1500km in 2020 - marathon training and injury prevention

Прескочи до:

25.01.17
00:55

Снимка на ток и без чорап! За томите неверни, които дръзват да оспорват моето невероятно сексуално обаяние. :D

Банският за позиране трябва да пристигне утре. (sun)

25.01.17
06:39

Йей! Обичам да се разбуждам с твоя дневник.

Това май звучи грешно....

25.01.17
10:26

Щеше да е по- грешно да се приспиваш с него ;)

25.01.17
12:14

казано от БПН на 25.01.17, 06:39:

Йей! Обичам да се разбуждам с твоя дневник.

Това май звучи грешно....

Хаха, благодаря ти!
Съвсем не, часовата разлика предполага, че повечето хора се будят с него така или иначе. :)

25.01.17
23:00

Почивен ден, даже си взех почивка от работа. Вратът ми се е схванал невероятно и го писах дъждовен.
Към 5км движение на разходка и малко разтяжки и мачкане с ролер.
Позиране към 20 минути.

Храната слабо, но като за почивен прилично.

Активно проучвам особеностите и логистиката около състезанията - тен, грим, обувки, коси, прочие. Glam да има (makeup) Има поузинг семинари идния месец, може би ще се запиша, че съм като пате на кокили. Ако не се чувствам твърде бЕло и дебело, може да покажа тази неделя на едно видео докъде съм го добутала със съчетанието.

П.п. дънките ми хлопат, на прав път сме.

П.п.п. забравих да си накача храната от последните дни

Мнението беше редактирано от BGDN. на 25.01.17 23:31.

26.01.17
12:39

УМРЯХ!
Влюбена съм.
Сега само трябва да се простя с паласките.

(inlove) (inlove) (inlove) (inlove) (inlove)
(makeup)

26.01.17
13:02

Страхотен е банският!
Ти ще си най-готиния фитнес модел на това състезание, сигурна съм!

казано от BGDN. на 26.01.17, 12:39:

УМРЯХ!
Влюбена съм.
Сега само трябва да се простя с паласките.

(inlove) (inlove) (inlove) (inlove) (inlove)
(makeup)

Бруталееееееееееееееееееееееен!

26.01.17
14:22

казано от Елена на 26.01.17, 13:02:

Страхотен е банският!
Ти ще си най-готиния фитнес модел на това състезание, сигурна съм!

Такова сюрреалистично словосъчетание е това!! :D
Снимката не е съвсем точна откъм цвчт, по към кралско синьо е.
Не съм решила дали ще е само за позиране, но дори и да реша да е за състезанието, съм решила да си редя камъчетата сама. Достатъчно съм сръчна и артистична да се справя. :)

Мнението беше редактирано от BGDN. на 26.01.17 14:23.

26.01.17
14:25

Сори, че пак ти пиша, но изобщо не е сюрреалистично! Не се подценявай - формата е почти готова, магнетична си до безобразие и камерата те обича. Последното не знам дали ще ти е необходимо в случая, ама да си кажа. :)))

Мнението беше редактирано от Елена на 26.01.17 14:27.

26.01.17
20:35

Вратът днес е по-добре, но не ми се иска да му преча на възстановителните процеси затова ще се огранича с разходка, потенциално интервали на въже? Ще видим. Намърдах се в банския - размерът е идеален за след няколко месеца :D оставена му е възможност да се прибере още ако има нужда . Трябва да си взема коректор за гърба. Цветът е един път. И камъни съм си харесала. Беше доста демотивиращо да се напъхам в него след 4 хранения и 2 литра течности днес, но в неделя може да се покажа на гладно ако не ме е срам. Трябва ми тен, защото в момента приличам на ламантин в ликра. 

Храната е прикачена, ще ъпдейтна за тренировката.

26.01.17
23:07

Едит: да добавя 3,5 км крос - 20:42
И да променя вечерята на пуешки гърди със китайски зеленчуци на уок.

*Тичането като за -2° навън и нетичала от лятото - толкоз.

27.01.17
12:32

Има справедливост понякога. Дано такива примери да намаляват, а оставащите да послужат за пример на масите и разни бъдещи шарлатани.

27.01.17
17:12

:) Колко разгорещени спорове съм имал с колежки, а и други (все жени -носексизм-), които вярват в алкалните храни и в хомеопатията... А иначе са интелигентни и успели момичета.

27.01.17
20:53

Днес се разписвам рано.  Желателно е да отбележа, че описвам 80-90% от храната, някои неща забравям или просто ме домързява да описвам, тъй че ако пише като днес например 1350, най вероятно реално са към 1500-1600 . Повечето дни обикалят около 1800 което е съвсем прилично, имайки предвид, че едва тренирам в момента и пак отчитат малки разлики. Не смятам да влизам в пълна фаза на трениране и диета поне до март. След като се преместя в Бирмингам ще се сдобия с треньор за финалните месеци.

