казано от Елена на 26.02.17, 14:56:
Мисля, че характерът и някои личностни качества са милион пъти по-важни, а отличното тяло и хубавото лице са бонус, но не и нещо, по което да припадам. :)
Никой, не казва, че външността е по-важна от личностните качества.
Даже по-горе се съгласихме, че второто е много по-важно, когато става дума за трайни взаимоотношения.
Обаче за да си създадеш нагласата за подход към някой като сексуален обект, то непременно той трябва да те привлича. Независимо дали ти харесваш бейби фейсове като Кобрата или си падаш по груби, аграрни физиономии като мен. Нали, всеки го привлича нещо, но трябва да има химия. Иначе не става.
казано от Иван Марков на 26.02.17, 15:40:
казано от Queen Cobra на 26.02.17, 15:07:
Един мъж (и жена де ) трябва постоянно да се поддържа и да тренира-никой не се влюбва в характер и интелект, даже понякога пречат :)
...тренирането и мускулестото тяло учудващо почти не привлича, а дори отблъсква някои жени.
Според мен това е така по няколко причини:
1. Жените обичат да им се обръща внимание и те самите да са център на внимание. Когато видим някой добре поддържан мъж, подсъзнателно си мислим, че той е самовлюбен и ще мисли само за себе си. Всъщност добрата поддръжка показва и уважение към партньора, но първосигналното мислене е такова - егоист е, и край.
2. Щом очевидно отделя много време на фитнеса/спорта, значи може би няма други интереси. Това е много грешно мислене, всъщност, но доста жени мислят точно така.
@БПН: химията е нещо много различно от бейби фейс и отлично тяло. Химията е магията. Иначе да.
Мнението беше редактирано от Елена на 26.02.17 15:49.
26.02.17
16:15
Така, първо- аз мисля, че говорим за сексуално привличане към непознати мъже- а не за избиране на партньор- нещата са доста различни и ще се насоча към първото :)
“Химията” не е магия, а коктейл хормони и невромедиатори, които подлудяват мозъчните ни свръзки. Формирането на предпочитанията към тип лице, тяло, форма, миризма, поведение и пр. на мъжа/жената отсреща е много много сложен биологичен , психологически и социален процес .
Докато при мъжете обикновено има изграден стереотип през по-голямата част от живота си, то при жените се влияе доста от месечните хормонални цикли. Различните визии , Феромоните, поведението , стойката, тембъра на гласа, продължителността на погледа и още много други фактори предизвикват различен хормонален отговор. Най-просто казано спокойните миловидни лица предполагат грижовен семеен мъж, а аграрните :) физиономии- подходящ за разплод жребец, а това се определя от датата на овулацията при жената. Разбира се- говорим за средностатистически изследвания, а не форми на фетишозъм
Нещата са изследвани с десетилетия и при нас, при шимпанзетата и при шимпанзетата бонобо. Почти не е останало нещо неизяснено, но романтичните натури предпочитат да придават на привличането почти мистичен характер и да си го обясняват с неуловими енергии, магии и пр.
Всъщност всеки средноспособен психоаналитик спокойно може да даде смислено обяснение за сексуалните предпочитания на всеки от нас.
Да, срещано явление е това с отвращението от мускулести мъже и също донякъде е феномен за мен, защото обяснено от гледна точка на еволюцията силният и здрав самец ще има по-здраво потомство, по-добра оплодителна способност и се грижи по-добре за прехраната на семейството.
Разбира се в съвременния свят не е нужно мъжът да ходи с дървена бухалка и да трепе мамути и други самци - социалното съревнование е иззело функциите на функциите на физическото такова. Натрупването на меми доста ни е отдалечило читавите времена , в които потентността и физическата сила са били водещи и всичко е било доста по-просто.
В този смисъл образованието, професията, известността, доходите и позицията в обществото са много по-голям “афродизиак” от здравите челюсти. И предполагат привличането на много повече женски отколкото един хубав гол ... мускул. :)
Та пак се връщам на изходната позиция- говорейки за сексуално привличане към непознати мъже не с цел създаване на семейна единица - здравото тяло печели пред добрия характер. :)
А ето няколко варианта за избор :)
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 26.02.17 16:24.
Ха-ха, говорех образно, Кобре. (dull)
Ясно ми е, че става въпрос за хормони, феромони и т.н. :)
И само да добавя нещо.
