Дневникът на Габи

Прескочи до:

16.02.17
14:38

Т’ва ми напомни на любимия ми разказ от Хорхе Букай, за 4-годишния Панчо, ‘дето слезнал по водосточната тръба с братчето си на гърба, защото нямало кой да му каже, че не може.

16.02.17
17:38

казано от Just Average на 16.02.17, 14:11:

Ама как клякаш със 75кг. а не можеш да дръпнеш 60 тяга? Аз ли нещо не разбирам, или е нелогично?

Защо да е нелогично, напълно в реда на нещата е.

16.02.17
18:48

Ами чисто статистически класическата тяга е ok 30% повече от клека ,
https://www.t-nation.com/training/know-your-ratios-destroy-weaknesses
а според други  формули, изведени за трибойци и повече %.
Както си казвал- при тягата и клека участват едни и същи мускулни групи- какво е обяснението при едното упражнение да са 50% по-слаби? Не разбирам. :)

Edit - издирих и сложих линк на едното което съм чела :)

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 16.02.17 19:00.

казано от Queen Cobra на 16.02.17, 18:48:

Ами чисто статистически класическата тяга е поне 30% повече от клека , а според други  формули, изведени за трибойци и повече %.

(wasntme)

16.02.17
18:59

Питам, защото и при мен работните килограми на клека започнаха да доближават тези на тягата, а тя не мърда.. :D
Но и аз като цяло от посоченото от Кобрата си изведох тези изводи...

16.02.17
19:38

Както си казвал- при тягата и клека участват едни и същи мускулни групи- какво е обяснението при едното упражнение да са 50% по-слаби? Не разбирам. :)

Къде са тия трибойци, къде е наш’та Габи, как ги сравни така смело не е ясно :D
Да, едни и същи са основните динамисти, с различна пропорция и последователност на усилието според начина на изпълнение, но само толкова. Къде е например гърба при тягата и къде е при клека(пък и не само той)... ;)

16.02.17
19:39

Има и трибойци, които клякат повече(без екип) отколкото дърпат, например Рей Уилямс. :)

Edit - издирих и сложих линк на едното което съм чела :)

These ratios aren’t perfect. Different body types might have leverages that are advantageous for some lifts and disadvantageous to other lifts.

Баш от твоя линк. Промяна от хай бар на лоу бар клек - те ти 20% (а може би и повече понякога) разлика. Сумо към класическа - също. Не отчиташ и дължина на ръцете, сила на хвата, сила в краката спрямо гърба и т.н., и т.н.

Ама така де - формули. Може ли по формулите, на Джонито вместо да се моря, само да си издърпам тягата, а останалото ще го сметнем с процентите? :)

Queen Cobra - Благодаря ти!

Ще се пробвам да отговоря, макар че моите знания по темата, която обсъждате са 0!
Така...отдавам това, че не се справих с тягата  60кг, защото вече бях много уморена, освен този клек със 75кг, кляках и 65,55кг и така надолу, с повече повторения както съм описала, килограми които ниииикога до сега не бях правила. Да не говорим и раменната преса, та аз не съм правила с повече от 10кг раменна преса, а сега стабилен брой повторения и то с около 20кг.
Оп, след това имах зерчер клек на който мисля, че стигнах 40кг.
Накрая беше тягата, успях с около 40-45, но на 60кг, не.
Така се чувствах аз, не знам как трябва да е по схеми и проценти :D
Надявам се ме разбирате :)

Мнението беше редактирано от Габриела Петрова на 17.02.17 15:19.

16.02.17
20:46

Ти можеше да ги дръпнеш 60-те кг, но криво, това първо. Второ, сигурно преди си клякала с механиката, която не одобрих и коригирах - това неминуемо се отразява на резултатите в отделните движения. Трето, умората, която се натрупва както си написала. Четвърто, има хора, които им идва по-лесно да дърпат тяга(Т. и Тръна например), има такива, които пък им идва да клякат(аз и ти, например)...Фактори много :)

16.02.17
20:50

Сега с обяснението на самата тренировка и че тягата е била след всички извращения- разбрах. Благодаря.
Габче, феноменално е, повтарям ти. Зерчер-а с 40 кг също е страшен.
Много радваш! <3

16.02.2017г. - Нетренировъчен (четвъртък)

Храна :
- фх, сирене, пилешко филе, маслини, кисело мляко (към 08:30 и 11:00)
- лазаня с кайма (15:00)
- две варени яйца, салата от марули, спанак и домати, моцарела
- 2л вода, 3в1, омега 3, магнезий

Движение:
- 8км

Мнението беше редактирано от Габриела Петрова на 17.02.17 15:22.

