Трудни ръце

24.01.06
18:53

От много време се чудя дали да пусна тема от много време чета и се кефя на пичовете тука ..Аз вървя добре качвам кг сичко е ок обаче имам един огромен до болка проблем
Ръцете ми не растат в момента раката ми е 36-37см
Какви ли методи не пробвах всичко
ПРограмата ми беше такава
Прав с прав лост 3 серии по 10-8 +1 загряваща
Скотово 3 серии по 10 с дъмпел
Последователно от Седнало положение 3 серии по 10 повт
Сега пробах
Тва ..Прав,Последователно ПРАв с 2 дъмпела,скотово пак с дъмпел не расте ве мамкаму ..Ако не е трицепса раката ми ще е 30 сигорно  :cry:
Имам и един въпрос понеже ходя на работа и доста е тежка там работата някой път и се чудя дали не претоварвам ...
Моля помогнете с каквото и да е !
Ако трябва цяла нова програма споделете или само упражнения за рацете ..ДО сега правих раце в един ден ..
ПРограмата ми от месец е такава ..
Гръб
Рамо трапец врат
почивка
Ръце
Почивка
Гърди
Крака
Моля помогнете Стажа ми в залата е около година с малки прекасвания ...
ОТново казвам ако проблема е в претренирането кажете какво да направя !:(
Благодаря ви от сега Надявам се само сериозни мнения като на пичове на ЗВЕР,ЕМИЛ МЛО,АСтор и така нататак ;)

24.01.06
19:12

Дай си и другите мерки и кила,щото ми се струваш добре

24.01.06
19:14

[quote author=“djgorgio-ASTOR”]Дай си и другите мерки и кила,щото ми се струваш добре

Ами 180/78 се измерх днеска ама бях яко са наял ае някъде към 76-77
19години

24.01.06
19:16

Ами напълно нормална ръка като качиш повече и тя ще се увеличи

24.01.06
19:18

[quote author=“djgorgio-ASTOR”]Ами напълно нормална ръка като качиш повече и тя ще се увеличи

А мога ли да се притеснявам от работата щото наистина е тежко днеска даже пропуснах трен щото бях умреон ама утре ще отида ако ще и да не моа въря ;)
И ако можеш направи ми едина програмка за ръцете с трицепса заедно ако не те мързи естествено!

24.01.06
19:20

Понякога да се пропусне тренировка е по-добрия вариант
Можеш и сам да си направиш избери си 1-2 основни упражнения и 1 изолирано за група

24.01.06
19:25

[quote author=“djgorgio-ASTOR”]Понякога да се пропусне тренировка е по-добрия вариант
Можеш и сам да си направиш избери си 1-2 основни упражнения и 1 изолирано за група

Прав с щанга
Последователно прав
СКотово с дъмбел или на скрепец кое ще е по добре ..

Лег в тесен хват
Френско с щанга или френско с 2 дъмпела от лег(сега мисля да го проам)
Скрепец

24.01.06
19:28

Ми екстра е . а относно скотовото или другото - редувай ги

24.01.06
19:31

[quote author=“djgorgio-ASTOR”]Ми екстра е . а относно скотовото или другото - редувай ги

тенкс братче ама мн ме нерви тая ръка искам да е 40 поне има момчета по зле от мен с баници по 41 раце ;(
ЕДИТ
Виждат ми се малки 36 рака за моя гръб и гърди е смешно бе ч0век поне 38-39 да беше :(
А това за килата не си напълно прав щото момче с 65 кг има 40 рака малко е по нисак от мен но най много с 5 санта

24.01.06
19:41

Абе човек впредвид тялото ти си е добра, и 40 ще постигнеш след 6 месеца, тренирай си и не гледай другите щото не ги знаеш какво пият и ядат

VL

24.01.06
20:54

Прав с щанга
Последователно прав
СКотово с дъмбел или на скрепец кое ще е по добре ..

Лег в тесен хват
Френско с щанга или френско с 2 дъмпела от лег(сега мисля да го проам)
Скрепец

прави 1во 3цепса

24.01.06
20:58

Пробвай трисетове и дроп серий,може да проработят.

25.01.06
16:23

Epoc, това на аватара ти ти ли си? Ако си ти и според мен 36-7 ръка е малка, поне на фона на гърба ти!!!  :shock:

Че то аз имам 36 ръка, а за гръб като твоя не бих могъл и да си мечтая. Вярно че съм малко по-слаб (179см, 72кг.) и тренирам само вкъщи, ама...