Колкото по-наясно си със собствения си стереотип, толкова по-малко те “лъжат” хормоните, толкова по-здрава преценка имаш за кандидатите.
Извадено от контекста на разговора, малко е тъжно, че тези неща обикновено ги осмислят необвързани жени. Което ме връща към по-горе изказаното, че понякога личността пречи.
Мнението беше редактирано от БПН на 26.02.17 16:40.
26.02.17
16:46
Елена, нямах предвид конкретно теб или твоето знание за нещата. Хареса ми думата “химия”- много е популярна във всякакъв контекст, особено сред лаици като нас и се хванах за нея. :)
======
БПН, стереотипите се променят, чертите на характера също.
===========
Хубаво би било всеки да знае от къде идват мислите в главата и желанията между краката. Тогава светът би бил едно прекрасно подредено място.
Ама вие и двете сте по-малки от мен, мисля, какво се жалвате за обвързване :)
казано от Queen Cobra на 26.02.17, 16:46:
:D :D :D Аз след 2 седмици ставам на 35.
Плюс това не се жалвам за обвързване, обвързана съм от 10 години. :D
Трябва да те черпя. 8-) Ама от истинските ракии - по 100 мл. :D
Мнението беше редактирано от Елена на 26.02.17 16:54.
26.02.17
16:54
казано от БПН на 26.02.17, 16:39:
Извадено от контекста на разговора, малко е тъжно, че тези неща обикновено ги осмислят необвързани жени.
Ха, и понеже много ги осмислят, като стане така, че възрастта сериозно напредне, накрая хванат та се омъжат за някой такъв, дето преди дори е нямало да му кажат и здрасти :D - наблюдавано и проверено многократно.
Понякога и изискванията са нереално завишени, имайки предвид и това, което предлага и дамата.
Димо ще ни плеска, ама ако иска, нека позаметат.
казано от Queen Cobra на 26.02.17, 16:46:
БПН, стереотипите се променят, чертите на характера също.
===========
Хубаво би било всеки да знае от къде идват мислите в главата и желанията между краката. Тогава светът би бил едно прекрасно подредено място.
Не знам, моят стереотип не е мръднал. Просто, в секундата, която го формулирах ясно, спря да ми е определящ в избора на гимнастика.
Давам си сметка и кои точно неща в мен са се променили и защо. Но що се касае до визуалния стереотип, единственото, което се промени, е това че приемам една идея по-спокойно прошарената коса. :D (при тези, които все още я имат, хаха)
И пак да кажа. Изобщо не се жалвам.
Единственото, което наистина много ми бърка в здравето е, че докато аз с всеки дребен прогрес, който реализирам, си намирам повече работа (по себе си), то повечето хора си повтарят “е, все някой ще ме хареса какъвто съм” и отказват да работят за/със себе си.Въпросът за мен е принципен, а не касае единствено потенциалният ми половин.
26.02.17
17:08
казано от Елена на 26.02.17, 16:51:
:D :D :D Аз след 2 седмици ставам на 35.
Упс (giggle)
Трябва да те черпя. 8-) Ама от истинските ракии - по 100 мл. :D
Мани, само с обещания си оставам. Иначе мезето е готово и е от мен :)
=============
Димо нали си е направил дневник за сладки приказки.
Я да му сложим поне нещо хубаво :)
Д’ейба, цяла сутрин гуш-муш, кафета-мафета, после цял ден фитнес-митнес (да правя отлично тяло) и провайдване за семейството (в това мисля че вече отдавна съм отличен) и съм изпуснал лаф-мохабеда.
Според мен е нормално различните хора да харесват различни качества у срещуположния пол. Както и тези им предпочитания да се променят с времето/настроението/хормоните и сигурно милион други неща. Аз съм поддръжник на еволюционната теория и влиянието ѝ върху хората и за мен нещата са относително прости. На подсъзнателно ниво хората търсят най- добрия начин да предадат гените си. Възпитанието и социалната среда оказват също влияние във формирането на тези предпочитания. На някои им влияе добрия генотип и видимо доброто здраве на партньора (яки мускули при мъжете, пясъчен часовник фигура при жените, симетрично лице подсказващо липса на генетични деформации и т.н.) при други се задейства инстинкта за намиране на най- добрия провайдър за семейството, а много често са смесени.
