06.01.17
18:46
Здравейте!
След голямо канене, четене и най-накрая регистрация, реших да си направя и дневник 🙂
Казвам се Габриела, живея в Пловдив, на 25 години съм и може да се каже, че се интересувам от спорт и здравословно хранене.
Висока съм 165, тежа около 64-5кг. Ще допълня и мерки по-късно!
Правя този дневник с цел да описвам и следя храненето и тренировките си (които липсват от известно време), също така той и вие с вашите дневници сте и ще бъдете моята мотивация, защото тя също липсва :(
Ще напиша накратно за малкото житейски опит, който имам с тренировките. Първо да отбележа, на фитнес съм ходила 2 пъти през живота си, уредите са ми непонятни!
През 2014 г. февруари месец започнах с тренировките на Руми Илиева, тежах около 60кг, но килограмите никога не са били фикс идея за мен, а начина по който изглеждам и по който се чувствам. Честно казано, не се харесвах, не се чувствах добре в кожата си, събуждах се уморена, постоянно ме мързеше да правя каквото и да е, чувствах се отпаднала през целият ден, трябваше това да се промени....и го направих! За 8 месеца (5 дни трен. в седмицата) добих желаната мускулатура, оформих ръцете си, вече не бяха разпльокани, краката също се стегнаха! Дупето се повдигна и т.н. Но година по-късно се случиха доста промени в живота ми и тренировките изостанаха, храната също...и така до днес. Времето лети неусетно. Искам и ще започна отново с редовни тренировки, надявам се с ваша помощ и съвети!
Целите ми са: здраве, отслабване, стягане, тонус, енергия, сила, релеф и оттърваване от непоносимите бричове :(
В къщи разполагам с дъмбел 10кг, както и две гири от 3 кг и 1 от 5кг. (не се смейте!)
Каня се да започна да ходя на фитнес, заедно с едно мотиваторче и Вeрeн бб-тиймър ама да видим :P Т.Тодорова :*
Тренировки тези дни липсват, но ще опиша храната си от последните три дена
04.01.17
Закуска: 1 авокадо намачкано със сирене върху 2 филийки Вита + няколко маслини
Предиобедно фрешче портокал+грейпфрут
Обяд: Пилешка пържола на скара с лютеница, филийка Вита
Вечеря: Пъстърва във фолио на фурна със салата маруля, домати, краставици на корем, домашна лютеница смлени червени чушки + чесън
05.01.17
Закуска : Две яйца, домати и краставици, сирене, маслини+домашната лютеница
Предиобед фреш портокал + грейпфрут
Обяд: Пилешка пържола на скара с лютеница и малко гадно бяло хлебче
Вечеря: Салата домати и краставици със сирене, маслини
06.01.17
Закуска: 2 яйца, домати, извара, маслини
Обяд: Пъстърва във фолио на фурна + домати и маслини
Вечеря: Пилешко филе с праз
Темата беше редактирана от Габриела Петрова на 04.08.17 14:30.
06.01.17
20:39
Добре дошла тук, Габи! Надявам се, че наистина ще ти е приятно и ще намираш мотивацията, която търсиш.
Но най-вече ти пожелавам тя да идва от самата теб. :)
Хващайте се под ръка с Тодорова и бегом на тренировки. :)
06.01.17
20:44
Габиииииииии!!! (sun)
Честито да ти е тефтерчето, ползотворно и позитивно!
И да си поне два пъти по-сериозна от мен! :*
06.01.17
21:00
Успех, аз също започвам, така че ще се радвам да следя дневника ти.
06.01.17
22:21
Благодаря ви!
Ето една снимчица в действие и от мен :)
Тодорова си прави малка армия във форума :D
Много успехи с дневника и да постигнеш всички цели, аз ще те чета с интерес ;)
07.01.17
10:11
Тодорова си прави малка армия във форума :D
Много успехи с дневника и да постигнеш всички цели, аз ще те чета с интерес ;)
Прави армия определено :D
Благодаря ти! Аз чета вече твоето дневниче!
08.01.17
10:59
07.01.2017г.
