13.02.06
20:23
Правя го в края на тренировката за бицепс, обаче все имам чувството, че не го правя както трябва. Значи едно, че на 6-7 сгъване в серията ми се натоварват латералният мускул на гърба /от страната на работещата ръка/, второ, че усещам по-голямо натоварване в предмишницата отколкото в самия бицепс.
Някакви идеи и препоръки?
Мерси
според мен трябва да правиш с кривата щанга с малки тежести.може тежестите са ти тежки и правиш чиитинг.облегни се на някоя стена за да имаш опора и така помпаш без да се помрудваш поне аз така правя :D
ако усещаш натоварване в латералния мускул значи трябва да си оправиш стойката по време на изпълнението, кръстът трябва да е максимално изправен (до колкото ти позволява). Вероятно към края на серията натоварването ти идва в повече и несъзнателно въртиш тялото и включваш повече гърба за да си вдигнеш дъмбела.
По въпроса за предмишницата - ами нормално е, при упражненията за бицепс тя поема голяма част от натоварването като първи мускул по веригата и най-бързо се изтощава, особено ако стажът ти не е голям.
Защо не опиташ да правиш концентричното изцяло с негативни повторения - това много здраво помпи бицепса.
[quote author=“Achilles”]Правя го в края на тренировката за бицепс, обаче все имам чувството, че не го правя както трябва. Значи едно, че на 6-7 сгъване в серията ми се натоварват латералният мускул на гърба /от страната на работещата ръка/, второ, че усещам по-голямо натоварване в предмишницата отколкото в самия бицепс.
Мерси
Това се получава когато лакета е близо до тялото, аз го изпълнявам клекнал като лакета ми е далече от тялото, почти до коляното. Ако си ме разбрал, пробвай упражнението по този начин.
Аз преди правех 3-5 серии с крива щанга с по-големи тежести /25-28 кг/ и после 3-5 серии с дъмбели /10-12 кг/ с редуване на ръцете и още 3-5 с дъмбели с едновременно вдигане на ръцете.
Сега почнах с опрени гръб и лакти в стената същите неща, само че се наложи да намаля тежестите /около 20 кг за кривата щанга и 9 кг за дъмбелите/ и допълних накрая с концентрично, което го правя с най малка тежест /7-8 кг/, ама явно не го правя както трябва..
[quote author=“SGK”]ако усещаш натоварване в латералния мускул значи трябва да си оправиш стойката по време на изпълнението, кръстът трябва да е максимално изправен (до колкото ти позволява). Вероятно към края на серията натоварването ти идва в повече и несъзнателно въртиш тялото и включваш повече гърба за да си вдигнеш дъмбела.
По въпроса за предмишницата - ами нормално е, при упражненията за бицепс тя поема голяма част от натоварването като първи мускул по веригата и най-бързо се изтощава, особено ако стажът ти не е голям.
Защо не опиташ да правиш концентричното изцяло с негативни повторения - това много здраво помпи бицепса.
ОК, ще пробвам да изправям кръста повече, а как точно се правят негативни повторения при концентрично? /Понеже нали негативни повторения по принцип са тези, при които извършваш обратното движение на натоварващото - в случая отпускане на предмишницата с дъмбела/. Та кога и как точно хващам дъмбела тогава?
[quote author=“red”][quote author=“Achilles”]Правя го в края на тренировката за бицепс, обаче все имам чувството, че не го правя както трябва. Значи едно, че на 6-7 сгъване в серията ми се натоварват латералният мускул на гърба /от страната на работещата ръка/, второ, че усещам по-голямо натоварване в предмишницата отколкото в самия бицепс.
Мерси
Това се получава когато лакета е близо до тялото, аз го изпълнявам клекнал като лакета ми е далече от тялото, почти до коляното. Ако си ме разбрал, пробвай упражнението по този начин.
ОК, ще пробвам и това, ама гледам, че каквато и стойка да заема за концентрично, все усещам натоварване в латералния, освен причината да е, че те /латералните/ не са ми много развити.