Трудно се води разговор с хора, които смятат че клетите тамили са подложени на геноцид, че Шри Ланка е изоставаща страна, и не правят разлики между “наместване по чакрите” (каквото и да значи това) и лечебни практики, чиято ефективност е доказана дори от съвременните нАучни методи.
Добре че има такива като вас, на които да се крепи нАуката. ;)
27.10.16
12:11
казано от Dydo на 27.10.16, 10:14:
Например, ако си болен от грип, няма да вземеш антибиотик, а извлечение от съответно растение или продукт, който го има в природата. Както в случая плесента
Така значи дори в биология за шести клас пише, че антибиотиците се използват за лечение на БАКТЕРИАЛНИ инфекции. При грип има антивирусни препарати и да, ще ги взема, защото не искам да хвърля топа без време.
Сега, че си пия хранителни добавки с неизяснено донякъде действие и бездействие-пия си с едно наум- че сигурно нищо не вършат. Има и хранителни добавки, които пък са с доказан ефект, на които се надявам да стимулират там Т лимфоцити и пр.
Плесен няма да пробвам, защото никой не се е излекувал от плесен и като представител на БАБХ моля НИКОЙ ДА НЕ СМЕЕ ДА СЕ ЛЕКУВА С ПЛЕСЕН. Нито знаете коя е пеницилиновата плесен, нито пък за какво да я използвате. Плесените и микотоксините водят до най-ужасяващите начини човек да умре в адска агония.
. Ако страдаш от високо кръвно, със сигурност има нещо в природата, което да помага и да е по-полезно он лекарствата, които пием в такива случаи.
Какво например? Като наследник на поколения хипертоници ще ти кажа,че няма такова.Не говоря за предхипертонични състояния в които с промяна на начина на живот, спорт и хранене може да се коригират нещата.
Веднъж развила се, хипертонията е НЕЛЕЧИМА , води до ригидност на съдовете и неизбешен инфаркт/инсулт и само съвременни терапии (наистина съвременни, защото повечето са на не повече от 15-20 год. са единственото, което поддържа тези милиони хора по света живи и функциониращи.
——————————————————-
Напълно вярвам, че има растения или нещо друго / или комбинация от тях, които са в природата и същите биха попречили за развитието, съответно излекували редица болести, които понастоящем се приемат за нелечими. Въпросът е, че не ги знаем.
Разбира се, че има. това , че аз и ти не ги знаем. не значи че фармацефтичната индустрия не е вложила милиарди долари в изследването на почти всички съществуващи растения за да търси активни вещества и начин за промишленото им производство. И сигурно хиляди такива се прилагат.
Сещам на първо място за морфина-който се извлича от сънотворния мак.
Другото, което научих покрай стенда на бабата е рапамицин - вещество извлечено от бактерии от Великденските остров, което предостватява отхвърлянето на стенда. И това е нещо приложено в стенирането след 2000ната година, съвсем ново
И да уточня-аз привърженик на алтернативна медицина не съм, само се опитвам да направя разграничението.
Аз съм привърженик на всичко което ще ме запази здрава, млада и активна. Каквото и да , стига да действа. Ако трябва всеки ден да пия прах от ташаци на носорог, ще го правя. Нека обаче го докажат. :)
———————-
Марги, прости ми.
Казвало се БАЛАНСИРАНЕ на чакрите. Ма аз съм си проста :)
27.10.16
12:20
Само да се коригирам с примера за плесента, че е открит по повод холера, а не грип. Но бе в контектста на нещо от природата, което лекува не лека болест за времето си.
А това за високото кръвно, много хора със спорт са го нормализирали и са изхвърлили тотално лекарствата. Познавам и лично такива. Аз може и да не успея, защото не съм кой знае колко постоянен, но е факт, че се случва.
казано от Margi на 27.10.16, 11:42:
Трудно се води разговор с хора, които смятат че клетите тамили са подложени на геноцид, че Шри Ланка е изоставаща страна, и не правят разлики между “наместване по чакрите” (каквото и да значи това) и лечебни практики, чиято ефективност е доказана дори от съвременните нАучни методи.
