16.02.06
15:53
Правя бицепс и трицепс в една тренировка-3 упражнения бицепс и 3 упражнения трицепс.Бицепс-1.сгъване от стоеж с лост(4 работни серии и загрявка преди това)2.Сгъване с гири(3 серии)3.концентрирано или скотово(3 серии).Трицепс-1.вдигане с тесен хват(4 работни серии и загрявка преди това)2.френско сгъване(3 серии)3.разгъване на машина(3 серии).Не мога да кажа че ръцете ми са в застой но не вървят много добре на фона на друфите мускулни групи.Попрочетох някоя тема за ръце във форума и от там идва притеснението ми али не претоварвам ръцете си.Кажете ми колко упражнения и серии трябва да правя.Дайте някаква примерна програма за ръце ваша.А когато правя упажнения за бицепс на машина и с опара кое да е пъво и въобще добре ли е да правя две такива упр. в една тренировка?Благодаря!
1. Мислиш ли че съм баба Ванга и зная стажа ти и ктакво правиш в трена
2.Ако ти дам моята програма ще претренираш
3.Ако има как да хвърчат ръцете... (не мога да разбера защо всички начинаещи имате проблем с ръцете) ,(абе знам да не вземе някой да ми отговаря)
Тренирам вече близо година и половина сериозно.Не мога да кажа че не вървят но въпросът ми е дали няма да има по голямо развитие ако намаля упражненията или сериите.Просто ме посъветвай дали трябва да променя нещо
Напълно нормално си тренираш ръцете,не се тревожи.Ако си тренирал доста с тая програма за ръце пробвай да размениш нещо.Дори и да не е цялата поне някое упражнение го замени с друго.Идея си нямам и колко повторения правиш,и това има значение.А не на последно място е и колко ти е голяма ръката.Ако е 40-42см. и искаш да ти стане 50см. то проблема е съвсем друг :wink:
[quote author=“Aggressor”]Тренирам вече близо година и половина сериозно.Не мога да кажа че не вървят но въпросът ми е дали няма да има по голямо развитие ако намаля упражненията или сериите.Просто ме посъветвай дали трябва да променя нещо
Сменяй упражненията,през месец-два , щом вървят ръцете не променяй драстично нещата.Ако се чувтваш скапан,след трен за ръце, може да понамалиш например от 4,3,3 на 3,3,3 ,но пак казвам като работи нещо не го променяй