30.03.17
14:06
Здравейте, работата ми е такава, че имам време за сутрешни тренировки, а проблемът е такъв, че 2-3 часа след ставане почва да ми се дояжда, преди това ми се гади от всичко ( навик или проблем, не знам и аз вече ). Както и да е. Аз съм на 20, висок 175, кг 60, не съм тренирал от 1 година и свалих доста килограми, моя грешка, бях доста несериозен.
Та, почвам тренировки и хранене сериозно, не че идва лято, а че най-накрая се осъзнах.
Понеже трябва да качвам доста килограми, как да направя цялата схема? Грешно ли е да се тренира сутрин, на гладно? Виждам, че доста хора го правят, но целящи какво, загуба на килограми или качване на маса? Може ли да качвам маса без затруднения от това, че ще тренирам сутрин на гладно, да подхраня ли с нещо преди тренировка? Имам протеин и бцаа. Много обичам бадеми и винаги имам.
*Приемам на ден около 2900-3000 калории.
Темата беше редактирана от Qwe Rty на 30.03.17 14:06.
30.03.17
14:55
Според мен тренирането на гладно не е чак такъв проблем и да можеш да качваш маса,дори и ако тренираш сутрин на гладно.
30.03.17
14:58
Сутрин на гладно само кардио за сваляне е добре,аз съм на три часа и половина сутрин кардио ма празен стомах
30.03.17
15:04
А гаденето е възможно да е от кафето,ако пиеш такова,пробвай без него,чая е добра опция, макар и силен ще ти изстърже корема хубаво и след няколко минути ще ти се дохапва
Не, че ми се гади, а просто нямам никакъв апетит. Кафе пия много рядко.
Чудя се с какво може да заредя преди тренировка, забравих да отбележа, че имам и гейнър.
Протеин, бцаа, гейнър. Кога да ги пия, преди тренировка, за да заредя и след тренировка?
30.03.17
15:11
Без да съм капацитет в областа, опитай с чая.
Пил съм чай доста пъти, особено преди ядене, пил съм и с бабини зъби, колкото и да е силен, не става. Просто нямам апетит рано сутрин, трябва да се минат 2-3 часа и тогава ми се дояжда. Затова питам с какво да заредя преди тренировка, с коя от добавките :)
Няма смисъл да се насилваш ако нямаш апетит сутрин.
ВСАА преди тренировката е добър вариант, и ако искаш опитай коксово масло. Пишеш, че рядко пиеш кафе, иначе щях да ти кажа да си разбиваш кокосовото масло в кафето - ободряващо и хранително е, и дава доста сила за тренировката.
Също така, би могъл да заложиш на по-стабилна вечеря с прилично количество бавни въглехидрати предишната вечер. Това беше много добро решение за мен, когато тренирах по силови протоколи, защото аз също не мога да закусвам скоро след ставане.
Мнението беше редактирано от Светлето на 30.03.17 15:50.
30.03.17
17:12
Друг съвет за апетит сутрин, след като си измиеш зъбите дъвчи дъвка пет минути,условния рефлекс от дъвченето отделя стомашни сокове,които може да ти дадът чувство за глад.....само научквам,но е опит,който определено няма да навреди.
Може да пиеш протеина като станеш, БЦАА преди и след тренировката или повреме на нея.
31.03.17
09:01
казано от BBD на 30.03.17, 14:58:
Сутрин на гладно само кардио за сваляне е добре,аз съм на три часа и половина сутрин кардио ма празен стомах
Няма такова нещо, най-естествено нещо е да тренираш сутрин на гладно, независимо от вида тренировката.
Това е догмата на фитнес индустрията и апокалиптичното “ще загубиш мускулна маса”, обаче ако дадеш тия 59 лв за протеин си спасен ;)
Мнението беше редактирано от ISB на 31.03.17 14:37.
31.03.17
21:42
Няма значение дали ще тренираш на гладно или не, ако приема ти е достатъчен през останалата част на деня, катаболните процеси не започват толкова бързо както си мислят повечето хора.