Make your dreams come true

Темата е заключена.
Прескочи до:
Just Me

19.12.16
14:59

Благодаря ти отново! Ще пробвам с по тежки килограми и по малко повторения. Стойка няма. Пробвах с 30 кг миналия път, но ми е трудно да го сваля от врата си. Иначе като клякам мога и 15 повторения. На краката не ми тежи, но нямам сила в ръцете за него. Мислех си да включа и по експлозивни движения като бърпита, скокове, скачане на въже. Истината е, че не знам от къде да започна. Знам само, че искам да поема тялото си в ръце и да го направя така като искам да изглежда.

19.12.16
15:03

казано от Queen Cobra на 19.12.16, 14:33:

Всъщност е точно обратното. За да имаш малки, но  здрави мускули, тренирай силово с малко повторения 3 до 5. Така няма да станеш обемна, но ще извлечеш много ползи от силовите тренировки.

Ааааа.....James защо има 47 ръка само от базови, а? :D :D :D Да не мисли дали ще стане обемна или не, а наистина да наблегне на базовите в залата, там ще има най-голям енергоразход.

19.12.16
15:04

казано от Маги К на 19.12.16, 14:59:

Благодаря ти отново! Ще пробвам с по тежки килограми и по малко повторения. Стойка няма. Пробвах с 30 кг миналия път, но ми е трудно да го сваля от врата си. Иначе като клякам мога и 15 повторения. На краката не ми тежи, но нямам сила в ръцете за него. Мислех си да включа и по експлозивни движения като бърпита, скокове, скачане на въже. Истината е, че не знам от къде да започна. Знам само, че искам да поема тялото си в ръце и да го направя така като искам да изглежда.

А няма ли варианта да смениш залата? Липсата на стойка на клек не е фатално нещо, но наличието й дава много възможности.

19.12.16
15:14

Все пак на този етап може да го замени донякъде с гоблет клек, клек с дъмбели  пред раменете, клек с пудовки в рак позиция, клек диск в ръце  potato sack squat- тоест клек с тежестта между краката- варианти много.
=========
п.п. мда, поредният мит че ще станеш голяма :)
Знаеш- за жените и тестостерона -при нас е толкова малко,че почти го няма. Затова мускулите няма да пораснат. Просто ще се заздравят и ще проработят- нещо което в момента не правят и което няма да стане с 3 кг гирички.
А дали ще си обемна- зависи от диетата- при едно и също активно тегло- ако си с 30% мазнини ще е едно, ако си с 18% съвсем друго.
==========
Няма да станеш с ръка 47 никога- каквото и да тренираш. Даже 37 няма да стане, ама никога. Не вярвам да имаш желание дори за 32.
А бедро 47 на този ръст- ще приличаш на щъркел :)

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 19.12.16 15:21.

Just Me

19.12.16
15:16

За сега не мисля да я сменям. :)
Честно казано мислех, че по- голяма тежест повече повторения мускула расте и става обемен. Аз ръка 47 не искам да имам. Такъв рамер предпочитам да ми е бедрото :Д . Правя много повторения с малки тежести за да го няма този обем. Искам да съм стегната и прибрана, не с изваяни мускули като бикини състезателка. Всеки си има вкус все пак. Уважавам труда им защото коства много лишения, а не мисля че аз мога да се справя с това.

Just Me

19.12.16
15:17

Както казах не разбирам. Може въпросите да изглеждат тъпи, нo просто наистина няма кого да попитам. Не познавам момиче, което да тренира сериозно и да не гладува. Повечето от момичета ги мързи и си карат на салатки и солетки. Аз обичам да спортувам всички спортове, особено с бягане и скачане. По- интензивно ми е по - интересно. За фитнеса, дори да тренирам отдавна винаги ме е било страх от тежестите. Пробвала съм колко най-тежко мога, докато някой не ми пусне мухата, че ще стана културист и ме откаже. Ще пробвам с по - тежко пък може да ми хареса :)

Мнението беше редактирано от Just Me на 19.12.16 15:48.

19.12.16
16:23

Тогава практикувай това, което ти харесва. Фитнесът не е задължителен, или може да бъде добавка към други спортове. Определено силовите упражнения са в основата на общата физическа подготовка на повечето спортове. (е едва ли в шаха, не знам)
Млада си- ако сега си направиш навици, те ще останат и във времето занапред когато няма да имаш толкова свободно време или мотивация, но навикът за активен живот и хранене ще те напътстват.
А това с гладуването- пффф, не знам откъде излизат тези глупости.

