неравномерен сплит?

14.07.04
10:12

Залата в която ходя е малка, никой уред не е дублиран и по времето което я посещавам /сутрин / обикновено има 1-2 други трениращи. По закона на всемирната гадост, уредите на които съм планирал да тренирам дадена мускулна група нерядко са заети. В резултат се получава че дадени мускули тренирам по рядко от веднъж седмично - примерно на 10 дена, а друг път, макар и рядко - по-често от веднъж седмично. Знам, че не е много добре, но голям проблем ли е?

14.07.04
10:18

Нещо не зацепвам какво значи заети?
Тези хора на уредите ли спят?
Една серия е макс 30 секунди, след това си ти. Кви са тия фантасмагории  :lol:  Как може да не тренираш даден мускул, щото некой сульо седи на уреда? Ако пък толкова неможеш да се докопаш до някой уред, импровизирай с подобно упражнение.

14.07.04
10:33

Е, не си прав. Не знам как е в другите зали, но поне в мойта си има някакви правила и никога не съм виждал двама човека да се редуват на един и същи уред. То не е и удобно - в залата ми обикновено сме един съвсем нов, който слага 40 кг. на лежанката, аз  тренирам с 70-80, а има един, който слага по 100-120. Голямо местене на тежести и нагласяне на ъгъла на лежанката ще падне ако вземем да се редуваме. Ако мислите обаче, че е голям проблем да си поразмествам седмичния сплит, може да опитам.

14.07.04
10:45

Парс,това го има навсякьде и ако лежанката е заета може да правиш примерно флайс на пейката.Даже така ще изненадваш повече мускула.Защо непременно трябва да правиш лег.За мене това не е сериозно,освен ако някой инструктор не ти е написал някоя програма кьм която не е задьлжително да се придьржаш педантично :wink:

14.07.04
11:45

ок, досега това не го считах за голям проблем, но понеже сте мааалко по-опитни от мен :o :lol:  :lol:  ще ви послушам и ще се опитам да се придържам към регулярност  в седмичното въртене на мускулите, дори ако трябва понякога да си поразместя упражненията.

14.07.04
22:36

Ходил сам в много зали и тук и в чужбина и това навсякъде си го има, да се редуват хора на 1 уред, даже някъде има правило примерно да не седиш на уреда ако не работиш на него. Аз съм се въртял с 3-4 човека на един уред, и на лежанка с 2ма 3ма местиме тежести и кво от това? Даже става по-интензивно :)

DM

16.07.04
00:52

GOTCHA e prav
s drugi hora daje e i po interesno
ama ne pove4e ot dvama 6toto stavat pauzite mnogo dulgi
A za muskulnite grupi
za da ima napreduk triabav na grupa dve trenirovki na sedmica da uspee6
6toto ina4e edin pat e samo poddurja6ta trenirovka
6te si postoi6 na edno nivo taka
bioritama na 4oveka e taka 4e ako za edna sedmica ne dade6 sledva6toto natovarvane
organizma vru6ta nazad
toi e minimalist
i pesti
izbiagvai i pretovarvania
sled 36 4asa moje da trenira6 sa6tat grupa po princip

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1