Закуска: Половин авокадо намачкано със сирене върху 2 филийки хляб Вита
Обяд: Пилешко филе с праз на тиган. Мазнина : кокосово масло
Вечеря: Пилешко филе на тиган (мариновано домашно) + броколи и моркови на пара
Течности: 2л. вода, 3в1, чаша бяло вино
Прегрешения събота вечер: Морковена торта с нар
Маринатата придаде уникален вкус на пилешкото, което престоя около час в нея. Ето я и нея, някой ако реши да пробва няма да сгреши. Ароматът на чесън беше върха :
1 малка глава лук, 4-5-6 скилидки чесън, изцеден лимон, нямах зехтин за това ползвах кокосово масло, лъжица мед. Пропорциите по вкус и зависи колко филе ще готвите. Всичко в блендера на каша и ставаа..чудно!
Домашна тренировка към 19;00
3 кръга, 5 упражнения по 10 повторения:
1. Клек + стъпка в страни (с допълнителна тежест 8,5кг)
2. Сядане/изправяне на 1 крак (с допълнителна тежест) + сгъване за бицепс – 10 пъти за всеки крак
3. Гребане с дъмбел 8,5кг - 10 пъти за всяка ръка
4. Лицева опора + подскок до дланите
5. Тройно упражнение за корем – В легнало положение - повдигане на краката, повдигане на ханша и коремна преса с разтваряне на краката.
09.01.17
17:26
08.01.2017г
Закуска: Половин авокадо със сирене и извара върху 2 ф. хляб Вита
Обяд: Пилешко филе с броколи и моркови на пара
Вечеря: 2 домашни кюфтенца + остатък от обяда
Течности: Около 2л вода, 3в1, чаша бира
Да се похваля, че спрях цигарите през септември 2015, от ряз (преди това пушех от 8-ми клас, което прави близо 9г......макар, че никога не съм била страстен пушач. Пушех 1 кутия за около 2-3 дена). Та, както си пушех вечерта, на другия ден просто не запалих и така до днес! (blush) За сега нямам желание да пуша!
Тренировка днес нямаше.
Мнението беше редактирано от Габриела Петрова на 09.01.17 17:28.
09.01.17
20:18
09.01.2017г.
Закуска: 2 палачинки с мед
Обяд: Пилешко бутче с картофи и моркови на фурна. Към 19:00 - банан
Вечеря: Салата от марули, репички и домат + малко от обедното
Течности: около 1,5л вода, 3в1
Пилешките бутчета, които готвих на фурна са без допълнителна мазнина. Но са с много подправки :D Обичам подправки, купувам ги от пазарчето, натурални и супер ароматни! Сложих самардала, чубрица, кимион, риган, джоджен, червен пипер, сол..
Домашна тренировка:
3 кръга, 5 упражнения
1. Бърпи без лицева - 10 пъти
2. Коремна преса - 10 пъти
3. Клек с повдигане на крак в страни - 10 пъти + 8кг. тежест
4. Планински катерач - 20 пъти
5. Напад назад + изнасяне на крак напред - 10 пъти за всеки крак + 8кг. тежест
Мнението беше редактирано от Габриела Петрова на 09.01.17 20:34.
10.01.17
20:36
10.01.2017г.
Закуска: 2 филийки вита с кашкавал, извара и 4-5 маслини
Обяд: (хапнат на 2 пъти през 2 часа) Яхния грах и моркови с пилешко бутче, 2 домашни бисквитки, бонбон (именици, рожденици да щеш), към 19:00 банан
Вечеря: Пъстърва във фолио с картофи на фурна
Течности: 1,5л вода, 3в1
Домашна тренировка:
3 кръга, 5 упражнения:
1. Клек с подскок - 20 пъти
2. Лицева опора+изнасяне на ръка напред и встрани - 10 пъти
3. Суинг - 20 пъти с 10кг.
4. Кофички на пейка (полукофички) - 10 пъти
5. Скок на 1 крак+ритник встрани - 20 пъти ляв крак, 20 пъти десен крак
Днес след тренировката ми стана леко лошо. Може би защото бях огладняла вече, но със сигурност ми липсва и сила. Смятам да си купя омега 3 и магнезий или мултивитамин. До сега не съм приемала, но чета доста за тях. Пила съм единствено протеин (суроватъчен изолат) на Now foods преди 2 год., както и спирулина и хлорела на прах. За това смятам пак да включа хранителни добавки към ежедневното меню. Ще се радвам, ако някой сподели своя опит с добавките. (wasntme)
Мнението беше редактирано от Габриела Петрова на 10.01.17 20:37.
