Трениране през или всеки ден?

Аз тренирам по следния начин:
1 ден: Метаболитна тренировка(бягане, футбол, бокс, плуване и т.н.)
2 ден: набирания, кофи,лицеви, клек, коремни преси или силови и коремни възлизания, коремни от вис и успоредка, и пистолети.5 кръга до технически отказ.
3 ден: мъртва тяга, тръстери. 5 кръга до технически отказ с 25кг щанга.
4 ден: почивка.
Другия ми начин е въртя тези три вида тренировки през ден: 1 ден(М), 2 ден(почивка),3 ден(Г),4 ден почивка, 5 ден(Т), 6 ден(почивка) и т.н.
27 годишен съм, 177см, 69кг. Тренирам от 17 годишен, но: с  прекъсвания от около 3,4 месеца всяка година(зимата).
Въпросът ми е: Кой от двата варианта би бил по- ефективен?

Темата беше редактирана от Атанас Овчаров на 17.04.17 11:59.

17.04.17
18:01

През ден много ясно така мускула почива и расте. Има хора където тренират всеки ден,честно казано всеки сам си преценява,но моето мнение е през ден.

17.04.17
19:36

Тренировката, която правиш ти мога да я включа преспокойно в един мой нетренировъчен ден и той да си остане такъв. Лично аз тренирам 4-5 поредни дена тежко и правя 1-2 дена почивка. Преспокойно можеш да почиваш през 3 дена поне, с твоята тренировка може изобщо да не почиваш, няма да ти се отрази върху възстановяването.

Мнението беше редактирано от shack@mail.bg на 17.04.17 19:57.

Отговорът на така зададения въпрос (ще) го знаеш най-вече ти.

Колкото повече и колкото по-тежко тренираш, толкова повече време и усилия ще са ти необходими, за да се възстановяваш (сън, храна и упражнения за тази цел).

Така че, ако се възстановяваш добре и имаш капацитет - натискай повече.

18.04.17
08:56

казано от James 25 на 17.04.17, 18:01:

През ден много ясно така мускула почива и расте. Има хора където тренират всеки ден,честно казано всеки сам си преценява,но моето мнение е през ден.

Честно казано , спортистите тренират двуразово 6 дена в седмицата...
Та всичко е цел(както ме научиха тук),постройка,адаптация,възстановяване...
Ако се чувстваш добре и виждаш постепенно постигане на заложените цели,то тренирай така.

Благодаря за отговорите.
Аз съм самоук като цяло и реших да потърся други мнения.
Ям към 120,130гр протеин на ден, спа по 9,10 часа и гледам да има от 24 до 48ч почивка между тремировките. Единственото, което забравих да спомена е, че започнах да тренирам преди 3 месеца след 1год. пауза. За двуразови... смятам, че ми е още малко рано. 🙂

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1