Добре че има такива като вас, на които да се крепи нАуката. ;)
Ако ефективността на някой метод за лечение е доказан и дава повторяеми и предвидими резултати той минава теста за научност и е всъщност медицина. “Алтернативната” медицина е такава, която не покрива тези критерии.
И малко цитат какво всъщност е “алтернативна” медицина:
Alternative or fringe medicine is any practice claimed to have the healing effects of medicine that is proven not to work, has no scientific evidence showing that it works, or is solely harmful.[n 1][n 2][n 3] Alternative medicine is not a part of medicine,[n 1][n 4][n 5][n 6] or science-based healthcare systems.[1][2][3][4] It consists of a wide variety of practices, products, and therapies—ranging from those that are biologically plausible but not well tested, to those with known harmful and toxic effects.[n 4][5][6][7][8][9] Despite significant costs in testing alternative medicine, including $2.5 billion spent by the United States government, almost none have shown any effectiveness beyond that of false treatments (placebo).[10][11] Perceived effects of alternative medicine are caused by the placebo effect, decreased effects of functional treatment (and thus also decreased side-effects),[12] and regression toward the mean where spontaneous improvement is credited to alternative therapies.
Мнението беше редактирано от Димо на 27.10.16 12:34.
27.10.16
12:53
Дано се наместят чакрите)))) на всички
27.10.16
13:01
Прехвърлям си вчерашния ден, защото само приказки ортан аха на предишната страница.
26.10
Сън: 00.30- 7.00
Да се ева :)
Храна:
- 3в1 малко
- парче пълнозърнест овесен кекс
- 2 ябълки
- салата зеле, моркови и краставица с олио 250 гр., свинско печено ок. 150 гр.
- 1 банан, бадеми 30-40гр.
- 2х ракия (80-100 мл) домашна, наборка (party) , дива пастърма и синьо сирене ок. 100 гр. общо
- пържола и шишче от диво прасе ок 200 гр. готово, 2,5 чаши младо сладко домашно вино (без сулфити)
Не бях яла прясно месо от диво прасе, само сушени деликатеси. Вкусът е НЕВЕРОЯТЕН.
26.10
Без тренировка.
Движение за деня 4 км.
Пране. :)
Брей как ме болят задните бедра. Вече 2 дни, много гадно. знаеш си аз.
27.10.16
13:09
Една от лошите страни на форума са многото copy and paste.
Дори без да е прочетено, разбрано, да не говорим за проверено.
П.П. Кобрети, сори за спама. #понякогапростонемогадасесдържа
27.10.16
13:15
27.10
Сън: 00.00-7.00
Бях на гости. днес по-рано да легна, че сънния дълг, налЕ :)
Храна:
- 3в1 малко
- 1/2 парче пълнозърнеста запеканка с извара и яйца, кис, мляко 300 гр. на айрян
- 1 ябълка
- салата зеле, моркови, краставица , зехтин, оцет ок. 250 гр., свинска пържола ок 100-150 гр., 1/2 парче пълнозърнеста запеканка с извара и яйца,
- 1 banan
- печена сьомга, 3 фил. вита, млечен пастет 100 гр. (извара, масло, подправки)
- варени кестени ок. 200 гр. с обелките
Трябва да клякам днес в зала, ма задните бедра дали ще дадат. Ще помисля :)
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 28.10.16 17:56.
27.10.16
14:52
казано от nervak на 26.10.16, 22:49:
Мда...такава “наука”,може и да помогне с отвари от прилепи и котешки изпражнения за се отпуснат сбръчкани ташаци примерно...
Но ,като видиш детето си в токсикологията,тресящо се, с лекари около него,адреналини,урбазони,кислородни маски...няма и да си помислиш за разни китаистикимедицистики от на баба си гъза времето!
Не разбираш ти: китайската медицина няма да го спаси при алергичен шок, но ще премахне причината за алергията - която е да е тя! ;)
Мнението беше редактирано от Von Suthaus на 27.10.16 15:01.
