12.03.17
21:27
Кръстих го полу, защото питката си е обикновена, трябва да помисля за вариант да я направя и нея :)
Необходими продукти:
Извара Пилос или друга кремообразна
Чесън на прах
Пилешка пържола бут (може и друго месо)
Зеленчуци
Картофи
Питка за дюнер
Начин на приготвяне:
Картофите се нарязват на шайби и се редят в тавичка с хартия за печене, поръсват се със сол и други подправки на вкус, може и малко зехтин да се добави. След което се слагат във фурната да се запекат.
За соса слагам 2 супени лъжици извара, поръсвам с чесън на прах и добавям съвсем малко вода и разбърквам хубаво.
Загрявам на грил тиган питката с малко зехтин, може и съвсем малко доматен сок да се добави.
Питката се намазва със соса и се слагат вътре останалите продукти. Пилешка пържола бут нарязана на ситно, домати, айсберг, авокадо нарязани на кубчета, настъргани моркови, картофите (тук може да се импровизира с пълнежа, даже може и без картофи) и след това се навива.
Доста добре ми се получи на мен, като истински станаха :D
Уау, як дюнер е станал, непременно ще пробвам и аз :D Картофите могат да се настържат на ренде и да се опържат в тифлонов тиган - по-бързо ще станат готови :D
Продават се пълнозърнести питки за тортила, които ще свършат същата работа. Аз ги ползвам често, но вместо дюнери ги наричам тортили :)
Чудесно предложение :)
Ето ти идея за по- фитнес питка която аз си правя, кръстил съм си я лембас :)
50 g, Кисело Мляко 3.6%
30.00 гр, яйце
45.00 g, овесени трици
малко вода
сол на вкус
Разбърква се до хомогенна смес, но не се оставя дълго време триците да попият водата и да станат на каша. Разстила се на средно горещ тефлонов тиган. Може да подмажеш с някаква мазнина, може и без. 1-2 минути на страна до покафевяване на петна като палачинка. Отлично се завива дюнер в нея.
Amount Per Serving:
calories 184
Total Fat 8 g
Total Carbohydrate 32 g
Protein 13 g
14.03.17
23:35
казано от Sanya на 14.03.17, 07:17:
Продават се пълнозърнести питки за тортила, които ще свършат същата работа. Аз ги ползвам често, но вместо дюнери ги наричам тортили :)
Чудесно предложение :)
И аз като теб съм от по мързеливите:) Намерил съм доста интересни готови попадения. Сега съм намерил панирани пилешки хапки , които се правят 18-20 Мин във фурна. Данните на етикета са притеснително добри :) Сега, се чудя как да разбера това , полу готово ли е, и по специално пържено ли е предварително защото отвън изглежда като готово, а вътре пилето е сурово. Притеснителното е, че срока на годност е повече от на охладено месо от витрината. На етикета не пише, как е приготвено. Вземам го от щанда ,Just cook
15.03.17
00:04
казано от deqn91 на 14.03.17, 11:22:
Ще ги пробвам и двете предложения :)
Ако толкова държиш на детайлите , ще питам жена ми за рецептата “кекс от трици” :) Ставаше прилично вкусен :)