Защо жените не винаги са привлечени от мъже с отлични тела, мисля че Елена (поправка) добре го е обяснила (нарцис, егоист, самовлюбен - сещам се за една смешна история - на един приятел сестра му стана фитнес инструкторка, ама за мъже и като я питаме не ти ли е дискомфортно така по цял ден в мъжкия фитнес покрай нацепените батки, а тя вика: Пффф, ма аз чисто гола да мина от единия край до другия, няма кой да ме отбележи изобщо, защото те едни други се гледат или гледат себе си в огледалата), отделно често гроздето е кисело (дали съм на нивото му), както и поставя висока летва, към която трябва да се придържа и за в бъдеще партньорката му за да е на нивото му и да не го загуби в определен момент (а то винаги ще има и по- млади и по- хубави момичета, тоест ще трябва да разчита и на други неща за да го задържи). Същото обяснява и защо някои много красиви жени са нещастни в любовния си живот - привличат първосигнални мъже, с които съвместния живот не винаги е лесен и отблъскват мъже с по- богата душевност и по- подходящи за партньор в живота. Абе дълга е темата :) Но най- ми е любимо някой/я като каже с разочарование: “всички мъже/жени са еднакви”. Не са еднакви, ами ти все на едни и същи налиташ, защото твоя стереотип за партньори не се променя, нищо не научаваш от живота.
Мнението беше редактирано от Димо на 26.02.17 20:41.
казано от Queen Cobra на 26.02.17, 12:17:
Иначе , Димо, жена ти е супер готина и много стегната, това дупеееее .... !
Казваш че нищо не тренира, но ако почне малко да тренира (то се и налага де, за здрава костна и хормонална система) ще е като от списание.
Тя като по- малка е тренирала доста, дълги години лека атлетика и танци, та тялото ѝ не е съвсем просто ген.
Иначе или жена ми е чела дневника ми и те е прочела и се е амбицирала да тренира, или е някво лудо съвпадение, но ейсега се прибирам и ми вика: “Ела моля те да ми помогнеш с набиранията” и я виждам почекната на лоста в коридора. После се разтягаше и ѝ показах планк как да прави. Тя от едно известно време се оплаква че я боли гърба и аз я посъветвах да почне да виси на лоста и да се учи да се набира. Казах ѝ за негативните повторения и мога да кажа че е роден спортист - много добра стойка, по усет хвата ѝ правилен, добре се дърпа даже нагоре, има сила в нея.
А може и да се е притеснила че вече не е по- хубавата половинка в семейството ни хахах.
казано от Queen Cobra на 26.02.17, 12:17:
Отлично тяло с бейби фейс е любимото ми.
=============
Къде си сега?
Не се виждам съвсем точно в тези типове, може би съм билтфат. За късмет днес се снимах във фитнеса. На вас как ви се струва?
Мнението беше редактирано от Димо на 26.02.17 20:22.
26.02.17
20:28
казано от Димо на 26.02.17, 20:19:
На вас как ви се струва?
Ами какво да ти кажа........жена ти неслучайно и тя е започнала да тренира :D Май се е уплашила, че ще ти налитат яко и конкуренцията ще е сериозна ;)
казано от Daffy Duck на 26.02.17, 20:28:
казано от Димо на 26.02.17, 20:19:
На вас как ви се струва?
Ами какво да ти кажа........жена ти неслучайно и тя е започнала да тренира :D Май се е уплашила, че ще ти налитат яко и конкуренцията ще е сериозна ;)
Еееее, Дидо, ти ся чу за черпня с истински 100мл ракии и веднага и ти да си издействаш :D
Колкото и нескромно да прозвучи, аз никога не съм се оплаквал от липса на женско внимание. Погледни ми снимките отпреди няколко години и смятай колко чар имам за да съм компенсирал :D Но тук в последната една година откакто почнах да влизам във форма, определено има засилване на интереса :) Има си значение. (Язък че не съм в такава фаза аз самия (жените усещат невербалните сигнали, които излъчват мъжете - кой търси, кой предлага, същото важи и за тях.)
Или както каза моя добър приятел Ачо Секса по въпроса: “Жената трябва да е хубава, мъжа трябва да е умен за да е хармонична една връзка! Аз като се знам колко съм прост, каква ли хубавица трябва да си намеря?” :D
Мнението беше редактирано от Димо на 26.02.17 21:01.