27.10.16
15:30
казано от Von Suthaus на 27.10.16, 14:52:
[
Не разбираш ти: китайската медицина няма да го спаси при алергичен шок, но ще премахне причината за алергията - която е да е тя! ;)
Уф, в първия момент не схванах иронията. Ползвайте емотикони, хора! (fubar)
27.10.16
20:04
Бай Българ е голям балък. В 21-ви век все още вярва в магЕсници, вълшебници, баячки и разпространяваните от тях изцеления за всякакви болести. Не бъдете наивни, мили хора. Разумният човек лети в космоса, открива нови планети , изработва органи на принципа на 3Д принтирането и какво ли още не.
П.П. Ние сме иракска провинция в сравнение със Шри Ланка :) ( не е ирония)
казано от ME4O_TURIST на 27.10.16, 20:04:
П.П. Ние сме иракска провинция в сравнение със Шри Ланка :) ( не е ирония)
Аз не разбрах какво имаш предвид. Можеш ли да поясниш?
27.10.16
20:59
Че Шри Ланка се развива :)
27.10.16
21:14
27.10 бутащи
1. лег (20,40,50кг) 3х6х60кг
2. клек (20,40кг) 3х12х50кг
3. полулег с дъмбели 3х12х(2х16кг)
4. лег преса (50кг) 3х12х90кг
5. флайс на пек дек 3х12х40кг
6. разгъване за предни бедра 3х12х20 кг
7. раменна преса на машина шировк хват 12-10-10х32кг
8. разгъване за трицепс на скрипец с права ръкохва. стриктно 3х12х30кг
Движение за деня 4 км.
Задните бедра бяха така схванати и болят яко, дейба. Затова реших по-леко с тежестите, но пък напоително.
Малей, така ми се вдървиха краката, няма думи. Дано да стане като в поговорката- клин клин избива,че иначе не знам.
——————————————
Keeping Up with the Kardashians ? :) :)
27.10.16
21:37
А, така ! Когато има дупИта , на кого му дреме за алтернативната медицина?
27.10.16
21:52
И долу ли си руса?
казано от Иван на 27.10.16, 21:52:
И долу ли си руса?
Ти освен такт май нямаш и голям опит с женската физиология.
27.10.16
22:58
Въпросът на Иван е доста екзактен !
Заеби физиологията, Димчо. Практиката ми досега е категорична- не съм срещал подобен експонат :D
Мнението беше редактирано от ME4O_TURIST на 27.10.16 23:01.
27.10.16
23:27
Дай я тая статистика !
Не ми се струваш надежден за подобна статистика, а до горния извод се достига лесно и без такава, а като цяло се ебавам :Д
28.10.16
00:58
казано от ddd на 27.10.16, 23:55:
Не ми се струваш надежден за подобна статистика, а до горния извод се достига лесно и без такава, а като цяло се ебавам :Д
Аз пък помислих, че според гугъл Иван е гинеколог.
Не го успокоявай така Мечо :Д
Стига спам от мен, че разводняваме сериозните теми обсъждани тук :Д
казано от ME4O_TURIST на 27.10.16, 22:58:
Въпросът на Иван е доста екзактен !
Заеби физиологията, Димчо. Практиката ми досега е категорична- не съм срещал подобен експонат :D
Любимата ми баба Мими ми викаше Димчо, ама за нея беше оправдано - колко ми е бърсала задника...
Иначе откъде да си срещал, като отрязъка на време, от който ти е опита влиза в периода в който жените вече масово се обезкосмяваха. Кво да видиш след кола маската - то няма данни за статистиката.
28.10.16
15:18
Уважаеми, гледайте си жените, не се занимавайте с пухкави милфове по съмнителни сайтове :D
—————————————————————-
28.10
Сън: 23.45-7.00
Ама аз съм, за бой,значи.
Храна:
- 3в1 с прясна сметана
- кис. мляко 30 гр, овес 6-7 лъж, 20 гр. протеин
- салата зеле, морков, домат, краставица ок 250 гр. , пилешка пържола 200 гр. суров
- желе бонбони 40 гр. (нали нямаше да купувам)
- сурови ядки и стафиди 70 гр.
- млечен пастет(извара масло, подправки и пр. ) 100 гр., 2 фил. Вита, пушен бекон ок. 100 гр.
- 4 квадратчета черен шоколад
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 29.10.16 09:34.
