Дневникът на една начинаеща

Прескочи до:

Здравейте! От доста време ви следя във форума и накрая не издържах. :D Казах си, че и аз ще си направя профил и ще си водя свой собствен дневник.

Ето и едно кратко инфо за мен: :)
Казвам се Моника Николова (не, че не можете да видите, де:D) Последния път когато се мерих бях 165 см висока, сега май още е така, 50 кг съм. За сега не ходя на фитнес (макар и да си умирам от желание да ходя ;( ) Причината за това е, че тази година имам изпити и трябва да уча усилено, но веднага щом ги мина, ще тичам да си извадя фитнес карта. Разбира се, тези изпити не ми пречат да изключвам спорта напълно. Понякога тичам сутрин (точно така, дори на снега) и тренирам в домашни условия 6 пъти в седмицата по около 30-40-50 мин. И тук е момента да отбележа, че имам 2 гири по 6 килограма. ;)

Общо взето е това. За сега смятам да не описвам тренировките си, докато не почна фитнес. Просто ще пиша продължителноста им и дали съм тичала или съм правила нещо друго. :)

Надявам се, да не ви отегча с този дневник. Ще пиша пак по-късно, за да опиша храната си. (yawn)

Като за начало искам да кажа, че в момента съм на нещо като mini cut, за това и не разполагам с много калории

Храна:
°Закуска : 40 гр. овесени ядки със 50 гр котидж сирене и 50 гр извара, 100 гр червена ябълка
°Обяд : 2 варени яйца, 1 оризовка намазана с крема сирене, 70 гр извара
°Вечеря : Ще бъде 140 гр пилешко бон филе, 50 гр котидж сирене + 60 гр краставица

В:60 П:90 М:45

Активност:
Сутринта тренирах от 08:55 до 09:30, а довечера съм на kangoo jump от 18:30 до 19:30.

В момента часът е 13:04 и все още не е късно да ви пожелая усмихнат и успешен ден, въпреки мрачното време.:)

Стана малко объркване и качих поста 2 пъти и сега не мога за изтрия единия, а само да го корегирам. Или поне аз не знам как. (sweat) Явно още не мога да се ориентирам добре. Както и да е реших, че ще е по-добре да напиша това, от колкото един и същи пост да ми седи два пъти. За смях съм, знам. (giggle)

Мнението беше редактирано от Моника Николова на 07.02.17 13:16.

07.02.17
13:48

Не се стягай толкова, тук не сме на изпит. Нито сме всичките състезателки по бикини. Поствай си тренировки,снимки и каквото ти душа сака.

08.02

Храна
Днес храната беше подобна на вчерашната, но какво да се прави.
Закуска: 40 гр овесени ядки, 40 гр сирене, 50 гр извара, 30 гр печено свинско месо
Обяд: 2 свински кебапчета (каймата ни е домашна), 2 оризовки намазани с крема сирене
Вечеря: 140 гр пилешко бон филе (беше останало от вчера и трябваше да се изяде) 50 гр извара, 50 гр котидж
В:55 Б:100 М:45
Като цяло, днес съм доволна от това как са ми разпределени макросите. (wasntme)

Сън : от 23:00 до 06:30

Течности: 2,5 литра вода

Активност:
-сутринта станах и отидох в парка да потичам около половин час, а след като те прибрах тренирах още 30-35 минути:D

Днес през деня си стоях вкъщи и баба ме научи как да правя кекс. Сещате се по “бабина” рецепта. Хареса ми крайния резултат, ухаеше невероятно. От доста дълго време не съм хапвала нещо с бяла кристална захар, за това и не го опитах, но пък и не ме блазнеше много. :D

09.02.17

Сън : легнах си в 22:50 (но сигурно поне час се въртях и не можах да заспя), събудих се в 06:30.