Движение: 20мин HIIT и няколко серии набирания.
Значи, ситуация. Прибирам се от нова година 65.5 кг. Опитвам се да правя набирания - 1, криво. Минават 3 седмици без особен фокус върху набиранията, 1-2 тежки силови тренировки на седмица, 1-2 на пилон. Тегло: 65кг. Хващам вчера лоста - 2×4 набирания от раз. Следва поука за малките фактори с големия ефект и привидно труднообратимите загуби. :)

27.01.17
21:31

Според мен силата (в случая при набиранията) си има психологически фактор. Може да си била и изморена, напрегната и пр. Най-вероятно и преди 3 седмици си имала сила за 3-4 набирания. Като с еима предвид, че на пилона постоянно се набираш в някаква степен, нормално да то засилва гърба. Хубаво би било да си гониш някаква бройка, примерно 15 или 20 набиранки общо за тренировката, а дори да са на единички.
За гърдите- не правиш ли лицеви опори? Едни 4/5 х10/12 през ден , може и разнообразни  видове, след 2 месеца ще има много видима разлика. В суперсерия с флайсове от лег е идеално - ако имаш дъмбели, а може и с малки дискове 5 кг. Флайсовете вкъщи ги правя направо на пода- старая се да държа ръцете максимално разгънати (само лекичка сгъвка в лакътя) и разтварям до хоризонтал.
Може да правиш лег с дъмбели (не знам дали имаш дъмбели всъщност) - аз слагам 2 по-твърди възглавници под гърба- да повдигнат торса и раменете с десетина см- достатъчно е, за да има дълбочина да се правят преси.
============
Нещо в тази стойка с преекспонирана лордоза не ми харесва. Губи се балансът и красотата на фигурата ти, коремът изпъква и като цяло позата  изглежда изкълчена, а не стегната, особено като си на токчета.
Изправи го този гръбнак нагоре, стягай корема, няма нужда от такова надупване. :)

казано от Queen Cobra на 27.01.17, 21:31:

,  няма нужда от такова надупване. :)

Ааа, Кобре, не си права - в “бикини фитнес” баш това се търси - надупване и неестествена лордоза. :D Загледай ги мацките по сцената (и извън нея). Аз даже съм засичала такива, които умишлено се стараят и в ежедневието си да ходят така.

27.01.17
22:44

Ужас :D :) Не ми допада на снимки, еле па в ежедневието си да ходят така- то си е мъчение :)

28.01.17
03:10

казано от Queen Cobra на 27.01.17, 21:31:

Според мен силата (в случая при набиранията) си има психологически фактор.

Именно това беше поуката, ама май засукано  го написах :)

29.01.17
13:00

Привет, неделно.

Не се опитах за вчера, но през деня храната бе добра. Вечерта си взехме индийско, аз имам методика при поръчването - винаги си взимам тандори - (мариновано и печено в глинен съд, но без сосове) и спанак с панир (сирене), тъй че изхвърлянето не беше съвсем безгранично, макар и доста обилно. Единствения проблем, е че като след всяко такова количество стомахът ми протестира днес, и се чувствам доста тежка и подута,  съответно реших да пропусна мерките тази седмица. Качвам обещаното видео от позирането. На позирането ще му хвана цаката, (някои неща са твърде засукани, трябва да поопростя малко, особено в ръцете), ама откъм състезателна физика... добре, че има 5-6 месеца :D за следващата седмица си поставям цел да не забравям да пия вода, да не ме мързи да тренирам и да не се наяждам като малка праска, точно преди да трябва да си взимам мерки. :D

29.01.17
13:04

Усмивка, усмивка трябва ! :)

29.01.17
13:11

Уау, страшно ме кефиш, Богдана! А завършекът ми е любим! Усмивката, предполагам вече наживо няма да липсва, настина!
Прекрасна си! (inlove)

29.01.17
13:33

Благодаря ви (inlove)

Хаха, знам за усмивката, много ми е трудно докато се съсредоточавам върху последователността на съчетанието. Като стане по естествено и усмивката ще дойде :D

29.01.17
20:20

За съжаление, това което си мислех, че е от спане накриво, вече 5-и ден не ми минава и се измести от врата в ключицата/рамото. Характеризира се с остра болка при движение на ръката по хоризонтала, и с по-лека, но осезаема болка при движение по вертикала. Утре е понеделник и се надявам да се вредя при личния лекар, дотогава преустановявам тренирането на горна част, тяга, клек и набирания, както и пилон. Ще поддържам нещата на кардио фронта тази седмица.
Храната днес е това: :D за душата общо взето. Deep fried Macaroni and cheese, 8oz Angus beef burger, Monterrey Jack cheese and bourbon sauce, и чудовищния шейк отзад между мен и Мат.