10.01.17
20:48
Какви въпроси те вълнуват относно споменатите добавки, защото отговорите на повечето често задавани въпроси вече фигурират като статии/блог постове тук. :)
11.01.17
10:28
Какви въпроси те вълнуват относно споменатите добавки, защото отговорите на повечето често задавани въпроси вече фигурират като статии/блог постове тук. :)
Да, аз именно от там се информирам и чета. Просто ми беше интересно ако някой реши да сподели какво точно е използвал като марка, но аз вече съм се спряла. Ще си поръчам от тук омега 3 и магнезий на now foods. Благодаря за включването, то направо си е излишно да питаш каквото и да е, търсачката отговаря на всичко, сайтът е пълен с всякаква полезна информация, вярвай ми чета по 4-5 часа на ден :D Благодаря, много че ви имааааа <3
Мнението беше редактирано от Габриела Петрова на 11.01.17 12:24.
12.01.17
09:48
11.01.2017г.
Закуска: Половин авокадо намачкано със сирене върху 2ф. хляб Вита
Обяд: Малко останала пъстърва с картофи на фурна , банан
Вечеря : Тя беше покъртителна, не стига че днес тренировка нямаше, ами и се наплюсках с ядини и пийни като за световно. Първо мусака в на моя приятел баба му, малко пържена наденица, както и малко лютеница, млечна салата, луканка, 2 сладки :D ...мм да! И това не е всичко, в нас дойдоха едни приятели, пържихме картофи, лук...пих 5 чаши бира (beer)
Случва се, но не е хубаво ако се случва често! Хубаво е, че в дневника мога да си следя дните с хранения и няма скрито покрито. Но знам, че поне близкия месец няма да има подобни изпълнения, обещавам СИ! (wasntme)
Teчности: 1л. вода, 3в1, чай без подсладител, 5 чаши бира -1л. :x
P.S. Да отбележа, че от всико похапвах по-малко, като например от пържените картофи, има няма 4-5 боцкания, от луканката 2-3 парченца и така :D еййй как гледам да се успокоявам :D
P.S. Да отбележа, че от всико похапвах по-малко, като например от пържените картофи, има няма 4-5 боцкания, от луканката 2-3 парченца и така :D еййй как гледам да се успокоявам :D
Всъщност това да си вземеш малко колкото да го опиташ, от нещо, което ти се иска, но знаеш че не трябва, си е много полезно умение. При мен поне най- често се получава, че без едно мога, но само с едно не мога.
12.01.17
14:12
Всъщност това да си вземеш малко колкото да го опиташ, от нещо, което ти се иска, но знаеш че не трябва, си е много полезно умение. При мен поне най- често се получава, че без едно мога, но само с едно не мога.
Така е, съгласна съм!
14.01.17
09:39
12.01.2017г.
Закуска: Авокадо със сирене върху 2 ф. хляб Вита
Обяд: Пил. пържола с 1ф. Вита , банан
Вечеря: Супа от грах, салата цезар
Течности: 2л вода, 3в1, 250мл вино
Снабдих се с карта за Пулса и аз, 14 месеца + 2 безплатни :D до юни 2018г. (tmi) Отидох към 19:00 да подпиша и имаше доста хора вече, хареса ми фитнесът и най вече спа-то :D , засякох се с Т.Тодорова, даже в неделя ще ходим заедно, тогава ще сефтосам залата.
13.01.2017г
Закуска: Същата + банан
Късен обяд 16:00: Телешко варено и малко мусака с кисело мляко
Вечеря нямаше тъй като заспах в 20:00, събудих се в 02:00, котките съборили тиган с едни гъби в масло, които никой не вкуси така или иначе, цялата кухня в разпиляни клечки за зъби :D Побързах да заспя, не си представях да будувам до 07:00 когато ставам за работа, почетох малко книжка и |-)
Течности: 1л. вода
14.01.17
12:46
Да бяха ги изяли тия гъби - после само слагаш котьо във фурната под фолио и си устройваш новогодишна трапеза посред януари. (nbbq)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 14.01.17 12:47.
