29.04.17
22:51
Здравейте,
Казвам се Симеон и съм на 18 години.
Извинявам се ако не съм олучил раздела,но съм нов.
Започнах преди 8 9 дена фитнес и реших да направя тема,за да се информирам.
Висок съм 1.90 см и тежа към 105 кг,никога до сега не съм се занимавал със фитнес,а само със бойни спортове (самбо,мма и кик бокс).
Целта ми е да сваля до поне 90 кг и знам,че това няма да е лесно,но имам доста голямо желание да го направя.
Да започна със килограмите..та бях към 70 кг и 1.70 и нещо преди 3 години и претърпях тежка контузия на крака (паднаха ми на глезена,то направо скачане,но все тая) и след 2 месеца и нещо бях вдигнал към 10 кг,защото нямах възможност дори да ходя и се бях залежал.И такам 2 3 дена след като ми махнаха гипса ми дойде тъпата идея да ходя да играя футбол и стана тя една и се върнах на същото положение със крака.(бам още 2 3 месеца “почивка” и 10 15 кг) ..та като цяло бях свикнал след това да мързелувам и за около 6 7 месеца бях вдигнал 30 кг.(добре,че след това станах висок 😄)
И като цяло водех заседнал начин на живот и бях спрял тренировките (на компютъра 24/7)-така бях към година и нещо и след това се чатнах,че нещо не е окей и постепенно се върнах към спорта,но не беше както преди.(все пак 100 кг бичме)
Та едно приятелче ми даде съвети да си направя хранителен режим и си направих (ако може да дадете мнение)
Да добавя,че газирано и junk food не пипам,а през няколко дена изпитвам желание за сладко си взимам корни
- Сутрин: мюсли със прясно мляко 2% и плодове // или 3 4 белтъка и извара
- Обяд 😄ве пилешки пържоли и салата или някакви зеленчуци (броколи;микс и т.н.)
- Следобяд: ако съм сит не ям нищо или кутийка риба тон
- Вечеря: яйца и бекон на тефлонов тиган без олио и т.н.
Понякога си слагам пълнозърнеста филийка хляб към пилешките пържоли.
Бих искал да получа мнения независимо от това дали ще са положителни или отрицателни (ще се радвам да обясните защо,ако е отрицателно)
Иначе всеки ден правя на пътечката към 4 5 км и тренирам различни части на тялото. (Почивам 2 пъти във седмицата)
Всеки съвет ще ми е от полза.
И замалко да забравя,как мога да махна паласките?
30.04.17
11:01
Паласките ще се махнат, като свалиш достатъчно голям процент мазнини ( демек като отслабваш ), няма как да изчезнат само те.
Храненето ми изглежда леко оскъдно, но без грамаж няма как точно да се определи. Ако не се чувстваш отпаднал и зверски гладен постоянно, продължи с този режим. Сякаш малко полезни мазнини ми липсват - може да добавиш малко зехтин или авокадо или 50-на грама орехи към някое от храненията. От време на време смени някое от храненията с порция мазна риба - скумрия, сьомга, сом, шаран.
Предвид, че си 100 кила и с проблемен глезен, тези 4-5 км пътека не ти ли създават проблеми (питам от любопитство)? Със силовите упражнения как си?
Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 30.04.17 11:02.
казано от Alexander Krastev на 30.04.17, 11:01:
Паласките ще се махнат, като свалиш достатъчно голям процент мазнини ( демек като отслабваш ), няма как да изчезнат само те.
Храненето ми изглежда леко оскъдно, но без грамаж няма как точно да се определи. Ако не се чувстваш отпаднал и зверски гладен постоянно, продължи с този режим. Сякаш малко полезни мазнини ми липсват - може да добавиш малко зехтин или авокадо или 50-на грама орехи към някое от храненията. От време на време смени някое от храненията с порция мазна риба - скумрия, сьомга, сом, шаран.
Предвид, че си 100 кила и с проблемен глезен, тези 4-5 км пътека не ти ли създават проблеми (питам от любопитство)? Със силовите упражнения как си?
Ами вече не усещам такава болка като преди честно казано,то даже ми е заздравяло,но мисля,че мускулите около него нямат много сила (не знам как да го обясня) и левият крак се изморява по-бързо.
