18.02.06
11:55
Мммм пак ме налегнаха философските мисли :))
Значи кое би било по-добре при стаж повече от година (принципно):
3 упражнения по 4 серии или
4 упражнения по 3 серии
И двете си имат предимства и недостатъци, въпроса е като ги сложим на кантара кое тежи повече :)
[quote author=“manson”]
4 упражнения по 3 серии
За коя МГ?
П.п. Ако изходиш от родния попфолк: 3х3=9, 6х6=мерцедес и тогава сам можеш да си направиш извода :lol: :lol: .
[quote author=“manson”]Мммм пак ме налегнаха философските мисли :))
Значи кое би било по-добре при стаж повече от година (принципно):
4 упражнения по 3 серии
И двете си имат предимства и недостатъци, въпроса е като ги сложим на кантара кое тежи повече :)
Какво значение има, мускулите не могат да броят ;)
Определи си за всяка група от колко упражнения има нужда, и изхождай от това. А сериите не е нужно да са константа във всяко упражнение. В някои може по 5, в други и по 1 стига ;)
18.02.06
12:33
Говорим за големите МГ - гръб, крака, гърди ... то за ръце например и дума не може да става :)
П.П. Май си фен на Ромски Перли - Педагогическа поема.mp3 :)
[quote author=“manson”]Говорим за големите МГ - гръб, крака, гърди ... то за ръце например и дума не може да става :)
Единственото предимство на 4х3 пред 3х4 ще е ако натовариш мускула под по-друг ъгъл:)
Аз съм за 4х3 :) Така ще е по-разнообразна тренировката и ще можеш да засегнеш по повече начини един мускул.
18.02.06
13:42
[quote author=“swets”]Аз съм за 4х3 :) Така ще е по-разнообразна тренировката и ще можеш да засегнеш по повече начини един мускул.
Да, но дали ще бъде достатъчно натоварен мускула с 3-те серии :) Там е уловката
[quote author=“manson”][quote author=“swets”]Аз съм за 4х3 :) Така ще е по-разнообразна тренировката и ще можеш да засегнеш по повече начини един мускул.
Ще бъде разбира се :)Говорим за 3 работни тежки серии,нали така ?
Ако аз имах колебания кое да избера щях да редувам методиките и да избера тази,която повече ми допада :)Пък и без друго само опитвайки можеш да усетиш кой е верният подход за теб !;)
Да,и аз имам това предвид.3-ри серии,но сериозни в които даваш максимума от себе си.Аз общо взето тренирам така.В първото упражнение за дадена група загрявам хубаво и от там нататък броя 3-ри серии и после продължавм само с по три на упражнение.Особено за големите групи си мисля,че това е задължително.
П.П. Само искам да уточня,че това не се отнася за начинаещи.Моля ви,не копирайте всичко което чуете или прочетете.
Определено 4 х 3 по добре повече упражнения от различен ъгъл.
Не трябва обаче да се увличаме защото тънката линия на претрениране е близо но определено е по добре от 3 х 4
[quote author=“manson”][quote author=“swets”]Аз съм за 4х3 :) Така ще е по-разнообразна тренировката и ще можеш да засегнеш по повече начини един мускул.
... и в двата случая ще имаш 12 серии така, че...защо да не е натоварен :wink:
20.02.06
16:31
4x3