Упражнения за трицепс ?

13.02.06
20:58

Здравейте в сряда правя гръб + трицепс , но за трицепс се чудя какво да правя спрял съм се на две сигурни упражнения избутване на щанга с тесен хват и френско , но се чудя дали да правя кофички или на скрипеца или ако има някое по добро упражнение което може да замести скрипеца моля кажете ми го.

13.02.06
21:50

аз правя лег с тесен хват,скрипец и едно упражнение по избор.Гледам всека тренировка да правя по едно различно упражнение и мисля че ми действа доста добре.

EN

13.02.06
22:04

аз правя
4х10 избутване с тесен хват
2 х20 повторения на скрипец *да вкарам повече кръв
4х10 френско с щанга-обратен наклон/хоризонтален лег/седнал
4х8-10 на скрипец
3х10-кик-бек,разгъване с важе,разгъване с една ръка на скипец

14.02.06
12:41

energymax тва всичкото в един ден ли го правиш???  :shock:
До колкот разбрах човека пита за упражнения след гръб,па ми се струва че тва ще му дойде в много след гърба.

Barcelona_FC прави по 2 упражнения,макс 3 като можеш да включиш разгъване зад глава,на мен добре ми действа,няма да загубиш ако опиташ,само ще спечелиш.

14.02.06
12:51

Пробвал ли си на скрипеца с подхват (само с една ръка)?!
Май неискаш скрипец, но реших да предложа все пак :lol:

14.02.06
13:02

Опитай да правиш френско ,но прав :)така можеш да го го правиш с по-тежко ,от нормалното изпълнение .Можеш с крив или с прав лост ,както ти харесва ,или ги редувай в различните тренировки.Аз определено съм много доволна ,трицепсите ми гръмнаха .Според мен повече от 2 упражнения за трицепс (тежки ) е безсмислено да се правят.Повече можеш да си позволиш само когато тренираш ръцете самички.

14.02.06
13:57

Мерси за отговорите , значи премахвам кофичките и оставам с Тесен Хват 3х8 и Френско 3х8 :)

EN

14.02.06
15:00

[quote author=“kaliksto”]energymax тва всичкото в един ден ли го правиш???  :shock:
До колкот разбрах човека пита за упражнения след гръб,па ми се струва че тва ще му дойде в много след гърба.

Barcelona_FC прави по 2 упражнения,макс 3 като можеш да включиш разгъване зад глава,на мен добре ми действа,няма да загубиш ако опиташ,само ще спечелиш.

Да правя го след гърди!

14.02.06
16:52

energymax, това е доста натоварване. Успяваш ли да се възстановиш? Как въобще имаш сила и енергия за тези упражнения?
Ще ми кажеш ли какъв ти е стажа и каква ти е програмата и как се чувстваш с нея, че ми е интересно?
Мерси. ;)

14.02.06
18:04

И на мене ми е интересно,при все че при гърдите натоварваш трицепса,при такъв брой упражнения,серии ми е мн чудно как тренираш?? Аз не съм начинаещ,не съм и напреднал но след гърди-2 упражнения за трицепс(изключвам тези със скрипец,правя със свободни тежести) и после чувствам как кръвта ми в трицепса кипи  :twisted:

EN

14.02.06
23:13

от 96г се занимавам с този спорт,прекъснах веднъж за 3г и един път за 6м!Ами примерно днес тренирах гърди и трицепс!
За Гърди
1.наклонене лежанка 2х15 +3х8
2.Изтласкване на дъмбели от хоризонтална 4х8-10
3.Флайс 4х10-12
4.Кофички 3х10-12-използвам ги за прелъодия кам трицепса,или правя с тесен хват
За трицепс
1.Разгъване на скрипец 2х15-20+4х6-10
2.френско от лег -4х8-10-на 47кг-10-ка на 52кгх8-ца
3.разгъване с важе 4х10
Това го направих за 1 час и 15 мин и 15 мин коремни след това!
Някой път сменям упражненията реда им сериите повторенията,но трицепса ми върви доста добре!Опитвал съм какво ли не,но трицепса най-добре ми не натоварва след гърдите!

14.02.06
23:16

Абе вече всичко ми е ясно с програмата за първи и трети ден е готово само искам да попитам в пети ден когато тренирам краката значи мога ли да направя 3 упражнения за рамо предно,средно,задно и ако да кои са най-дорите упражнения в период за качване на маса за начинае.(5 месеца).

15.02.06
19:03

Да не отварям нова тема...

Трицепса го тренирам с гърдите, правя 2 упражнения - френски преси и разгъване на скрипец, но искам да заменя скрипеца с нещо по-добро, откакто съм стъпал в залата, в тренировката ми винаги е фигурирало разгъването на скрипец.

Аз си мислех само за загрявка на скрипеца(пък може и без загрявка, нали преди това съм загрял трицепса докато съм правил гърди) и след това френски преси и разгъване на дъмбел зад врат или лег с тесен хват. Вие какво предлагате?

И двете дето си ги замислил са супер. Хващай едното за ушите и почвай  :wink:

VL

17.02.06
18:31

[quote author=“Barcelona_FC”]Мерси за отговорите , значи премахвам кофичките и оставам с Тесен Хват 3х8 и Френско 3х8 :)

абе как само 2 упражнения ако си правил тясното избутване до сега го махни и прави 1френско 2ковички на две пейки 33цепсово разгъване над глава с въже Ако избутвенето ти е ново упр. добави скрипец като 3то .

BO

08.03.06
22:24

аз също правя гръб+трицепс и упражненията са ми френско 3 по 10 , разгуване на скрипец - 3по10 и с гира зад глава пак 3по10 това е напълно достатъчно според мен...

аз правя 4x8 френско(40) и на скрипец 4x10(50).трицепса ми върви много добре за сега, въпреки че са 2 упражнения

29.03.06
00:46

1.Разгъване на скрипец - добро е като първо упражнение за загряване на лактите
2.Френско от лег
3.Тесен хват от лег

Сериите си ги определи сам в зависимост от стажа ,но не е желателно да са повече от 10 общо според мен

29.03.06
14:58

[quote author=“Mayhem”]Да не отварям нова тема...

Трицепса го тренирам с гърдите, правя 2 упражнения - френски преси и разгъване на скрипец, но искам да заменя скрипеца с нещо по-добро, откакто съм стъпал в залата, в тренировката ми винаги е фигурирало разгъването на скрипец.

Аз си мислех само за загрявка на скрипеца(пък може и без загрявка, нали преди това съм загрял трицепса докато съм правил гърди) и след това френски преси и разгъване на дъмбел зад врат или лег с тесен хват. Вие какво предлагате?

Прави френско ама с дъмбели.Разликата от това с щангата е огромна.Пробвай :wink:

MR

06.04.06
19:28

какво да правя за външната глава  на трицепса, да се издължи  :wink:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1