08.04.17
23:23
Здравейте! Преди броени минути станах част от вашето общество! Бих искала да дадете полезни съвети, идеи относно хранителен режим. Преди около 3-4 години тренирах, но не съм постигнала нищо кой знае колко съществено. Спрях да тренирам поради проблеми с краката. Жена съм, 20-годишна, 172см висока, 74кг. Имам за цел отново да се върна в прилична форма, изчиствайки мазнини, с течение на времето стягайки тялото си и т.н. Но като цяло, знам че най-важното нещо е храненето, за това ви моля за съвети главно относно него. Знам, че има доста теми, свързани с отслабване, но нека някой сподели тук своите персонални възгледи. Благодаря предварително!
Темата беше редактирана от Morgana Willson на 08.04.17 23:32.
09.04.17
06:27
Здравей! Изключи от менюто си всичко: сладко, тестяно и мазно, като продукти. Не яж 3-4 часа преди за си легнеш или след 18 часа. Защото тогава метаболизъма на човека се забавя и се готви за сън.... Това трябва да е достатъчно за да почнеш да отслабваш.
09.04.17
09:10
Благодаря! А задължително ли е, разбира се, за да сваля необходими килограми да съм в калориен дефицит?
09.04.17
17:37
Да, разбира се. Но това може да не е непрекъснат цикъл. Може един период от време да си в дефицит, редуван с нулев калориен баланс, например.
09.04.17
17:38
Привет!
Какви са проблемите с краката и може ли да се каже, че вече си ок да спортуваш?
Колкото до храненето - мисля, че този наръчник ще е добра отправна точка. 🙂
13.04.17
19:41
@Carbohydrate, искрени благодарности, че се отзовахте по темата!! Казаното от Вас ще го приложа на 100% и ще дам всичко от себе си, за да изчистя недоразуменията!! Колкото до спортуването Вероника, обмислям да започна отново да ходя на фитнес, но усещам, че тялото ми не е в състояние все още, за това играя тенис на корт..за да му дам нещо като подготовка. (Проблеми с крака = главно те са с глезена, странен оток, подуване, при една кратка едночасова разходка например(ходих по лекари и нищо)..и всичко това е отражение на стара травма. Надявам се да бях изчерпателна).