30.01.17
15:18

На база преглед от джи пи (не специалист) и оплакванията ми диагнозата е тендинит на  ротаторната група, като в частност мисли, че супраспинатусът е засегнат.  Според него не е нищо сериозно и да продължавам с почивката и ибупрофена.

Ще ми се да стигна до дъното на причината и да се коригирам. Възможно ли е с тягата да съм се контузила така? На пол не съм била от 2 семици, няма как да е. Изолиращите за рамо ги правя с мижави кила. Остават раменните преси. :(  Вери сад панда.
Взех си и разпечатка от кръвните тестове, всичко е в граници.

Мнението беше редактирано от BGDN. на 30.01.17 15:20.

02.02.17
13:00

Последните 3-4 дни не бяха особено успешни откъм тренировки, хранене и дисциплина.
С проливните дъждове успях да си намеря оправдание да не правя кардио, а с болката в рамото - съвсем да се залежа и да са похапвам глупости.
Стягам се от днес. :)

02.02.17
23:28

Не мога да кажа, че се раздвижих особено, но поне храната беше прилична. Вечерно време ме удря една стрелкаща, силна болка под ключицата, дори при покой.  Част от мен, знае че мога да тренирам дори и в това състояние (без горна част естествено), втора част от мен не иска да прави нищо, с което да рискува или забави възстановяването, а на трета част от мен това оправдание и е много угодно.  Ще трябва да се постигне консенсус между първите 2 и третата да се изкорени :D

Готвих  супа от морски чудовища днес :) 
И преминах към отбора на брюнетките :)

Мнението беше редактирано от BGDN. на 02.02.17 23:31.

03.02.17
10:00

Точно ей такива малки “гадости”,ако се напълнят със заквасена сметана,копър,смлени бадеми  и след това се панират в зехтин,като  сухата панировка  е от картофено пюре,куркума и сух чесън...Просто още докато ги готвиш се усещаш ,че тичаш да си купиш пастис или перно....

03.02.17
10:04

казано от nervak на 03.02.17, 10:00:

Точно ей такива малки “гадости”,ако се напълнят със заквасена сметана,копър,смлени бадеми  и след това се панират в зехтин,като  сухата панировка  е от картофено пюре,куркума и сух чесън...Просто още докато ги готвиш се усещаш ,че тичаш да си купиш пастис или перно....

Страхотно звучи, но и супата на снимката не отстъпва според мен. :)

Т. Тодорова

03.02.17
10:24

Страхотно изглеждаш с тъмна коса! Много женствено (inlove) (makeup)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 03.02.17 10:24.

03.02.17
15:03

казано от nervak на 03.02.17, 10:00:

Нервак, това ЩЕ се пробва ОБЕЗАТЕЛНО!  Само един малък яд - не мога да ям копър... но заквасена сметана и смлени бадеми звучи като мокри сънища :D

казано от Т. Тодорова на 03.02.17, 10:24:

Страхотно изглеждаш с тъмна коса! Много женствено (inlove) (makeup)

:*(blush)

03.02.17
20:55

Движение: крос, като лудите, в градушката - 4км - 23:56
Малко вариации на изкачвания и сливания по стълби в подлеза преди да се прибера. 

Храната е прикачена. 
Мат пак е болен, пак го обгрижвам. Трябва да си е стъпил на краката до вторник, защото започва нова работа в Бирмингам. (party) ще поживеем  отделно 3 седмици, но сме една идея по близо до заветната къща.
Да видим дали ще ме тръшне и мен следващата седмица, 50:50 от случаите ме подминава.

05.02.17
00:21

Привет, дружинка. 

Ах. Уикенд. Тия 6 дневни седмици ми идват в повече напоследък, особено откакто и фрийлансингът с илюстрацията върви.

Снощи си направих свинско филе с гъби, лук и топено сирене в уреда за бавно готвене. Адски ме спасява тая съдинка като остана без време, отне ми точно три минути да нарежа лука и гъбите и да хвърля всичко вътре, сложих я на слаб огън и си легнах, на сутринта - 3 порции невероятно крехко свинско готово за обяд. Толкова добре ми се получи, че занесох третата на шефа, че яде само спагети в картонена чашка  :)

След работа ходих до татуиста да запълним малко дупки по ръкава (сдобих се с цели три! малки татуировки, но ме изцеди) и сега чета книжка и почивам. Рамото се обажда още, но мисля че от следващата седмица ще започна да раздвижвам, за да видя как е ситуацията с мобилността.  Мисля да дам цялостна почивка поне до края на месеца от пилон, упражнения над глава, и разтваряния назад, категорично има болка и слабост все още.