Храна
Закуска : намачках един банан (около 100-110 гр), добавих 3 с.л овесени ядки, 30 мл прясно мляко, 15 гр какао (без захар), разбърках го и го сложих в микровълновата за около 30 секунди. Получи се нещо много вкусно. (ще сложа снимка). (inlove)
Обяд : омлет от 2 яйца и 80 гр извара, намазан с 30-40 гр хумус с маслини + 1 свинско кебапче
Вечеря : 1 пилешко бутче, 30 гр котидж сирене, 15 гр сурово кашу
В:60 П:80 М:55

Вода : 2,5 литра

Активност
Сутринта тревирах силово от 08:50 до около 09:30.

Няма какво да кажа за днес, обикновен ден. Училище, домашни и задълженията ми вкъщи...Нищо специално. Само където днес не ми вървеше много, ама не се оплаквам. :D

Ето и снимка на закуската (по-вкусно е, от колкото изглежда) :P

Здравей, Моника!

Казваш, че искаш да ходиш на фитнес, но нямаш време заради учене.
В същото време виждам, че ходиш на канго джъмпс, където само тренировката ти е 60 мин, отделно отива някакво време за отиване и връщане.

На твое място бих използвала този един час за фитнеса (ако наистина имам толкова голямо желание) или пък да редувам двете активности (ако се кефя и на канго-то).

Успех! :)

Благодаря, ти за мнението и подкрепата. :)

Сега си давам сметка, че изглежда така от страни, но всъщност явно аз не съм се изяснила. Не ходя на kango jumps. Миналия път отидохме за развлечение, защото бяхме във ваканция, а през училищно време няма как, защото тренировката започва в 18:30, а аз свършвам в 18:05 и както ти каза, трябва си време за път. ;(

10.02.2017

Сън :
От 22:40 до 06:30 (заспах веднага)

Храна :
Закуска : 2 оризовки, 100 гр извара
Обяд : 2 пълнени чушки с гъби, кайма и, 50 гр извара 40 гр котидж сирене
Вечеря : около 140-150 гр пилешка пържола с 120 гр картофи на фурна
В:60 П:95 М:55

Вода : около 2,5 литра

Активност :
Сутринта тренирах около 30-35 минути, след това училище...След малко ще излизам на вън и сигурно ще се разхождаме, а след като се прибера, мисля да понаправя малко упражнения, та да си изхабя силите. :D

11.02.2017

Сън:
От 23:30 до 06:40

Храна
•Закуска: 2 запечени фиийки хляб вита с около 50 гр кашкавал, 20 гр сурови бадеми
•Обяд: манджа с картофи и пиле + 1 долно пилешко бутче (защото пилето в манджата беше минимално количество) 20 гр хумус
•Вечеря: 130 гр кустур на скара, 50 гр извара, 7 гр сурово кашу и 5 гр сурови лешници
В:65 П:110 М:55

Вода:
Около 2 литра и нещо

Активност:
Сутринта тренирах около 30-35 минути. По обяд някъде излезнах на вън и отидохме в планата за една дълга разходка. :D Времето наистина беше много хубаво, но имаше сняг и като слизахме надолу паднах около три пъти сигурно, ако не и повече. (giggle)

Ето и малко снимчици от днес: (wasntme)

11.02.17
22:24

казано от Моника Николова на 11.02.17, 19:32:

7 гр сурово кашу и 5 гр сурови лешници

Шегуваш ли се? Претеглила си 2 лешника? (tmi)

До някъде, да. Мерих всички ядки общо, но щеше да звучи странно да запиша 30-35 гр сурови ядки. (всъщност май нямаше, просто исках да уточня някак си, какви са ядките) :D Но да, права си звучи смешно. Май вече няма да го правя. (giggle)

12.02.17

Сън:
От 22:20 до 06:45

Храна:
•Закуска - 40 гр овесени ядки с 50 гр извара и 50 гр сирене
•Обяд - печено свинско с картофи, 30 гр хумус, 50 гр извара и 2 фурми (inlove)
•Вечеря - 130 гр печено пилешко бон филе, 30 гр кашкавал 50 гр извара

Течности: 2,5 литра

Активност: Днес по план трябваше да си почивам, но не. :D Сутринта нямаше какво да правя и отидох в парка да потичам около половин час. После в нас още толкова време упражнения. За сметка на това пък цял ден си седях в нас и бях забила главата си над учебниците. (tmi)

