18.11.16
13:48
Така преди 3-4 години тренирах с цел смъкване на килограми и смъкнах 20 килограма. Ходех на фитнес с приятел .
Програмта ми беше:
1 ден Гърди
2 ден Гръб
3 ден OFF (почивка)
4 ден Ръце (бицепс,трицепс)
5 ден Трапец + Рамо
6 ден Крака
7 ден OFF
Тогава тренирах за да си седя стегнат след като отслабна . За около година постигнах ефекта който исках . Бях на високобелтъчна диета (ВБД). Само яйца и пилешко , почти почнах дa кудкудякам , не съм се занимавал да тегля с точности грамажи и т.н ,просто ядох колкото ми е кеф но само това което е в режима :D . Както и да е . Сега съм решил да качвам килограми и да спазвам МахОТ 5 дневен сплит , искам и подходяш режим ако се налага този път ще изчислявам всичко :D . Просто не знам как са смята , примерно искам да съм на Високовъглехидратна диета (ВВД) или Равномерно балансирана диета (РБД). Прочетах статиите , дори доста от коментарите , и разбрах че за ВВД трябва да ям от 110,5гр-149,5гр белтък (понеже съм 65кг горе долу) . Немога да разбера само колко калории са ми необходими като цяло и смятам че РБД ще е по добрия вариянт за мен като режим към МахОТ.
Правя дневника с цел мнения , съвети , помощ отностно:
1 МахОТ добър вариянт ли е за мен ? И ако не е кой е най -добър за мен ? Цел- Качване на маса ,мускулатура . (От Понеделни до Петък мога да ходя в залата , събота и неделя нямам възможност , за това си търся програма 5дни зала 2 дни OFF , като МахОТ :)
2 Най-подходящ хранителен режим ? ВВД ? РБД? Друг? и ако може някой да ми каже как са смятат калории мазнини и т.н .
3 За добавки не съм мислил още , но ако имате някакви съвети отностно ,кои са добри и подходящ бих се радвал да чуя мнение :)
Решил съм да започна началото на другия месец ,за това в следващатата седмица и малко ще използвам за да си направя подходяща програма и режим.
Благодаря на всички включили се и помогнали , предварително :)
За тренировъчна програма не мога да се изкажа компетентно.
Иначе най- лесно калории се смятат с едно приложение за телефон, което се казва MyFitnessPal. Хем следиш бройката, хем и ти дава разбивка по протеин, въглехидрати и мазнини. И най- чистото възможно качване било с около 20% калориен излишък.
Поздрави,
19.11.16
12:02
Мерси за програмката изтеглил съм я , въведох всичко което иска. За сега не я ползвам , но след 10тина дни ще започна.
За това което въведах , ми дава по 3010 калории . Нещо малко ми се струват ? или е добре? Целта ми е по 2 килограма на месец.
Вчера цял ден четах из форума и накрая се надъхах мисля да зимам и креатин+протеин .. спрял съм се на марката “MyProtein” . Ако някой си е поръчвал моля за мнение :) . А ако има по-добра алтернатива също съм съгласен да чуя за нея . Четах че Creapure е най чистият , а “MyProtein” работят с тях затова предпочитам тях :)