26.02.17
21:11
казано от Димо на 26.02.17, 20:38:
Колкото и нескромно да прозвучи, аз никога не съм се оплаквал от липса на женско внимание.
Абе едно е внимание и да си харесван, друго е нЕкоя 25 годишна наточена и готина мацка примерно, да те набара когато сте насаме и понеже не може да ти устои, да си ти отправи директна оферта или направо да те награби 8-)
Нищо няма да кажа. Едно че съм джентълмен, а джентълмените не коментират, друго че тук деца няма, може все някога да четат чувствителни малолетни (или недай си Боже - докачливи съпруги :D )
Мнението беше редактирано от Димо на 26.02.17 21:15.
26.02.2017 - неделя
ХРАНА:
Храна за деня: 2,940 Ккал
Дефицит за деня: 958
Общо дефицит: 29312 Ккал
АКТИВНОСТ:
- час фитнес
- 6 рунда чувал
- 300 лицеви
- час стълби
Бая халва наядох :D И тахан, и бяла... Такъв беше деня, прощавам си... И едни много вкусни червени ябълки от лидъла - 99 ст. килограма, сладко-кисели и няма и помен от брашнеста консистенция, която аз мразя, (което за края на февруари си е постижение отвсякъде). И портокалите им в мрежа са много сладки, за разлика от миналата седмица, които бяха супер гадни киселяци.
Във фитнеса си засичах с пулсомера и установих че специално за енергоразход по- тежките упражнения, които не мога да ги правя с голям интензитет и много повторения (лег преса, гребане, раменна преса) са много по- малко ефективни от по- леките, които ги правя в големи серии и с по- бързи повторения (коремни с тежест, набирания, гребане хоризонтален скрипец, сгъване за бицепс, флайс, кофи, сгъване от вис за корем и т.н.). Сигурен съм че има много ползи от тежките повторения, но трайното повишаване на пулса не е сред тях. А може и понеже съм ги сложил в началото на тренировката да е :) Както и да е, отлично изцеждане си направих. После на чувала едва завърших шестте рунда. Докато стягах корема да изкарам максимално плочки за селфито след бокса за малко да ми прималее:D 1000 Ккал за фитнеса и бокса общо. Заснех и Торинската плащеница след бокса :D
Вечерта като видях накъде отива сметката с калориите, а още ми се яде, направих малко стълбичка да има нещо да пиша за дефицит.
Мнението беше редактирано от Димо на 27.02.17 10:13.
27.02.17
10:22
казано от Димо на 27.02.17, 10:11:
установих че специално за енергоразход по- тежките упражнения, които не мога да ги правя с голям интензитет и много повторения (лег преса, гребане, раменна преса) са много по- малко ефективни от по- леките, които ги правя в големи серии и с по- бързи повторения (коремни с тежест, набирания, гребане хоризонтален скрипец, сгъване за бицепс, флайс, кофи, сгъване от вис за корем и т.н.). Сигурен съм че има много ползи от тежките повторения, но трайното повишаване на пулса не е сред тях.
Всъщност е точно обратното :)
27.02.17
10:23
Във фитнеса си засичах с пулсомера и установих че специално за енергоразход по- тежките упражнения, които не мога да ги правя с голям интензитет и много повторения (лег преса, гребане, раменна преса) са много по- малко ефективни от по- леките, които ги правя в големи серии и с по- бързи повторения (коремни с тежест, набирания, гребане хоризонтален скрипец, сгъване за бицепс, флайс, кофи, сгъване от вис за корем и т.н.). Сигурен съм че има много ползи от тежките повторения, но трайното повишаване на пулса не е сред тях.
Това е защото най-вероятно не ги правиш в правилни протоколи. Направи 10 тежки двойки на тяга, през 10-20 секунди, да видиш пулс.
п.с. за какво ти е трайно повишаване на пулса?
Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 27.02.17 10:25.
Във фитнеса си засичах с пулсомера и установих че специално за енергоразход по- тежките упражнения, които не мога да ги правя с голям интензитет и много повторения (лег преса, гребане, раменна преса) са много по- малко ефективни от по- леките, които ги правя в големи серии и с по- бързи повторения (коремни с тежест, набирания, гребане хоризонтален скрипец, сгъване за бицепс, флайс, кофи, сгъване от вис за корем и т.н.). Сигурен съм че има много ползи от тежките повторения, но трайното повишаване на пулса не е сред тях.