13/02/17

Сън:
От 22:40 до 06:30

Храна:
•Закуска - протеинов бар 50 гр (не знам до колко е качествен, най-вероятно ще сложа снимка) 3 фурми и 30 гр кашкавал
•Обяд -  2 оризовки с 50 гр извара, 2 варени пълнени яйца с хумус (намачках двата жълтъка с 40 гр хумус)
•Вечеря: зелена салата с около 100 гр свинска пържола, 20 гр бадеми
В:85 П:90 М:65

Вода: 2,5 литра

Активност: Сутринта тренировка 40 мин и после училище. Нищо интересно не се случва през делничните дни. (shake)

14/02/2017

Сън:
От 22:40 до 06:20

Храна:
•Закуска - бананови палачинки от 2 яйца и един банан, добавих и една равна супена лъжица овесени ядки, че ми беше трудно обръщането, 50 гр извара
•Обяд - една купа с боб, около 50 гр котидж сирене
•Вечеря: - 140 гр пилешко филе на скара, 100 гр извара
В:60 П:100 М:50

Вода:
2,5 литра

Активност:
Както обикновенно тренирах сутринта вкъщи 45 минути, а после към обяд-училище.

15/02/2017

Сън:
22:10 до 06:20

Храна:
•Закуска: 120 гр пълнозърнести макарони с 40 гр извара и 30 гр сирене
•Обяд: 250 гр печени пилешки сърца, 100 мл прясно мляко
•Вечеря: 50-60 гр свинско, 50 гр извара и още около 60 гр пилешки сърца (shake)
В:90 П:130 М:65

Вода:
2,5 литра

Активност: Обичайното - сутрешна 30-35 минутна тренировка

Сега като съм втора смяна буквално нямам време за нищо. Ставам рано и пак... :D Вечер като се прибера и веднага след като ям сядам да уча. Сутрин също, но не се оплаквам, нали ми е задължение все пак, пък и не съм единствената, която е така. (blush)

Dizzy

15.02.17
21:05

Кой клас си? Искам да попитам и дали успяваш да се концентрираш над ученето с настоящата храна? Евентуално да помагаме нещо :)

7 клас съм. (giggle) За сега не мисля, че храната ми пречи с нещо, лесно се концентрирам. Май телефона обаче ме разсейва повече. :D Просто тази година ние трябва да вземем и материала за 8 клас и става някак си по-объркано.

16/02/17

Сън:
От 22:10 до 06:30

Храна:
•Закуска - шейк от 200 мл прясно мляко, 60 гр извара, 15 гр какао, 35 гр пушено свинсо филе (то беше отделно, да не си помислите нещо :D)
•Обяд - пиле с ориз около 200 гр, 50 гр извара
•Вечеря - 2 печени свински кебапчета от домашна кайма, зелена салата с 50-60 гр риба тон

Вода:
2,5 литра

Активност:
Както обикновенно сутрешна 30 и нещо минутна тренировка

;)

16.02.17
20:10

Ехаааа, евала, че успяваш да тренираш сутрин.
Аз кат’ стана, освен да мразя всички, на друго не съм способна, преди да си докопам закуската.

То ако не е сутрин, няма кога. Иначе да и аз съм така с храната. :D

17/02/17

Сън:
От 22:30 до 06:30

Храна:
•Закуска - 2 оризовки намазани с 35 гр хумус и 100 гр извара
•Обяд - омлет от 2 яйца с 60 гр извара, 20 гр кашкавал, 100 мл прясно мляко и една филийка хляб вита от елда
•Вечеря - около 140 гр печено пиле, 60 гр извара, 25 грама варено свинско филе
В:50 П:100 М:60

Вода:
3 литра

Активност: Сутринта отново тренирах около 30 минути, взех си душ и после като по чудо имах уговорка да излезна и излязох. (yawn) Разхождахме се из квартала минимун час, след което се прибрах, обядвах и отидох на училище.

