14.02.06
20:12
Първо здравейте на всички :)
Такаа имах малко проблеми със сърцето при което качих около 20кг ...Та от ~78 станах ~102кг и като кажа ,че това стана за около година направо ми се доревава ...Така след като лежах в болница и имах да почивам цяла година по лекарско предписание най-вече мога да направия нещо по въпроса ...
Та малко се отплеснах де ама ...Значи на 18 години съм(ще направия 19 скоро) ,178см и в момента около 96кг и от около 3-4 седмици тренирам тае бо в къщи спазвам си хр.режим с калориен дефицит (НВД можеби по късно към лятото) и резултата е около 5-6кг вече по малко ....
Обаче има упражнения в тази Тае Бо програма дето искам да ги заместия ,защото са лекички пък искам да изгория повече калорий ...Става дума за 2-3 упражнения в цялата тренировка ...Принципно ги заместих с коремни преси но пък прочетох ,че не е хубаво корема да се тренира толко често (тренирам около 6 пъти с 1 почивка разходки :) ) ...
Та можете ли да ми препоръчате 2-3 упражнения за домашна обстановка който да имат по стабилно натоварване :lol: Интересуват ме такива който да горят калорий а не такива за оформяне и прочее ...Оформянето и мускулите мислия чак след като свалия още поне 15килца ...
Също искам да попитам дали целта която съм си поставил да стана 85-87 кила до към края на май е постижима :)Тьй като тогава ми е бала и искам поне малко да заприличам на човек :)
А да и още нещо пия Л-Карнитин има ефект особено в областа на силата обаче искам да попитам след като го изпия (до края на февруари) мислия да си взема после за април ...Обаче искам да си взема и ФетБърнар та въпроса ми е кога да го пия него март месец в почивката от карнитина или да го пия април заедно с карнитина ?
Малко се отклоних от темата ама да си задам въпросите да не флуда във форума :lol:
Честит Св.Валентин и Трифон Зарезан на всички
[quote author=“Sucka”]Първо здравейте на всички :)
Такаа имах малко проблеми със сърцето при което качих около 20кг ...Та от ~78 станах ~102кг и като кажа ,че това стана за около година направо ми се доревава ...Така след като лежах в болница и имах да почивам цяла година по лекарско предписание най-вече мога да направия нещо по въпроса ...
Та малко се отплеснах де ама ...Значи на 18 години съм(ще направия 19 скоро) ,178см и в момента около 96кг и от около 3-4 седмици тренирам тае бо в къщи спазвам си хр.режим с калориен дефицит (НВД можеби по късно към лятото) и резултата е около 5-6кг вече по малко ....
Обаче има упражнения в тази Тае Бо програма дето искам да ги заместия ,защото са лекички пък искам да изгория повече калорий ...Става дума за 2-3 упражнения в цялата тренировка ...Принципно ги заместих с коремни преси но пък прочетох ,че не е хубаво корема да се тренира толко често (тренирам около 6 пъти с 1 почивка разходки :) ) ...
Та можете ли да ми препоръчате 2-3 упражнения за домашна обстановка който да имат по стабилно натоварване :lol: Интересуват ме такива който да горят калорий а не такива за оформяне и прочее ...Оформянето и мускулите мислия чак след като свалия още поне 15килца ...
Също искам да попитам дали целта която съм си поставил да стана 85-87 кила до към края на май е постижима :)Тьй като тогава ми е бала и искам поне малко да заприличам на човек :)
А да и още нещо пия Л-Карнитин има ефект особено в областа на силата обаче искам да попитам след като го изпия (до края на февруари) мислия да си взема после за април ...Обаче искам да си взема и ФетБърнар та въпроса ми е кога да го пия него март месец в почивката от карнитина или да го пия април заедно с карнитина ?
Малко се отклоних от темата ама да си задам въпросите да не флуда във форума :lol:
Честит Св.Валентин и Трифон Зарезан на всички
Марзи ме да коментирам!Ае по ника ти изглежда че си момиче!Ако е така имаш сериозен проблем!Целта ти е постижима!Ама трая да напраиш така че храната на ден да ти е до минимум!Тоест почти да не ядеш!Знам че не е много праилно,но така ще свалиш доста килца!
а бе да ти кажа не е момиче но и аз имам съмнения :roll: а по темата - дълго и сложно е поразрови се из форума има доста инфо , най-важното е диетата която спазваш - НВД е най-удачно в твоя случай, тренировките ти също са важни => много неща .. може да се консултираш с диетолог да ти направи някоя програма , защото целта ти не е непостижима , но доста труд ще трябва да хвърлиш
успех:)
15.02.06
07:23
Хахаха не се бях смял така от доста отавна :)
Не бъркай Suck със Sucka :)
A НВД поне за момента не мога да спазвам по ред причини (няма да ги пиша щото са доста ...).
Някой поне да отговори на въпроса за упражненията ...
[quote author=“Sucka”]Хахаха не се бях смял така от доста отавна :)
Не бъркай Suck със Sucka :)
A НВД поне за момента не мога да спазвам по ред причини (няма да ги пиша щото са доста ...).
Някой поне да отговори на въпроса за упражненията ...
Абе те не ги бъркат , ти си Sucka.
А колкото до диетата аз мисля , че все пак е по-добре наистина да се консултираш с диетолог, защото тука диетите , които могат да ти дадат са малко или много “спортни” и са за здрави хора, а ти си имал проблеми със сърцето....
Вземи си тежести за крака и ръце (които се слагат съответно на глезените и китките) + гирички (всички удари с ръцете ги прави с тях). Така тренировката по тае бо, която си провеждаш ще ти е по трудна. Хубаво е ако можеш освен тае бо да правиш и друго кардио защото ще привикнеш към натоварването. Друг вариант е да си сменяш упражненията в самата тренировка. Ако си наясно с принципите на тае бо спокойно можеш да си я разнообразяваш, ако пък не- във всяка тренировка подбирай няколко различни движения, които да правиш в по-дълги серии с повече повторения. Редувай по-леки с по-тежки тренировки. За финал е хубаво да правиш в няколко серии- един път корем друг път лицеви опори, клякане, подскоци (от клек най-добре)..., а два пъти седмично комбинирай всички тези упражнения и ги прави в супер серия (едно след друго без почивка докато не ги изредиш) и така пак 2, 3 серии.
Други упражнения с кардио ефект- ако имаш един по- дълъг коридор у вас може да включиш класическите бегови дължини ( бързо ситно бягане на пръсти, бягане с високо вдигнати колена, бягане с крака опънати напред/назад, странично пресечено тичане-редуване на крака отпред отзат, ... има още много, но ми е трудна да ги опиша какво представляват). Дължини с патешко ходене, напади в движение.
Ако живееш в блок и не те е срам тичай по стълбите, това е супер ако имаш възможност да го правиш.
Ами стига съм писала, дано нещо от това да ти е от полза. :D
15.02.06
18:08
Meрси за отговрите :)
За храната отдавна съм се консултирал ...Просто не написах горе ,защото не ми се обеснява на дълго и широко :)
А за ника се сещам за 1 герой oт 1 аниме Isucka представям си какви асоцияций ще има :)