Те, доколкото знам, ти увеличават разхода на енергия и по време на изпълнението, но и часове след това. Докато кардиото работи само в момента на изпълнението му. Говоря за енергоразход.
казано от James Hinks на 27.02.17, 10:22:
установих че специално за енергоразход по- тежките упражнения, които не мога да ги правя с голям интензитет и много повторения (лег преса, гребане, раменна преса) са много по- малко ефективни от по- леките, които ги правя в големи серии и с по- бързи повторения (коремни с тежест, набирания, гребане хоризонтален скрипец, сгъване за бицепс, флайс, кофи, сгъване от вис за корем и т.н.). Сигурен съм че има много ползи от тежките повторения, но трайното повишаване на пулса не е сред тях.
Мда, и аз така съм чел, но поне според пулсомера не е така. Тук не взимам предвид увеличаването на пост-тренировъчната консумация на енергия.
казано от Alexander Krastev на 27.02.17, 10:23:
Това е защото най-вероятно не ги правиш в правилни протоколи. Направи 10 тежки двойки на тяга, през 10-20 секунди, да видиш пулс.
п.с. за какво ти е трайно повишаване на пулса?
Да, да - аз казах че най- вероятно е защото не мога да ти правя достатъчно бързо и с достатъчна плътност като са ми тежки. А висок пулс искам за висок разход на калории.
казано от Елена на 27.02.17, 10:23:
Те, доколкото знам, ти увеличават разхода на енергия и по време на изпълнението, но и часове след това. Докато кардиото работи само в момента на изпълнението му. Говоря за енергоразход.
Съгласен, само отбелязвам наблюденията си за моментния разход. Което не е учудващо де, по- интензивна работа (по- близко до кардио) = по- голям моментен разход.
Мнението беше редактирано от Димо на 27.02.17 10:34.
27.02.17
10:38
Да, да - аз казах че най- вероятно е защото не мога да ти правя достатъчно бързо и с достатъчна плътност като са ми тежки. А висок пулс искам за висок разход на калории.
Тогава подбери тежест, с която хем да ти е тежко, хем да постигнеш плътност. Не е необходимо да (опитваш да) ги правиш с макса си.
Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 27.02.17 10:38.
Да, експериментирам още с тежести и упражнения, има много какво да се настройва още. Иначе аз съм доволен от разхода от цялата тренировка де, определено не е просто “weight lifting, bodybuilding”, което го дават 300 Ккал за час, отчете ми 650-700 Ккал за час, което отива в графата “circuit training”. Просто ме учуди като видях че от упражненията, които ми изцеждат физическите сили и ме довеждат то откази пулса не ми се вдига толкова, колкото при разни айляшки сгъвания, които ако искам мога още 2 пъти по толкова да направя в серията.
27.02.17
11:12
казано от Димо на 27.02.17, 10:33:
казано от James Hinks на 27.02.17, 10:22:
Мда, и аз така съм чел, но поне според пулсомера не е така. Тук не взимам предвид увеличаването на пост-тренировъчната консумация на енергия.
Ти като цяло не си и вдигал кой знае какъв пулс досега. С много тежки многоставни, в диапазона 1-3 повторения и въртене в суперсерии или трисети без почивка, 200+ пулс(и време на поддържането му 30-ина минути) е нещо нормално.
казано от Alexander Krastev на 27.02.17, 10:38:
Тогава подбери тежест, с която хем да ти е тежко, хем да постигнеш плътност. Не е необходимо да (опитваш да) ги правиш с макса си.
Да, не баш с теоретичния или някой личен рекорд, но с 90% от моментния такъв :)
Отказите на висок % от макса просто идват твърде бързо, пробвай например 20ка клек на 70-75 % и ще видиш разликата..
Аз и не опитвам максове, нали все ме е страх да не се направя нещо, а и целта не ми е максимална сила, нямам закъде вече да се силя :)
200 пулс май никога не съм си засичал. Забелязах, че някъде около 185 почва да ми идва ташкън - не знам как да го опиша, нито ме боли или нещо такова, но имам чувството че това ми е тавана и повече и да искам не мога да забързам тялото си че да си го вдигна още. Явно толкова си мога. Иначе аз и сега ги правя по няколко упражнения редувайки сериите почти без почивка. Трябва някой път да уцеля по- празна залата да пробвам да си подредя щанги за суперсерии като на Ванката протокола.