17.02.17
17:54

Моят съвет е да си на бяла диета, без червени и оранжеви продукти. Аз съм много доволна и зарибена от това! Просто ми дава много енергия и сили. Хапвам само бели храни като ориз, сирене (бало :) ), варени картофи, кашкавал и несолено сирене/извара, банани и обелени ябълки, но нищо животинско като месо и мляко!
Опитай този режим и след 1 седмица ми кажи как се чувстваш, моля! Много ще се радвам, ако съм ти помогнала! :)

казано от Elena Valentinova на 17.02.17, 17:54:

Моят съвет е да си на бяла диета, без червени и оранжеви продукти. Аз съм много доволна и зарибена от това! Просто ми дава много енергия и сили. Хапвам само бели храни като ориз, сирене (бало :) ), варени картофи, кашкавал и несолено сирене/извара, банани и обелени ябълки, но нищо животинско като месо и мляко!
Опитай този режим и след 1 седмица ми кажи как се чувстваш, моля! Много ще се радвам, ако съм ти помогнала! :)

90 дневната диета е по-добра, не лъжи момичето.

17.02.17
18:00

Elena Valentinova, появявате се във форума от нищото и започвате да раздавате непоискани съвети, без да сте запозната с целите и предпочитанията на хората.

казано от Elena Valentinova на 17.02.17, 17:54:

Елена Валентинова, благодаря за съвета, но ще се въздържа.
Като цяло нямам кой знае какъв режим, нито следя калории и т.н, камоли думата диета, вече ми е супер комерсиална. Като чуя диета от някакви момичета си представям, че се хранят с по една краставица и един бабан на ден и това не е лъжа :D Чувствам се добре и не обичам да се ограничавам в някакви стриктни граници, просто знам, че не трябва да се прекалява с количеството, избягвам сладки, тестени, мазни, бързи и вредни храни.

Мнението беше редактирано от Габриела Петрова на 17.02.17 18:47.

17.02.2017г. - Тренировъчен (петък)

Храна:
- една пфх, сирене, авокадо, домат, 3в1
- тренировка
- пълнени чушки с ориз постни (едната към 14:30 с 1фх, другата към 17:00), 4 бисквити мираж (tmi)
- крем супа от авокадо и мента (19:00)
- салата от един домат и сирене и малко бабек (21:30)
- 2,5 л вода, горещ шоколад-гайо, омега 3, магнезий

Тренировка:
Отново при Сашо (blush)
- Клек: 1x10 с 20кг ; 1x6 с 35кг ; 1x4 с 55кг ; 1x3 с 65кг
- Раменна преса: 1x10 с 20кг ; след това с 25кг, но повторения не помня и накрая  1x3 с 30 кг.
- Силово гребане: 4x6 с 15 кг.
- Лег: 1x10 с 20кг ; 2x6 с 30 кг
- Мъртва тяга: 3x5 с 50кг ; и по едно повторение с 60кг, 70кг и накрая 80 кг. :x(whew)

При клека не усетих толкова затруднение, макар вчера да имах мускулна треска. Раменната преса продължава да ми е трудна, нямам достатъчно сили в ръцете и техниката ми куца (вадя лактите настрани, дори и не хващам правилно лоста на моменти), но ще гледам да не го правя повече и да мисля повече!
При лега накрая усетих, че силите ми в ръцете привършват...
Лег и тяга се редуваха, с почивки от около минута, минута и половина.
Относно мъртвата тяга...Още на 70кг като пробвах, не успях и казах не мога, но след като ми каза даваййй и след като дойде зад мен, успях. Констатирахме, че това се дължи на неувереност просто (но това не значи, че ще успея с 90 или пък 100..има време). След това като добави и още 10кг, с Теди се спогледахме и а-а-а-а,ъ-ъ-ъ-ъ,мм-м-м-м, нали приключихме ?  :D Та, нямаше как да не пробвам и ей ги на 80кг.  Дори Сашо каза, че още 5кг отгоре, пак бих успяла.
Това е супер голямо постижение за мен! Важното е човек да си вярва повече, аз не успявам много да го правя, но днес имаше кой да ми вдъхне кураж. Благодаря  (bow)

Мнението беше редактирано от Габриела Петрова на 18.02.17 10:03.

