07.03.17
09:16
Здравейте!Аз съм на 17 години , занимавам се с футбол.Бях слабичък ,но през зимните месеци (поради лошите метереологични условия , липсата на спортни бази и няколкото болести ,които прекарах) качих килограми. Висок съм 171см ,а теглото ми е 62кг.Преди 5 месеца бях 55кг -9% мазнини.Качих доста в корема , под пъпа.Това разбира се , се отрази на бързината , пъргавината и издръжливостта ми. Посъветваха ми да се консултирам с диетолог.Дневният ми прием на калории е около 2700, вредни храни консумирам (1-2 пъти в седмицата)Храня се 3 пъти дневно .Тренирам 3 пъти седмично футбол и 2 пъти фитнес + 1 мач.Как да сваля тези излишни килограми ?
Темата беше редактирана от FMSB на 07.03.17 12:19.
Дневният ми прием на калориИ е около 2700, вредни храни......как да сваля тези излишни килограми ?
Като замениш вредните храни със здравословни
Дневният ми прием на калориИ е около 2700, вредни храни......как да сваля тези излишни килограми ?
Като замениш вредните храни със здравословни
Под вредни храни имам предвид джоб / пица (парче) / дюнер - един обяд седмично , не смятам ,че от това се качват 7кг .
Мнението беше редактирано от FMSB на 07.03.17 12:20.
Ако искаш да сваляш мазно, трябва да почнеш да си смяташ калориите и да си на калориен дефицит. Знаеш ли как се прави?
Мнението беше редактирано от Димо на 07.03.17 12:24.
Под вредни храни имам предвид джоб / пица (парче) / дюнер - един обяд седмично , не смятам ,че от това се качват 7кг .
Защо така смяташ? :) Не е ли по-добре да ги намалиш 1 път месечно примерно?
Ако искаш да сваляш мазно, трябва да почнеш да си смяташ калориите и да си на калориен дефицит. Знаеш ли как се прави?
Да , изчислявал съм ги както казах дневния ми прием е около 2700 (+-100) , а нужните ми са 2854
За съжаление няма как да стане .Веднъж седмично се случва ,че между училище и тренировка има ~20 мин , през това време трябва да стигна до тренировка и да ям. По пътя няма нищо друго освен такива храни ,а тренировка на гладно също няма как да стане.
07.03.17
20:27
Да , изчислявал съм ги както казах дневния ми прием е около 2700 (+-100) , а нужните ми са 2854
За съжаление няма как да стане .Веднъж седмично се случва ,че между училище и тренировка има ~20 мин , през това време трябва да стигна до тренировка и да ям. По пътя няма нищо друго освен такива храни ,а тренировка на гладно също няма как да стане.
Става и още как. Даже е по-добре, щом искаш да свалиш пояса. ;)
Случвало се е да отида гладен на тренировка .Резултатът е прилошаване и виене на свят , особено по време на тренировка по футбол.
07.03.17
21:11
Изгубил си форма когато си спрял да тренираш. Като продължиш по старият режим всичко ще си дойде на място, няма от какво да се притесняваш. 1-2 месеца и ще забележиш как се връщаш във форма. Няма смисъл от излишно преувеличаване на проблем, който нямаш.
ОК, смяташ ги калориите, но аз по- скоро питах за калориен дефицит, така се сваля мазно.