15.01.17
10:06
14.01.2017г.
Закуска: Две ф.хляб Вита с пил.филе роле , лютеница, маслини
Късен обяд: Ориз със зеленчуци, салата табуле (магданоз,булгур,лук,домат,зехтин,лимон,сол)
Течности: Вода 2л., чай 300мл (запарка мащерка и жълт кантарион + мед, лимон)
Днес бях цял ден на работа, от 08:00 до 21:00 :x тренировка нямаше.
Мнението беше редактирано от Габриела Петрова на 15.01.17 10:08.
15.01.17
20:58
Човек, тва ядене е мега малко, как оцеляваш?
пАри, нема!
Стига де, чак пък мега малко...как ще е малко, просто последните два дена не ми се хапваше толкова, заспивах по-рано, не е било нещо нарочно да гладувам. Да се тъпча насила ли..ще речеш, че съм била на една краставица :D
Мнението беше редактирано от Габриела Петрова на 15.01.17 21:08.
16.01.17
09:33
15.01.2017г.
Закуска: 2 ф. хляб Вита с пилешко филе (роле) + лютеничка
Обяд: Пилешко филе на грил, малко ориз със зеленчуци, салата табуле
Вечеря: Купа смилянски боб, чоплене на семки
Течности: 2л. вода, 3в1, чаша бира
Тренировка:
Сефтосах Пулс фитнеса, отидох в 15:30 и си тръгнах в 18:30 :D Бягах 10 мин на пътека, после един от треньорите ми показваше уредите, защото някои наистина бяха неузнаваеми (поне за мен де). Показваше ми как да ги използвам правилно, след него повтарях и аз за да усетя самия уред, то ръчки, то лостове, вдигаш сваляш, нагласяш .... иначе си направих няколко серии клекове, бицепсово сгъване, ренегатско гребане, пулоувър, слагах си тежести по краката, абе бях като изтървано дете в детски магазин :D плюс това се киснах в спато, наистина не ми се тръгваше от там. Хареса ми фитнесът, обстановката е много приятна, чувствах се супер заредена като си тръгнах! От понеделник (16.01) почвам да посещавам и груповите тренировки :P
16.01.17
12:44
Днес имам яка мускулна треска на цялото тяло, но в 18:30 съм на линия за боди пъмп. Все пак знам, че мускулна треска се лекува с още тренировки :P
Прикачам една топла снимчица от миналите ледени дни (nlove5)
Мнението беше редактирано от Габриела Петрова на 17.01.17 19:27.
Много сте сладки! (F)
Кученцата твои ли са? И аз много ги обичам и си искам едничко, но хазяина не дава.(dull)
16.01.17
14:30
Благодаря ти!
Едното е мое, другото е бездомниче от улицата. Прибрахме го на Бъдни вечер, ще търси дом в чужбина :*
Мнението беше редактирано от Габриела Петрова на 16.01.17 15:07.
17.01.17
19:18
16.01.2017г.
Закуска: 2ф.хляб Вита с лютеничка, половин авокадо (тази лютеница ме съмнява да не е от онази :D)
Обяд: 2 яйца с малко пилешко месо, 2 сарми
Вечеря : Пълнен патладжан със зеленчуци и краве сирене, салата (домати,лук,сирене,копър), няколко пържени картофчета с копър
Течности: 1,5-2л. вода, 1 чаша бира, 3в1
Вечерта хапнах в едни приятели малко снакс
Тренировка:
Бях на тренировка Body pump. Включваше доста упражнения за цяло тяло (хиляди клекове с щанга, напади, коремни преси, вдигане на щанга, пускане зад врат, пред гърди, мъртва тяга, бицепсово сгъване и още много други, просто не знам как се наричат). Моята щангичка беше с тежест около 7кг. Не изпълнявах всички повторения до край (правех около 10-15), почивах си, защото тази мускулна треска ме разглоби направо. Краката ми станаха бетон, за малко да гръмнат. Доволна съм много и много надъхана за още тренировки (muscle)
Мнението беше редактирано от Габриела Петрова на 17.01.17 19:19.
