20.04.17
13:58
Здравейте, тренирал съм с прекъсвания. От месец на сам обмислям да започна да тренирам от начало и смятам да тренирам, цялото тяло в три дена. Все още смятам да не правя тяга и клек, защото имам доста слаба коремно-кръстна област и разбира се, ще поработя по този въпрос. Гледах клипчета в ю-тюб и доста изчетох и стигнах до следната програма:
Лицеви опори (Гърди, трицепс, предно рамо) 3х макс повторения, също така съм чувал че лицевата опора заздравява раменния пояс и добра алтернатива преди по тежки упражнения като бенч преса и кофички. Сега друг е въпроса, какъв ще е този макс, може би 8-15 повторения до колкото се познавам.
Набирания с широк хват пред гърди(Гръб, бицепс, задно рамо, предмишница). Другите хватове са по лесни но доста натоварват лактите ми, а зад врат не бих правил, не мисля че е здравословно. Отново 3х макс, както и при лицевите опори разбира се този макс ще е 3-5 или нещо от сорта
Преден клек с дъмбел (Предно бедром, задно бедро, седалище). Като за начало смятам да клякам докато седалището ми не опре пейка, не искам да избързвам с пълен клек толкова рано. 3х смятам да потдържам висок брой повторения 10-15
Пуловър( добро разтягане на горната част на тялото) 3х12-15
Повдигане за прасец-3х12-1
Сега корема-3 серии крънчове, три серии гръбни екстензии, три серии планк, три серии, страничен планк, три серии колелце (не знам дали така се казва упражнението но просто предполагам) Смятам че това ще заздрави коремната ми кухина. Това успях да съставя, не знам вие на какво мнение сте?
С този дъмбел където го имаш можеш да добавиш гребане с дъмбел,трицепсово разгъване с дъмбел зад глава, Кик-бек за други не се сещам. Така според мен ще ти бъде по-разнообразно.Колкото до набиранията можеш да правиш стълба лично на мен това ми помогна да си повиша бройката на набиранията. Примерно правиш 1,след това правиш 2,3,4,5. Като стигнеш до 5 почваш отначало. Минимум 2 серии поне. Гледай да разнообразяваш упражненията набиранията може да ги комбинираш с лицевите ефекта ще е по-голям. Дано съм помогнал пс хората където тренират в домашни условия като цяло са малко в този сайт.
Мнението беше редактирано от James 25 на 20.04.17 17:58.
20.04.17
18:44
Благодаря за отговора James 25. Но всъщност имам два дъмбела (2х18=36), Имам и лежанка, тип пейка за лег, полу лег и за раменни преси, лост за набиране и стойки за лицеви опори, но още не усещам добре лежанката, пробвах една, две тренировки на нея но при лег усещам, пукания и болки в рамената. Спазвам всички възможни принципи за лега, давам раменете назад и на долу, но пак пукат и болят. За това реших да започна с лицеви опори за да заздравя малко раменния пояс. Пробвал съм и тяга с дъмбели, но там пък кръста, много потдава, там вече мога да се съглася, ако техниката ми не е правилна, но до тогава ще правя тези упражнения да заздравя тази област и ще се мъча с малки килограми да зауча техниката. Стигна ли до прилична бройка лицеви, 30 и прилична бройка набирания 10-12 мисля да започна да посещавам зала. Но на този етап смятам, че трябва да поработя над някой слаби места. Благодаря за бързия отговор! 🙂
Също така можеш да разнообразяваш лицевите по-тесен хват за трицепс и вътрешна част на гърдите. Като цяло също важно е и храненето.
20.04.17
20:02
Като цяло се старая да се храня здравословно, приемам много пилешко месо, сирене, кашкавал, кисело и прясно мляко, варени яйца, пресни плодове и зеленчуци, сурови ядки, семена ката(чиа, киноа и др), краве масло, плнозърнест хляб и овесени ядки. Напитките са ми много вода, обожавам вода, любимата ми напитка, обичам също зелен чай, ментов чай, билков и черен без захар ги пия, както и обичам много кафе същ без захар и също много добра напитка. Понякога си позволявам в студените зимни вечери чаша вино а в летните жеги една бира, мисля че е по добре от кола или фанта например. Това е като цяло! 🙂