28.10.16
15:56
Кобре...ти и милф в едно изречение не ми се вързват :)
28.10.16
16:03
казано от James Hinks на 28.10.16, 15:56:
Кобре...ти и милф в едно изречение не ми се вързват :)
Абе знае ли човек, всеки пази някакви тайни и може да не го е разгласявал :D
28.10.16
16:07
Ай, сега, значи - на единия му мязам на 40 годишна, пък за тебе даже не ставам за готино мамче.
Бах маа му, да влизам в манастир. :D
казано от Queen Cobra на 28.10.16, 16:07:
Ай, сега, значи - на единия му мязам на 40 годишна, пък за тебе даже не ставам за готино мамче.
Бах маа му, да влизам в манастир. :D
Ей, ти обаче веднага песимизъм и депресия. А той Сашо може да има предвид че си прекалено младо шиле за да се класираш за милфка.
28.10.16
18:28
Мани :D Надявах се като съм с очила поне да приличам на интелектуалка (fubar)
28.10.16
18:38
малко дружески шарж))
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 28.10.16 18:39.
29.10.16
09:57
28.10
Без силова тренировка.
Кардио на велоергометър 40мин.
Движение за деня 3 км.
Отпуснала съм се със сладкото - суха пастичка, бонбонче, шоколадче. Не е много като калории и като въглехидрат, ок 20-30 гр. въглехидрат е, но е напълно безполезно и дори вредно. Пък и аз си ям достатъчно основна храна, няма нужда да си дояждам и след няколко месеца ще взема да кача излишно кило.
Най-тъпото е, че не ми се яде особено, а го ям, защото съм го купила.
Просто ей така, гледам го и си викам- “Що не го изям ” :) :)
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 29.10.16 09:58.
Здравей, Кобри!
Да подраскам и аз в този съботен ден :)
Проблемът със сладкото тогава, предполагам, е при пазаруването. Защо го купуваш?
:*
29.10.16
10:31
Ами и аз не знам, напазарувам си месото, млякото, хляба, треволяка и си викам- “Бе какво ще ми стане от малко шоколад”. Знам, че нищо няма да ми стане и затова си вземам.
Но не е така. Излишни са.
Еле оня месец взех пакет сухи пасти - за колежките- обаче едната си взе отпуска, нещо не се организирах кога да ги занеса- и те си останаха у нас. Еми да имаш 12 пастички у вас и да не ги изядеш :) Изкушавам се, не влагам усилие в това да го оставя.
Не съм изяждала повече от 4-5 квадратчета шоколад или 2 бонбона или повече от 30 гр. фафла. Никога повече от едно хапване на сладко за деня. И не е всеки ден. Сладолед - 5-6 пъти тази година.
Не е кой знае колко на всичките 2000 ккал за деня.
Но е вреден навик. Горките ми органи нямат нужда.
————————-
Преди 7 -8 години като започвах да тренирам, ядях фафли и калорични неща на поразия, всъщност го ядях съвсем целенасочено за повече калории да кача маса. Всеки ден преди или след тренировка. Обаче сега факторите са други- по-заседнал живот, имам повече калории от мазнини и протеини и възрастта- нали.
Така че вече не трябва да си позволявам.
————————
Мисля да пробвам да не си купувам хич - само като почерпят :)
29.10.16
11:37
Според мен нещата със сладкото са на ред, когато не се преяжда системно с него А, от казаното от теб всичко е наред значи :) Просто подминаваш сладките неща в магазина :Д Аз лично дори отказвам и като ме черпят. От малко повече от 2 години шоколад и подобните му не съм ги вкусвала. Всички, непрекъснато повтарвят защо правя така. Моя отговор е, че без него усещам много повече вкуса на храната, да не говоря за другите плюсове. Пък и както казваш, това не ни е нужно реално. Просто е някаква психическа нагласа. Не го приемам за естествена храна, като например месото и зеленчуците. Без него човек съвсем спокойно може да си живее и са ми много интересни хората, които твърдят, че без шоколад не могат и едва ли не е краят на света :Д
Извинявайм се, за излишният спам :)
29.10.16
11:52
абсолютно така си е. Аз съм си ям съвсем задоволително, прекалено даже ;) Нито имам нужда от сладко, нито нищо.