Аз съм неповторим фен на боди пъмпа в кардио аспект, преди да преместя тренировките вкъщи ходех редовно и ми се отразяваще чудесно. На нас ни позволяваха в по-тихите класове да имаме по два лоста един по-лек за горна част и един по-тежък за клекове и прочие. В по-натоварени просто не слагах щипки на щангичките и можех лесно и бързо да махам и слагам дискове. :) Не знам при теб как е, де.
17.01.17
19:55
Аз съм неповторим фен на боди пъмпа в кардио аспект, преди да преместя тренировките вкъщи ходех редовно и ми се отразяваще чудесно. На нас ни позволяваха в по-тихите класове да имаме по два лоста един по-лек за горна част и един по-тежък за клекове и прочие. В по-натоварени просто не слагах щипки на щангичките и можех лесно и бързо да махам и слагам дискове. :) Не знам при теб как е, де.
На мен ми беше за първи път посещението,а пък самата зала функционира от 1-2 седмици. Ще видим какво ще позволяват и какво не при нас :D Малко са кофти тия щипки, дори треньора се ядоса и заметна няколко след неуспешен опит да ги заклещи. Иначе да и на мен много ми хареса боди пъмпа, изпотих се и се натоварих доста. Утре съм на тапаут :P
17.01.17
20:11
17.01.2017г.
Днес храната ми е една никаква, сутринта изядох едно яйце с доста извара+мляко на айрян. Към 12:00 бяхме напът и бях огладняла и изядох една баничка. След това ми беше лошо цял ден, гадише ми се нещо. Преди малко изядох една купа пилешка супа и това ще е сигурно за днес, малко е да, но ми е лошо на стомаха.
Тренировка днес нямаше. Утре съм на тапаут сутринта.
19.01.17
15:19
18.01.2017г.
Закуска: Банан
Обяд: Лазаня със спанак и рикота + салата от маруля и домати / 4-5 бонбона suchard (аман от именници :D)
Вечеря: Две оризовки, телешки суджук, няколко хапки руска салата, рибица (бяхме в едни приятели на гости)
Течности: 2л.вода, 3в1, 3-4чаши бира
Тренировка:
В 09:00 бях на тренировка Боди пъмп. Един час гребане, клякане, напади, вдигане на щанга, отново беше трен. за цяло тяло, като последните 20 минути наблегна на корема. Изцеди ни докрай, този Дани. Подготвяше и новият треньор, който ще води Боди пъмп и Тапаут в Пловдив. В 10:10 бях в спато, размазах се там и газ на обяд и после на работа. Доволна съм много! Чувствам се добре, макар, тези дни да съм леко притеснена, на 20.01 ми е изпита по кормуване иииии голям спек, голямо нещо...
—————
Лек спомен от абсолвентския бал това лято :)
Мнението беше редактирано от Габриела Петрова на 19.01.17 20:31.
19.01.17
15:31
Колко приличаш на Катето Евро като млада :) Много си свежа и хубава!
19.01.17
17:17
Колко приличаш на Катето Евро като млада :) Много си свежа и хубава!
Благодаря ти (blush)
Мнението беше редактирано от Габриела Петрова на 21.01.17 11:16.
19.01.17
20:29
19.01.2017г.
Закуска: Две палачинки с мед
Обяд : Пилешки гърди с моркови, праз и ориз на фурна (обяда го ядох на два пъти, защото напълних кутията стабилно)
Вечеря: Две сварени яйца със салата от магданоз,булгур,лимон,зехтин и лук.
Течности: 2л. вода, 3в1 / два бонбона suchard, 2 оризовки
Днес тренировка нямаше.
Почти целия ден мисля за изпита по кормуване утре. Притеснението е голяма работа, стискайте палци..
Утре съм на тренировка Боди пъмп от 18:30.
Разсейвам се иначе. :D
Мнението беше редактирано от Габриела Петрова на 19.01.17 20:29.
21.01.17
08:23
20.01.2017г.