Мнението беше редактирано от BGDN. на 05.02.17 00:22.

05.02.17
22:18

Раздвижих се! Даже рамото раздвижих, с бебешки кила, но всяко движение до паралела си е съвсем безпрепятствено и съм много доволна. Гръб и гърди ще са малко по-трудни, но ще се до обмислят.  Искрено се радвам на тази приятна изненада, тренировки и резултати, или поне поддържане са си напълно постижими.
Лека тренировка днес, встъпателно:
3 кръга от суперсерии:
12 х сумо клек с дъмбел + 20 клек-скока
12 х статични напада на крак с дъмбел + 12 динамични глутеус отпада.
12 х Разтваряния встрани с дъмбел (всяка ръка индивидуално) + 30сек високи колене
12 х повдигания напред с дъмбел (всяка ръка индивидуално) +30сек високи колене
12 х разтваряния за задно рамо (индивидуално) + 30сек високи колене (амплитудата на дясното е с ~5 градуса под паралела)
15 х повдигания на крака + 20 коляно-към-противоположен-лакът от висок планк.

20 минути интервално кардио - вариации на стълби и 7хспринта под наклон - 10 сек спринт, 15 сек ходене.

В тренировката суперсетнах всичко за да я усетя качествено. Като не мога тежко и многоставно, нека поне е интензивно. Всяко първо упражнение се изпълняваше бавно, контролирано, с паузи в долна/горна точка и с особено внимание към техниката, а със всяко второ поддържах пулс. Често казано, може да изглежда нищо работа, но ми се подпали гъзинката. :D Кардиото е ясно, изплюх си дроба :D но на мен така ми е най-ефективно и удовлетворяващо, аз си знам.

Храната е прикачена. Ще добавя малко извара преди сън, да чукна 100г белтък. Трийтнах се пак с неделното афогато в италианската сладоледаджийница :D ,  сединственото добро афогато в града! Трийтнах се и с червило, ‘щото си нямам 20 разбираш ли. (dull)(makeup) Положението е кифла без спирачки. Но пък поне настроението е пушка :) Татусите и те спадат и се избистрят вече. Супер се чувствам  днес :)

06.02.17
20:00

Maт замина :(
Аз се разболях :(

Обучавам новата заместничка.  Пуснах един проект в най-престижния илюстраторски конкурс в световен мащаб.
Най-важното е, че ми се яде пащърнак на поразия.

Не знам още дали ще тренирам днес. Едва ли.

Мнението беше редактирано от BGDN. на 06.02.17 20:20.

06.02.17
21:18

Ейй часовника ти много ме радва, аз имам супер обикновена гривна, но върши май работа :D:)

07.02.17
21:45

казано от = Capricorn = на 06.02.17, 21:18:

Ейй часовника ти много ме радва, аз имам супер обикновена гривна, но върши май работа :D:)

Най добра работа върши ядене и трениране :D

07/02/

Тренировка:
Сумо тяга 5х10@35
Хип тръст 5х12@35
Ходещи напади 3х15@10
Статични къртси напади 2хотказ/крак

Същата модифицирана тренировка за рамо като онзи ден - повдигания напред и встрани и разтваряния от наклон напред с 3.75кг

Крънчове 3х20
Коляно до противоположен лакът от висок планк 2х20
Планк 2 х 1:15мин

Почувствах се доста добре след раздвижването.  Просто трябва да тренирам по-системно и подредено, защото иначе много започвам да се жалвам и сдухвам.

Храната е добре.  Без хапки, гризки и опитванки, които винаги ми провалят дефицита :)

08.02.17
00:22

Разрових се по снимки. 

28/01/16(ляво) - 07/02/17(дясно)
Годинка напредък, бавно, но славно.  :)

Мнението беше редактирано от BGDN. на 08.02.17 00:28.

08.02.17
21:12

08/02/
Кардио:
30мин крос навън - 4 и нещо км, GPSът ме предаде.

Не съм си измислила вечеря още. Обядът беше от ресторант, тъй че макросите на ориза са груби (половината порция)

Мнението беше редактирано от BGDN. на 08.02.17 21:14.

10.02.17
12:33

Здравей. Снимките на храната ти са много надъхващи. Мотивират ме всеки път като застана между хладилника, плота и печката, да давам всичко от себе си. Поздравления, давай все така!

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1