И още нещо - защо не си дадеш малко почивка? Аз по Коледа спрях да вдигам за 2 седмици и страшно добре ми се отрази - за около 1 седмица след почивката вдигнах цял сантиметър на бицепса и се чувствам супер възроден. От 35.5 на 36.5, и имай предвид че преди това и аз бях зациклил.  :)

25.01.06
17:58

[quote author=“Ronaldinho”]Epoc, това на аватара ти ти ли си? Ако си ти и според мен 36-7 ръка е малка, поне на фона на гърба ти!!!  :shock:

Че то аз имам 36 ръка, а за гръб като твоя не бих могъл и да си мечтая. Вярно че съм малко по-слаб (179см, 72кг.) и тренирам само вкъщи, ама...

И още нещо - защо не си дадеш малко почивка? Аз по Коледа спрях да вдигам за 2 седмици и страшно добре ми се отрази - за около 1 седмица след почивката вдигнах цял сантиметър на бицепса и се чувствам супер възроден. От 35.5 на 36.5, и имай предвид че преди това и аз бях зациклил.  :)

Ами знам че е малка имам огромна сила в ръцете..
Не вярвам че с почивка ще порасне раката най много да спаднме още ..
БТВ на аватара съм аз  :cry:

25.01.06
18:11

При мен ръцете растат с повече серии и повторения,с 2 упр. по 4 серии няма грам ефект, сега ги правя 3упр по 4 серии по 8 повторения и просто са супер(смъкнах 3 кила а ръцете пак са ми 40.5см).
Ето как ги правя:
1.Прав с прав лост 2х8 с нормални кила без чиитинг, 2х8 с по тежко
6 повторения са чисти 2 с чиитинг
2.След това щанга ЕЗ на скот,нормална тежест 4х8 без чиитинг
3.С дъмбели на скот първо едната ръка после другата 4х8 като пускам максимално надолу и ги изпълнявам бавно,ефекта е страхотен,следващите 1-2 дена буквално усещам как растат :)

25.01.06
19:14

За да разнообразиш прави пирамида и двойна пирамида при мене много добър ефект има и за бицепс и трипцес. Успех!

25.01.06
21:04

[quote author=“murdera”]При мен ръцете растат с повече серии и повторения,с 2 упр. по 4 серии няма грам ефект, сега ги правя 3упр по 4 серии по 8 повторения и просто са супер(смъкнах 3 кила а ръцете пак са ми 40.5см).
Ето как ги правя:
3.С дъмбели на скот първо едната ръка после другата 4х8 като пускам максимално надолу и ги изпълнявам бавно,ефекта е страхотен,следващите 1-2 дена буквално усещам как растат :)

Някой да каже мнение относно това. Защото мисля да почна като него  :o

25.01.06
23:26

[quote author=“murdera”]При мен ръцете растат с повече серии и повторения,с 2 упр. по 4 серии няма грам ефект, сега ги правя 3упр по 4 серии по 8 повторения и просто са супер(смъкнах 3 кила а ръцете пак са ми 40.5см).
Ето как ги правя:

Ще проам още утре
Аз съм ги правил но без 2та скота само 1-я ..
Ще пробам и това с гигантските серии...Братя дано има ефект че направо вече незнам ;)

25.01.06
23:44

както разбирам питаш по специално за бицепс, така ли ?
много хора имат подобен проблем и причината е по-скора в тяхната анатомия. Специфичното за бицепса е, че не се натоварва директно от основния упражнения (сгъване с щанга, скотово), тъй като първо се натоварват предмишницата и брахиалисът, а бицепсът е трети по веригата, т.е. поема по-малко натоварване. При някои хора, както споменах, това е много ясно изразено и на тях основните упражнения не им носят толкова ползи, колкото на други. За това те съветвам да включиш повечве изолиращи упражнения, при които брахиалисът се натоварва по-малко за сметка на бицепса. Махни скотовото и забрави за всякакви EZ лостове. Много хубаво упражнение е това: http://www.bodybuilding.com/fun/exercises.php?Name=Incline+Dumbbell+Curl, като може и да не въртиш китките при изпълнението, както и да редуваш ръцете. Всъщност това беше и първото упражнение, след което почуствах мускулна треска директно в бицепса.
Може също така да правиш концентрично като последно упражнение в тренировката, а сгъването с прав лост от стоеж можеш да го запазиш като първо.
Като цяло мисля, че ръката ти е нормална за килограмите и ръста, може разбира се да се желае 1-2 санта отгоре, но повече ми се вижда нереалистично. Сътщо така прави тежко за гръг, това също помага

26.01.06
00:11

бате първо мерси, че беше единствения дето отговори по пълно на моя въпрос..
Значи гърба го убивам направо ;) той ми е най силната група
Това упражнение доста пъти съм го правил и пак няма ефект мн :(
Викаш да пробам така
Прав лост
Последователно от Седнало...
концентрирано..
Трицепс след това
Имам един въпрос това за натоварването може и да си прав се пак предмишницата ми е почети колкото бицепса :( тоз бицепс пустия кажете някав метод да скочи малко от тоя застой
ЕДИТ
Искам да попитам и дали е хуваво да вмъкна скрепец на колена мсиял че напълн осе изорлира бицепса ...
Айде че утре е техен ред мама им раце ;)

