21.02.06
17:23
знам че имаше такава тема но не разбрах точно тези хиперекстензии за намаляване на талията ( топене на мазнини ) или за растеж на кръста са :?: :)
нито едно от двете, хиперекстензиите са чисто и просто упражнение за дългите гръбначни мускули. Дали ще сваляш или ще качваш зависи от храненето ти. Аз съм им голям почитател, особено в комбинация с мъртва тяга правят “чудеса” :-)
правят чудеса ама за напредналите.Така като гледам той е начинаещ и още не е дошло времето на мъртвата тяга :wink: А иначе хиперекстензиите са много добро упражнение за еректорите като ги правят масивни :wink:
16.09.09
13:39
Като ги правя тези преси първите 5-10 сек се чувствам някак си замаен(след тях) като ходя, на какво може да се дължи това?
Мнението беше редактирано от блабалбалбалб на 16.09.09 13:45.
казано от Радомир Ангелов на 16.09.09, 13:39:
Като ги правя тези преси първите 5-10 сек се чувствам някак си замаен като ходя, на какво може да се дължи това?
Предполагам, това е защото си стоял надолу с главата.Аз имам същия проблем при раменните преси с щанга - след 5-тото повторение и започва да ми се вие свят.Понякога дори не мога да вървя за 10на сек.
16.09.09
13:51
Правя ги в началото като загрявка 3x15,20 като във втората серия 5-те повторения ги правя с тежест.И аз предполагах, че е от това.Някак си се чувствам като пиян..дори сядам за секунда две да се съсредоточа