Закуска: Крекер от овесени ядки и тиквички (домашно приготвен на едно място)
Обяд: Пилешки гърди с ориз, маслини, малко салата от лютеница с боб / към 19:30 банан
Вечеря: Две яйца със салата от маруля+краставици, домашен катък, кьопоолу
Течности: 1,5л. вода, 3в1
Изпит кормуване пред ДАИ - ДА! (party)
Тренировка:
От 19:15 бях на Тапаут. Беше ми за първи път, доста натоварваща тренировка. Започнахме с удари, ритници, колена съчетани примерно с бърпи с лицева след изправянето горе-удар,удар,ритник. Всякакви разновидности на доста упражнения като добавяше именно удари и ритници. Напади, клекове, ластици използвахме, корем тренирахме стабилно. Пот се лееше, но все още нямам сила за подобна тренировка, защото спирах, когато усетя че почвам да губя баланс. Той тоз е толкова бърз, че може да ти се завие свят. Много е добър!
21.01.17
11:11
Честита книжка и безаварийно кормуване! (party)
Благодаря ти! Това е най-важното :*
Мнението беше редактирано от Габриела Петрова на 21.01.17 11:15.
22.01.17
14:55
21.01.2017г.
Закуска: Една палачинка с мед
Обяд: Пилешки гърди с малко моркови
Вечеря: Ориз със зеленчуци
Течности: 1,5л вода, 3в1
Хапнах и няколко бонбона. Цял ден бях на работа, тренировка нямаше, също така ми беше и доста лошо, гадише ми се.
Като цяло денят не беше ок.
23.01.17
09:28
22.01.2017г. - Тренировъчен
Сън: 22:30 - 08:30 - 10ч.
Закуска: Чабата с маслини+чай с мед, лъжица сусамов тахан / банан след трен.
Обяд: Арабска питка, пилешко бон филе, маруля, млечен сос; салата от магданоз, булгур, зехтин, лимон, лук
Вечеря: Гъста пилешка супа от supa bara
Течности: 2л. вода, чай, 3в1 / вафла морена, 4-5 бонбона :(
Тренировка: Тапаут
Събудих се с болки в клепачите, също така ме посрещна и МЦ. Ето защо вчера ми е било лошо и гадно.
Все пак се бях зарекла, че ще отида на тапаут от 11:00. До 10 часа се колебаех, но все пак отидох. Тренировката беше доста натоварваща, високо интензивна на моменти, при всеки скок главата ме разцепваше, ама инат бе, ще стои до края. Много ми харесват тренировките, но все ощя нямам достатъчно сила да изпълнявам абсолютно всички повторения (камоли днес, 1ви ден МЦ с болки) Изпотих се стабилно, бях и в спато за малко и след това на работа.
=====
Вечерта го раздавахме gangsta paradise, особено малката :D8-)
Мнението беше редактирано от Габриела Петрова на 23.01.17 09:29.
23.01.17
18:48
23.01.2017г. - Нетренировъчен
Сън: 23:30-07:00 7ч30мин.
Закуска: Ф. хляб Вита с пуешко филе, сирене, зелени маслини
Обяд: Същ като закуската
Вечеря: Кюфтенца от телешко и пилешко месо, салата от маруля и репички
Течности: 2л. вода; 3в1; чаша бяло вино / 5 бонбона suchard :(
Днес трябваше да отида на тренировка, но заради МЦ не отидох.
Сготвих кюфтенца по рецепта от тук, телешкото месо и пилешките гърди нарязах на ситно и след това в чопъра и пак станаха на каймичка. Настърган морков и тиквичка оцедих, омесих едната част с телешко, другата с пилешко + подправки сол, кимион, къри, чубрица, риган и кюфтенцата са готови. Телешките станаха доста сухи, не знам дали защото готвих без никаква мазнина и върху хартия за печене, но ги изядох де, бяха вкусни, макар и сухички. (nbbq)
Мнението беше редактирано от Габриела Петрова на 23.01.17 18:50.
Нормално е, след като използваш само телешко месо да са станали сухи, но щом са били вкусни, значи всичко е наред :D Ако искаш следващия път да не са толкова сухи, може да смесиш телешкото с малко леко мазно свинско. ;) Изглеждат чудесно!
23.01.17
21:36
Нормално е, след като използваш само телешко месо да са станали сухи, но щом са били вкусни, значи всичко е наред :D Ако искаш следващия път да не са толкова сухи, може да смесиш телешкото с малко леко мазно свинско. ;) Изглеждат чудесно!
Честно, нямам никакъв опит с телешкото месо. Благодаря за съвета, ще добавя със сигурност! (inlove)
Мнението беше редактирано от Габриела Петрова на 24.01.17 09:31.