Правя първо 1 км за да загрея краката и почивам малко и след това си довършвам пътечката и почвам да правя това което ми е по план.(със суичер)
Със силовите съм горе долу добре.Старая се да правя по 8 или 12 повторения по 3 пъти всяко упражнение независимо какво тренирам (честно казано 12 ми идват малко повечко,но със малко зор се получават нещата)
Иначе не обичам много риба,но се старая да я заменям със нещо от менюто през седмицата.(преди няколко дни замених вечерята със паламуд)
И да попитам,ако се мина със фолио около корема,това ще подпомогне ли изгарянето на повече мазнини?
Иначе ако взимам риба тон във растителна мазнина(компенсирам зехтина )
С найлон около кръста друго освен кожна инфекция, няма да си докараш. И като цяло не е много ок да си носиш целия гардероб върху теб, а и надали ще ти повиши съществено енергоразхода.
30.04.17
13:13
Не, няма смисъл да се обвиваш във фолио, това не гори мазнини, просто се потиш повече и се обезводняваш. Както и няма смисъл да вървиш на пътеката със суичер.
Аз лично предпочитам риба тон в собствен сос и след това добавям мазнина. Така поне съм сигурен за вида и произхода на растителното масло.
30.04.17
13:24
казано от БПН на 30.04.17, 13:11:
С найлон около кръста друго освен кожна инфекция, няма да си докараш. И като цяло не е много ок да си носиш целия гардероб върху теб, а и надали ще ти повиши съществено енергоразхода.
Хипер-вентилация в областа на бъбреците може също да създаде доста неудобства....
Мнението беше редактирано от BBD на 30.04.17 13:24.
казано от BBD на 30.04.17, 13:24:
Хипер-вентилация в областа на бъбреците
?!?
01.05.17
00:57
Не уцелих думата,сега видях каква глупост съм написал,имах предвид преохлаждане на дадена област.....
Някой може ши да ми даде мнение дали ще е ок да взимам йохимбин?
И също така какво мислите за biotech usa black blood?
+ днес се премерих и съм свалил около 5 кг за месец и нещо.
Също така проблем ли ще е,ако ми се дояде сладко например да изям 1 корни ?
Мнението беше редактирано от Симо на 09.05.17 22:44.
11.05.17
12:53
казано от Симо на 09.05.17, 19:24:
Някой може ши да ми даде мнение дали ще е ок да взимам йохимбин?
И също така какво мислите за biotech usa black blood?
Привет,
Ако нямаш проблем с прием на стимуланти, вероятно йохимбинът също ще ти понесе добре.
Повечето хора нямат опит с други стимуланти освен кофеин, така че може да прецениш по това как ти влияе кафето в по-големи количества... или енергийни напитки, ако употребяваш.
Ако си физически здрав и нямаш проблеми с кръвно, сърце или нещо друго специфично, йохимбинът е окей.
Моят съвет е друг обаче. Първо се увери, че хранителният режим работи. Т.е. че започваш да отслабваш само с помощтта на физическа активност и хранене в калориен дефицит.
Едва след това, особено при последните килограми, когато ослабването е най-трудно, мисли за добавки, които да подпомогнат още малко нещата.
Ето и един материал, който ще ти бъде от помощ:
Какъв продукт за отслабване да изберем?
Относно Black Blood - стандартен предтренировъчен продукт. Малко недобре балансиран по състав, понеже количеството кофеин в доза не е в добро съотношение с останалите съставки (които по принцип са добре подбрани).
Но честно казано в твоя случай не виждам смисъл да приемаш предтренировъчен продукт.
Поздрави,
Тишо
Да попитам дали във момента съм на прав път или трябва да коригирам
-Понеделник правя рамена и гърди
-Вторник правя ръце (трицепс бицепс)
-Сряда или почивам или тичам и правя някоя група,обичам да правя гърди и малко рамена
-Четвъртък гръб със рамена
-Петък почивам почти всеки път
-Събота пак ръце
-Неделя почивка
Да добавя,че правя двуразови( сутрин към 9 и вечерта към 9) и пия bcaa 4:1:1 за да мога малко или много са възтановя.
Правя на всяка тренировка пътечка (старая се поне 30 минути,правя “бързо ходене” и се старая 6 пъти да тичам по 200 метра на интервали),забравих да добавя,че за да загрея краката правя колело 1 км малко почивка и после пътечката
Ако може да ми препоръчате програма и всъщност ако правя на ден по няколко групи дали ще бъде добре..(да кажем на ден по 3 групи?)
И някакви съвети как да сваля от краката(кардиото има ефект,но искам да правя още нещо със което да спомогна по-бързото топене)
Мнението беше редактирано от Симо на 17.05.17 02:51.