23.10.16
21:18
Здравейте,
Аз съм 80кг и съм 176см, искам да отслабна с 5-7кг и мога да тренирам 4 пъти седмично. Исках да ви питам дали ако тренирам по този режим е добра идея или да намеря друг тренировъчен сплит,защото бях чел,че за да отслабнеш е по-ефективно да тренираш няколко мускулни групи наведнъж отколкото да тренираш една мускулна група,ето го самия сплит:
1. Гръб,Трицепс
2.Гърди,Корем,Бицепс,
3.Крака,Рамо
4.Избирам си 2 мускулни групи и ги тренирам
Ще се радвам ако ми дадете мнение за този сплит или ми препоръчате друг.
Благодаря :)
Темата беше редактирана от Kovok _ на 23.10.16 21:20.
Отслабването зависи преди всичко от хранителният режим, от количеството и качеството на приетите калории.
Тренировките също са важна част от целите, но без осмисляне на хранителния план, просто няма как да очакваш големи резултати.
Не бих казал, че има конкретно “тренировки за отслабване” и “тренировки за качване”, но има определен тип тренировки, които целят повече изгорени калории, повишаване на издръжливостта и тн.
В случая си описал някакъв сплит, но не си конкретен. По колко упражнения правиш за мускулна група, какви упражнения, през какъв интервал от време и тн.
Едно е да правиш базови движения, друго е да разчиташ само на машини и скрипци. Първият вариант би бил много по- удачен за понижаване на мазнините и засилване на мускулатурата.
Аз бих заложил на кръгови тренировки през ден, които ще наблягат най- вече на базовите движения. Във всяка една тренировка бих комбинирал бутащите и дърпащите упражнения.
Но пак казвам, преди всичко е хранителният режим. Ако ще и по 3 часа да тренираш във фитнеса, не наблягаш ли на храненето, то ефект почти няма да има.
Благодаря ви за изказаното мнение,
последната седмица се храня здравословно,още не съм почнал да си броя калориите,но поне усещам,че не преяждам,защото вече вкарах повече полезна храна в яденето ми и усещам,че нито гладувам,но нито се наяждам хубаво,скоро ще почна да броя калории.
Колкото до тренировката,принципно тренирам базови упражнения,но проблемът е,че имам възможност да тренирам повече от 2,3 пъти (препоръчват в други сайтове да не се тренират повече от 3 пъти базовите упр.) и затова минах на този сплит. Исках да попитам ако имам възможност да тренирам 4 пъти седмично дали не е по-добре и по-оптимално да тренирам от посочения горе режим или да избера нещо като “Upper/Lower” или “Push/Pull”’ тренировъчни сплитове. Осъзнавам,че храната играе голяма роля в отслабването,но бих искал да знам какво да правя с тренировъчния режим.
Колкото до тренировките права по 4 серии при големите мускулни групи (между 8-12 повторения) като гледам почивката да не е повече от 1 мин,а за малките мускулни групи правя по 3 упражнения (между 10-12 повторения) като пак гледам почивката да не е повече от минута.
Благодаря! :)
Благодаря ви за изказаното мнение,
последната седмица се храня здравословно,още не съм почнал да си броя калориите,но поне усещам,че не преяждам,защото вече вкарах повече полезна храна в яденето ми и усещам,че нито гладувам,но нито се наяждам хубаво,скоро ще почна да броя калории.
Колкото до тренировката,принципно тренирам базови упражнения,но проблемът е,че имам възможност да тренирам повече от 2,3 пъти (препоръчват в други сайтове да не се тренират повече от 3 пъти базовите упр.) и затова минах на този сплит. Исках да попитам ако имам възможност да тренирам 4 пъти седмично дали не е по-добре и по-оптимално да тренирам от посочения горе режим или да избера нещо като “Upper/Lower” или “Push/Pull”’ тренировъчни сплитове. Осъзнавам,че храната играе голяма роля в отслабването,но бих искал да знам какво да правя с тренировъчния режим.
Колкото до тренировките права по 4 серии при големите мускулни групи (между 8-12 повторения) като гледам почивката да не е повече от 1 мин,а за малките мускулни групи правя по 3 упражнения (между 10-12 повторения) като пак гледам почивката да не е повече от минута.
Благодаря! :)
Здравейте,
имам нужда от препоръка при тренировъчния сплит. Имам възможност да тренирам 3 пъти в седмицата и съм избрал този сплит:
Ден 1: Гръб,Бицепс
Ден 2: Гърди,Трицепс,Рамо
Ден 3: Крака и Корем
правя по 4 упражнения на голяма група и 3 упражнения на малка група с 4 серии на всяко,но многократно чувам,че това е един сплит от типа на списанията,където се тренира мускулна група веднъж седмично и в повечето случаи нямало оптимален ефект. Въпросът ми е дали е добре да остана на този сплит като в дните в които не ходя на залата пак тренирам мускулни групи или да мина на тренировки за цяло тяло 3 пъти седмично?
Благодаря предварително! :)