Днешната тренировка е силно казано “тренировка”. Просто днес беше един от тези дни в които нещо не ми се получаваше, но случва се. :)

Dizzy

18.02.17
08:45

Един съвет, ако позволиш :) - внеси повече зеленчуци. Те са естествен източник на витамини. Също носят фибри, които помагат за по-плоско коремче. Даже може да ги изключиш от сметките.  Междинно някой плод също ще допринесе за доброто настроение и концентрацията.

Не мисля, че е време за cut и намаляване на въглехидратите в момента, защото на тези години си като ракета/изтребител с този метаболизъм. Намаляването на въглените го остави за дъртаците :D   Като цяло на твое място бих спряла въоще със сметките (до към 25-тата година). Хапване до ситост с домашно приготвена храна е оптималното. Разбира се, ти си решаваш, това е само моето виждане :)

Благодаря за съвета! :) Съгласна съм с всичко, което каза и много добре го разбирам. ;)

Зеленчуци и плодове със сигурнос ще се опитам да хапвам повече, но не като междинни, защото просто не отгладнявам.
Със сметките ще ми е малко трудно да спра, като навик ми е. Колкото до въглехидратите аз не се старая да ги ограничавам, просто не съм им голям фен. Въпреки, че има и дни в които сигурно прекалявам малко.

Между другото приемам всякакви критики и съвети. (все пак има много по-разбиращи от мен) :D

18/02/17

Сън:
Легнах си към 22:40, но имах чувството, че половината нощ се въртях и не можах да заспя...И въпреки това отново се събудих рано - към 06:30 (giggle)

Храна:
•Закуска: Овесена каша с 50 мл прясно мляко, около 70 гр извара и около 30 гр филе
•Обяд: домашна мусака към която прибавих около 40 гр кисело мляко и 80 гр извара, 1 грахамово хлебче
•Сл. закуска: Знам, че казах, че попринцип не огладнявам, но днес имах доста голям апетит и изядох около 30 гр сурови ядки (бадеми и кашу)
•Вечеря: 160 гр пилешко филе с около 110 гр грах, половин домат и 40 гр моцарела
В:90 П:110 М:60

Вода: Около 3 литра

Активност: Тренирах 35 минути сутринта. През деня щях да откача в нас, защото си мислех, че няма да излизам. Отидох и се разходих малко из квартала и се оказа, че съм щяла да излизам. :D С една приятелка се видяхме по-късно и разхождахме кучето й. Малко дъжд пръскаше, но... (talk)

19/02/17

Сън:
От 22:50 до 06:20

Храна:
•Закуска - овесена каша с 2 с.л овесени ядки, 1 банан, 2 ч.л фъстъчено масло и 15 гр какао
•Обяд - свинска пържола на скара около 100 гр, пилешка супа и около 70 гр извара с краставица
•Вечеря - 130 гр печена скумрия, шопска салата
В:70 П:140 М:65

Вода:
3,5 литра

Активност:
Днес тренировка няма. Почти целия ден го прекарах вкъщи, заради лошото време, макар и да имах планове да излизам. |-)

Днес една комшийка беше направила мъфини и ни донесе по повод задушница. Каза, че били от тиква и овесени ядки. Успях само да ги снимам без да ги пробвам, защото докато се върна в кухнята и братовчед ми ги беше изял...Бяха четири на брой. :D Но тя така или иначе ми обеща, че някой път ще ми даде рецептата.

20/02/17

Сън:
Нещо не можах да спя като хората. Легнах си в 22:40, а заспах към 2 някъде...Станах в 06:30 (dull)

Храна:
•Закуска - протеинов бар (50 гр), 50 гр извара, 30-40 гр сурови лешници, бадеми и кашу
•Обяд - бъркани яйца с 60 гр пълнозърнести макарони :D 40 гр извара, 30 гр сирене и половин банан
•Вечеря - 100 гр печени свински гърди, 40 гр пуешко филе, зелена салата
В:80 Б:100 М:75

Нещо вчера и днес голям апетит имам.
:P

Вода:

Около 3 литра

Активност:
Както винаги сутрешна тренировка - 45 минути и после към обяд училище.

