бащами).а и мерси много че ми помогна
Да нема кво да ти стане. А относно горните мнения един треньор ,и то на некви юноши в америка , ми каза че требва да се пие калций(коралов калций е най-добрия) и да се скача иначе с висене нищо не става