Just Me

19.12.16
17:17

Много се радвам, ме намерих с кого да си говоря за тренировки и хранене. :) Последните 4 5 години си спортувам активно и просто не мога 2 дена без да тренирам. С храната си имахме проблеми, но сега вече уж се разбираме. Сега не ходя на училище така, че ми остана само фитнеса като вариант за сега. Искам просто да съм във форма и да се чувствам добре в тялото до не гоня резултати. Лятото доста напълнях сякаш изведнъж може би заради хормоналните хапчета които пих или от стрес може и от двете. Сега трябва пак да вляза във форма малко по-малко без гладуване този път и без изтощителни 3-4 часови тренировки. Както казват хората Work smart, not hard.

Това за гладуването са мои лични наблюдения от съученици и приятели. Буквално нищо не ядат, докато не огладнеят и не си купят първия боклук който видят - пуканки, чипсове шоколад и това им е за цял ден. Не им пука какво ядат само да не е месо, че от месото се качвало :D . Звучи смешно, но познавам доста момичета, които разсъждават така

Мнението беше редактирано от Just Me на 19.12.16 17:20.

Just Me

20.12.16
19:37

Храна:
Кисело мляко с овес-50гр
Ябълка 50 гр орехи
2 принцеси с яйце извара и кашкавал + 300 гр броколи
Roobar chai+spirulina
Пилешко с домати и краставици
1/2 кисело мляко с орехи 100гр и 2сл мед
Тренировка няма

Замислих се над коментарите по-горе и реших от нова година да почна нов сплит.
Смятам да увелича тежесите и да намаля повторенията.
Утре се прибирам вкъщи за празниците. Не съм виждала родителите и приятелите си повече от 2 месеца. Сега мисля 2 седмици да не бъда толкова стриктна с храната. Няма да я записвам, а ще си теенирам по 4 пъти седмично. След нова година като се върна почвам да следя всичко стриктно. Мисля да ги разделя така крака-акцент върхубедрата и прасеца/гърди с трицепс/рамо с корем/крака - дупе/гръб с бицепс събота и неделя почивка. Понеделник, сряда и петък коремни преси, вторник и четвъртък интервално бягане 20-30 минути, другите дни по 30 минути колело или пътека с наклон. От другата седмица слагам брекети и няма да мога да ям твърди неща като ядки, за това мисля мазнините от зехтина да си набавям.
Та така нова година ново аз или по-точно същата, но подобрена версия. По трудния начин трябваше да разбера че с много тренировки и малко храна се постигат бързи резултати, но не трайни. Сега за никъде не бързам, така че ще оставя тялото ми да се адаптира.
За разлика от преди костата ми за половин година порасна много и се сгъсти. Сега е до кръста а преди ми беше до рамото, като не беше гъста, а даже беше и суха и накъсана. Здравословното хранене правили чудеса.

Just Me

23.12.16
22:53

Тренировка в четвъртък Горна част и корем, петък крака и кардио. Прибрах се за празниците в родния град и там имаше squat hack (мисл, че така се казваше). Пробвах да клекна с по тежки килограми. За първи път клякам с 45 кг. Знам, че не е много, но за мен е много. С ръце нямам сила да вдигна лоста, но успях да клекна с него като го натоварих от поставката. Следващият път ще пробвам с по-тежко. Повече ми тежеше на врата, отколкото на краката. За Горна част Сашо увеличих тежеста, но не успях да запиша трен.

23.12.16
23:17

казано от Марги К на 23.12.16, 22:53:

Тренировка в четвъртък Горна част и корем, петък крака и кардио. Прибрах се за празниците в родния град и там имаше squat hack (мисл, че така се казваше). Пробвах да клекна с по тежки килограми. За първи път клякам с 45 кг. Знам, че не е много, но за мен е много. С ръце нямам сила да вдигна лоста, но успях да клекна с него като го натоварих от поставката. Следващият път ще пробвам с по-тежко. Повече ми тежеше на врата, отколкото на краката. За Горна част Сашо увеличих тежеста, но не успях да запиша трен.

