Стиив Риивс тяга

15.02.06
08:45

абе ко ще кажете за упражнението на стиив риивс май беше от новия брой на олимп - тягата дето хващаш щангата за дисковете  (за разширяване на раменете)?

——————
Правила и условия за ползване на форума
1.1 Постовете трябва да са на съответното място. Потребителите трябва да разгледат разделите преди да постват. Потребители, които често постват в грешен раздел могат да бъдат предупредени за забрана на достъпа.
П.

15.02.06
09:38

Ами трябва бая дълги ръце да имаш ;) Аз лично не мисля, че от това се разширяват раменете.

15.02.06
13:28

[quote author=”Петко К”]Ами трябва бая дълги ръце да имаш ;) Аз лично не мисля, че от това се разширяват раменете.

Е това ще ми е интересно да го видя.... :lol: или си имал в предвид ”до дисковете”  , а и Стив Рийвс с това кръстче от 70см не знам с колко е правил тяга (не че е изглеждал зле даже напротив, но излъчва само елегантност , но не и сила)

15.02.06
13:55

[quote author=“red”][quote author=”Петко К”]Ами трябва бая дълги ръце да имаш ;) Аз лично не мисля, че от това се разширяват раменете.

Е това ще ми е интересно да го видя.... :lol: или си имал в предвид ”до дисковете”  , а и Стив Рийвс с това кръстче от 70см не знам с колко е правил тяга (не че е изглеждал зле даже напротив, но излъчва само елегантност , но не и сила)

Всъщност точно за дисковете става въпрос :) И упражнението не е толкова трудно защото аз така си нося лостовете в залата като ги държа за тежестите. Незнам просто ми  прави кеф така да ги нося а и има едни тежести където много лесно падат и затова... Не вярвам някои да може да ти отговори, просто защото не вярвам някои  да го изпълнява това упражнение! Затова го пробваи да видиш как ще ти се отрази, но все пак имаи предвид,че тои го е правил в комбинация със набирания с много широк хват като второ упражнение....

15.02.06
13:57

Баш за дисковете се хваща. Ето, в изпълнение на самият Стив Рийвс:
http://www.schwarzenegger.it/mro/reeves/sr137.jpg

15.02.06
16:40

[quote author=“red”][quote author=”Петко К”]Ами трябва бая дълги ръце да имаш ;) Аз лично не мисля, че от това се разширяват раменете.

Абе на снимката дето е дал Петко въобще не изглежда слаб, в смисъл той я държи там направо с пръстите, а килцата са около 130, което за пръсти си е бая да ти кажа!

15.02.06
16:59

За пръсти да,  спор няма, но за тяга :?: .  :shock:  Наистина много здрави пръсти трябва да има , но колкото и да са здрави , пръстите първи ще издъхнат, а гърба няма да е усетил нищо. Така че освен за пръсти това упражнение не вярвам да става за друго, мое мнение.

15.02.06
18:45

[quote author=“red”]За пръсти да,  спор няма, но за тяга :?: .  :shock:  Наистина много здрави пръсти трябва да има , но колкото и да са здрави , пръстите първи ще издъхнат, а гърба няма да е усетил нищо. Така че освен за пръсти това упражнение не вярвам да става за друго, мое мнение.

Ем някои ако обръшаше изобщо внимание на някое от моите мнения може би щяхте да видите, че го прави като  второ  упражнение в комбинация със набиране широк хват. Тъй че сигурно е уморен в гърба и отказа малко трудно ще е във пръстите!

16.02.06
10:29

[quote author=“x_3_mar”][quote author=“red”]За пръсти да,  спор няма, но за тяга :?: .  :shock:  Наистина много здрави пръсти трябва да има , но колкото и да са здрави , пръстите първи ще издъхнат, а гърба няма да е усетил нищо. Така че освен за пръсти това упражнение не вярвам да става за друго, мое мнение.

