Съвети при избор на нов смартфон

Прескочи до:

24.05.17
23:43

Ми не мога да се съглася с теб. Първо, че в телефона напасването между батерия, процесор, памет и софтуер са по-важни от камерата. Второ, че последния телефон, чиято камера си струваше възклицания и беше нещо наистина ново и качествено е Nokia N93. Трето, ти си фотограф, нали? Какво им се прехласваш по камери и дисплеи на телефоните? Четвърто, Самсунг и в прахосмукачките не са много добри, какво да говорим за електрониката на телефоните...Пето, Лайка не правят прахосмукачки все пак.

25.05.17
00:22

казано от James Hinks на 24.05.17, 23:43:

Ми не мога да се съглася с теб. Първо, че в телефона напасването между батерия, процесор, памет и софтуер са по-важни от камерата. Второ, че последния телефон, чиято камера си струваше възклицания и беше нещо наистина ново и качествено е Nokia N93. Трето, ти си фотограф, нали? Какво им се прехласваш по камери и дисплеи на телефоните? Четвърто, Самсунг и в прахосмукачките не са много добри, какво да говорим за електрониката на телефоните...Пето, Лайка не правят прахосмукачки все пак.

Политиката на Хуавей е да преработва чужди технологии, а не да ги развива и докато е така никога няма да са първи, но като компромис между цена, и качество имат добри попадения.

25.05.17
00:26

Аз и от компютри разбирам (имам CCNA, освен 30 години опит), но не съм видял нещо да ми забива самсунга. Нито пък да забива някой от хуявеите в тази връзка. Даже не знам какви са им процесорите, но си вървят нормално и както бих очаквал от добри телефони.

На по- евтиния хуявей има 2-3 бъга в софтуера, но не са фатални (като има пропуснато обаждане ми изписва съобщението на холандски и няма начин да го накараш да си го пише на английски, няма начин да изключиш звука на щракането на камерата, дори и да изключиш всички звуци в телефона, и последно - някой може да каже че е фийчър, а не бъг, но ако си гледал снимка директно от камерата и превключиш на друго приложение и после се върнеш на камера, те хвърля в галерията и трябва да излезеш напълно за да може да ползваш пак камера)

И понеже съм фотограф и имам око за снимки и дисплеи пак казвам че поне на тези бюджетните самсунги и хуявеи няма изобщо място за сравнение в това отношение. За скъпите хуявеи не знам как снимат и как са дисплеите, но самия факт, че самсунг правят дисплеите на новите айфони, а лайка само са си дали името за П9 (допреди П10 четох че нищичко в хуявеите не било произведено от лайка или с тяхно ноу-хау, само “сертифицирано”) ми подсказва че и във високия клас съотношението на силите ще е подобно.

Тук пак следва уточнението че нямам и не съм ползвал скъп хуявей, в темата се споменаваха по- бюджетни решения, от които имам 2 и си ги харесвам - верни и евтини са, но няма как да си изкривя душата да кажа, че могат да се мерят с бюджетния модел на самсунг, който имам.

Bart Simpson

25.05.17
02:47

Аз ползвам soni m4 aqua.
Разкошен телефон,за две години не е забил нито веднъж,много приятно ми усещане(стъкло и от двете страни.
Регистрирал е безброй падания,но нито едно не е оказало някакви сериозни щети,може би защото е много лек.
Водоустойчив е,не плувам с нега в джоба,но ако разлееш чаша от горе му........
Много си го харесвам, всъщност ми е втория смарт-телефон така,че нямам много база за сръвнение,но на драго сърце бих го препоръчал и ако му се случи нещо ще си купя същия.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 25.05.17 02:49.

25.05.17
09:12

Вземай LG G4! Имат проблем мисля с хардуера , но ако е в гаранция (предполагам нов ще вземеш, а ако не е - търси само с гаранция) ще ти го оправят безплатно и след това ще продължи да си бачка без проблеми и изключително рядко забивания , които са типични за самсунг и айфон 5 (дори и 6 и 7 забиват понякога) . Аз съм много доволен от него ! И не съм очаквал да е толкова добър . А ако имаш повечко бюджет виж huawei p9 . Един мой познат има и е много доволен , а камерата му е перфектна ! Успех с избора на нов телефон . А и да вметна - Windows phone не струват . Не слушай някои съфорумници , които ти го предлагат като вариант . За мен това никога не е бил вариант и няма да е като ги гледам ... Наложи ми се да използвам Nokia lumia и ми стана лошо 😂. Още веднъж , успех !

25.05.17
15:00

По-добре да не го взима, че те хубаво сменят гаранционно платките, ама през това време си без телефон 🙂 Аз моят го ползвах близо година. Още първия месец периодично взе да се появява една вертикална черта на дисплея. Нямаше как да го дам за ремонт, щото се появяваше нередовно и после изчезваше. Процесора му беше слаб още в момента на излизане, а в момента, 2 години по-късно, е доста назад от останалите флагмани. Няма пръстов скенер. Няма водоустойчивост. Корпуса е пластмасов и изобщо не се усеща премиум. Спасява го единствено кожения гръб, който може да се сменя. Въпреки че е пластмаса, се драска и поврежда лесно. След 2 изпускания стъклото се пукна, а на ъглите има видими следи от удари.
Батерията също е сменяема - което е добре, понеже не държи много, та ако искате да го ползвате активно повече от половин ден, трябва да си носите резервна 😄 Грее доста при ползване (а уж за да не грее го пуснаха с по-слабия процесор).
Софтуерно все още е на Андроид 6 и не е сигурно че ще има 7.
Като плюсове - управлението с почукване по дисплея, шела на LG е ок, камерата също е читава. И е евтин 🙂
В момента съм със S7 Edge и съм доста по-доволен. Засега не е показал никакви проблеми или дефекти. Батерията държи по два дни (или минимум ден при активно ползване). Има Андроид 7.

Мнението беше редактирано от Петко К на 25.05.17 15:01.

25.05.17
18:30

казано от Димо на 25.05.17, 00:26:

И понеже съм фотограф и имам око за снимки и дисплеи пак казвам че поне на тези бюджетните самсунги и хуявеи няма изобщо място за сравнение в това отношение. За скъпите хуявеи не знам как снимат и как са дисплеите, но самия факт, че самсунг правят дисплеите на новите айфони, а лайка само са си дали името за П9 (допреди П10 четох че нищичко в хуявеите не било произведено от лайка или с тяхно ноу-хау, само “сертифицирано”) ми подсказва че и във високия клас съотношението на силите ще е подобно.

.

по тази велика логика трябва да купуваме сони, защото правят камерите не само на епъл, но и на повечето андроиди. На мен лично не ми пука кой прави дисплея на айфона, преди бяха ЛГ, Шарп, сега са Самсунг.

19.06.17
13:06

Не гледах някой дали е споменал, но ще напиша.
Хора - самсунг, айфон, хуавей.... един дол дренки и овърпрайсд машинки...
Ако ви трябва телефон с прилична камера, добър интернет и доста бърз (неочаквано бърз бих казал) - Правец 4++ ви е избора... струва само 200лв.. Преди година и нещо си го купих, пак ще си купя същия. Исках да го пробвам от любопитвсто, той пък взе, че ме спечели изцяло.

Няма да сгрешите, ако търсите максимална бързина, средно ниво телефон и супер ниска цена!

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1