17.02.17
20:44

Страхотна си! :) (F) Браво!

17.02.17
21:03

БРАВО, момиче!

казано от Габриела Петрова на 17.02.17, 20:40:

- Мъртва тяга: 3x5 с 50кг ; и по едно повторение с 60кг, 70кг и накрая 80 кг. :x(whew)

18.02.2017г - Нетренировъчен (събота)

Храна :
- 1 пфх, маслини, авокадо, сирене
- ориз със зеленчуци , 2 бисквити мираж
- мароканска леща, хумус от нахут, малко халва (колкото кибрит)
- 3-4 л. вода, чай от джинджифил, кафе с мляко

Бях на работа от 08:00 до 14:30, чувствах се много уморена и замаена, отпаднала, много ми се спеше, като цяло бях крива. Изпитвах и голяма жажда. Имах и мускулна треска на гърба и кръста. Спах от 16:00 до 18:00, след това бях сравнително по-добре, един масаж с кокосово масло ми се отрази много добре на гърба.
Edit (19.02) - причина за лошото настроение, отпадналост, замаеност, раздразнителност -

Привечер правих мароканската леща, стана същата като в супа бара : лук, моркови,  250гр червена леща, 250гр нахут, вода, сол, черен и червен пипер, чубрица, кимион, кардамон и джинджифил настърган. Всичко се вари до увиране, след това пасирах и се получи много вкусна крем супа. Добавях на няколко пъти вода, дори след като свалих от котлона при пасирането.
Остатъка от сварения нахут реших да направя на нещо като пастет, макар че при мен се получи направо салата :D Гледах някакви рецепти, но си добавих и аз каквото имах  : 250гр нахут, 1 с.л. сусамов тахан, малко изцеден лимон, настърган домат, магданоз, сол - всичко в чопър. Ето и една снимчица, макар да не е хубаво качество:

Мнението беше редактирано от Габриела Петрова на 19.02.17 10:37.

19.02.2017г - Тренировъчен (неделя)

Храна:
- 1 пфх, пилешко филе, хумус от нахут, кисело мляко
- мароканска леща (червена леща, нахут, джинджифил)
-  домашно реване, хумус
- 2,5 л вода, 3в1, чаша вино

Тренировка А:
- Клек: 1х20 с 20кг, 1х10 с 40 кг, 1х2 с 50кг, 1х1 с 60кг
- Раменна преса: 1×3 с 25кг, 1×5 с 25кг, 1×2 с 25кг, 1×2 с 25кг
- Силово гребане: 1×10 с 1кг, 1×5 с 17,5кг,  1×5 с 17,5кг, 1×8 с 17,5

Клекът трябваше да започна с 30кг, а не 20, обърках. Накрая на 40кг видях в огледалото, че кривя коленете навътре. На двете повторения с 50 за малко да има и трето, но добре, че Теди беше зад мен да вземе щангата. Раменната преса отново голяма мъка, слаби рЪки имам, следя за техниката. Силовото не е проблем, даже можех и с още малко кг. Очаквах повече от себе си, но няма нищо де, всяко начало си е трудно
От значение си беше и това, че ме болеше корема от МЦ, макар да бях пила гадни 2 хапчета и пак не мина, проклетникът... липсваше ми енергия.
Много ми е приятно с другарче и то толкова готинко като Т. (hug)
Реших и снимки да си направя, да имам база за сравнение (за жалост си мислих, че изглеждам по фит, ама... :D )
P.S. Гъзлеца има още доста хляб да не яде, както казва Т.

Мнението беше редактирано от Габриела Петрова на 19.02.17 21:59.