Ем някои ако обръшаше изобщо внимание на някое от моите мнения може би щяхте да видите, че го прави като  второ  упражнение в комбинация със набиране широк хват. Тъй че сигурно е уморен в гърба и отказа малко трудно ще е във пръстите!

Добре съгласен съм с теб , но щом толкова го хвалите това упражнение защо никой не го прави  :)  Всеки иска да “изкопае” някое упражненеие , с което да направи фурор , според мен тогава в зората на култиризма се е експериментирало и само каквото наистина е работили е останало и до днес .... Не съм ли прав.

16.02.06
18:50

И каква може да е разликата,освен,че е по неудобно,и натоварва гърди и предмишница(още повече)Пък и точно тяга за широк гръб. :roll:

16.02.06
20:19

[quote author=“Size”]И каква може да е разликата,освен,че е по неудобно,и натоварва гърди и предмишница(още повече)Пък и точно тяга за широк гръб. :roll:

пич ти видя ли снимката?!?погледни как изглежда човека,кога е изглеждал така,после застани с/у огледалото погледни себеси и ни спести ненужният коментар!
пробвах го преди 10 минути,малко ми беше кофти на пръстите(малко са ми нестандартни дисковете)иначе чувството е приятно

Тъпо упражнение, честно казано.

16.02.06
20:38

Уж разтягало ключиците, но както казах и в предния си пост - не мисля, че има такова нещо, особено ако сте на повечко години ;)

Стийв Рийвс си е имал генетика за този спорт. Във върховата си форма е имал разлика от 59 см между гръдния кош и талията!
Не знам дали знаете, но под ръководството на Ед Ярик (първата зала, в която отива да тренира), качва над 14 кг ЧИСТИ мускули (наистина чисти - без да замазнява) за 4 месеца. От 74 на 87,5.
А размерите му след 1 година занятия са следните:
Ръст 185, тегло 92 кг, ръка 44, талия - 62! см., бедро 73,5, гр. кош 120 см. Тогава е бил на около 17 г.! Колко от вас могат да се похвалят с такива резултати?

Така че, правете си упражнението, лошо няма, само не очаквайте някакви магически резултати, само защото Стийв Рийвс го е правил.
И не гледайте той какво е постигнал с него, защото това няма нищо общо с вас.
Просто няма магически упражнения, това исках да кажа ;)
А и да научим малко полезна информация за Стийв Рийвс ;) :)

17.02.06
10:32

[quote author=“YODA”][quote author=“red”][quote author=”Петко К”]Ами трябва бая дълги ръце да имаш ;) Аз лично не мисля, че от това се разширяват раменете.

Абе на снимката дето е дал Петко въобще не изглежда слаб, в смисъл той я държи там направо с пръстите, а килцата са около 130, което за пръсти си е бая да ти кажа!

130 :shock: Не се заблуждавай.Тая щанга не е потежка от 40-50 кила.Този големия диск е около 10 кг.Преди години не са били такива като сега.Иначе изглежда около 20 кг.Миналата година тренирах с такива стари дискове и са 10 кг.Що се отнася до самото упражнение то е за разширяване и се препоръчва на хора с по-тясна ключица,защото тя определя ширината на раменния пояс.Ако наистина ти харесват по-старите упр.т.е от преди 40-50г има доста по-добри упр.за самия мускул.Предпочитам упр. на Винс Жиронда  или Лари Скот.Много по-добър ефект имат

17.02.06
10:40

[quote author=”Петко К”]Уж разтягало ключиците, но както казах и в предния си пост - не мисля, че има такова нещо, особено ако сте на повечко години ;)

Стийв Рийвс си е имал генетика за този спорт. Във върховата си форма е имал разлика от 59 см между гръдния кош и талията!
Не знам дали знаете, но под ръководството на Ед Ярик (първата зала, в която отива да тренира), качва над 14 кг ЧИСТИ мускули (наистина чисти - без да замазнява) за 4 месеца. От 74 на 87,5.
А размерите му след 1 година занятия са следните:
Ръст 185, тегло 92 кг, ръка 44, талия - 62! см., бедро 73,5, гр. кош 120 см. Тогава е бил на около 17 г.! Колко от вас могат да се похвалят с такива резултати?

