Проблем с рамото.

Barberian

07.05.17
13:08

Здравейте, зациклих на преден клек. Първо имах проблем с китките , разтягам ги вече месец и станаха доста по мобилни , но лявата китка продължава да ме боли. Днес сложих тежка щанга на гърди без да клякам, а просто да ме натиснат и да видя къде е проблема. Оказа се, че лявото ми рамо малко провисва и съответно тежеста отива на китката. Кое упражнение е най- подходящо за да си подобря силата и мобилноста в раменете за преден клек. Благодаря.

Темата беше редактирана от Barberian на 04.06.17 00:08.

Не трябва да държиш с ръцете. Естествено, че ще те болят китките (даже има риск и за гърба ако те повлече щангата). Свали кг надолу и пробвай да държиш лоста на рамената и гръдния кош (знам че е трудно, но се свиква). А ръцете просто трябва да ти служат за ориентир каде да разположиш рамената, не и да държиш здраво лоста с тях.

Barberian

07.05.17
14:22

Знам, виждам, че има хора които стават с 300 и просто прикрепят лоста с по два пръста. Моята идея е да хвана лоста като щангистите за да мога като свикна, да не държа лоста на ръце при военна преса, пуш преса и тръстър. Искам да мога да си правя тласкане като държа лоста стабилно, както са щангистите примерно. Ако сваля килограмите надолу изобщо не ги усещам. Според мен трябва да са ми по силни рамената , особено лявото за да мога да държа лактите нагоре и да не ми виси щангата и да ми отива в китките. Тя всъщност ми отива само в лявата китка:(

Barberian

07.05.17
14:27

Виж тази кака как държи лоста. Това искам да постигна.
Ясно ми е, че тежеста пада върху гърдите и раменете, а ръцете просто са отдолу с готовност да изталаскат. Моите вече влизат отдолу, но раменете явно са слаби и като увиснат ми влиза тежеста в китките.

Мнението беше редактирано от Barberian на 07.05.17 14:32.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1