20.02.2017г. - Тренировъчен  (понеделник)

Храна:
- 2 пфх, пилешко филе, авокадо, сирене, кисело мляко (към 09;00 и 11;30)
- същото + лютеница към 14:00
- 3 варени яйца, салата от маруля, спанак, домат.
- 3л. вода, 3в1, кафе

Тренировка Б:
Загрявка на Вик с 10кг.
- Мъртва тяга - 4х5 с 50кг.
- Лег - 4х5 с 30кг.
- Дърпане на горен скрипец (подхват) - 3х5 с 40кг.

Днес денят не започна готино, пак женски работи, но след тренировката се чувствам суууупер.
Определено по-добре след вчерашната. Чувствам се като мистър мускул гел водопроводчик (muscle)
Чек да ви покажа от къде пишем в момента с Т. (mooning)

Мнението беше редактирано от Габриела Петрова на 20.02.17 20:54.

21.02.2017г. - Нетренировъчен (вторник)

Храна:
- омлет от 3 яйца и сирене, 1 пфх, сладкиш, няколко хапки кифла с шоколад
- пилешко бутче с картофено пюре, 3в1
- 1 пфх с лютеница, кисело мляко, банан
- 2л. вода, чай от жълт кантарион и бял равнец + още един чай
- супа от патешко, карфиол и целина

Движение:
- 8/9км
Сладкото и кифличката бяха по време на движение. Около два часа и половина ходене със спирка за 5 мин.
Времето вече е идеално за разходки, често ходя на работа пеша като съм втора смяна, както днес. И обратното, когато съм първа, пак 9км обратно до нас (sun)

Започва сезона на тепетата и големите разходки :P

Мнението беше редактирано от Габриела Петрова на 22.02.17 10:30.

21.02.17
16:21

Изглеждаш супер лъчезарна :)
А какво е пфх? Пълнозърнеста филия хляб? :D

казано от Sis` на 21.02.17, 16:21:

Изглеждаш супер лъчезарна :)
А какво е пфх? Пълнозърнеста филия хляб? :D

Благодаря ти :))
Да, точно това е. Видях, че и други така я съкращават въпросната филия хляб :D Преди се чудех, някакво пакетче ли ще да е с нещо :D

Изглеждаш страхотно. Да те питам преди тренировка взимаш ли нещо?
Желая ти успех!

21.02.17
16:55

Голям си сладур, наистина! :) Такова приятно излъчване!
За гъзеца не знам, но гърбеца и раменете има доста хляб да изядат, докато станат пропорционални. Имаш много “женствена” фигура -  здрави бедра и дупе, но слаб раменен пояс.
============

На снимката забелязвам едно осезаемо смъкване на дясното рамо надолу- и отпред и отзад се вижда.
Ето какво имам предвид, надявам се нямаш против че свалих снимките

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 21.02.17 16:55.

казано от Georgi Nedelchev на 21.02.17, 16:46:

Изглеждаш страхотно. Да те питам преди тренировка взимаш ли нещо?
Желая ти успех!

Благодаря ти!
Не, нищо не приемам преди или след тренировка конкретно. Пия добавки вечер ако не забравя омега 3 и магнезий.
Но мисля да се насоча към протеин или бцаа. Тодорова ми говори за бета-аланин ама не съм толкова навътре в нещата :D

Т. Тодорова

21.02.17
17:07

Чакай ся, Тодорова ми говори :D

Тодорова е любопитна какво ще стане с бета аланина една идея по-нататък, когато започне да се случва нещо и без него.