21/02/17

Сън:
От 22:50 до 06:30. За щастие заспах веднага, след като си затворих очите.

Храна:
•Закуска - 2 оризовки, едната с 30 гр кашкавал, другата с 40 гр пуешко филе, 100 гр извара
•Обяд - 1 печено пилешко бутче, около 100 гр картофи на фурна + 1 домат и половин краставица
•Вечеря - отново 1 печено пилешко бутче, 50 гр извара, половин портокал
В:65 П:140 М:70

Вода:
2,5 литра

Активност:
Ми...30 минутна тренировка сутринта и след това обичайното. :D

22/02/17

Сън:
От 22:20 до 06:30

Храна:
•Закуска - овесена каша (40 гр овесени ядки, 50 гр извара, 40 гр филе и 20 гр кашкавал)
•Обяд - 2 варени яйца, 2 оризовки с извара, 150 мл прясно мляко
•Вечеря - 110 гр свинско, 50 гр извара, 35 гр филе
В:60 П:90 М:60

Вода:
2,5 литра

Активност:
Около 45 минутна тренировка сутринта и около час разходка след училище.

23/02/17

Сън:
От 22:00 до 06:00

Храна:
•Закуска - бананови палачинки (2 яйца, 1 банан, 1 с.л овесени ядки), 40 гр фъстъчено масло
•Обяд - 2 телешки кюфтета, около 200 гр ризото със зеленчуци, 50 гр извара
•Вечеря - 140 гр печено пилешко филе, 50 гр извара, микс със зеленчуци
В:75 П:130 М:80

Вода:
3 литра

Активност:
30 минутна тренировка сутринта и разходка след училище

Вчера и днес настроението ми никакво го няма. Всички ме питат какво ми има, но явно просто съм в такъв период. (shake) Надявам се в следващите дни да живна малко, нали е петък все пак. :D

24/02/17

Сън:
От 22:10 до 06:30

Храна:
•Закуска - овесена каша с 50 гр извара и 40 гр сирене, 4 фурми
•Обяд - 2 бъркани яйца с 30 гр кашкавал (трябваше да е омлет, но забравих са намаля котлона и залепна (clap) ), един варен картоф с 60 гр извара
•Вечеря - 140 гр скумрия, зелена салата
В:70 П:110 М:55

Вода:
3 литра

Активност:
Нищо по-различно. Тренирах 45 минути сутринта и на обяд училище.

Почти съм убедена, че нямам настроение тези дни заради хубавото време. Не то е виновно, а това, че през деня съм затворена в училище и го виждам само през прозореца, но нали пе съм само аз. :D

*на едната снимка се спуках от смях и нямаше начин, да не я кача*

25/02/17

Сън:

Храна:
•Закуска - “палачинка” от 1 яйце и 70 гр извара + 20 гр сирене, 50 гр тофу и един малък банан
•Обяд - 120 гр свински гърди, 50 гр варени пълнозърнести макарони с 50 гр извара, 20 гр сирене, 2 фурми
•Вечеря - 2 печени пилешки крила, 50 гр тофу и броколи на пара
В:75 П:130 М:75

Вода:
Близо 3 литра

Активност:
Сутринта тренирах 30 минути. Общо взето към доволна, защото не се застоях в нас. (wasntme)

С една приятелка днес търсихме балони пълни с хелий, по повод рождения ден на една друга приятелка, който е в понеделник. Голям зор падна, но накрая намерихме и изхарчихме едни 20 лева, но са доста големи. :D Само където се надявм да издържат.

25.02.17
23:02

Ехеее много забавно вчера около Руски паметник видях 2 момичета в гръб да носят точно тaкива балони :D:D

А, аз си мислех, че сме единствените. :D

26/02/17

Сън:
Легнах си в 22:50, но заспах към 2 някъде. Не знам защо, но въпреки това отново се събудих рано, като по часовник в 06:22.