Ще пробвам и 20 повторения с клек и ще кажа как е.
казано от nervak на 27.02.17, 12:00:
И с интервални единици пулса може да отиде в небето...
Естествено, но иска много по-високо ниво на натренираност. По себе си съдя, че тяга 85-90 процента от ПМ през 10 сек. ще я вдигна 5-8 пъти и дотам, а за това време няма да мога да вдигна пулса достатъчно. Ти вероятно ще я вдигнеш 15 пъти и пулса ще е в небето.
казано от Любомир Ламбрев на 27.02.17, 12:11:
Естествено, но иска много по-високо ниво на натренираност. .
Абе...аз съм далеч от думата натренираност,по-скоро съм инатлив и именно заради това пулса отива в небето.
Днес, ако не забравя (щот след тягата поне минута давам заето) ще измеря пулс.
Мнението беше редактирано от nervak на 27.02.17 12:28.
Сашо вчера каза, че тренировките ми са малко манджа с грозде и аз разбирам че отстрани най- вероятно изглеждат така, особено всеки като ги пречупва през собствената си призма. Затова реших да кажа малко как ги чувствам нещата и да се опитам да си ги систематизирам и за себе си.
Защо изобщо тренирам? (и отделям не малко време на ден за това)
Очевидно не тренирам за състезателни постижения. Нито имам данни, нито желание, а и съм пропуснал времето си. От здравословни проблеми да чукна на дърво не се оплаквам, макар че да казвам че тренирам за здраве. Разбира се, сигурен съм че в далечен план по- доброто ми физическо състояние ще е предпоставка за по- добро здраве и да остарявам с патина, а не като цървул.
Подбудите ми да тренирам в момента са на два плана - естетически и духовни, като някъде те се припокриват, а някъде и си пречат. Естетически, защото искам да се харесвам физически повече (суета, его, етц, оттам и ваденето на плочки), и духовни, защото за мен това е предизвикателство и борба и победа най- вече над себе си. И е чудесно хоби като всяко друго, помага ми да се справям с ежедневния стрес, малко или много ми добавя още една социална среда, сфера, в която да ставам по- добър, абе - с две думи: харесва ми.
И как тренировките ми работят за целите ми?
Аз съм избрал да вярвам че теорията за калорийния баланс работи и затова на първо място смятам колко ям и смятам и колко изразходвам. Всичките ми активности в малка или голяма степен работят в тази насока - и велосипеда, и бягането, и фитнеса, и калистенетиките, и бокса.
- Велосипеда за мен е чудесен начин да се придвижвам в града, вместо да си друсам задника за същото време в разбичкания рейс или пък да карам за един човек цяла кола по 20 км всеки ден в града и да добавям към и без това мръсния въздух, който дишаме. Но то вече ми е станало като нещо обичайно и даже не си съобразявам другите дейности с него. Тайничко се надявам да мога да му обърна повече внимание и да един хубав ден да отида на веломаратона в Швеция с топ- байкърите от нашата фирма, но съм още много далеч.
- Бягането ми е най- енергоемкото занимание, а и ми е единственото нещо, за което се подготвям по програма за конкретно събитие - Пловдивския маратон на 30-ти април. В момента съобразявам всичките си останали дейности с него. В ден за дълго бягане по програмата не правя фитнес примерно, за бокс в Ботев пък съвсем не мога да помисля. Това е и причината този месец да пропусна изобщо да ходя на бокс в клуба. Прикачам програмата си за подготовка за маратона.
- Фитнеса го правя хем защото ми харесва, хем защото всички научни изследвания казват че тялото трябва да има стимул да запази мускулите докато е в калориен дефицит, а аз нямам нищо против да имам видими мускули когато стопя мазнините, освен че са метаболитно активна тъкан и горят калории. Знам че повечето от съфорумците отдават първо и основно значение на тренировките във фитнеса, къде за върхови силови постижения, къде за върхова хипертрофия, уви, на мен това не ми е цел (нито пък имам излюзиите че мога да ги постигна). :) Интересно е че сред фитнесджиите съм обект на неодобрение заради многото и различно кардио и несистемното отношение към вдигането на тежести, сред бегачите съм обект на подигравки за многото мускули “С тея бицепси си объркал спорта”, а сред боксьорите получавам неодобрение че много тежки щанги съм бил вдигал “тея щанги кво си ги натоварил, ше ги счупиш”, “кво става, фитнесче няма ли да правиш?” и т.н.. :D Може би след като приключа с къта, който правя, ще помисля да си изградя някаква система за фитнеса - къде да повиша силата, къде да оформя още малко мускул, ще видим.