Да не излезе, че те подкукоросвам :D да минеш на... химия :D

казано от Queen Cobra на 21.02.17, 16:55:

Голям си сладур, наистина! :) Такова приятно излъчване!
За гъзеца не знам, но гърбеца и раменете има доста хляб да изядат, докато станат пропорционални. Имаш много “женствена” фигура -  здрави бедра и дупе, но слаб раменен пояс.
============

На снимката забелязвам едно осезаемо смъкване на дясното рамо надолу- и отпред и отзад се вижда.
Ето какво имам предвид, надявам се нямаш против че свалих снимките

Благодаря ти, отново (blush)
Да, за жалост горната част ми е доста слаба. Иначе относно това с рамото и аз го забелязах на снимките и се втрещих и ако ти кажа от какво си мисля че се получава така..... Преди няколко дена бях писала, че ме боли от ляво горе на гърба, заради неправилна стойка пред лаптопа, направо ми пари във врата!
Болката започна да се усеща постоянно, като седна да вечерям, като седна пред телевизора, искам да кажа, че вече не е само по време на работа ами постоянно.......... от там се получава това повдигане, поне така мисля аз. Ами ако си остана такава крива. Всеки ден от близо една седмица моя човек ме мачка мачка, това постоянно си боли там, мислих че ще мине от самосебе си, но уви, дори се засилва
Съвет съвет съвет хелп, почвам да се мажа с волтарен за сега.

Ето снимка от поста, снимката на мястото с болката се вижда

Мнението беше редактирано от Габриела Петрова на 21.02.17 19:28.

21.02.17
17:26

Най-добре върви при невролог или при ортопед, за да ти направят снимка. Ако те боли зарад захапан/възпален нерв - мисля, че не е много добра идея да те мачкат. Поне така знам аз де :)

Мнението беше редактирано от Sis` на 21.02.17 17:28.

21.02.17
17:30

казано от Габриела Петрова на 21.02.17, 17:18:

Всеки ден от близо една седмица моя човек ме мачка мачка, това постоянно си боли там, мислих че ще мине от самосебе си, но уви, дори се засилва

Замисли се! :D

казано от БПН на 21.02.17, 17:30:

казано от Габриела Петрова на 21.02.17, 17:18:

Всеки ден от близо една седмица моя човек ме мачка мачка, това постоянно си боли там, мислих че ще мине от самосебе си, но уви, дори се засилва

Замисли се! :D

хахахах какво си мислиш ти е въпросът :D

22.02.2017г. - Тренировъчен (сряда)

Храна:
- 1пфх, пилешко филе, котидж сирене, маслини (към 08:30 и 11:00)
- 1 пфх, пилешко филе, салата от маруля и маслини
- ще дописвам

Тренировка А:
- Клек: 1х20 с 30кг, 1х10 с 40кг, 1х4 с 50кг. 1х2 с 60кг.
- Раменна преса: 1х4 с 25кг, 1х2 с 25кг, 1х6 с 25кг, 1х5 с 25кг
- Силово гребане: 4х6 с 17,5кг

Тренировката беше рано рано от 07:00, защото от 08;00 бях на работа, а и съм цял ден до 21, няма как да пропусна. Чувствах, че спя още, макар да бях изпила едно кафе на екс. Описаната храна е след трен. При раменната преса с повторение над 2, са с помощ от Теди, много слабо отново. При изпълнение на упражненията нямам никакви болки в рамото, но сега отново ме боли и ми е дискомфортно, държа рамото постоянно вдигнато, усещам се вече откакто се видях на снимките, явно ще трябва да посетя невролог, ако до два-три дена не отшуми с мазането. Сменям и позата, пък да видим.

Усмивки и слънце да имаааааааааа (sun)

Мнението беше редактирано от Габриела Петрова на 22.02.17 14:49.

22.02.17
12:03

Хубавицо лъчезарна (sun) (F)

23.02.2017г. – Тренировъчен (четвъртък)

Храна:
- 2пфх, маслини, моцарела, пил.филе, лютеница
- 2пфх, пил.филе, млечна салата, маслини, кисело мляко
- ще допиша

Тренировка Б:
      Загрявка на Вик с 10кг
- Мъртва тяга – 4х5 с 50кг.
- Лег – 4х5 с 30кг.
- Дърпане на горен скрипец (подхват) – 1х5 с 40кг, 1х5 с 47кг, 1х5 с 40кг.

- Кардио 10мин. – джакове, скок до длани, жабешко пляс (giggle)
        Разтягане 5-7 мин.