Храна:
•Закуска - 2 запечени оризовки с 30 гр кашкавал, 1 бъркано яйце с 80 гр извара, 20 гр фурми
•Обяд - 2 варени яйца, 100 гр извара, 40 гр кашкавал, 1 кюфте на скара, 20 гр фурми
•Вечеря: 120 гр печено пиле със зеленчуци, 50 гр тофу с маслини
В:65 П:120 М:70

Вода:
Близо 3,5 литра

Активност:
Днес тренировка няма. За сметка на това пък съм цял ден на вън и само се разхождахме. :)

27/02/17

Сън:
От 22:50 до 06:22

Храна:
•Закуска: Овесена каша с 50 гр извара и 50 гр сирене, 30 гр фурми
•Обяд: 2 пълнени чушки с кайма и гъби, 50 гр извара, 1 портокал
•Вечеря: 100 гр пилешка пържола, 50 гр извара, зелена салата
В:65 П:110 М:60

Вода:
3 литра

Активност:
Сутринта времето ме притискаше, защото в 09:30 трябваше да ходим да изненадаме приятелката ни за рождения й ден. Тренировката ми отне 35 минути, а трябваше и душ да си взема и едвам те закъснях. (giggle) Хубавото беше, че всичко мина по план й стана приятна изненада.

28/02/17
Леле, почти не го усетих кога мина толкова бързо и тоя месец.  :)

Сън:
От 22:10 до 06:20

Храна:
•Закуска - овесена каша с един малък банан, 40 гр фъстъчено масло, 15 гр какао
•Обяд - 110 гр печени свински дробчета, шопска салата, 100 гр извара
•Вечеря - печено пилешко бон филе, 50 гр извара, броколи на пара
В:55 П:100 М:70

Вода:
2,5 литра

Активност:
Тренировка сутрин - 35 минути. През останалата част от деня - уилище.

01/03/17

Честита баба Марта! Бъдете живи, здрави и засмени. (inlove)

Сън:
От 23:30 до 06:20

Храна:
•Закуска - омлет от 2 яйца и 40 гр сирене, 1 банан
•Обяд - свинско с ориз, 100 гр извара, 1 филия хляб
•Вечеря - 140 гр печено пилешко филе, 50 гр извара, 30 гр сурови ядки (орехи, бадеми, кашу)
В:75 П:110 М:70

Вода:
2,5 литра

Активност:
Сутринта тренирах 40 минути, разходка след училище.

И една снимка + мойта скромна личност. :D

02/03/17

Сън:
От 22:30 до 06:20

Храна:
•Закуска - 2 оризовки със 100 грама измара, 1 шепа обезкостени фурми
•Обяд - 250 гр печени пилешки сърца, 50 гр извара, микс от зеленчуци
•Вечеря - 2 варени яйца, 50 гр извара, 30 гр сурови ядки (бадеми и кашу)
В:65 П:130 М:55

Вода:
2,5 литра

Активност:
Тренировка сутринта 30 минути. След училище се видях с едни приятелки и се гонехме по детската площадка зад блока ми...Нямахме си работа, но нали ни беше забавно. :D

03/03/17

Честит ви празник, на всички! :)

Сън:

Храна:
•Закуска - бананови палачинки (1 яйце, 1 белтък, 1 банан и 10 гр овесени ядки) с 30-40 гр фъстъчено масло и 15 гр орехи
•Обяд - леща, 100 гр извара
•Вечеря - 2 свински кюфтета на скара, 100 гр извара, зелена салата *хапнах и три малки соленки* (clap)
В:70 П:100 М:60

Вода:
2,5 литра

Активност:
Днес не тренирах сутринта. Всички си бяха вкъщи и напрактика си беше почти невъзможно. През деня бях на кино и гледахме “Трите хикса”. Попринцип мразя да се затварям на такива места заради някакви филми, особено когато е хубаво времето, но поканиха ми и нямаше как да откажа. След киното вече бяхме на вън и се разхождахме. Когато се прибрах тренирах 30 минути и май това беше за днес. :D

03.03.17
22:05

Сега и ако дадеш хранителните стойности на вкусните палачинки, ще е супер! :P

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1