26.01.06
11:14

как точно скрипец на колене ? нещо не мога да си го представя  :) За долен скрипец ли иде реч ?
по-принцип, за да изолираш бицепса от брахиалиса е необходимо ръцете ти да не бъдат пред тялото, а зад него (образно казано) - т.е. както при упражнението на лежанка, което ти посочих. Ако имаш такава възможност в залата може него да правиш с кабели.
За съжаление от предмишницата не можеш да го изолираш по никакъв начин, тъй като тя стабилизира китката. Вероятно при теб наистина предмишницата поема повече натоварване от необходимото, за което говори и размерът и  :wink: Прави повече изолиращи движения с форсирани повторения и помощ, може и да помогне. Другото решение си го знаеш - маса

26.01.06
13:03

Мерси след 2-3 седмици ще постна дали има резултат ;) поне сант да се качи баси до 2 месца демек казармата ;)

BL

26.01.06
14:35

не разбирам защо само за бицепс се говори след като трицепса е по-важен в случая..

26.01.06
16:54

[quote author=“blaaa”]не разбирам защо само за бицепс се говори след като трицепса е по-важен в случая..

Защото трицепса ми върви добре ,а с бицепса имам проблеми ...
Той ако не ми беше трицепса раката ми хептен щеше да е малка ;) :cry:

28.01.06
23:46

Защо не опиташ упражнение със свръхмаксимална тежест. Концентрично сгъване с повече килограми от колкото можеш да вдигнеш.С дъмпел се прави, помагаш с другата ръка и после пускаш колкото можеш по-бавно. Твърди се , че така се товари бицепса наи-много, точно по причина ,че никакъв друг мускул не може да му помогне.

JI

28.01.06
23:58

искам да ти задам един въпрос 1 во ръцете уморени ли са от гърба и гърдите 2 ро ситгаш ли до отказ при тях
пробвай следния вариянт
1 ден ръце
2 ден почивка
3 ден гърди
4 гръб
5 крака
6 рамо
7почиква
8 почваш от начало ( може да размениш мястото на рамото и краката ако чувсташ че е отпочинало от гърдите ) наистина за гърба ти ръката ти е малка ако по този начин не вървят провай да ги скъсаш от тренировка тренирай ги през 72 часа .... като внимавай да не претренираш мисли кои групи си правил преди тях изморени ли са и слушай тялото си най вече .
яй много без ядене няма да можеш да ги възтановяваш ===> няма да растат .

29.01.06
10:57

Брато супер програма мерси..ПРи гърдите и гърба съм кат парцал мноог ги натоварвам и върят добре :)
Рацете не ги товаря толкоз мн но усещам супер напомпване от тази програма..
ПРАВ ЛОСТ
Последователно сгъване на 2те ръце на лежанка от наклон
Концентрично сгъване (ще пробам да направя това което каза горния пич ;)
О отново много благодаря за програмата много ми допадна аз вчера имах гърди днеска треаше да прая крака но залата е затворена щото карат нови уреди в залата..И от утре почвам с краката и продължавам таман ръцете ще си отпочинат макар да не чувстам някаква болка ;)

03.02.06
13:12

Така след 2 тренeровки искам да добавя че се напомпвам страхотно вече увелечих яденето 2но качих кг но всичко пак си отива по гърбаи гърдите..Ръцете не са мраднали мерих ги днеска 35 трагедията е пълна ..
Така имам един въпрос значи питах треньора за концентричното той каза че нямало смисъл да го правя щото първо трябвало маса да правя вместо връх..цитирам
-Направи първо маса след туй прави върха..
И още един значи много се двуомя между тия програми...
ПРав с лост
От полу лег с дъмпели
чук

Др е
На Мърдера
Прав с лост
скот с Z
скот с дъмпел

И последния вариант
Прав
Скот с Z
Чук
Kоя според вас е най добрата за маса като цяло:)
Дано отговорите по скоро!

FI

03.02.06
16:40

Аз лично бих ти препоръчал:
Бицепс:
1. С прав лост от стоеж 4 серии, около 6 повторения
2. Седнал с дъмбели 3-4 серии, около 8
Трицепс:
1. Френско 4 серии, 6-8 повторения
2. Скрипец 3-4 серии, 8-10 може и повече
Това за 3 упражнения да не е някъв закон. Аз 3 упражнения правя за гърди и всеки път имам мускулна. И аз имам слаби ръце и с тази програма съм качил към 2 санта и вече са ми 38-9, като храненето и добавките са същите, от когато правих по 3 упражнения. От време на време сменяй реда на упражненията или заменяй с някое, но това е основната тренировка.