Така че, правете си упражнението, лошо няма, само не очаквайте някакви магически резултати, само защото Стийв Рийвс го е правил.
И не гледайте той какво е постигнал с него, защото това няма нищо общо с вас.
Просто няма магически упражнения, това исках да кажа ;)
А и да научим малко полезна информация за Стийв Рийвс ;) :)

Едно време са си мерели талията в “глънтато” сътояние. При това положение разликата не толкова фрапираща. Предполагам си гледал някой филми със Стив Рийвс и си обърнал внимания, че талята не му е толкова малка.

17.02.06
10:49

[quote author=“Static”][quote author=“Size”]И каква може да е разликата,освен,че е по неудобно,и натоварва гърди и предмишница(още повече)Пък и точно тяга за широк гръб. :roll:

пич ти видя ли снимката?!?погледни как изглежда човека,кога е изглеждал така,после застани с/у огледалото погледни себеси и ни спести ненужният коментар!
пробвах го преди 10 минути,малко ми беше кофти на пръстите(малко са ми нестандартни дисковете)иначе чувството е приятно

А ти ако си мислиш, че ако го правиш това упражнение ще станеш като Стив Рийвс много се заблуждаваш.

П.П. При тегло 92кг да има талия 62 :shock:  ей на това му викам аз постижение , но освен безспорната генетика, според мен има и нещо друго , например по-малко тяга и коремни преси, защото колкото и да си чист, мускулите на кръста и корема увеличават талията това е факт.

17.02.06
11:23

Незнам за талията ама краката му са много готини! Пък и както каза  Чукундур едно време наистина са я гълтали преди да я премерят и тва 62 всъщност не е  62

17.02.06
12:18

[quote author=“x_3_mar”]Незнам за талията ама краката му са много готини! Пък и както каза  Чукундур едно време наистина са я гълтали преди да я премерят и тва 62 всъщност не е  62

ЕЕ,а стига с тия 62см.Това е талия на елитна манекенка.До колкото има спомени в най-добрите си години е имал 73см,което си е реално ,но 62 на мъж висок 185/ако не се лъжа/ е смешно

17.02.06
12:34

[quote author=”Миле”][quote author=“x_3_mar”]Незнам за талията ама краката му са много готини! Пък и както каза  Чукундур едно време наистина са я гълтали преди да я премерят и тва 62 всъщност не е  62

ЕЕ,а стига с тия 62см.Това е талия на елитна манекенка.До колкото има спомени в най-добрите си години е имал 73см,което си е реално ,но 62 на мъж висок 185/ако не се лъжа/ е смешно

В най-добрите си години е била около 73 пак в глътнато състояние. Пак казвам гледайте някой от филмите му и вижте дали може да е толкова реално. Имайки предвид и колко е бил ръста му. На Арнолд също е била 80см. глътната, точно както прави двоен бицепс.

ЕДИТ: Браян Бюченан има малка талия.

17.02.06
16:30

[quote author=”Чукундур”][quote author=”Миле”][quote author=“x_3_mar”]Незнам за талията ама краката му са много готини! Пък и както каза  Чукундур едно време наистина са я гълтали преди да я премерят и тва 62 всъщност не е  62

В най-добрите си години е била около 73 пак в глътнато състояние. Пак казвам гледайте някой от филмите му и вижте дали може да е толкова реално. Имайки предвид и колко е бил ръста му. На Арнолд също е била 80см. глътната, точно както прави двоен бицепс.

ЕДИТ: Браян Бюченан има малка талия.

:roll:  Наистина е малка . Колко е?

17.02.06
16:47

[quote author=“red”] :roll:  Наистина е малка . Колко е?

68,5см.

18.02.06
22:56

Изтрити спамове , Моля придържайте се към темата

Пак почистих 20.02.2006 23:32

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1