- Лицевите ги правя да има там нещо през деня, а и ми е чалъндж и трябва да се самодисциплинирам - 3 месеца по 300 лицеви всеки Божи ден, независимо дали вали или трещи, да знам че имам всеки ден нещо конкретно да правя. А разните клекове и набирания със СТ са за допълнителен енергоразход и раздвижване.
- Бокса е супер кардио, отделно много ми харесва като спорт, както и че е единственото нещо, което правя с квалифицирани треньори.
казано от nervak на 27.02.17, 12:26:
казано от Любомир Ламбрев на 27.02.17, 12:11:
Естествено, но иска много по-високо ниво на натренираност. .
Абе...аз съм далеч от думата натренираност,по-скоро съм инатлив и именно заради това пулса отива в небето.
Днес, ако не забравя (щот след тягата поне минута давам заето) ще измеря пулс.
Измери, и на мен ще ми е интересно.
27.02.17
15:22
казано от Queen Cobra на 26.02.17, 16:15:
............................................................
Нещата са изследвани с десетилетия и при нас, при шимпанзетата и при шимпанзетата бонобо. Почти не е останало нещо неизяснено, ............................................
Нали знаеш че един грам практика струва колкото един тон теория? :д
п.п. Имаш рядко противен начин на мислене, честно.
“Сладки приказки”. Кисели или горчиви - другаде, моля.
Мнението беше редактирано от Димо на 27.02.17 16:33.
28.02.17
09:15
казано от Димо на 27.02.17, 12:57:
И как тренировките ми работят за целите ми?
То е ясно, че все някак ще работят, активността си е активност. Ти обаче изписа цял роман, без дори и да засегнеш най-съществената част - структурирането според целите, близки и по-далечни във времето.
Как да не съм засегнал? Казах че искам да се подготвя за маратона и това е основната ми цел в момента, съответно съобразявам останалите си тренировки с нея. Дадох и тренировъчната ми програма за маратона как са структурирани тренировките.
28.02.17
09:51
За другите говорех, беговите ги видях и за маратона е ясно.
Тоест как ги съобразяваш и с тях и как ги структурираш според беговите.
Структура за силовите нямам ако питаш за нещо от типа понеделник-гърди и бицепс, сряда- гръб и трицепс, петък крака, корем и рамо. Нямам и фиксирани дни за фитнес. Някой път успявам 2 пъти в седмицата, някой път нула пъти в седмицата.
:) Ти казваш че съм се бил вманиачавал, но всъщност аз даже не се замислям чак толкова в детайли. Силовите ми тренировки ги решавам на момента като отида във фитнеса, като целта ми е максимален енергоразход за ограничено време без да се пребия. За целта правя в началото на тренировката по- тежките упражнения като тяга, гребане, клек, раменна преса, обръщане, набиране с тежест, кофи с тежест и вече като се поуморя почвам с по- многоставни (суингове, обръщане и изхвърляне с пудовка, няколко други дето не им знам имената) и за по- малки мускулни групи (корем, трапец, сератуси, рамо, прасци). Ако вчера съм бягал дълго или утре ще бягам дълго примерно краката ги пропускам. Гърди средна част и трицепс не правя, всеки ден лицевите ми стигат. Ако ще боксирам, раменете ги пропускам. Това ми е “схемата”.
28.02.17
10:35
Тоест схема няма, правиш нещо импровизирано на момента, не спазваш периодизация(освен за беговите), нямаш структурирани протоколи(пак освен за беговите) и искаш да ти се получават нещата лесно...За съжаление няма да стане с тоя начин, иска си структура, дори и да са само допълнение към бягането и бокса.
Реално е точно така, нямам периодизация, нито протоколи за силовите. И причината е че нямам някакви амбиции там. Използвам ги както вече казах за 2 цели - да има стимул тялото да запази мускулите ми докато кътвам на голям дефицит, и втора - да си оправям калорийния баланс в дни, в които не бягам. И като третостепенна цел - за стрес рилийф и с лека социална функция - да видя този- онзи във фитнеса :) .