03.02.06
23:02

Сигурен ли си че ако правя по 2 упражнения ще има по-голям ефект пък да увелича сериите хмм де да знам струва ми са че не е лоша идеята ;)

04.02.06
17:09

[quote author=“Epoc”]Сигурен ли си че ако правя по 2 упражнения ще има по-голям ефект пък да увелича сериите хмм де да знам струва ми са че не е лоша идеята ;)

При мен с 2 упражнения има повече ефект, отколкото с 3. Нищо не ти пречи да опиташ.

Аз правя:
Прав с щанга, Скотово с дъмбел

Но скоро ще ги сменя, защото вече не чувствам мускулна треска.

04.02.06
22:37

[quote author=“Mayhem”][quote author=“Epoc”]Сигурен ли си че ако правя по 2 упражнения ще има по-голям ефект пък да увелича сериите хмм де да знам струва ми са че не е лоша идеята ;)

При мен с 2 упражнения има повече ефект, отколкото с 3. Нищо не ти пречи да опиташ.

Аз правя:
Прав с щанга, Скотово с дъмбел

Но скоро ще ги сменя, защото вече не чувствам мускулна треска.

пък да увелича сериите на 4-5 така ли?
Аз мисля да правя
Прав лост
От полу-лег с дъмпели и може да направя малко чукове накрая незам ;)

JI

05.02.06
08:11

гърдите и гърба ти вървят за сметка на ръцете ==> те трбва да са първи в сплита ...

Пoвечe от 3 серии х 6-8 повторения не ти трябват! Концентричното определено дава много добър резултат като в последните повторения си подпомогнеш с едната ръка да направиш още 1-2 повторения просто тогава и при мен специално усещам наи голямо напомпване, а добре напомпания мускул е един от показателите че правилно си тренирал.
Другото което при концентричното ще избегнеп проблема при които едната ръка обикновенно лявата изостава от дясната. Въобще упражнението е много добро но на 2 седмици го заменяи с нещо друго

07.02.06
11:39

Хм, нещо не съм се изказал ясно по-назад за концентричното сгъване. Става въпрос за упражнение със свръхмаксимална тежест, такава каквато не можеш да дигнеш с една ръка. Дигаш с двете ръце и после се съсредочаваш в отпускането надолу(ексцентричната фаза) Бавно , колкото може по-бавно.Участващите мускули са много по-малко , отколкото при дигането, т.ест имаш много по-добре изолиращо бицепса упражнение.

07.02.06
14:52

Ае мойте ръце много бързо “удървят” нз защо така.И нз това какво ще рече.И мойте страшно много ми изостават.Шот аз сам много масивен и изглеждам огромен обаче като сваля блузата и ръцетеми направо стават смешни  :cry:  :cry: .
Посто нз какво да правя.

18.02.06
12:23

Пичове искам а се похваля незнам какво чудо стана ;)
за 2 седмици по новата програма рацете ми пораснаха от дълбокия застой благодарностите са за вас !
1)Ръце
2)Почивка
3)Гърди
4)Гръб
5)Крака
6)рамо трапец
7)почивка
И наново
Ето и вида за ръце
Всичко е в супер серии пробах и рацете опитаха нещо непознато и гръмнаха ;)
Прав с лост 4-5 серии по 6-8 повторения(редувам ги през седмица с Z лост)+супер серия Френско тесен хвато от лег с Z 4-5 серии 6-8 повторения
След това отивам на 3 серии Скот с много тежка Z Щанга някъде стигам до 5-7 повторения + супер серии с Скрипец
РЕзултата е страхотен от 35 в напомпено преди 2-3 седмици сега в напомпено достига 36,4-5 в студено е 35,5
Отново благодарности!!!!!

и аз имах същия проблем с ръцете и наи-голям ефект имаше когато замених кривия лост с нормален тогава просто мноо  добре ми се отрази.

19.02.06
00:12

само програмка че немам мн време
1.ден-ръце
2.-гръб и корем
3.почивка
4.-гърди и крака
5.-рамо и корем
твае а ся да спомена за ръцете- аз тренирам 1во трицепса- едно упр. с дъмпел такова нз как се казваше:) после френското и скрипица всичкити по 3х10+-1,2 шот обичам да стигам до отказ пирамидата ми е само възходяща.....после тренирам бицепс 1во с крив лост от стоеж 2ро последователно пак прав и трето концентрирано....тва добре но аз от постовета разбирам че работата ти е тежка ако наистина е така не забравяй и предмишницата както сегурно знаеш тя е мн важна за хвата пък и нали си гледал попай моряка:) за нея правя чуково и тва дето си въртиш китките с лост го правя и с вътрешната част на дланите да ти е нагоре между другото и концентрираното за бицепс също е важно упр за предмишницата.....успех /

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1