Но нали има в хладилника и го ям. Като не го купувам, не го ям. Просто и елементарно е.
Най-тъпото е , че даже не е особено вкусно. Даже не обичам сухи пасти, обичам меки пасти с крем и сметана, но са у нас- изядох ги. И шоколада даже не е сладък, защото си вземам от черните.
Навик, определено.Ще си изям настощия и ще видим.
Сега, че ако се лиша от 100-200 ккал няма да отслабна или нещо подобно. Да не си мислите :)
казано от Ивчето Пивчето на 29.10.16, 11:37:
...
Аз лично дори отказвам и като ме черпят. От малко повече от 2 години шоколад и подобните му не съм ги вкусвала. Всички, непрекъснато повтарвят защо правя така. Моя отговор е, че без него усещам много повече вкуса на храната, да не говоря за другите плюсове.
...
Ето как аз си реших проблема с “ама защо?” Понеже и аз опитвам да избягвам сладко доколкото мога, но поради социален живот и т.н. често ме черпят и за да не изглеждам съвсем като някакъв маниак (често ми се струва че прочитам в очите на другите “достоен за съжаление” или “на къв са прай тоя - как така няма да се почерпи сладичко ся - кво толкова ше му стане?”), а и не обичам да лъжа, накарах веднъж един мой приятел доктор да ми каже да не ям сладко. Той ме гледа и вика: “Ама защо?” Казвам: “Просто го направи”. И той защото ми е добър приятел ми казва: “Димо, недей да ядеш сладко”. И оттогава, като ме питат защо не взимам бисквиди и шоколадови бамбони като ме черпят, казвам че доктора ми е казал да не ям сладко :) И всички са: “Аааа, еее, ок тогава” и никой не влиза в детайли и не се налагат обяснения.
29.10.16
15:29
Да се смееш ли, да плачеш ли?!!
29.10.16
20:20
казано от Димо на 29.10.16, 12:11:
Ето как аз си реших проблема с “ама защо?” .........
Aaa, Димо, къде ще търся сега доктор?!!! :)
———————————
29.10
Сън: след 23.30 - 8,30 + излежаване.
Бях умряла още в 22 и вместо да затворя лаптопа, започнах да чета едни статии и отиде...
Наспах се де, и нали нямам задължения - излежавах се още час!
Храна:
- 3в1 с прясна сметана
- пълнозърнеста запеканка с извара и яйца , свински бут ок. 200 гр. вакуум
- 2 квадратчета черен шоколад
- 1 банан, шайба пресен ананас
- салата айсберг, краставица, варен нахут, лимон и зехтин , 2 големи кюфтета телешко/свинско , 1 фпх
Кюфтаците ги забърках с цели 4 яйца, овесени ядки и сушени зеленчуци. Станаха един път!!!
————————————————
29.10
Без тренировка.
Движение навън- не.
Чистене, миене, подреждане и пр. домакинство
Поизлежах се до обед, пък и беше студено. Реших да не тренирам, ами да приведа някои неща в ред- все още има неща на хазяина за изхвърляне и оправяне, та се захванах, катерене, бърсане, подреждане. Ебало си е майката, още чинии намерих , тенджери, канчета и няколко тона одеяла. А да, и много мръсотия покрай тях.
После стандартното чистене на 100 кв. апартамент. Зимата уж ползвам само едната стая, но си чистя навсякъде :)
Утре заличката да поклякам.
30.10.16
12:58
30.10
Сън: 00.00 -8.00 + излежаване :)
Храна:
- 3в1 с прясна сметана
- 2 фил. вита с кашкавал
- 2 квадратчета черен шоколад
- печено заешко бутче (ок 150 гр.), сварени кестени 200 гр. с обелките
- капучино с 4 гр. захар
- 1 банан
- 2 големи кюфтета говеждо/свинско, варени картофи със сметана и маслини ок. 300 гр., печени гъби със сирене ок. 100 гр.
- 4 квадратчета шоколад черен - да свърши :)
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 31.10.16 08:41.