Всъщност не си първата, сблъскала се с проблема, че не може да вдигне с ръце щанга, за да кляка с нея. Стронгмените в края на 19ти и началото на 20ти век също са имали този проблем. И затова е измислена стойката за клека. :) Съветвам те да я използваш, защото без нея е много трудно да клякаш с адекватни килограми. Слагай си лоста не на врата, а на трапеца, на мускула и няма да те ръби.

Мнението беше редактирано от Боян на 23.12.16 23:27.

Just Me

24.12.16
10:11

Благодаря за включването! За мен е ново използването на тежести. Досега повече от 20 кг просто не докосвах. Сега ще пробвам как ще ми се отрази. Просто до сега не съм виждала момиче, което да тренира с големи тежести. Повечето са на кардио уредите и с розовите гирички или по машините с по 10-15 кг. Това правя включително и аз мога да прекарам час на пътеката, кростренажора, стълбите или на колелото, но големите тежести вече са друго ниво. Лятото тренировките ми бяха по аеробни - бърпита, скачане на въже, скок от клек, скачащи Напади общо взето стил Хийт кардио. Преди това тренирах силово, но според хората бях направила големи мускули за момиче, не трябвало така и т.н  и за това реших да сменя. Тогава просто бях слаба и беше лесно да постигна релеф. Сега ми предстои вече трудната работа - да направя мускулна маса и да изчистя мазнините и да не слушам хора, които не тренират, а дават съвети. Извинявам се за дългите романи просто трябва да си запиша разсъжденията някъде, че да не ги забравя :D Весели празници на всички! Бъдете здрави и щастиливи, другото с воля ще го постигнете!

Just Me

24.12.16
10:13

Докато съм тук ще я използвам, а като се прибера ще видя дали в залата има Стойка за клек. Мога ли да използвам Смит машината или не е същото?

24.12.16
11:22

казано от Just Me на 24.12.16, 10:13:

Докато съм тук ще я използвам, а като се прибера ще видя дали в залата има Стойка за клек. Мога ли да използвам Смит машината или не е същото?

Не е същото. Свободната тежест ти дава много повече позитиви, повече стабилизация изисква, но ще те научи как да си контролираш правилно ядрото. Използвай 
свободна тежест - надуваш корема с въздух, прибираш диафрагмата и стягаш корема. Клякаш със стегнато ядро винаги! Ако имаш съмнения за техниката, снимай клипове и ги покажи :)

п.п А това, че не си виждала момичета да тренират с големи тежести е заради тотално сбърканата фитнес представа за тренировки на жени в общата култура. Ако се разгледаш във форума, най-добре изглеждащите жени са именно трениращите силово и с големи тежести. И това, че са ти казали, че си направила големи мускули за момиче е абсурдно, защото повечето хора не правят разлила между голям мускул и изчистен от мазнини мускул. Не ги слушай такива. ;)

Мнението беше редактирано от Боян на 24.12.16 11:23.

24.12.16
16:10

казано от Боян Д. на 24.12.16, 11:22:

казано от Just Me на 24.12.16, 10:13:

Не е същото. Свободната тежест ти дава много повече позитиви, повече стабилизация изисква, но ще те научи как да си контролираш правилно ядрото. Използвай 
свободна тежест - надуваш корема с въздух, прибираш диафрагмата и стягаш корема. Клякаш със стегнато ядро винаги! Ако имаш съмнения за техниката, снимай клипове и ги покажи :)

п.п А това, че не си виждала момичета да тренират с големи тежести е заради тотално сбърканата фитнес представа за тренировки на жени в общата култура. Ако се разгледаш във форума, най-добре изглеждащите жени са именно трениращите силово и с големи тежести. И това, че са ти казали, че си направила големи мускули за момиче е абсурдно, защото повечето хора не правят разлила между голям мускул и изчистен от мазнини мускул. Не ги слушай такива. ;)

+1!!!!!!!!!
Дайте ми двоен лайк да дам за това мнение! (rock)

(bow)

Мнението беше редактирано от RogueOne на 24.12.16 16:10.

Just Me

24.12.16
21:42

Боян съгласна съм с теб. Признавам си, че някои неща все още не ги разбирам и за това са ми много отполза вашите коментари. Сега ще пробвам постепенно да увеличавам тежестите и да си изчистя храненето. Весели празници и благодаря за съветите :))

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1