Тренировката отново беше чудна, явно повече ни върви на трен Б. След втората серия на мъртвата тяга видях вече зор. Тяга и лег се редуват с почивка между две минути. Дърпането на горния скрипец с 47кг ми дойде тежко, за това отново смъкнах на 40 и последната серия. Кардио-аеробната част изпълнявах с почивка 15 сек между всяко едно упражнение (50 джака-почивка-50 скока-почивка- 50 пляскания с крака и така 10 мин, минаха супер бързо)

Теди ме документира на скрипеца:

Мнението беше редактирано от Габриела Петрова на 23.02.17 19:07.

24.02.2017 - Нетренировъчен (петък)

Храна:
- 1пфх, млечна салата, пастърма, сладолед от афредо
- крем супа от леща и нахут, салата от маруля
- мини оризовки 100гр.
- за сега 2л.вода, 3в1
- ще допиша

Движение - оскъдно, около 2 км може би (разходка из центъра и гребната)

Малката ми красавица днес трябваше да замине за Германия където ще бъде осиновена, но за сега остава, проблеми с транспорта. Всяка следваща раздяла с куче като нея, става все по-трудна и по-трудна, но няма как, други се нуждаят да получат шанс за спасение...

Снимчици за настроение на сегашната ми кукла и на предишната:

Хубава вечер

Мнението беше редактирано от Габриела Петрова на 24.02.17 20:03.

25.02.2017г. - Тренировъчен (събота)

Храна:
- 1 пфх, пилешко филе, моцарела към 09 и 12
- сач от пил.гърди, сърца, гъби, картофи, кашкавал
- салата от домати и краставици, домашно сирене, маслини, малко руска и млечна салата
- 2,5л вода, 3в1, 2л. бира, 3 бисквити

Тренировка А:
    Загрявка на Вик с 10кг
Клек : 1х20 с 30кг; 1х10 с 40кг; 1х5 с 50кг; 1х2 с 60кг
Раменна преса: 1х2 с 25кг; 2х3 с 25кг; 1х2 с 25кг.
Силово гребане: 1х10 с 15кг; 1х7 с 17,5кг;
1х10 с 17,5кг; 1х6 с 20кг

Кардио - 50 джака, 50 скока до длани, 50 жабешко пляс
    Разтягане

Тренировката беше супер този път. Клек цел - 10 повторения с 60. Сега се въртя около 2-3. На раменната имам едно повторение самостоятелно отгоре йееейй :D
А силотово завърших с 20кг.
Беше голям престой в тази зала от 14:45 до към 19:00 :x
Кафе ли не беше, после тренировка, разтягане, чекнене, после сауни приказки и ей го 19;00.
Легнах си към 02;30 бяхме в един приятел и се наспах де, събудих се в 10;00 и от 12;30 сме на тренировка Б .
До послееее :P

Мнението беше редактирано от Габриела Петрова на 26.02.17 11:12.

26.02.2017г. - Тренировъчен (неделя)

Храна:
- закуска от баничарницата, бонбон
- пилешки гърди със сладко-кисел сос, извара, 1пфх, жито с орехи и малко захар
- пилешки гърди със зеленчуци и подправки
- 2,5 л вода

Тренировка Б:
- Мъртва тяга: 4х5 с 50 кг.
- Лег: 4х5 с 30кг.
- Дърпане на горен скрипец: 2х5 с 40кг; 1х5 с 47кг
- Кардио 15 мин на пътека (тичане/вървене/40/15)

След тренировката се чувствах доста уморена, кардиото ме довърши. Дори днес още ми е едно уморено след като се събудих. Добре, че днес ми е почивен. При мъртвата тяга имам някакви съмнения, че не ми е правилна стойката и още куп неща, но другия път ще се снимам и аз, макар че и сега имам едно клипче ама е доста криво. При лега нямам затруднения, скрипеца с 47 едва едва, щях за излетя с него като ставах.

Edit: (прикачам тягата, изнудиха ме :D Моля, за мнение плиийс)

Мнението беше редактирано от Габриела Петрова на 27.02.17 11:47.

Т. Тодорова

27.02.17
11:58

казано от Габриела Петрова на 27.02.17, 11:19:

....Edit: (прикачам тягата, изнудиха ме :D Моля, за мнение плиийс)....

Koйто са го изнудили, пак ще го изнудят :P

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 27.02.17 11:59.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1